Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Λίγα λόγια γιά τό νέο απόκτημα,mini ταινιολειαντήρας Proxxon BBS/S μέ πολύ καλή αναρρόφηση σκόνης μέ ηλεκτρική σκούπα,μέ ταινία 150 grit έχει 95 % θετικό αποτέλεσμα,σχεδόν τίποτα δέν βγαίνει έξω,μέ ταινία 80 grit λόγο πού βγάζει περισσότερο υλικό ελάχιστα παραπάνω ξεφεύγει έξω,90 % θετικό αποτέλεσμα.
Πολύ βολικός ταινιολειαντήρας χούφτας,ελαφρύς 700 gr,πολύ άνετα δουλεύεται μέ τό ένα χέρι,έχει σφιγκτήρα γιά νά μπαίνει σέ πάγκο ανάποδα,έχει καί ρεγουλατόρο γιά τό κέντρο τής ταινίας.
Τό μοτέρ είναι 150 watt αλλά έχει ισχύ,μέ πάτημα αρκετό τό ξύλο επάνω στήν ταινία δέν σταματάει.
Είναι σάν τήν πριονοκορδέλα δηλαδή μικρό αλλά μόνο στό μάτι,μέ εξέπληξε θετικά μέ τό αποτέλεσμα αφαίρεσης υλικού,είχα μιά υπόνοια μήπως τα 150 watt τού μοτέρ,σύν η σχετικά μικρή ταχύτητα στροφών 160m/min είναι λίγα,καί πάτησα τό ξύλο μέ λίγο περισσότερη δύναμη καί δέν έκοψε στροφές καθόλου στήν δοκιμή πού έκανα στο εργαστήριο τού Μιχάλη καί τόν οποίο ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα κανονικός ταινιολειαντήρας γιά μεγάλες επιφάνειες,καί ένας μικρός σάν τόν παραπάνω γιά πιό μικρές επιφάνειες πού δουλεύεται πολύ ξεκούραστα.

Συνοδεύεται μέ 5 ταινίες 150 grit καί 5 ταινίες 240 grit ,σωλήνα καί αντάπτορα γιά ηλεκτρική σκούπα,καί ένα σφιγκτήρα γιά νά μπαίνει στόν πάγκο ανάποδα.
Οι διαστάσεις ταινίας είναι 40 x 260 mm

tainio12.jpg

tainio10.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Λίγα λόγια γιά τό νέο απόκτημα,mini ταινιολειαντήρας Proxxon BBS/S ....

Ωραία παρουσίαση Δημήτρη. Δεν σε έχουν πάρει ακόμα από την Proxxon, έτσι;:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Ωραία παρουσίαση Δημήτρη. Δεν σε έχουν πάρει ακόμα από την Proxxon, έτσι;:ernaehrung004:

Ευχαριστώ Παναγιώτη
Εδώ δέν έχουν πάρει τόν Μιχάλη πού είναι αρχηγός,εμένα θά πάρουν ? :flipout:

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Δημητρη εχει ακομα 5-6 εργαλειακια παγκου της proxxon που σου λειπουν. Οποτε θες, εδω ειμαστε :))

Καλα τριψιματα Δημητρη
Χιωτη, μη του τα λες ετσι ... τι ειναι αυτα που λες, ακου εκει 5 - 6, θα τα λες σιγα σιγα πες του 2-3 ακομα και βλεπουμε. Εχει παρει χαρτι και μολυβι τωρα και υπολογιζει ποσα θα ξοδεψει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Ευχαριστώ Παναγιώτη
Εδώ δέν έχουν πάρει τόν Μιχάλη πού είναι αρχηγός,εμένα θά πάρουν ? :flipout:

Τον Μιχάλη τον ψάχνει και η Ryobi. :flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Kαλημέρα,μακάρι νά είχα χώρο.

Καλημέρα, βγάλε μια φωτογραφία όλο το εργαστήριο σου.
Εγώ λόγω μικρού χώρου, το εχω κανει πολυμορφικό. Εκτός από δύο σταθερούς πάγκους, όλα τα άλλα πάνω σε ρόδες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Καλημέρα, βγάλε μια φωτογραφία όλο το εργαστήριο σου.
Εγώ λόγω μικρού χώρου, το εχω κανει πολυμορφικό. Εκτός από δύο σταθερούς πάγκους, όλα τα άλλα πάνω σε ρόδες.

Παναγιώτη είμαι φούλ,γιατί έχω καί τά εργαλεία τής δουλειάς μέσα,έχω κάνει καί εγώ τροχήλατο,τό κολωνάτο δράπανο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Παναγιώτη είμαι φούλ,γιατί έχω καί τά εργαλεία τής δουλειάς μέσα,έχω κάνει καί εγώ τροχήλατο,τό κολωνάτο δράπανο.

Χέστα τα εργαλεία της δουλειάς, πέταξέ τα έξω...
Υπάρχουν προτεραιότητες. :flipout:

Καλημέρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Χέστα τα εργαλεία της δουλειάς, πέταξέ τα έξω...
Υπάρχουν προτεραιότητες. :flipout:

Καλημέρα.

:flipout::flipout::flipout: Αυτό κανονικά πρέπει νά κάνω,αλλά άς όψεται πού αυτά τά αφανή εργαλεία φέρνουν τά Σπρώξον στό εργαστήριο.
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

:flipout::flipout::flipout: Αυτό κανονικά πρέπει νά κάνω,αλλά άς όψεται πού αυτά τά αφανή εργαλεία φέρνουν τά Σπρώξον στό εργαστήριο.
:ernaehrung004:

Ετσι ! :ernaehrung004:
Δες μας εδειξες ομως περι τινος προκειται τα εργαλεια της δουλειας σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Ετσι ! :ernaehrung004:
Δες μας εδειξες ομως περι τινος προκειται τα εργαλεια της δουλειας σου.

Συνηθισμένα αγροτικά εργαλεία φρέζες,αλυσοπρίονα,μπουρντουροψάλιδα, κ.τ.λ πού τά γνωρίζεις καλά καί τά έχεις.
:flipout::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μ

Συνηθισμένα αγροτικά εργαλεία φρέζες,αλυσοπρίονα,μπουρντουροψάλιδα, κ.τ.λ πού τά γνωρίζεις καλά καί τά έχεις.
:flipout::ernaehrung004:

Ααααα,
ΥΣ δεν ειχες κανει εξω μια προεκταση για χωρο εργασιας? Εκει βγαινουν ανετα αυτα ωστε να δημιουργησεις χωρο μεσα....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλε

Ααααα,
ΥΣ δεν ειχες κανει εξω μια προεκταση για χωρο εργασιας? Εκει βγαινουν ανετα αυτα ωστε να δημιουργησεις χωρο μεσα....

Προέκταση διαδρόμου ήταν Νεκτάριε έξω από τό εργαστήρι, γιά νά κόβω μεγάλα κομμάτια μέ τό δισκοπρίονο χειρός,φαλτσοπρίονο,νά τρίβω κ.τ.λ,δηλαδή βοηθητικός χώρος γιά τίς δουλειές μέ σκόνη,καί δέν θέλω νά τόν κλείσω μέ εργαλεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλε

Σήμερα είδα ότι όταν έκοβα μέ τό μικρό παγκοπρίονο Proxxon KS230 τό κόψιμο είχε κάψιμο στό ξύλο,καί παράλληλα ζοριζόταν νά κόψει ,βγάζω τόν πριονοδίσκο super cut καί βάζω έναν καινούργιο πριονοδίσκο πού είχα πάρει ρεζέρβα τόν ίδιο τής μάνας του super cut μέ κωδικό 28014,καί όλα έστρωσαν ώς διά μαγείας,κάτι έμαθα καί σήμερα.Aκολουθούν δυό φωτογραφίες μέ τό κάψιμο τόυ ξύλου καί τήν αλλαγή τού δίσκου.

Συμπέρασμα: αν ο πριονοδίσκος δυσκολεύεται νά κόψει καί παράληλλα μάς καίει τό ξύλο,πέταμα στά σκουπίδια.

Μιχάλη μιάς καί είσαι ο ειδικός ο super cut 28014 νομίζω ότι εύκολα παρέδωσε τό πνεύμα του,δέν είχα κόψει δά καί τόσα πολλά ξύλα,μόλις 3 μήνες τό έχω τό παγκοπριονάκι αυτό,καί επειδή θά αγοράσω ρεζέρβα πριονοδίσκο έχεις δοκιμάσει τόν Proxxon 28017,μέ τά 20 δόντια στήν φωτογραφία καί στά specs βλέπω ότι τά δόντια είναι πιό χοντρά από τόν μικρό super cut 28014 πού έχει λεπτά δόντια καί ίσως φθείρονται γρηγορότερα.
Καί γενικά άν τόν έχεις δοκιμάσει τόν 28017 κάνει καθαρή κοπή όπως ο super cut 28014 πού έχει 80 δόντια ?
Βέβαια γνωρίζω ότι θά χάσω κάποια mm κοπής λόγο πού ο super cut είναι 58 mm καί ο 28017 50 mm

ks310.jpg

ks210.jpg