Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Καλως να τα δεχθεις τα νεα προξον δημητρη χαχαχ!!

Σσσσσσσ Βασίλη μήν μάς ακούσουν-διαβάσουν,γιατί ήδη μού έχουν κρεμάσει Proxxon-κουδούνια :flipout:

Μήτσος --->
m73n61.gif

PROXXON........PROXXON................:flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Βλέπω καί ένα ηλεκτρονικό κολλητήρι στά 12 volt,θερμοκρασία max πού ανεβάζει είναι 250 c,επειδή έχω σταθμό κόλλησης καί στούς 280 c κολλάω σχεδόν οριακά,μήπως είναι χαμηλή η θερμοκρασία τών 250 c ? γιατί βλέπω καί πολλές αρνητικές στά amazon.de--.it---.uk--.fr καί πάει λέγοντας.Σε ρωτάω γιατί είμαι σίγουρος ότι τό έχεις.-bye-

Kαι ομως δεν το εχω, μου φανηκε υπερβολη καθως εχω 5-6 κολλητηρια αεριου και μπαταριας. Ασε τα ρευματος :)))
Eπρεπε να το αγοραζα ομως ετσι για τη συλλογη, στην Ρουμανια ειχε περιπου 12-13 ευρω!

Aκριβώς έτσι Νικόλα :grinning-smiley-043

Kαι ομως δεν το εχω, μου φανηκε υπερβολη καθως εχω 5-6 κολλητηρια αεριου και μπαταριας. Ασε τα ρευματος :)))
Eπρεπε να το αγοραζα ομως ετσι για τη συλλογη, στην Ρουμανια ειχε περιπου 12-13 ευρω!

Ωπ αυτό λέγεται αποστασία χάχάχά -bye-

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Δημητρη ισως καλυτερα θα μπορουσες να κανεις αυτο που θες με το μικρο 12βολτο engraver της proxxon.
15 ευρω κανει και σου μενει και σαν χαρακτικο. Ειναι πολυ ηπιο και ρυθμιζονται και οι στροφες.

https://www.proxxon.com/en/micromot/28635.php
prod3_6225(1).jpg

Μιχάλη ότι και να του πεις του κυρίου proxxon την άλλη εβδομάδα θα μας προαναγγείλει τις αγορές του .Τάχαμου , τάχαμου!!!

Δυο τρια εργαλειακια θα τα παρει ακομα ο Δημητρης μεχρι το καλοκαιρι!

Toν αλλο μηνα επισης εχει την εκθεση στη Γερμανια οπου θα παρουσιαστει η νεα πραμάτεια της Proxxon :))
https://www.proxxon.com/en/about/news-trade-shows-2018.php

Eδω η βραβευση της Proxxon για τα industrial εργαλεια για το 2017. Εντυπωσιακο αποτελεσμα!

tabelle_xl_2017.jpg

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Δυο τρια εργαλειακια θα τα παρει ακομα ο Δημητρης μεχρι το καλοκαιρι!

Toν αλλο μηνα επισης εχει την εκθεση στη Γερμανια οπου θα παρουσιαστει η νεα πραμάτεια της Proxxon :))
https://www.proxxon.com/en/about/news-trade-shows-2018.php

Eδω η βραβευση της Proxxon για τα industrial εργαλεια για το 2017. Εντυπωσιακο αποτελεσμα!

tabelle_xl_2017.jpg

Πολυ γερμανικο ονομα μπροστα αλλα και πισω...

Καθώς κοίταγα (τί άλλο) τά εργαλειάκια τής Proxxon είδα τό παρακάτω

Pensander PS 13

Είναι ένα τριβειάκι πού παίρνει μικροσκοπικά velcro σέ διάφορα σχήματα "μανούλα" σέ κάτι τέτοιο πού πρέπει νά "φάω" λιγάκι τά άκρα τής τρύπας γιά νά χωρέσει ο διακόπτης,έχω τό τριβείο λίμα στήν φωτό αλλά τό Proxxon PS13 χωράει καί στού φιδιού τήν τρύπα πού λέμε.

Το ερώτημα στόν αρχηγό μας Μιχάλη είναι άν τό έχει αυτό το εργαλείο (πού σιγά μήν δέν τό έχει χάχάχά) νά μού πεί άν μέ τό πιό χοντρό γυαλόχαρτο 180 grid (πού αυτό λύνεται μέ ότι velcro grid βάλω ) άν έχει δύναμη νά βγάλει λίγο υλικό από κ/π 4-6-8 mm γιά να σφηνώσω ένα διακόπτη π.χ

Βέβαια είναι 12 volt καί θέλει τροφοδοτικό,αλλά σχετικά φτηνά είναι αυτά.

Παρε ενα τετοιο σετ που δεν θελει τροφοδοτικο και κανει ωραια αντιθεση με το λαδι!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Proxxon καί τά μυαλά στά κάγκελα !!!!

Μιχάλη πολύ καλή η ιδέα σου τό δοκίμασα στό rotary tool μέ διαμαντοφρεζάκι καί τό "τρώει" τό ξύλο,αλλά για λίγο υλικό,γιά πιό γρήγορα STS/E :a0210:

Το λοιπόν συνμάστοροι,κατέληξα ότι γιά τό παραπάνω πού ήθελα σέ ηλεκτρικό εργαλείο ήταν η σέγα Proxxon STS/E

Είναι μιά λιλιπούτεια σέγα μέ μικρές και ευλύγιστες λάμες,η συσκευασία έχει 2 ξύλου και 2 λάμες μετάλου.
Εχει ρυθμιζόμενες στροφές,είναι ελαφρυά 700 gr,ο κατασκευαστής δίνει max οριο κοπής ξύλου τα 12 mm στά 8 mm κ/π οκουμέ τό έκοψε πολύ καλά καί σχετικά εύκολα,τό έβαλα καί στήν έξτρα βάση πού στερεώνει σέ μέγγενη καί είναι ένα καί ένα για εσωτερικές κοπές,χωρίς πολύ κλειστές στροφές φυσικά καί όχι γιά μεγάλες κατασκευές λόγο μικρού πέλματος φυσικά,αλλά γιά μιά κοπή εσωτερική μικρή είναι "λουκούμι" πού λέμε γιά να μήν χρησιμοποιώ επιτραπέζια σέγα καί να βγάζω-βάζω τήν λάμα γιά εσωτερική κοπή.
Ειδικά γιά αυτό πού έψαχνα νά "φάω" 1-2 mm από μιά κοπή εσωτερική μετά τήν επιτραπέζια σέγα ήρθε μιά χαρά

seg310.jpg

seg410.jpg

seg510.jpg

Last edited:
Σοβαρό εργαλείο Δημήτρη!
Με γειά.

Ευχαριστώ Πάνο
Η αλήθεια είναι ότι δέν τού φαίνεται,άν τό έβλεπα παλιά πού δέν γνώριζα καί πολλά από ξυλουργική (όχι ότι τώρα γνωρίζω αλλά από ότι ήμουν σέ ένα στάδιο γνώσης 10% τώρα είμαι στό 40%) θά έλεγα από μέσα μου τί "σαχλαμάρα" είναι αυτή πού βγάλανε μια σέγα κανονική κάνει τήν δουλειά της και πολύ καλύτερα,καί επειδή έχω σέγα χειρός κανονική,τίς λεπτομέρειες -μικροδουλειές πού παίζει χιλιοστό η δέκατα τού χιλιοστού μια κανονική σέγα χειρός δέν τήν κάνει,πόσο δέ πού μέ 7 ευρώ τόσο έχει βάση,μπαίνει καί ανάποδα στήν μέγγενη,καί προσφέρει ακόμα πιό ευκολία γιά ειδικές περιπτώσεις.

Τα φώτα σας παρακαλώ εσείς με τα proxxon.
Πήρα δανεική την μικρή σεγα πάγκου ds 230/E και θα ήθελα να ρωτήσω αν παίρνει τα πριονακια ξυλογλυπτικής που παίρνει η χειρός;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερινή δοκιμή τό Proxxon LHW

Στήν πρώτη φωτογραφία τό γυαλόχαρτο μέ "πιέτες" λείανε τίς γωνίες σέ οβάλ από τετράγωνες σέ δευτερόλεπτα.

Καί στήν δεύτερη φωτό μέ τό ίδιο ρετάλι ξύλο,καί τήν περιβόητη ράσπα καρβιδίου "έτρωγε" υλικό πολύ γρήγορα,αλλά θέλει μάσκα καί γυαλιά γιατί η σκόνη πού βγάζει είναι απίστευτη.

Τά αυλάκια πού φαίνονται επάνω στό ρετάλι (από επιφάνεια ελάτης) είναι από παλαιότερη δοκιμή μέ τό ηλεκτρικό σκαρπέλο Proxxon MSG

p311.jpg

p710.jpg