Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?
- Δυστυχως δεν βρηκα ολα τα κομματια στο πλαισιο και εκανα αυτη την συνθεση. Ισως βολεψω καπου διακριτικα το κουτι/κυβος. Αποτι καταλαβα στο 350-400 ευρω παιζουν των entry-level HTPC. Για τηλεκοντρολ τι παιζει? Θελει καρτα tv-tuner ή υπαρχει καποιο αλλο κιτακι? Υπαρχουν προβληματα συμβατότητας? Αυτο το HTPC θα παιζει ανετα mkv και αργοτερα blueray δισκακια?
- Ευχαριστω πολυ...
[...]
376,63 συνολικό κόστος
Κοίτα, τηλεκοντρόλ για το htpc έχω δύο (ένα από το iMon και ένα Logitech 555 προγραμματιζόμενο), όμως αντί αυτών χρησιμοποιώ αποκλειστικά το ασύρματο πληκτρολόγιο μου (που περιλαμβάνει και touchpad), και περιστασιακά και το ασύρματο ποντίκι μου. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο εύχρηστα για όποια χρήση και αν κάνεις.
Για DVDRW θα σου έλεγα καλύτερα ένα sata να επιλέξεις.
Αν θα είναι αποκλειστικής htpc χρήσης, μήπως να προτιμούσες και κάποιον "green" δίσκο στις 5400rpm. Είναι λίγο πιο αργοί, αλλά αρκετά πιο ήσυχοι και ψυχροί. Επίσης, μια τελευταία πρόταση, αν δεν θα έχεις υλικό σε αυτόν τον δίσκο αλλά θα τα "τραβάς" από αλλού, να έβλεπες και για έναν φτηνό - μικρό ssd. Είναι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος για htpc. Παντελώς αθόρυβος φυσικά ο ίδιος, αλλά παύει και το κουτί να χρειάζεται ιδιαίτερη ροή αέρα... Εγώ "σώθηκα" όταν άλλαξα τον μηχανικό μου με τον ssd. Απενεργοποίησα και εντελώς 2 ανεμηστήρες, αφού πια δεν χρειαζόταν ροή αέρα για ψύξη του δίσκου... Μιλάμε για σούπερ μείωση θορύβου...