Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Ναι ναι , αι στις φωτεινες σκηνες ανοιγες ιριδες και ανεβαζες λαμπες..... Ασε ρε Μανωλη γι αυτο το ρημαδι το κοντραστ γινοντα ολα αλλιως μεναμε και με τον 4805....

Τάσο η διαφορά στην εικόνα ήταν εμφανής από ότι θυμάσαι.
Τώρα μην μου συγκρίνεις τον 4805 με τους υπόλοιπους. Να σου θυμήσω τότε και το κόκκινο ή μάλλον πορτοκαλί του 4805.

Για να μην βγουμε και τελειως offtopic, ειναι προφανες οτι δινεις βαρυτητα σε διαφορετικους τομεις απ οτι εγω η καποια αλλα παιδια.

Οκ Ας μείνουμε στο θέμα μας και μετά τις εκθέσεις πιστεύω να τους ξαναδουμε πάλι.

Πόσο καλά με ξέρεις..-bye--bye--bye-

Σ' έχω γεννήσει εγώ.... Γι' αυτό σ' αγαπάω και τόσο.
icon12.gif

Πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί σε ότι είδατε.......γαμώτο!!!
Χωρίς να έχω δεί τον 60άρη και έχοντας πριν τον 50άρη, ο οποίος κατάλαβα ότι δεν έχει καμία σχέση με τον 60άρη,θα ήθελα να πω ότι έχω πάρει μιά γεύση απο ίριδες και η αλήθεια είναι ,ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ρυθμίσεων ίριδας να κάθεσαι και να αλλάζεις σκαλοπάτια σε μιά ταινία προκειμένου να βρείς αυτό που είναι καλύτερο.Το σίγουρο είναι ότι θα καταλήξεις σε μιά επιλογή, ανάλογα με την ταινία και απο εκεί και πέρα θα πρέπει να υποστείς τα θετικά και αρνητικά αυτής της επιλογής σου.Αν πάλι μιλάμε γιά αυτοματισμούς, τότε αφήνεσαι στην καλή πίστη λειτουργίας της.
Πριν λίγα χρόνια σε έναν προβολέα αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα ότι εκτιμώ περισσότερο την απόδοση στα χρώματα και την ευκρίνεια.Εδω και κανά δυό χρονάκια έχω αλλάξει ριζικά και με ενδιαφέρει το <μαύρο> και η <καθαρότητα> που βιώνουν τα μάτια μου πάνω απο όλα,μέσα απο τις αντίστοιχες σκηνές μιάς ταινίας.....γιά εμένα αυτό είναι κινηματογράφος και δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι καρτέλες και τα τριγωνάκια εαν βεβαίως η όρασή μου δεν τα καταλαβαίνει.Δεν με ενδιαφέρει να έχω ένα άριστο προβολέα στα χαρτιά...προτιμώ έναν λιγότερο καλό στον τομέα αυτον προβολέα, αλλά καλύτερο στα δικά μου μάτια επι σκηνής.Τα χρώματα μα έτσι μα αλλοιώς κάπως θα'ρθουν και εντάξει δεν μιλάμε να βλέπεις άλα ντάλων.
Πάντως γιά μιά ακόμη φορά και ο Μανώλης φαίνεται να έκανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά.
....μάλλον πάλι ξεφύγαμεεεεεε...

Last edited:
Sony VW-60 vs JVC HD1

Τάκη η κόντρα αυτή μεν άτυπη αλλά έγινε στο panic room. Με την ίριδα στο 55(max open 100) έχανε εμφανώς σε σχέση με τον hd1 μόνο στο απόλυτο μαύρο και σε σκηνές όπως στο "Πέμπτο Στοιχείο" η σκηνή με τον πλανήτη. Στους 300 στην σκηνή που βουλιάζουν τα καράβια του Ξέρξη, σκηνή υποφωτισμένη, στον JVC φαινόταν flat και φλου ενώ ο IN82 πραγματικά ζωγράφιζε. Η ίριδα εαν δεν κάνω λάθος ήταν στο τριάντα κάτι δεν θυμάμαι.

…καταρχήν παρακαλώ να αλλάξει ο τίτλος του Thread…δεν ήταν πρώτες εντυπώσεις του Sony VW-60 αλλά Sony VW-60 vs JVC HD1… (…και λίγο από Infocus IN-82 ;))

Μανώλη, :grinning-smiley-043 για τη παρουσίαση σου και τη τεκμηρίωση ;) (ρε μπαγάσα είναι να μη αρχίσεις να γράφεις…όταν το κάνεις όμως :grinning-smiley-043 )

Από όσα διάβασα ξανάπαω στην αρχική εντύπωση που πήρα από το post του Τάσου… κανένα από τα δυο μηχανήματα δεν μπορεί να ξεχωρίσει… η επιλογή είναι θέμα γούστου τελικά και τη αρέσει σε κάποιον…οι διαφορές τους σε τεχνικό επίπεδο δίνουν ανά περίπτωση το προβάδισμα στον ένα η στον άλλο αλλά σε κανένα από τους δυο καθαρό προβάδισμα…

Μανό, Τhanks ;) (αστούς βρε στη Diliasi τους… που πας τώρα, να αλλάξεις τα μυαλά στους εγκλωβισμένους κάτοχους Dila ? και την άποψη ότι μετά τους Dila το χάος :flipout:… προφανώς και ο Sony είναι πολύ καλός για να γραφούν όσα γράφουν :flipout: :flipout: )

Nektar, Thank You για τη παραχώρηση του μωρού σου ;) Καλές Θεάσεις !@!

Εγώ θα συμφωνήσω με τον GeonX, αφού το συμπέρασμα από όσα εκτενώς γράψατε και αναλύσατε είναι πως τα δύο μηχανάκια, στο overall δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές. Μικρές διαφορές υπάρχουν αλλά αυτές παίζονται στα σημεία και εν τέλει ο τελικός χρήστης είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιό μηχάνημα του αρέσει περισσότερο.

Εγώ να κάνω μια τελευταία ερώτηση, out of the box ποιός προβολέας σου κλείνει το μάτι περισσότερο; Κι αυτό το ρωτώ γιατί τελικά οι περισσότεροι από εμάς αυτό θα δούμε σε κανά μαγαζάκι.

Ευχαριστώ Μανώλη!

Α και Νεκτάριε, καλορίζικος βρέ... δεν σου είχα ευχηθεί και επισήμως!

Παιδιά κάνατε καταπληκτική δουλειά!!! Συγχαρητήρια σε όλους!!!!

p.s. Με προβληματίσατε...

Απάντηση: Re: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Παιδιά κάνατε καταπληκτική δουλειά!!! Συγχαρητήρια σε όλους!!!!

p.s. Με προβληματίσατε...

Ναί, ναί... Κάναμε καλή δουλειά, ο καθένας στο πόστο του.
Δηλαδή ο Μανώλης έκανε τη δουλειά....:2thumb22sup: ....κι εμείς τον καυγά...
icon10.gif

Αφού σε προβληματίσαμε όμως μάλλον σωστά το κάναμε... Δεν έχει και τόση σημασία τί λέει ο ένας και τί ο άλλος αρκεί στο τέλος, αφού διαβάσεις όλες τις απόψεις, να έχεις σχηματίσει τη δική σου.
Κι αυτά τα δύο μηχανάκια κάνουν ακριβώς αυτό που είπες, σε προβληματίζουν.
Απομένει να τα δείς, καί με βάση το προσωπικό σου γούστο να αποφασίσεις.

οντως ο Μανωλης εκανε καλη δουλεια,μπραβο φιλε!
Απ'αυτα που διαβασα εδω βγαινει το συμπερασμα οτι ο ΣΟΝΥ ειναι περισσοτερο ισορροπημενος προβολεας απο τον JVC,χωρις ουσιαστικα προβληματα,και ο δευτερος ειναι πιο πολυ για τους φανατικους του κοντραστ.
Ωστοσο αν δεν δει κανεις με τα ματια του δεν μπορει να αξιολογησει πρακτικα τις διαφορες.:chinscratch:

Επισης θελω να επισημανω μια παραμετρο πολυ σημαντικη για μενα αλλα που ισως επειδη δεν ενδιαφερει πολλους αλλους δεν δινεται ποτε ιδιαιτερη βαρυτητα.Αυτο ειναι πως παιζει ο καθε προβολεας τα "κακα" δισκακια.Το ποσοστο των "κακων" dvd που βλεπω εγω ειναι ιδιαιτερα υψηλο καθοτι ειμαι φαν του κλασσικου κιν'γραφου αλλα και γενικα παλιων τηλεοπτικων σειρων κλπ.,αλλα και πολλα που νοικιαζω εχουν μετρια ποιοτητα.Μαλιστα σε μια συζητηση που ειχα με το Μπαμπη ,μου ειπε ο τι ο Ρουμπυ επαιζε καλυτερα τα "κακα" δισκακια απο τον JVC.Αυτο μπορει να ακουγεται γραφικο σε πολλους αλλα η ουσια του προβολεα ειναι να μπορεις να δεις καλα αυτα που σε ενδιαφερουν και οχι καποια ντεμο.

Πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει να βλέπει dvd δεν χρειάζεται να δώσει τόσα λεφτά. Με 1000 ευρώ κάνει την δουλειά του και ίσως καλύτερα από τους προβολείς που είδαμε οι οποίοι είναι φτιαγμένοι για υλικό HD. :antlers:

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει να βλέπει dvd δεν χρειάζεται να δώσει τόσα λεφτά. Με 1000 ευρώ κάνει την δουλειά του και ίσως καλύτερα από τους προβολείς που είδαμε οι οποίοι είναι φτιαγμένοι για υλικό HD. :antlers:

δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγαματα.Η αναλυση μονο δεν καθοριζει τον προβολεα οπως ειναι εμφανες απ'ολη αυτη τη συζητηση.-bye-

Δημήτρη καταλαβαίνω πολύ καλά τι λές αλλά σίγουρη απάντηση δεν έχω.
Ο Ruby ήταν Ruby, είχε λάμπα Xenon κι αυτό σε συνδιασμό με το silk screen, που σε πολλούς δεν αρέσει, έπαιζε τα κακογραμμένα δισκάκια αρκετά καλύτερα από τον JVC.
Είχε πολύ σωστά χρώματα και δεν σου πέταγε στη μάπα όλες τις ατέλειες του κακού transfer.
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά βάσει αυτών που ξέρω κι αυτών που είδα, πιθανολογώ οτι ο SONY θα είναι καλύτερος σ' αυτό το κομμάτι που σ' ενδιαφέρει.

Κατα την γνωμη μου, ο Ruby επαιζε "καλυτερα" (κοινως εκρυβε ελλατωματα του transfer) στα SD δισκακια λογω της πιο soft εικονας του. Το ιδιο ακριβως ισχυε και με τον Pearl. O 60ρης ομως, με ευκρινεια στα ιδια επιπεδα με τον JVC και πολυ μεγαλυτερη απο τους προκατοχους του, δεν νομιζω οτι θα "κολακευει" τα κακα tranfer αλλα θα τα δειχνει οπως ειναι γραμμενα..

Μπαμπη,Γιαννη και Τακη,πρεπει να πω οτι αυτο το θεμα με εχει προβληματισει αρκετα.Ειδικα αυτο που μου ειπε ο Μπαμπης.Η δικη μου εμπειρια ειναι καπως αναποδη.
Τα μετρια ας τα πουμε δισκακια,εχουν συνηθως απο την εγγραφη τους κακο μαυρο και κοντραστ ,ειναι "ξεπλυμενα".Λογικα θελει οσο το δυνατον καλυτερο μαυρο και κοντραστ για να τα δεις αξιοπρεπως.Επισης,ειναι σχετικα θολα οποτε μια εξισου 'σοφτ" εικονα θα το σκοτωσει χειροτερα.Κανονικα ,συμφωνα με τη λογικη θα θες πολυ καλη ευκρινεια και εξαιρετικο κονραστ ωστοσο δεν ειναι και σιγουρα ετσι τα πραγματα.:chinscratch: