Πρόταση συστήματος για ακρόαση σε μικρό χωρο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

γιατί; Δεν χωράει; Το σχέση έχει με το να είναι δαπέδου;
Χωρα ομως αν είναι δαπέδου,το δεξι θα μπουμαρει εύκολα και σίγουρα λόγω της γωνίας και της τοποθέτησης των επιπλων.
Επίσης,τα ηχεία δεν έχουν αρκετή απόσταση μεταξυ τους συνεπώς βλάπτεται η εικόνα.
Δαπέδου μόνο αν μπορούν να μετακινηθούν τα έπιπλα ώστε να μετακινηθούν και τα ηχεία.

Last edited:
υπάρχουν δαπέδου με 5,5 γούφερ!!! που δεν κατεβαίνουν ούτε στα 70Hz
Δεν έχει σημασία. Η καμπίνα και το bass reflex θα τα κάνουν μαντάρα. Επίσης ποιος ο λόγος για ηχείο δαπέδου με τόσο μικρό γούφερ; Για να χάσει την καλύτερη εστίαση των βάσης;

Επειδή εγώ ανέφερα το δαπέδου το εδωσα ως επιλογή μόνο και μονο επειδή το budget είναι σφιχτό περί τα 300 ευρω και ελεγα το καθε ευρω να πάει στα καλύτερα δυνατά ηχεια, αλλιώς στα βάσεως θέλουμε κανενα 100αρι χοντρικά για τις βάσεις.

Επίσης υπάρχουν όντως δαπέδου αρκετα μαζεμένα με μικρές μοναδες που δεν ειναι απαραίτητα δυσκολα στην τοποθέτηση.

Αλλα πέρα τούτου, μια κάτοψη του χώρου κρίνεται επιβεβλημένη για να δοθούν καλύτερες προτάσεις κυρίως τοποθέτησης - στησίματος και έπειτα εξοπλισμού.

Απέναντι από τα ηχεία έχει καναπέ, είναι γωνιακούς οπότε όταν θέλω κάτι ιδιαίτερο έχω θέση. Στα 2,5 απόσταση ισόπλευρο τρίγωνο ( στο περίπου) αυτή. Δεν είναι καθαρά χώρος για ακρόαση μουσικής με hi απαιτήσεις. Απλά θέλω κάτι παραπάνω όταν έχω χρόνο και όρεξη να ακούσω κάτι καλό.Να πάρω τα μέγιστα κατά το δύναμιν για το χώρο και το μπάτζετ μου. Το καλό και το ιδανικό το ξέρω, δεν μπορώ να το εφαρμόσω όμως εδώ. 😁

• Like
Reactions: ihodemon
Εξαρτάται ποια wharfedale diamond . Τα 12.2 έχουν χρήσιμη απόκριση έως 46hz. Γενικότερα πάντως με βάσης θα είναι πιο εύκολο να τα εξαφανίσεις και να έχεις αυτό το ωραίο τρισδιάστατο είδωλο στο χώρο . Για να το κάνεις αυτό με δαπέδου θέλεις πολλά λεφτά

Για το μπουμαρισμα λόγω χώρο, είναι προτιμητέο να πάρω ηχείο χωρίς bass reflex αν καταλαβαίνω καλά. Ή αν έχει, ή αν συνοδεύω και subwoofer, να κλείσω την τρύπα?

Πάρε ένα ηχείο βάσης για αρχή με bass reflex, και όταν πάρεις sub, κλείνεις την τρύπα με το σφουγγαράκι που έχει για τη δουλειά αυτή το ηχείο. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, μην αγώνεσαι με το bass reflex. Αν είναι ηχείο βάσης δεν θα φορτίσει τον χώρο υπερβολικά (εκτός αν είναι κανένα πολύ μεγάλο) εάν προσθέσεις sub, θα κάνει το φίλτρο τη δουλειά αυτή του ταπώματος (δεν θα παίζει σε συχνότητες το ηχείο που να δημιουργεί θέμα).

Γενικώς μην αγχώνεσαι με τέτοιες λεπτομέρειες.