Πρωτοβουλία του Mega για 16:9

Ενα μεριδιο ευθυνης βεβαια εχουν και οι εταιρειες παραγωγης, που θα επρεπε να στελνουν τα σποτ σωστα για καθε σταθμο, αλλωστε στην τελικη πιστευω οτι αυτους θα επρεπε να ενδιαφερει περισσοτερο το να προβληθει η δουλεια τους σωστα, και οχι παραμορφωμενα.

Κι εγώ αυτό πιστεύω.

Οι εταιρίες παραγωγής κάνουν ότι ζητήσει και πληρώσει ο πελάτης.
Αν τον πελάτη τον ενδιαφέρει το χαμηλό κόστος, κάνουν ένα 4:3 και το διανέμουν στα κανάλια.
Αν ο πελάτης πληρώνει, δημιουργούν και 16:9.
Από εκεί και πέρα, αν πχ ο ΣΚΑΪ λάβει spot σε 4:3, δεν το κάνει μετατροπή εκτός και αν πληρώσει ο πελάτης.

Τα spot έχουν διαφορετική διαχείρηση σε σχέση με το πρόγραμμα των σταθμών.

Σχετικό είναι αυτό. Πιστεύω ότι οι περισσότερες διαφημίσεις είναι γυρισμένες πλέον σε 16:9. Απλά το τελικό προϊόν το διανέμουν σαν 4:3 ή σε pillarbox σε όλους.

Α, δεν ξέρω τι γίνεται...
Εγώ εκτός από τα λίγα λεπτά 16:9 που είδα όταν έκανε την αλλαγή, έχω να δω MEGA εδώ και 2-3 χρόνια...
εκτός από μία ξένη ταινία που είδα κοντά στα Χριστούγεννα.:4603:

Τελικα το mega σε τι φορματ μεταδίδει δεν εχω καταλαβει. Βλεπω ωρες ωρες αυτα τα σήματα που βγαζει για γονικη συναίνεση κλπ και εχουνε σχημα αυγού όρθιου. Δηλαδη σαν να εχει η εικονα πατηθεί απο αριστερα και δεξια. Πως μπορει να να συμβαινει αυτο. Πριν ητανε ολα τα σηματα τραβηγμενα και τωρα μαζεμενα? Δεν καταλαβαινω πως μεταφραζεται αυτο.

Τελικα το mega σε τι φορματ μεταδίδει δεν εχω καταλαβει. Βλεπω ωρες ωρες αυτα τα σήματα που βγαζει για γονικη συναίνεση κλπ και εχουνε σχημα αυγού όρθιου. Δηλαδη σαν να εχει η εικονα πατηθεί απο αριστερα και δεξια. Πως μπορει να να συμβαινει αυτο. Πριν ητανε ολα τα σηματα τραβηγμενα και τωρα μαζεμενα? Δεν καταλαβαινω πως μεταφραζεται αυτο.

Μάλλον ούτε αυτοί ξέρουν. Η εικόνα σε μερικές εκπομπές (ειδήσεις, CL, τα σήματα που λές) ειναι 16:9 αλλα χωρίς widescreen signal οπότε στις τηλεοράσεις μας φτάνει με αναλογίες 4:3 με αποτέλεσμα να βλέπεις πασχαλινά αυγά.
Να δούμε πότε θα "ενημερώσουν τους τεχνικούς τους" για το προφανές, όπως απαντήσανε σε κάποιον φίλο.

Απάντηση: Re: Πρωτοβουλία του Mega για 16:9

Βλεπω ωρες ωρες αυτα τα σήματα που βγαζει για γονικη συναίνεση κλπ και εχουνε σχημα αυγού όρθιου.

:flipout: Στην Ελλάδα ζούμε.Ακόμα και τα ξαπλωμένα αυγά σηκώθηκαν να δουλέψουν για αυτό το έλλειμα.

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ πάντως. Οι ειδήσεις και οι ενδείξεις καταλληλότητας φαίνονται 16:9 και τα υπόλοιπα 4:3. Νομίζω και η "Ανατροπή" χτες σε 16:9 ήταν. Λογικά το ίδιο θα ισχύει σε όλες τις εκπομπές σε studio. Θα δούμε σήμερα στο CL.

Οι ειδήσεις, οι ενημερωτικές εκπομπές τα αθλητικά και γενικότερα ότι "καινούριο" βγαίνει από το μέγκα είναι σε 16:9. Ό,τι παλιό υλικό έχουν είναι σε 4:3. Μην μπερδεύεσαι με τα wss.

Τα εχουμε ξαναπει... Η καλυτερη τοποθετηση ηταν του συνφορουμιτη cinetheatis μερικα ποστ πιο πανω...

attachment.php

:music-smiley-005:

Last edited:
οκ σάββατο βράδυ στο σπίτι, είπα να δω καμιά ταινία,
κάνω ζάπιν, πέφτω πάνω στο ξεκίνημα του Σπάιντερμαν στο Μέγκλατσάνελ.
Δείχνει τους τίτλους αρχής οι οποίοι είναι μπλεγμένοι με ιστούς αράχνης από γραφικά.
Λέω δε μπορεί-καινούργια ταινία είναι!
Πατάω το κουμπί κουικ μενού, διαλέγω 16:9
Τελείωνουν οι τίτλοι. Πρώτη σκηνή: δρόμος της ΝΥ.:bang:
Λέω «δε γ@*&%ς, έστω κι έτσι»
Ξαναπατάω κουικ μενού, διαλέγω κανονικό.
Στην τρίτη σκηνή στο τμήμα Φυσικής Ιστορίας (ή κάτι τέτοιο) ο υποτιτλιστής μας πληροφορεί πως οι αράχνες ανήκουν στη οικογένεια αράνε.
Αφού θυμήθηκα νοσταλγικά τους κομψογνάθους και τον κλωνισμό, είπα «δε γ@*&%ς» και έσβησα την τηλεόραση.
Πόνεσαν τα μάτια μας. Πόνεσαν και τα μυαλά μας.

Απάντηση: Re: Πρωτοβουλία του Mega για 16:9

οκ σάββατο βράδυ στο σπίτι, είπα να δω καμιά ταινία,
κάνω ζάπιν, πέφτω πάνω στο ξεκίνημα του Σπάιντερμαν στο Μέγκλατσάνελ.
Δείχνει τους τίτλους αρχής οι οποίοι είναι μπλεγμένοι με ιστούς αράχνης από γραφικά.
Λέω δε μπορεί-καινούργια ταινία είναι!
Πατάω το κουμπί κουικ μενού, διαλέγω 16:9
Τελείωνουν οι τίτλοι. Πρώτη σκηνή: δρόμος της ΝΥ.:bang:
Λέω «δε γ@*&%ς, έστω κι έτσι»
Ξαναπατάω κουικ μενού, διαλέγω κανονικό.
Στην τρίτη σκηνή στο τμήμα Φυσικής Ιστορίας (ή κάτι τέτοιο) ο υποτιτλιστής μας πληροφορεί πως οι αράχνες ανήκουν στη οικογένεια αράνε.
Αφού θυμήθηκα νοσταλγικά τους κομψογνάθους και τον κλωνισμό, είπα «δε γ@*&%ς» και έσβησα την τηλεόραση.
Πόνεσαν τα μάτια μας. Πόνεσαν και τα μυαλά μας.
Δεν κατάλαβα... τι έγινε... είχε ορθογραφικά λάθη?

το αράνε του υποτιτλιστή είναι προφανώς η λέξη αράχνες (ή κάποιο παράγωγο) στα λατινικά.
Ή λοιπόν το γράφεις με τη λατινική επιστημονική ονομασία που χρησιμοποιείται από την ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως (στη συγκεκριμένη περίπτωση Araneae με ένα κλικ στη βίκι το βρήκες) ή το γράφεις στη καθομιλούμενη της γλώσσας που μεταφράζεις (αράχνες δηλαδή). Αράνε ούτε υπάρχει ούτε σημαίνει τίποτα, είναι εφεύρεση του υποτιτλιστή. Εν τω μεταξύ στη ταινία λέει order Araneae δηλαδή τάξη και όχι οικογένεια.

Τώρα βέβαια εμένα μ' αρέσει η ζωολογία και τα τοιαύτα και ίσως να με εκνευρίζουν περισσότερο τέτοια λάθη. Αλλά δεν είναι καν ειδικές γνώσεις. Με ΕΝΑ κλικ στο γουγλη θα είχε γλιτώσει το σφάλμα ο υποτιτλατζής. Αυτό με εκνευρίζει.

Και μια ζωή βλέπω τέτοια λάθη όπου φαίνεται η αδιαφορία και ασχετοσύνη του μεταφραστή...Σούπερ παράδειγμα στο Τζουράσικ Παρκ θυμάμαι είχαν μετατρέψει τους φοβερούς και τρομερούς Velociraptor σε κομψογνάθους, οι οποίοι είναι ουσιαστικά σαν μεγάλα κοτόπουλα...Ή σε πόσες ταινίες βλέπεις μιαν άλκη και ο υποτιτλος βλέπει ζαρκάδια....

Το άλλο που λέω για κλωνισμό ήταν από μια ταινία με τον Σβαρτσενεγκερ που κλωνοποιούσανε αβέρτα. Στους υπότιτλους χρησιμοποιούσανε αυτη τη λέξη και όχι τη λέξη κλωνοποίηση.
(Πάντως με μια γρήγορη ματιά τώρα μόλις, είδα πως μάλλον έχει κάποια ελάχιστη απήχηση και χρησιμοποιείται,:speechless-smiley-0 θεωρείται βεβαια νεολογισμός)

οκ τέλος το οφτοπικ

Ένα μήνα τώρα εκεί στο MEGA διαφημίζαν τα μυστικά της εδέμ σε προβολή 16:9 και σήμερα στην πρεμιέρα το δείξανε σε 4:3!!!! Θα μας τρελάνουν εντελώς.

Ανέκαθεν είχε θέμα το MEGA με τους υποτιτλισμούς, είτε μικρό, είτε μεγάλο.
Το πιο σπαστικό που κάνουν είναι να μιλάει και να μιλάει ο ηθοποιός... και να βλέπεις απάντηση με μία λέξη!
Να μιλάει, να μιλάει... και εσύ να βλέπεις ένα "αμέ", "βεβαίως", "εντάξει".

Ένα μήνα τώρα εκεί στο MEGA διαφημίζαν τα μυστικά της εδέμ σε προβολή 16:9 και σήμερα στην πρεμιέρα το δείξανε σε 4:3!!!! Θα μας τρελάνουν εντελώς.
Πιθανόν θα παίζει ακόμα παλιότερα επεισόδια, που ήταν ήδη μονταρισμένα σε 4:3

Last edited: