Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

• Δυστυχως δεν βρηκα ολα τα κομματια στο πλαισιο και εκανα αυτη την συνθεση. Ισως βολεψω καπου διακριτικα το κουτι/κυβος. Αποτι καταλαβα στο 350-400 ευρω παιζουν των entry-level HTPC. Για τηλεκοντρολ τι παιζει? Θελει καρτα tv-tuner ή υπαρχει καποιο αλλο κιτακι? Υπαρχουν προβληματα συμβατότητας? Αυτο το HTPC θα παιζει ανετα mkv και αργοτερα blueray δισκακια?
  • Ευχαριστω πολυ...

[...]

376,63 συνολικό κόστος

• Κοίτα, τηλεκοντρόλ για το htpc έχω δύο (ένα από το iMon και ένα Logitech 555 προγραμματιζόμενο), όμως αντί αυτών χρησιμοποιώ αποκλειστικά το ασύρματο πληκτρολόγιο μου (που περιλαμβάνει και touchpad), και περιστασιακά και το ασύρματο ποντίκι μου. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο εύχρηστα για όποια χρήση και αν κάνεις.
    Για DVDRW θα σου έλεγα καλύτερα ένα sata να επιλέξεις.
    Αν θα είναι αποκλειστικής htpc χρήσης, μήπως να προτιμούσες και κάποιον "green" δίσκο στις 5400rpm. Είναι λίγο πιο αργοί, αλλά αρκετά πιο ήσυχοι και ψυχροί. Επίσης, μια τελευταία πρόταση, αν δεν θα έχεις υλικό σε αυτόν τον δίσκο αλλά θα τα "τραβάς" από αλλού, να έβλεπες και για έναν φτηνό - μικρό ssd. Είναι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος για htpc. Παντελώς αθόρυβος φυσικά ο ίδιος, αλλά παύει και το κουτί να χρειάζεται ιδιαίτερη ροή αέρα... Εγώ "σώθηκα" όταν άλλαξα τον μηχανικό μου με τον ssd. Απενεργοποίησα και εντελώς 2 ανεμηστήρες, αφού πια δεν χρειαζόταν ροή αέρα για ψύξη του δίσκου... Μιλάμε για σούπερ μείωση θορύβου...

Τι λειτουργική εμβέλεια έχει?

H θέση μου είναι κοντά στο htpc, οπότε δεν έχω δοκιμάσει πόσο φτάνει... 4 μέτρα πάντως τα έχει σίγουρα, επειδή μερικές φορές το έπαιρνα και στον άλλο καναπέ. Θυμάμαι πάντως που έγραφαν συνφορουμίστες πως έχει αρκετά μεγάλη εμβέλεια...

H θέση μου είναι κοντά στο htpc, οπότε δεν έχω δοκιμάσει πόσο φτάνει... 4 μέτρα πάντως τα έχει σίγουρα, επειδή μερικές φορές το έπαιρνα και στον άλλο καναπέ. Θυμάμαι πάντως που έγραφαν συνφορουμίστες πως έχει αρκετά μεγάλη εμβέλεια...

Ευχαριστώ!!-bye-

Φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση και αρκετά φθηνό.

Ευχαριστώ!!-bye-

Φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση και αρκετά φθηνό.

Τώρα που το λες, πρέπει να έχει πέσει η τιμή του... Εγώ παραπάνω θυμάμαι να το πλήρωσα... :grandpa:

υγ. Ο κατασκευαστής λέει 10 μέτρα ( http://www.keysonic.de/pages/keyboards/ACK_540_RF/ack_540_rf_de.html )

υγ.2 πρέπει κάπου να υπάρχει τόπικ για αυτό... εδώ μέσα και εγώ διάβασα για δαύτο και το πήρα τελικά...

Δυστυχώς, ενώ εντυπωσιάστηκα από το πληκτρολόγιο με touchpad που προτείνατε, βλέπω πως αυτό του eshop ΔΕΝ είναι ασύρματο. Τελικά υπάρχει ασύρματο;

Last edited:
Δυστυχώς, ενώ εντυπωσιάστηκα από το πληκτρολόγιο με touchpad που προτείνατε, βλέπω πως αυτό του eshop ΔΕΝ είναι ασύρματο. Τελικά υπάρχει ασύρματο;

Ένα από τα 2 sites κάνει λάθος...

εδώ μιλάει για ασύρματο: http://babelfish.yahoo.com/translat...ck_540_rf_de.html&lp=de_en&btnTrUrl=Translate

και ο φίλος lykman, επίσης. Ας περιμένουμε λίγο να το επιβεβαιώσει.

Μία ένσταση μονάχα για το mouse. Το συγκεκριμένο το έχω και ήταν κακή αγορά. Δύσχρηστο, με σκληρά πλήκτρα, υπερμεγέθες για την παλάμη και με μεγάλη άβολη καμπύλη. Δεν θα το πρότεινα με τίποτα, αλλά, πάλι είναι θέμα γούστου του καθενός.

Να συμπληρώσω κάτι και να διορθώσω κάτι, επίσης, όσον αφορά το ασύρματο της τούρμπο Χ, επειδή το ξαναδοκίμασα χθες. Τα πλήκτρα του επειδή είναι σκληρά κάνουν εκνευριστικό θόρυβο. Υπερμεγέθες δεν είναι (το είχα μπλέξει με το ενσύρματο ''αδελφάκι'' του, ίσως προηγούμενο μοντέλο). Τα υπόλοιπα ισχύουν, όπως τα έγραψα παραπάνω.

Re: Απάντηση: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Ένα από τα 2 sites κάνει λάθος...

εδώ μιλάει για ασύρματο: http://babelfish.yahoo.com/translat...ck_540_rf_de.html&lp=de_en&btnTrUrl=Translate

και ο φίλος lykman, επίσης. Ας περιμένουμε λίγο να το επιβεβαιώσει.

Υπάρχει και ενσύρματη και ασύρματη έκδοσή του. Έχω δει και τις δυο να κυκλοφορούν στο eshop κατά καιρούς.

Εγώ είχα πάρει το ασύρματο από το ebay πριν κάποια χρόνια.

Σίγουρα, Δημήτρη. Υπάρχουν 2 εκδόσεις. Η ACK-540 RF, που είναι μάλλον ασύρματη και η ACK-540 που είναι ενσύρματη. Αν πας στο πιο πάνω λινκ οι 2 εκδόσεις διαφέρουν. Το E-Shop στην περιγραφή του προϊόντος αναφέρει ACK-540 ενώ η φώτο είναι από την ACK-540 RF έκδοση.

Σίγουρα, Δημήτρη. Υπάρχουν 2 εκδόσεις. Η ACK-540 RF, που είναι μάλλον ασύρματη και η ACK-540 που είναι ενσύρματη. Αν πας στο πιο πάνω λινκ οι 2 εκδόσεις διαφέρουν. Το E-Shop στην περιγραφή του προϊόντος αναφέρει ACK-540 ενώ η φώτο είναι από την ACK-540 RF έκδοση.

Τελικιά το βρήκα στο Eshop το ασύρματο με 55 .

Για το φίλο που στήνει το HTPC ήθελα να προτείνω το παρακάτω κουτάκι που είναι λίγο ακροβότερο, αλλά έχει δικό του τροφοδοτικό 300w, αν δεν σκοπεέυι να βάλει πολύ δυνατή κάρτα γραφικών. http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...3D65B297C&pa=59F741363DA5E74C9FBA03F118E15B32

Ετσι είναι, για την 540RF κοιτάξτε... Και πράγματι, στην φωτό είναι το ασύρματο, αλλά το προϊόν με τα 35 είναι το ενσύρματο... που σωστά αναφέρει από κάτω. Αυτή την στιγμή δεν το βρίσκω οπότε μάλλον δεν το έχει το eshop διαθέσιμο, και εγώ παρασύρθηκα από την λάθος εικόνα που δείχνει το ασύρματο... Ελπίζω μην πήρα κανέναν στο λαιμό μου! :damnyou:

Last edited:
Ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά htpc. Θέλω όμως να καταργήσω το desktop pc :BXVZCBXZ6:, να κρατήσω μόνο την οθόνη και αν είναι να το πηγαινοφέρνω... Έχω βρει τις εξής επιλογές :

1) μια σύνθεση σαν αυτή αν πάω για καινούργιο :

ΚΟΥΤΙ THERMALTAKE VB8000BNS BACH BLACK 93.90
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ GIGABYTE GA-P31-ES3G 51.00
ΜΝΗΜΗ RAM GEIL DDR2 PC2-6400 800MHZ CL4 2GB (2X1GB) KIT 37.50
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ THERMALTAKE W0061 TR2 POWER 420W 40.95
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93 GHZ LGA775 - 1066 FSB -104.90
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ASUS EAH4350 SILENT/DI/1GD2 1GB HDMI PCI-E 42.00
Αξία προϊόντων: 370.25 + ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ...

2) Μεταχειρισμένο στα 370e+
Case : Thermaltake Mozart VC4000SNS
Motherboard: Asrock ConroeXfire-esata2 socket 775
Cpu: Intel Core 2 duo E-6600 2,4Ghz
Ψύκτρα Thermaltake με ανεμιστήρα Xilence red
Μνήμη Ram : 4x1GB Kingstone DDRII 866Mhz
Τροφοδοτικό : Thermaltake TR2-420 ATX 420w
Κάρτα Γραφικών : Saphire Radeon HD4670 512MB GDDR3 HDMI
Κάρτα ήχου: Sound blaster live platinum με εμπρόσθιο πανελ
Σκληρός δίσκος: Samsung 500GB 7200rpm
DVD : Plextor PX-716A DvdRw
Κάρτα TV: Gigabyte GT-PTV-
Κάρτα δορυφορικής λήψης: Skystar pci
Ρυθμιστής στροφών ανεμιστήρα : ZALMAN ZM-MFC2
Ανεμιστήρες εμπρος 1 80mm,πίσω 2χ60mm

3) Μεταχειρισμένο στα 370e+
CASE: THERMALTAKE NB8000SNS BACH SILVER
GRAPHIC: SAPPHIRE ATI X1600 PRO 256MB
CPU: AMD ATHLON 64 X2 3800+ 2.00GZ
M/B: MSI K9VGM-V
MEMORY: KINGSTON 1GB PC5300 667MHZ
SOUND: CREATIVE SOUND BLASTER X-F1 XTREME AUDIO
DVDRW: SAMSUNG
HDD: WD 250GB
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: HIPER 425W 12' FAN

4) σε άριστη κατάσταση στα 390e
ΚΟΥΤΙ: THERMALTAKE VC7000SNS MOZART SX
MOTHERBOARD: Asus P5Q-EM
CPU: INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ - 800 FSB
RAM: KINGSTON 4GB 800MHZ
HARD DISC: SEAGATE HD 320GB SATA2
PSU: TRUST PW-5250 420W LOW NOISE BIG FAN
ΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ: SONY BLU RAY BR-5100S SATA
+PCI CARD TV

Ποιο μου προτείνετε από τα παραπάνω? Εξωτερικά ηχεία έχω 5+1 και θα πάρω αργότερα κ έναν ενισχυτή... Ελπίζω να μην σας ζάλισα :damnyou::damnyou:

Για το HTPC που αναφέρω παραπάνω η Asus EN8800GT TOP/G/HTDP/512M ( http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=j4T298k6f7sqFfou )για κάρτα γραφικών θεωρείται καλή? Θα κάνω δουλειά μου? Την βρίσκω σε καλή τιμή και λέω σιγά σιγά να αρχίσω να το στήνω το σύστημα...

Μια χαρά πιστευω θα την κάνεις την δουλειά σου..
Αλήθεια..πόσο την βρήκες;

Αν την θέλεις σώνει και καλά, βεβαιώσου ότι υποστηρίζει hardware acceleration για τα Blu Rays πρώτα. Είναι αρκετά παλιά κάρτα.

Αλλά αν το μηχάνημα προορίζεται όντως για HTPC, πάρε καλύτερα μια αθόρυβη 4550. Και τη δουλειά σου θα κάνεις καλύτερα, και θα σου περισσέψουν και ψιλά για έναν καφέ.

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :)

Ενδιαφέρομαι και εγώ για ένα HTPC χαμηλού κόστους.
Γύρω στα 300 έως 400 . Δεν έχω και πολύ ιδέα από όλα αυτά...

Αυτό που θα ήθελα είναι να είναι όσο γίνεται πιο πολύ αθόρυβο και το κουτί να είναι κάπως εμφανίσιμο με σχήμα όπως οι επιτραπέζιες συσκευές ήχου (ενισχυτές) ή τα dvd players.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Υ.Γ. θα ήθελα να έχει δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων από TV

Last edited: