Η γνώμη μου είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε "γωνία στο δεκάρικο"...
Σε ένα χόμπυ όπου τα προσφερόμενα προϊόντα είναι τόσα πολλά αλλά και οι διαφορετικές χρήσεις και απαιτήσεις επίσης αρκετές, πως είναι δυνατόν να καθορίζουμε ποια είναι η γενικά σωστή χρήση και τι πρέπει να ενδιαφέρει όλους περισσότερο;
Κάθε χρήστης μπορεί να έχει διαφορετική απαίτηση: καλή ή κακή εικόνα, έναν ή δέκα (!) δορυφόρους, νόμιμη ή παράνομη θέαση, μία ή δέκα (!) συνδρομές, "μοναξιά" ή "μοίρασμα", κλπ. Δε μπορεί να τεθεί μέτρο στο τι είναι σωστό και τι λάθος.
Ασφαλώς το οικονομικό είναι ένα μέτρο σύγκρισης για το προϊόν. Ούτε και εγώ θα έδινα τόσα λεφτά για δέκτη (με το ζόρι τα έδωσα για τον 800άρη) αλλά το πως εκτιμά κανείς την ενασχόλησή του είναι αυστηρά προσωπικό. Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά πολλά τα χρήματα που ζητά ο 8000 για την τεχνολογία που προσφέρει αλλά δεν γίνεται να τον καταστήσω "άχρηστο" μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβός γιατί τότε πολύ απλά θα κάνω "κρεμαστάρι" αυτό που η τσέπη μου δεν φτάνει, πράγμα απαράδεκτο. Εάν είχε 500-600 ευρώ θα πουλούσε σαν "ζεστό ψωμί" μόνο και μόνο για την ελευθερία αλλά και την εμπειρία που προσφέρει ένα dreambox και όλοι εδώ θα έγραφαν για τη νέα επιτυχία της Dream ενώ παράλληλα θα έκαναν τους απαραίτητους υπολογισμούς στον οικονομικό προγραμματισμό για να τον αγοράσουν, το αμφισβητεί κανείς αυτό; Εάν ναι, ας δει τις πωλήσεις του 800άρη ακόμα και τώρα που έχει πιάσει τα 500 ευρώ. Και ας μην τα αξίζει σαν καθαρό hardware...
Σε τελική ανάλυση, χαίρομαι που κάποιος από εδώ κατάφερε να αποκτήσει αυτό που του αρέσει και θα ικανοποιήσει τις δικές του απαιτήσεις για το χόμπυ μας. Αν μη τι άλλο μας ανοίγει άλλο ένα "παρακλάδι" ενασχόλησης και ενδιαφέροντος.