Πρόταση συστήματος για ακρόαση σε μικρό χωρο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Nektarios2015

AVClub Fanatic
4 March 2015
10,406
Έχω χώρο μικρό καθιστικό 3,5×3,5. Παράθυρα στη γωνία γωνιακό καναπέ και απέναντι έπιπλο .
Θέλω να ακούω μουσική από δικτυακές πηγές. Ίσως και με προσθήκη cd player στο μέλλον δικά μου cd. Πιθανή και προσθήκη τηλεόρασης.
Θα ήθελα δαπέδου ηχεία με ενισχυτή όπως σε άλλη περίπτωση αλλά θα μπουκωσει ο χώρος, για βιβλιοθήκης θα ήταν καλύτερα αλλα ίσως χρειάζεται και ένα sub. Φίλος σε κουβέντα που πρότεινε να δω αυτόενισχυομενα.
Μουσική από pink Floyd μέχρι chill out και house σε κέφια...
Μπάτζετ 500-800€
Να κοιτάξω σε παθητικά ηχεία ή να δοκιμάσω σε αυτόενισχυομενα ? Ευχαριστώ.

Όλα σε ένα με CD player και δικτυακές πηγές και HDMI eARC για την τηλεόραση μαζί με αποκωδικοποιητή Dolby και επιλογή φίλτρου hi&low pass για τα ηχεία και το sub.

2x65W είναι, Class D, θα οδηγήσει μέχρι και μικρά δαπέδου ηχεία.

Θα ανεβάσεις φυσικά το budget, αφού ήδη λύθηκε το έξτρα κόστος για το CD player.

Ενδιαφέρον μηχάνημα, φαίνεται μικρό αλλά έχει πολλές δυνατότητες βάση περιγραφης. Πρέπει να κουμπωσω όμως και δύο ηχεια και sub πιθανών. Οπότε υπολογίζω άλλο ένα 500€ at least🙂‍↔️

Έφτιαξα ένα σεταπ με βάση τα wharfedale diamond 12, έναν maratz 6007 ή yamaha as301. Κουμπώνει και ένα wiim για στριμινγκ. Στο μέλλον κρατάω ενα subwoofer , δεν ξέρω πιο.
Και μετά κάποιο cd player.
Υπάρχει και ένα έτοιμο set pioneer με τον a40ae ,ηχεία και δώρο streamer. Κρατάω και μπάτζετ χαμηλα. Απόψεις?

Ενδιαφέρον μηχάνημα, φαίνεται μικρό αλλά έχει πολλές δυνατότητες βάση περιγραφης. Πρέπει να κουμπωσω όμως και δύο ηχεια και sub πιθανών. Οπότε υπολογίζω άλλο ένα 500€ at least🙂‍↔️
Μόνο ενδιαφέρον?
Μια χαρά είναι για να μην γεμίσεις συσκευές!
Και τα W για μικρό χώρο αρκετά..
Θα πρότεινα μικρότερα (βάσεως), και όχι δαπέδου, αν θα μπεί στο παιχνίδι sub,
με προτεραιότητα πιο ευαίσθητα βάσης..

• Like
Reactions: Nektarios2015
WiiM Amp Ultra + ELAC Debut 3.0 DB53. Αν σου κάνει και μια έκπτωση 20% ο έμπορος, θα πάει περίπου στα 800€.

Στα λεφτά αυτά δύσκολα βρίσκεις πιο ολοκληρωμένη επιλογή.

Αν θέλεις πιο smooth και χαλαρό ήχο, θα κοίταζα DALI Sonik 1 αντί για τα ELAC, μαζί με ένα μεταχειρισμένο Cambridge Audio AXR85 και ένα μεταχειρισμένο WiiM Pro Plus.

Last edited:
Έφτιαξα ένα σεταπ με βάση τα wharfedale diamond 12, έναν maratz 6007 ή yamaha as301. Κουμπώνει και ένα wiim για στριμινγκ. Στο μέλλον κρατάω ενα subwoofer , δεν ξέρω πιο.
Υπάρχει και ένα έτοιμο set pioneer με τον a40ae ,ηχεία και δώρο streamer. Κρατάω και μπάτζετ χαμηλα. Απόψεις?
Καλό και αυτό

Οτιδήποτε πάρεις με σκοπό να προσθέσεις στη συνέχεια subwoofer, αυτό θα πρέπει να διαθέτει δυνατότητα hi pass filtering για τα ηχεία.

Συνεπώς όχι, δεν σου κάνει ο 6007 ούτε ο Α40ae.
Μπορείς να δεις και αυτό όπου εδώ απογειώνεται το streaming. All in one είναι. Η έκδοση χωρίς το cd είναι πιο οικονομική από την προηγούμενη πρόταση.

Wiim amp & eversolo τροφοδοτικό, ενισχυτικά, δικτυακά, διεπαφή σε ένα κουτακι σαν τοστιερα...τα φοβάμαι. Όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία, μόνο αυτό. Από αξιοπιστία, μακροζωία χρήσης και αντοχής δεν τα εμπιστεύομαι. Θα μου πει κάποιος και στη κλασική ανεξάρτητη εφαρμογή τροφοδοσίας/ενίσχυσης κλπ θα χαλασει κάτι. Εκεί έχεις όμως διαφορετική αντιμετώπιση.

Έχω ήδη αποφασίσει θα έλεγα τι θέλω αλλά μου κόλλησε τώρα το sub και η απαίτηση για hi pass filter και μπερδεύτηκα. Δεν ξέρω αν μου είναι απαραίτητο για τη χρήση που θα το κάνω οπότε να το δω ή όχι.

Γίνεται και χωρίς Hi pass φίλτρο αλλά είναι πιο δύσκολο και όχι πάντα επιτυχημένο.

Να εξηγήσω τι θες να κάνεις με αυτό: Θέλεις τα ηχεία να παύουν να παίζουν από μία συχνότητα και κάτω ήχο. Όπως ας πούμε θέλεις το sub να παίζει μέχρι μία άνω συχνότητα.
Γιατί το θέλουμε αυτό; Για να μην ελαχιστοποιήσουμε τις φασικές διαφορές στις επικαλυπτόμενες συχνότητες. Η λύση συνήθως είναι - όταν παίζουν ελεύθερα τα ηχεία χωρίς φίλτρο - να χρησιμοποιείς το sub από πιο κάτω συχνότητα, συχνότητα που τα ηχεία δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν έτσι κι αλλιώς.
Το πρόβλημα εδώ όμως είναι ότι ακόμα και το συχνοτικό σημείο αυτό, το αποφασίζει ο χώρος και όχι εμείς.

Οι class D δεν ψήνονται. Αντιθέτως περί ψησίματος είναι πιο κοντά οι Class AB όπως αυτούς που κοιτάς. Επί της ουσίας όμως η διαφορά έχει να κάνει στο πως παίζει ο κάθε ενισχυτής. Τι είναι καλύτερο στο αυτί.

• Like
Οπότε παίρνω πχ τα diamond που παίζουν πάνω από 70hz, ματσαρω αργότερα ένα γουφερ με ρύθμιση να παίζει κάτω από αυτά και δεν έχω επικάλυψη, ναι? Ίσως, γιατί αν αυτά που ακούω έχουν χαμηλές μεν αλλά πάνω από 70hz από το μια θα πρέπει να δουλέψουν τα ηχεία γιαυτες. Οπότε πρέπει το ηχείο να είναι "δυνατό" και 4" δεν αρκούν νομίζω... Οποτε πρέπει να πάω σε μεγαλύτερη διαμέτρου ηχείο βάσης και το woofer θα είναι μελλοντική προσθήκη, μακρυνή ίσως.
Όσο για τη πηγη, το μελετάω και αυτό.

Δεν σας έδειξα το χώρο, τον έχω κάνει ai edit προσθέτοντας τυχαία δυο ηχεία και ένα ενισχυτή...
Είμαι λίγο πνιγμένος νομίζω...🤫1000013103.png

Προσωπικά μιλώντας η προσθήκη γουφερ σε αυτόν το χώρο θα ηταν για εμενα το τελευταίο που θα ειχα κατα νου.

Περισσότερο προβληματίζει η διάσταση του και ίσως η ακουστική φροντίδα που θα χρειαστεί πάρα το sub.

Θα προτείνω κάτι που εχω και ειναι αξιόλογο σε σχεση με τα χρήματα.
Streamer, dac προενισχυτής fosi s3 λιγο κάτω απο 300, 00 ευρώ.

Επειδή ο χώρος ειναι μικρος και εικάζω οτι η ακροαση θα ειναι near field τοτε με ενα ζευγάρι ενεργά είσαι οκ (ότι καλύτερο βρίσκεις στο υπόλοιπο ποσό)

Αλλιώς βαλε τους fosi v3 τελικους στα 200 που τρέχει μια αγγελία εδώ μέσα και αλλα 300,00 ευρώ οτι πιο αξιόλογο βρεις απο παθητικό ηχείο μεταχειρισμένο, είτε βάσεως, είτε μικρό δαπέδου για να γλυτώσεις τα έξοδα των βάσεων (κατα προτίμηση γλυκοηχου για να δέσει ωραία με τα fosi πχ chario εισαγωγικες σειρές, castle παλιά που βγαίνουν σε καλές τιμές σε αγγελίες κοκ) και θα εχει ενα συστημα λουκούμι.

Καλές αγορες εύχομαι και να το χαρείς

Υ.γ.δεν σε προλαβα για το χωρο καλύτερα βαλε κάτι ως κάτοψη για να βγει πιο ασφαλές συμπέρασμα

• Like
Δεν σας έδειξα το χώρο, τον έχω κάνει ai edit προσθέτοντας τυχαία δυο ηχεία και ένα ενισχυτή...
Είμαι λίγο πνιγμένος νομίζω...🤫View attachment 277749
Αν ο καναπές δεν είναι γωνιακός που θα κάθεσαι και θα ακούς?
Απέναντι από τη πλευρά του καναπέ που φαίνεται στη photo τι εχει?

Με συγχωρείτε, αλλά ηχείο δαπέδου σε αυτό τον χώρο δεν υπάρχει περίπτωση να παίζει σωστά. Λάθος κίνηση.
γιατί να μην παίζει σωστά;
Δεν θα πάρει κανένα θηρίο! Δαπέδου κατάλληλα για μικρούς χώρους υπάρχουν πολλές επιλογές.

• Like
Reactions: protrudi
Χωρίς να έχω δει το βάθος, ο χώρος φαίνεται να έχει πολύ κακά room modes. Το χαμηλό θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Γωνία δεξιά, ασύμμετρη τοποθέτηση, έπιπλα μπροστά. Που είναι η θέση ακρόασης; Δεν θα υπάρχει εστίαση, και δύσκολα να βρεθεί η σωστή απόσταση που να ανοίγει το ηχείο. Πνιγμένο. m2c

Δεν θα πάρει κανένα θηρίο! Δαπέδου κατάλληλα για μικρούς χώρους υπάρχουν πολλές επιλογές.
Εντοπίζω πρόβλημα τουλαχιστον στην τοποθετηση του δεξιού ηχείου.
Αν είναι δαπέδου ακόμη χειρότερα.

Χωρίς να έχω δει το βάθος, ο χώρος φαίνεται να έχει πολύ κακά room modes. Το χαμηλό θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Γωνία δεξιά, ασύμμετρη τοποθέτηση, έπιπλα μπροστά. Που είναι η θέση ακρόασης; Δεν θα υπάρχει εστίαση, και δύσκολα να βρεθεί η σωστή απόσταση που να ανοίγει το ηχείο. Πνιγμένο. m2c
υπάρχουν δαπέδου με 5,5 γούφερ!!! που δεν κατεβαίνουν ούτε στα 70Hz