Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Συγνώμη αλλά μιλάς για τον DM800 ή τον DM8000 ?
Εγώ στον 800άρη μόλις ξεκινήσει ο timer να γράφει μου αλλάζει κανάλι.

Μετά βλέπω ότι μόνο μερικά κανάλια μπορώ να επιλέξω αλλά όταν τα αλλάξω σταματάει να γράφει το κανάλι που του είχα βάλει και γράφει ότι παρακολουθώ εκείνη τη στιγμή.

Εσύ πως το πέτυχες αυτό ?

Κάνω κάτι λάθος ?

Έχω Gemini 4.0
ΜΕ DM800 έκανα τα test
Με οποιο image και να είσαι...(εγώ το test το έκανα με ru dream) αν επιλέξεις ένα κανάλι εγγραφής....μετά σε αφηνει να κάνεις zap μόνο στα κανάλια του trasporder...εκεί αν πατήσεις το κόκκινο σου δίνει πάλι επιλογή για εγγραφή.....

Για τα 4 τιουνερ σε μενα τα 3 πιστευω θα χρειαστουν. Στα 2 έχω ήδη βαλει χωριστά μπάντα Ku και μπάντα C με πολύ θετικές επιπτώσεις στην ταξινόμηση των καναλιών μου αλλά και μικρή βελτίωση απο την απώλεια που έφερνε το diseqc (πιο ορατή στην μπάντα C). Στο τρίτο θα βαλω κάποια στιγμή επίγειο ψηφιακό τιούνερ (μολις ξεκαθαρίσουν τα πρότυπα εδω και εφόσον υπάρξει αντίστοιχο). Αντε πες πως ειμαι..ειδική περίπτωση, αλλά μην λες το εθερνετ αχρείαστο γιατι είναι ιεροσυλία!
Τα 4 CI ειναι πραγματι λίγο υπερβολικά, λογικά τα 2 πίσω κανείς δεν θα τα χρησιμοποιήσει...

Για τα tuner απλως ρωτησα για να μαθω.Για τα 4 CI, ποιοι απο εσας εχετε εστω μια μοντουλα?Και ενα diablo να εχεις, κανεις οτι θες.Δεν νομιζω να εχετε παραπανω απο μια συνδρομη, αν εχετε και μια.Δουλευει και το cardreader.Το να γεμισω usb,ci,cardreader ενα δεκτη για να δικαιολογησω τα 1000Ε ειναι λιγο.....Για το εθερνετ,για μενα ειπα ειναι αχρειαστο.Και ιεροσυλια δεν ειναι, πιο πολυ μαλλον παρανομια λεγεται.Φιλικα τα γραφω αυτα.Μην παρεξηγηθει καποιος.

Για τα tuner απλως ρωτησα για να μαθω.Για τα 4 CI, ποιοι απο εσας εχετε εστω μια μοντουλα?Και ενα diablo να εχεις, κανεις οτι θες.Δεν νομιζω να εχετε παραπανω απο μια συνδρομη, αν εχετε και μια.Δουλευει και το cardreader.Το να γεμισω usb,ci,cardreader ενα δεκτη για να δικαιολογησω τα 1000Ε ειναι λιγο.....Για το εθερνετ,για μενα ειπα ειναι αχρειαστο.Και ιεροσυλια δεν ειναι, πιο πολυ μαλλον παρανομια λεγεται.Φιλικα τα γραφω αυτα.Μην παρεξηγηθει καποιος.

Για το εθερνετ κανεις λάθος γιατι εκτός της παρανομίας έχει ένα σωρό άλλες χρήσεις, όπως μεταφορά εγγραφών στον υπολογιστή (ο δικός μου βρισκεται εναν όροφο κάτω με 25 μέτρα καλώδιο), εισοδος απο τον δεκτη σε κοινόχρηστους φακέλλους του υπολογιστη και παίξιμο αρχείων απο εκεί, εγγραφές απο τον δεκτη στον υπολογιστή, επικοινωνία με ftp για επεμβασεις στους υποφακέλους του δέκτη απο τον υπολογιστή αλλά και απομεμακρυσμένα κλπ κλπ
Αν βεβαια καποιος θελει μόνο να βλέπει τηλεόραση και αυτά δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου...τοτε πάω πάσο!

Για το εθερνετ κανεις λάθος γιατι εκτός της παρανομίας έχει ένα σωρό άλλες χρήσεις, όπως μεταφορά εγγραφών στον υπολογιστή (ο δικός μου βρισκεται εναν όροφο κάτω με 25 μέτρα καλώδιο), εισοδος απο τον δεκτη σε κοινόχρηστους φακέλλους του υπολογιστη και παίξιμο αρχείων απο εκεί, εγγραφές απο τον δεκτη στον υπολογιστή, επικοινωνία με ftp για επεμβασεις στους υποφακέλους του δέκτη απο τον υπολογιστή αλλά και απομεμακρυσμένα κλπ κλπ
Αν βεβαια καποιος θελει μόνο να βλέπει τηλεόραση και αυτά δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου...τοτε πάω πάσο!

Συμφωνω με ολα αυτα και τα γνωριζω.Το θεμα ειναι για ποιον λογο χρησιμοποιειται απο τους περισσοτερους.Και ο δεκτης ειναι για να βλεπουμε τηλεοραση.Πρωτο μελημα ειναι η εικονα.Αυτο πρωτευει και μετα ολα τα αλλα.Εξτρα δυνατοτητες να μας δινονται απο τους κατασκευαστες αλλα να υπαρχει και μια λογικη τιμη.Και ο Octagon εχει εθερνετ που κοστιζει 300Ε.Το cccam ειναι που κανει τη διαφορα.Σωστα?Αν ενας δεκτης ειχε cccam και εκανε 350Ε θα επαιρνες τον DM με τα 1000Ε?

Συμφωνω με ολα αυτα και τα γνωριζω.Το θεμα ειναι για ποιον λογο χρησιμοποιειται απο τους περισσοτερους.Και ο δεκτης ειναι για να βλεπουμε τηλεοραση.Πρωτο μελημα ειναι η εικονα.Αυτο πρωτευει και μετα ολα τα αλλα.Εξτρα δυνατοτητες να μας δινονται απο τους κατασκευαστες αλλα να υπαρχει και μια λογικη τιμη.Και ο Octagon εχει εθερνετ που κοστιζει 300Ε.Το cccam ειναι που κανει τη διαφορα.Σωστα?Αν ενας δεκτης ειχε cccam και εκανε 350Ε θα επαιρνες τον DM με τα 1000Ε?
To cccam δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά,μιας και cccam υπάρχει τα 2 τελευταία χρόνια....πριν ?????
Η διαφορά που κάνει ο δέκτης είναι η ελευθερία που σου προσφέρει να κάνεις ότι θέλεις σε συνδιασμό με το PC....

Αυτά τα ολίγα...-bye-

η εικονα ειναι το πρωτο φιλε και μετα ολα τα αλλα θελουμε να βλεπουμε καλα
τωρα αν το μιχανημα τη δινει αρχιζει το οικονομικο το οποιο ουτε για αστειο σε αυτα τα ποσα
η τουλαχιστον να περιμενουμε λιγο στο μελλον να δουμε τι γινετε
ηδη μερικοι γραψαν αλου οτι παραλαβαν και τα επιστρεψαν πισω οπως ηταν
:antlers::antlers:τεχνικο προβλημα ειπε καποιος το οποιο δημιουργιθικε απο την μεταφορα τωρα απο τι μεταφορα εγινε ποιος ξερει
θα δουμε με τον καιρο:flipout::flipout:

Επιμένω και ξαναλέω για χιλιοστή φορά ότι για δορυφορικό δέκτη ΠΡΩΤΕΥΟΝ είναι και θα είναι το τι ανοίγει.....
Δεν πα να έχει ότι εικόνα θέλει.....είναι άχρηστος αν βλέπεις μόνο τα FTA και χρειάζεσαι ένα σωρό συνδρομές.
Βεβαίως τα 1000 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ για δορυφορικό δέκτη. Αλλά πιστεύω και με τα μισά κάνεις ωραιότατα μια χαρά δουλειά.

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Επιμένω και ξαναλέω για χιλιοστή φορά ότι για δορυφορικό δέκτη ΠΡΩΤΕΥΟΝ είναι και θα είναι το τι ανοίγει.....
Δεν πα να έχει ότι εικόνα θέλει.....είναι άχρηστος αν βλέπεις μόνο τα FTA και χρειάζεσαι ένα σωρό συνδρομές.
Βεβαίως τα 1000 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ για δορυφορικό δέκτη. Αλλά πιστεύω και με τα μισά κάνεις ωραιότατα μια χαρά δουλειά.

+1 :grinning-smiley-043

πες τα ρε Τάσο γιατί έχουμε καταντήσει να μετράμε τα pixel στην τηλεόραση μήπως και έχουμε χάσει κανένα και δεν μας αρέσει η ταινία μετά.

Η γνώμη μου είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε "γωνία στο δεκάρικο"...
Σε ένα χόμπυ όπου τα προσφερόμενα προϊόντα είναι τόσα πολλά αλλά και οι διαφορετικές χρήσεις και απαιτήσεις επίσης αρκετές, πως είναι δυνατόν να καθορίζουμε ποια είναι η γενικά σωστή χρήση και τι πρέπει να ενδιαφέρει όλους περισσότερο;
Κάθε χρήστης μπορεί να έχει διαφορετική απαίτηση: καλή ή κακή εικόνα, έναν ή δέκα (!) δορυφόρους, νόμιμη ή παράνομη θέαση, μία ή δέκα (!) συνδρομές, "μοναξιά" ή "μοίρασμα", κλπ. Δε μπορεί να τεθεί μέτρο στο τι είναι σωστό και τι λάθος.
Ασφαλώς το οικονομικό είναι ένα μέτρο σύγκρισης για το προϊόν. Ούτε και εγώ θα έδινα τόσα λεφτά για δέκτη (με το ζόρι τα έδωσα για τον 800άρη) αλλά το πως εκτιμά κανείς την ενασχόλησή του είναι αυστηρά προσωπικό. Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά πολλά τα χρήματα που ζητά ο 8000 για την τεχνολογία που προσφέρει αλλά δεν γίνεται να τον καταστήσω "άχρηστο" μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβός γιατί τότε πολύ απλά θα κάνω "κρεμαστάρι" αυτό που η τσέπη μου δεν φτάνει, πράγμα απαράδεκτο. Εάν είχε 500-600 ευρώ θα πουλούσε σαν "ζεστό ψωμί" μόνο και μόνο για την ελευθερία αλλά και την εμπειρία που προσφέρει ένα dreambox και όλοι εδώ θα έγραφαν για τη νέα επιτυχία της Dream ενώ παράλληλα θα έκαναν τους απαραίτητους υπολογισμούς στον οικονομικό προγραμματισμό για να τον αγοράσουν, το αμφισβητεί κανείς αυτό; Εάν ναι, ας δει τις πωλήσεις του 800άρη ακόμα και τώρα που έχει πιάσει τα 500 ευρώ. Και ας μην τα αξίζει σαν καθαρό hardware...
Σε τελική ανάλυση, χαίρομαι που κάποιος από εδώ κατάφερε να αποκτήσει αυτό που του αρέσει και θα ικανοποιήσει τις δικές του απαιτήσεις για το χόμπυ μας. Αν μη τι άλλο μας ανοίγει άλλο ένα "παρακλάδι" ενασχόλησης και ενδιαφέροντος.

Last edited:

Εδω κανεις λαθος.Αν παρω εναν HD δεκτη με 250Ε και με τα υπολοιπα 750Ε που περισευουν απ τα 1000Ε παρω την καρτα του Bulsatcom,Digiturk,Digitalb και καποια αλλη λιγα θα βλεπω?Και ολοι οι δεκτες αυτη τη στιγμη τα ιδια ανοιγουν.

Η γνώμη μου είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε "γωνία στο δεκάρικο"...
Σε ένα χόμπυ όπου τα προσφερόμενα προϊόντα είναι τόσα πολλά αλλά και οι διαφορετικές χρήσεις και απαιτήσεις επίσης αρκετές, πως είναι δυνατόν να καθορίζουμε ποια είναι η γενικά σωστή χρήση και τι πρέπει να ενδιαφέρει όλους περισσότερο;
Κάθε χρήστης μπορεί να έχει διαφορετική απαίτηση: καλή ή κακή εικόνα, έναν ή δέκα (!) δορυφόρους, νόμιμη ή παράνομη θέαση, μία ή δέκα (!) συνδρομές, "μοναξιά" ή "μοίρασμα", κλπ. Δε μπορεί να τεθεί μέτρο στο τι είναι σωστό και τι λάθος.
Ασφαλώς το οικονομικό είναι ένα μέτρο σύγκρισης για το προϊόν. Ούτε και εγώ θα έδινα τόσα λεφτά για δέκτη (με το ζόρι τα έδωσα για τον 800άρη) αλλά το πως εκτιμά κανείς την ενασχόλησή του είναι αυστηρά προσωπικό. Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά πολλά τα χρήματα που ζητά ο 8000 για την τεχνολογία που προσφέρει αλλά δεν γίνεται να τον καταστήσω "άχρηστο" μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβός γιατί τότε πολύ απλά θα κάνω "κρεμαστάρι" αυτό που η τσέπη μου δεν φτάνει, πράγμα απαράδεκτο. Εάν είχε 500-600 ευρώ θα πουλούσε σαν "ζεστό ψωμί" μόνο και μόνο για την ελευθερία αλλά και την εμπειρία που προσφέρει ένα dreambox και όλοι εδώ θα έγραφαν για τη νέα επιτυχία της Dream ενώ παράλληλα θα έκαναν τους απαραίτητους υπολογισμούς στον οικονομικό προγραμματισμό για να τον αγοράσουν, το αμφισβητεί κανείς αυτό; Εάν ναι, ας δει τις πωλήσεις του 800άρη ακόμα και τώρα που έχει πιάσει τα 500 ευρώ. Και ας μην τα αξίζει σαν καθαρό hardware...
Σε τελική ανάλυση, χαίρομαι που κάποιος από εδώ κατάφερε να αποκτήσει αυτό που του αρέσει και θα ικανοποιήσει τις δικές του απαιτήσεις για το χόμπυ μας. Αν μη τι άλλο μας ανοίγει άλλο ένα "παρακλάδι" ενασχόλησης και ενδιαφέροντος.

Οι πωλησεις του Tecview,Νano,Protek ξερει κανεις να μας πει πως πανε?Επειδη ειναι και πιο απλοι δεκτης εγω λεω πως τους σκιζουν ολους.Για να καταλαβαινομαστε γιατι μιλαμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Οι πωλησεις του Tecview,Νano,Protek ξερει κανεις να μας πει πως πανε?Επειδη ειναι και πιο απλοι δεκτης εγω λεω πως τους σκιζουν ολους.Για να καταλαβαινομαστε γιατι μιλαμε.
Ακριβώς για να καταλαβαινόμαστε για τι μιλάμε...
Δεν είπα ότι οι πωλήσεις του dream είναι οι ψηλότερες. Είπα ότι είναι πολύ υψηλές για το "καθαρό" hardware που προσφέρει. Και αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει, κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει.
Γιατί έχει διαφορά το αν θέλω να βλέπω "κακή εικόνα", "καλή εικόνα", "HD εικόνα", "μόνος", "με πολλούς", "τσάμπα" ή με συνδυασμούς των παραπάνω. Νομίζω τώρα καταλαβαινόμαστε για τι μιλάμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Ακριβώς για να καταλαβαινόμαστε για τι μιλάμε...
Δεν είπα ότι οι πωλήσεις του dream είναι οι ψηλότερες. Είπα ότι είναι πολύ υψηλές για το "καθαρό" hardware που προσφέρει. Και αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει, κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει.
Γιατί έχει διαφορά το αν θέλω να βλέπω "κακή εικόνα", "καλή εικόνα", "HD εικόνα", "μόνος", "με πολλούς", "τσάμπα" ή με συνδυασμούς των παραπάνω. Νομίζω τώρα καταλαβαινόμαστε για τι μιλάμε...

Εγω εχω καταλαβει.Αυτοι που δεν ξερουν ειναι το θεμα να καταλαβουν για οταν κανουν την αγορα να ξερουν τι,πως,γιατι κτλ.Προτεραιοτητα δινει ο καθενας σε οτι θελει.Το θεμα ειναι για τον συγκεκριμενο δεκτη οτι αυτοι που τον θεωρουν καλο για τα λεφτα τουνα μας εξηγησουν τι προτεραιοτητες εχουν δωσει.

θα μου επιτρεψεις φιλε να σου πω οτι εισαι λαθος εδω δεν ειναι αυτο το προτεβον φιλε αυτο θεωρισε οτι ειναι για την πρωσοπικη σου αποψη οπως σιγουρα και καποιων αλλων μελων τα βασικοτερα για μενα σε ενα δεκτη ειναι
1)καλη εικονα
2)υποδοχη καρτας εστω και μια ci ωστε να μπορεσεις να τοποθετισεις οποιαδιποτε καρτα ητε conax ητε irdedo η οτι αλλο θες
3)υποστιριξη της εταιριας
4)συνεργασια αψογη με moter ωστε να δεις ολα τα τα Hd καναλια
γιατι μιλαμε για Hd δεκτη και τα καναλια ειναι λιγα αυτη τη στιγμη και καποιοι θελουν να τα δουν ολα
τωρα οσο αναφορα τα καναλια ολοι οι δεκτες κατι βλεπουν και χωρις καλωδια
τωρα τα καλωδια αστο καλυτερα .........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Εγω εχω καταλαβει.Αυτοι που δεν ξερουν ειναι το θεμα να καταλαβουν για οταν κανουν την αγορα να ξερουν τι,πως,γιατι κτλ.Προτεραιοτητα δινει ο καθενας σε οτι θελει.Το θεμα ειναι για τον συγκεκριμενο δεκτη οτι αυτοι που τον θεωρουν καλο για τα λεφτα τουνα μας εξηγησουν τι προτεραιοτητες εχουν δωσει.
Σωστός... Ακριβώς αυτό...
Συμφωνούμε ότι για τα λεφτά του δεν είναι καλός. Είναι υπερβολικό το ποσό. Θα μιλούσαμε διαφορετικά ασφαλώς αν η τιμή του ήταν, όπως ξαναείπα, κοντά στα 500 ευρώ.
Δικαιολογώ την αγορά σε όσους έχουν να διαθέσουν αυτό το ποσό και θέλουν να πειραματιστούν με τις δυνατότητες του μηχανήματος όπως αυτές εξελλίσονται στο πνεύμα πάντα ενός dreambox.
Είναι όμως πασιφανές ότι όποιος έδωσε αυτά τα χρήματα για να πάρει "το καλύτερο μηχάνημα της αγοράς" τότε απλά πιάστηκε... "Κώτσος"!

νεο gemini για τον 8000.
And here we go again. Gemini E2 goes to Version 4.1

In the night from Saturday to Sunday we will release the 3 versions for the DM800, DM7025 and DM8000.

We would be glad, if you join the release und post your feedback at the IHAD-Board. Here the most important changes and fixes:

New:
* File-Manager extended (Information, display and favourites). It´s now eaysier to achieve, simply press BLUE-RED
* In the channel list, the distance between the stations and the actual EPG event can be changed by yourself (BP-> Settings-> General)
* At Dreamnetcast and the jukebox you can chose the background
* Menu´s extra/settings seperated. BP has partly new construction (Addons are now at BP-> Settings to find)

Fix + Update:
* Formatting the Harddisk
* Dreamnetcast, Jukebox
* see CVS

We look forward to see you,
Your Gemini / IhaD Team
http://www.ihad.tv

Λοιπόν να πώ κάτι ακόμα το οποίο μάλλον έχει ξεφύγει της προσοχής μας, κατ´αρχάς ο 8000 είναι φοβερό μηχάνημα ΑΛΛΑ είναι κατά πολύ ακριβότερος μια και θέλει εξτρά σκληρό και εξτρά Slim DVD δλδ άλλα 150 ευρώ τουλάχιστων κατ εμέ και κάτι που διαπίστωσα μετά απο τις παρουσιάσεις τόσο εδώ αλλά και του Φίλιππου στο περιοδικό ΓΟΥΣΤΑΡΩ τον 800άρι που έχω !!!!!!!!!!!