Πρόταση συστήματος για ακρόαση σε μικρό χωρο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Nektarios2015

AVClub Fanatic
4 March 2015
10,388
Έχω χώρο μικρό καθιστικό 3,5×3,5. Παράθυρα στη γωνία γωνιακό καναπέ και απέναντι έπιπλο .
Θέλω να ακούω μουσική από δικτυακές πηγές. Ίσως και με προσθήκη cd player στο μέλλον δικά μου cd. Πιθανή και προσθήκη τηλεόρασης.
Θα ήθελα δαπέδου ηχεία με ενισχυτή όπως σε άλλη περίπτωση αλλά θα μπουκωσει ο χώρος, για βιβλιοθήκης θα ήταν καλύτερα αλλα ίσως χρειάζεται και ένα sub. Φίλος σε κουβέντα που πρότεινε να δω αυτόενισχυομενα.
Μουσική από pink Floyd μέχρι chill out και house σε κέφια...
Μπάτζετ 500-800€
Να κοιτάξω σε παθητικά ηχεία ή να δοκιμάσω σε αυτόενισχυομενα ? Ευχαριστώ.

Όλα σε ένα με CD player και δικτυακές πηγές και HDMI eARC για την τηλεόραση μαζί με αποκωδικοποιητή Dolby και επιλογή φίλτρου hi&low pass για τα ηχεία και το sub.

2x65W είναι, Class D, θα οδηγήσει μέχρι και μικρά δαπέδου ηχεία.

Θα ανεβάσεις φυσικά το budget, αφού ήδη λύθηκε το έξτρα κόστος για το CD player.

Ενδιαφέρον μηχάνημα, φαίνεται μικρό αλλά έχει πολλές δυνατότητες βάση περιγραφης. Πρέπει να κουμπωσω όμως και δύο ηχεια και sub πιθανών. Οπότε υπολογίζω άλλο ένα 500€ at least🙂↔️

Έφτιαξα ένα σεταπ με βάση τα wharfedale diamond 12, έναν maratz 6007 ή yamaha as301. Κουμπώνει και ένα wiim για στριμινγκ. Στο μέλλον κρατάω ενα subwoofer , δεν ξέρω πιο.
Και μετά κάποιο cd player.
Υπάρχει και ένα έτοιμο set pioneer με τον a40ae ,ηχεία και δώρο streamer. Κρατάω και μπάτζετ χαμηλα. Απόψεις?

• Like
Reactions: steadyshot
Ενδιαφέρον μηχάνημα, φαίνεται μικρό αλλά έχει πολλές δυνατότητες βάση περιγραφης. Πρέπει να κουμπωσω όμως και δύο ηχεια και sub πιθανών. Οπότε υπολογίζω άλλο ένα 500€ at least🙂↔️
Μόνο ενδιαφέρον?
Μια χαρά είναι για να μην γεμίσεις συσκευές!
Και τα W για μικρό χώρο αρκετά..
Θα πρότεινα μικρότερα (βάσεως), και όχι δαπέδου, αν θα μπεί στο παιχνίδι sub,
με προτεραιότητα πιο ευαίσθητα βάσης..

WiiM Amp Ultra + ELAC Debut 3.0 DB53. Αν σου κάνει και μια έκπτωση 20% ο έμπορος, θα πάει περίπου στα 800€.

Στα λεφτά αυτά δύσκολα βρίσκεις πιο ολοκληρωμένη επιλογή.

Αν θέλεις πιο smooth και χαλαρό ήχο, θα κοίταζα DALI Sonik 1 αντί για τα ELAC, μαζί με ένα μεταχειρισμένο Cambridge Audio AXR85 και ένα μεταχειρισμένο WiiM Pro Plus.

Last edited:
Έφτιαξα ένα σεταπ με βάση τα wharfedale diamond 12, έναν maratz 6007 ή yamaha as301. Κουμπώνει και ένα wiim για στριμινγκ. Στο μέλλον κρατάω ενα subwoofer , δεν ξέρω πιο.
Υπάρχει και ένα έτοιμο set pioneer με τον a40ae ,ηχεία και δώρο streamer. Κρατάω και μπάτζετ χαμηλα. Απόψεις?
Καλό και αυτό

Οτιδήποτε πάρεις με σκοπό να προσθέσεις στη συνέχεια subwoofer, αυτό θα πρέπει να διαθέτει δυνατότητα hi pass filtering για τα ηχεία.

Συνεπώς όχι, δεν σου κάνει ο 6007 ούτε ο Α40ae.
Μπορείς να δεις και αυτό όπου εδώ απογειώνεται το streaming. All in one είναι. Η έκδοση χωρίς το cd είναι πιο οικονομική από την προηγούμενη πρόταση.