Πρόταση συστήματος για ακρόαση σε μικρό χωρο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

γιατί; Δεν χωράει; Το σχέση έχει με το να είναι δαπέδου;
Χωρα ομως αν είναι δαπέδου,το δεξι θα μπουμαρει εύκολα και σίγουρα λόγω της γωνίας και της τοποθέτησης των επιπλων.
Επίσης,τα ηχεία δεν έχουν αρκετή απόσταση μεταξυ τους συνεπώς βλάπτεται η εικόνα.
Δαπέδου μόνο αν μπορούν να μετακινηθούν τα έπιπλα ώστε να μετακινηθούν και τα ηχεία.

Last edited:
υπάρχουν δαπέδου με 5,5 γούφερ!!! που δεν κατεβαίνουν ούτε στα 70Hz
Δεν έχει σημασία. Η καμπίνα και το bass reflex θα τα κάνουν μαντάρα. Επίσης ποιος ο λόγος για ηχείο δαπέδου με τόσο μικρό γούφερ; Για να χάσει την καλύτερη εστίαση των βάσης;

Επειδή εγώ ανέφερα το δαπέδου το εδωσα ως επιλογή μόνο και μονο επειδή το budget είναι σφιχτό περί τα 300 ευρω και ελεγα το καθε ευρω να πάει στα καλύτερα δυνατά ηχεια, αλλιώς στα βάσεως θέλουμε κανενα 100αρι χοντρικά για τις βάσεις.

Επίσης υπάρχουν όντως δαπέδου αρκετα μαζεμένα με μικρές μοναδες που δεν ειναι απαραίτητα δυσκολα στην τοποθέτηση.

Αλλα πέρα τούτου, μια κάτοψη του χώρου κρίνεται επιβεβλημένη για να δοθούν καλύτερες προτάσεις κυρίως τοποθέτησης - στησίματος και έπειτα εξοπλισμού.

Απέναντι από τα ηχεία έχει καναπέ, είναι γωνιακούς οπότε όταν θέλω κάτι ιδιαίτερο έχω θέση. Στα 2,5 απόσταση ισόπλευρο τρίγωνο ( στο περίπου) αυτή. Δεν είναι καθαρά χώρος για ακρόαση μουσικής με hi απαιτήσεις. Απλά θέλω κάτι παραπάνω όταν έχω χρόνο και όρεξη να ακούσω κάτι καλό.Να πάρω τα μέγιστα κατά το δύναμιν για το χώρο και το μπάτζετ μου. Το καλό και το ιδανικό το ξέρω, δεν μπορώ να το εφαρμόσω όμως εδώ. 😁

• Like
Reactions: ihodemon
Εξαρτάται ποια wharfedale diamond . Τα 12.2 έχουν χρήσιμη απόκριση έως 46hz. Γενικότερα πάντως με βάσης θα είναι πιο εύκολο να τα εξαφανίσεις και να έχεις αυτό το ωραίο τρισδιάστατο είδωλο στο χώρο . Για να το κάνεις αυτό με δαπέδου θέλεις πολλά λεφτά

Για το μπουμαρισμα λόγω χώρο, είναι προτιμητέο να πάρω ηχείο χωρίς bass reflex αν καταλαβαίνω καλά. Ή αν έχει, ή αν συνοδεύω και subwoofer, να κλείσω την τρύπα?

Πάρε ένα ηχείο βάσης για αρχή με bass reflex, και όταν πάρεις sub, κλείνεις την τρύπα με το σφουγγαράκι που έχει για τη δουλειά αυτή το ηχείο. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, μην αγώνεσαι με το bass reflex. Αν είναι ηχείο βάσης δεν θα φορτίσει τον χώρο υπερβολικά (εκτός αν είναι κανένα πολύ μεγάλο) εάν προσθέσεις sub, θα κάνει το φίλτρο τη δουλειά αυτή του ταπώματος (δεν θα παίζει σε συχνότητες το ηχείο που να δημιουργεί θέμα).

Γενικώς μην αγχώνεσαι με τέτοιες λεπτομέρειες.

Wharfedale diamond 12.2 ή audio monitor bronge 7g?
Ποιος ενισχυτής θα τα δουλέψει καλά χωρίς να μου αδειάσει η τσέπη?

Τελικά κατέληξα πρώτα σε ενισχυτή και τώρα ψάχνω σετ ηχείων να ταιριάξει με τον pma-600ne....

Τελικά κατέληξα πρώτα σε ενισχυτή και τώρα ψάχνω σετ ηχείων να ταιριάξει με τον pma-600ne....
Σαν το γοβακι της σταχτοπουτας ενα πραμα. Αν δουλεψει αυτο, θα γραφτει και παιδικο παραμυθι για τα παιδια των audiophiles.

• Haha
Reactions: Nektarios2015
Εξαρτάται ποια wharfedale diamond . Τα 12.2 έχουν χρήσιμη απόκριση έως 46hz.
συνήθως πάνω από 85-90Hz δίνουν τέτοιου είδους ηχεία... Στα 45-50Hz έχουν πτώση στάθμης -20dB!! (εκτός προδιαγραφών) (και ειδικά όσο αυξάνεται η απόσταση ακρόασης τα πράγματα χειροτερεύοουν)

συνήθως πάνω από 85-90Hz δίνουν τέτοιου είδους ηχεία... Στα 45-50Hz έχουν πτώση στάθμης -20dB!! (εκτός προδιαγραφών) (και ειδικά όσο αυξάνεται η απόσταση ακρόασης τα πράγματα χειροτερεύοουν)
Δεν ισχύει. Πτώση στάθμης τέτοια που λες σε δωμάτιο μέσα αποκλείεται . Τα 12.2 σε πραγματικές στάθμες θα έχουν ενα -3 από το άνω μπάσο

Δεν ισχύει. Πτώση στάθμης τέτοια που λες σε δωμάτιο μέσα αποκλείεται . Τα 12.2 σε πραγματικές στάθμες θα έχουν ενα -3 από το άνω μπάσο
In room response (όχι ανηχοική) του 12.1 (ουσιαστικά ίδιο ηχείο με το 12.2)
Με αυστηρούς όρους, η απόκρισή του είναι σωστή από 100Hz και επάνω. Στα 50Hz όπως βλέπουμε έχει πτώση σχεδόν 20dB. Που ουσιαστικά δηλαδή κάτω από 50Hz δεν ακούς τίποτε στην θέση ακρόασης. Άλλο το αν νομίζεις ότι ακούς!

Capture.JPG

Pan
Παντως το μοναδικο review με μετρησεις (οχι πολυ ακριβεις οπως παραδεχονται, αλλα τουλαχιστον παιρνεις μια ιδεα) που βρηκα δεν ειναι πολυ ενθαρρυντικο

In room response (όχι ανηχοική) του 12.1 (ουσιαστικά ίδιο ηχείο με το 12.2)
Με αυστηρούς όρους, η απόκρισή του είναι σωστή από 100Hz και επάνω. Στα 50Hz όπως βλέπουμε έχει πτώση σχεδόν 20dB. Που ουσιαστικά δηλαδή κάτω από 50Hz δεν ακούς τίποτε στην θέση ακρόασης. Άλλο το αν νομίζεις ότι ακούς!

View attachment 278600
Το 12.1 και το 12.2 δεν ειναι το ιδιο ηχειο. Το 12.1 εχει 5.25" γουφερ και το 12.2 6.5" γουφερ.
Παρ ολα αυτα το 12.1 μαλλον ειναι καλυτερη υλοποιηση απο το 12.2

Ωστοσο οι παρατηρησεις σου για το 12.1 ειναι λαθος. στα 50Ηz δεν εχει 20db πτωση αλλα 8db και το F10 ειναι περιπου στα 49Hz. Πρακτικα μεχρι τα -6db θεωρειται χρησιμη και ακουστη ενεργεια, οποτε στο συγκεκριμενο ηχειο μπορουμε να υπολογιζουμε οτι εχει αποκριση μεχρι τα 57Hz περιπου.

Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι θεωρω πως το 12.2 ειναι ενα καλο ηχειο. Προσωπικα δεν θα το αγοραζα.

Last edited:
Παντως το μοναδικο review με μετρησεις (οχι πολυ ακριβεις οπως παραδεχονται, αλλα τουλαχιστον παιρνεις μια ιδεα) που βρηκα δεν ειναι πολυ ενθαρρυντικο
Κοιταξε για ηχεια που μπορεις να παρεις με 350ευρω καινουρια, αυτα τα νουμερα για τις παραμορφωσεις ειναι μεσα σε λογικα πλαισια. Ισως το παρακατω που διαβασες ηταν με απολυτα κριτηρια.

Ισχυει ομως οτι το 12.1 εχει καλυτερη υλοποιηση, αν και λιγοτερο μπασο. Τωρα αυτο ειναι και παλιοτερο ηχειο.

1791273026641.png

To elac που σου προτεινα εγω στα 450

1791273292583.png

1791273311984.png

1791273351007.png

1791273351014.png

1791273396727.png

Last edited:
  • Like
Έχω χώρο μικρό καθιστικό 3,5×3,5. Παράθυρα στη γωνία γωνιακό καναπέ και απέναντι έπιπλο .
Θέλω να ακούω μουσική από δικτυακές πηγές. Ίσως και με προσθήκη cd player στο μέλλον δικά μου cd. Πιθανή και προσθήκη τηλεόρασης.
Θα ήθελα δαπέδου ηχεία με ενισχυτή όπως σε άλλη περίπτωση αλλά θα μπουκωσει ο χώρος, για βιβλιοθήκης θα ήταν καλύτερα αλλα ίσως χρειάζεται και ένα sub. Φίλος σε κουβέντα που πρότεινε να δω αυτόενισχυομενα.
Μουσική από pink Floyd μέχρι chill out και house σε κέφια...
Μπάτζετ 500-800€
Να κοιτάξω σε παθητικά ηχεία ή να δοκιμάσω σε αυτόενισχυομενα ? Ευχαριστώ.
Εγω παντως με αυτα τα δεδομενα που βλεπω, θα επαιρνα ενα Wiim Ultra (399€) και ενα ζευγος ενεργα με 6.5 εως 8" γουφερ. Σε αυτην την κατηγορια τιμης δεν υπαρχει καλυτερο value for money. Αν δε προστεθει και Sub (με αυξηση του budget φυσικα) το αποτελεσμα θα ειναι σαφως καλυτερο απο τον συνδυασμο αναιμικου ενισχυτη χωρις δυνατοτητες ενσωματωσης sub και ζευγους παθητικων ηχειων μετριας ποιοτητας που απο οτι βλεπω ετοιμαζεται να αγορασει ο νηματοθετης.

• Like
Κοιταξε για ηχεια που μπορεις να παρεις με 350ευρω καινουρια, αυτα τα νουμερα για τις παραμορφωσεις ειναι μεσα σε λογικα πλαισια. Ισως το παρακατω που διαβασες ηταν με απολυτα κριτηρια.

Ισχυει ομως οτι το 12.1 εχει καλυτερη υλοποιηση, αν και λιγοτερο μπασο. Τωρα αυτο ειναι και παλιοτερο ηχειο.

View attachment 278602
Τα νουμερα αυτα σε παραμορφωσεις ειναι οντως λογικα σε αυτην την κατηγορια τιμης αλλα δεν αναφερεται σε τι σταθμη εμφανιζονται. Αν ειναι στα 96db ειναι λογικα αλλα αν ειναι στα 90 η στα 86 ειναι προβλημα. Reviews αυτου του τυπου και αυτου του επιπεδου προσωπικα τα λαμβανω υποψην μονο ενδεικτικα, ελλειψει καλυτερων δεδομενων.

• Like
Reactions: steadyshot