Βεβαιώσου ότι έχει λαδάκι το άνω έμβολο. Εμένα μετά από λίπανση και χρήση (ώστε να πάει το λάδι μέχρι μέσα) βελτιώθηκε στο θέμα των κραδασμών. Ακόμα έχει, αλλά όχι ενοχλητικούς.
Σημειώνω ότι ή δική μου ήταν ολοστεγνη στο συγκεκριμένο τμήμα της, πράμα που θεωρώ τελείως λαθος.
Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ερώτηση σχετικά με το δισκοπριονάκι ks 230...
Επίσης επειδή δεν το βρήκα κάπου στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ποιά είναι η μέγιστη απόσταση που μπορεί να πετύχει κάποιος από το φράκτη του ως το δισκάκι?
(κοινώς το μέγιστο φάρδος λωρίδας που μπορούμε να κόψουμε)
Ευχαριστώ και από εδω.![]()
..και μια απορια....
Την λαμα την αφηνουμε βιδωμενη αρα και το ελατηριο υπο ταση, η καλυτερα να την ξεβιδωνουμε οταν το εργαλειο δε χρησιμοποιειται; Δεν πρόσεξα να λέει κατι σχετικό στις οδηγίες.
Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπραβο Δημητρη, ετσι ειναι με συνεχεις δοκιμες θα καταλαβεις τι χρειαζεσαι και που. Ειχα χαλασει πολλα ρεταλια στην αρχη!)
Ισως θα ηταν χρησιμος και ενας οδηγος υψους ετσι ωστε εαν θες να κανεις το ιδιο ρουτεριασμα σε ακμη να μην ψαχνεσαι με ρυθμισεις.
Να σαι καλά Μιχάλη,όπως τά λές είναι κατάλαβα ότι θα χαλάσω αρκετά ρετάλια,γιά να βρώ τό τέλειο αποτέλεσμα.
Ωραίος ο οδηγός ύψους,στά υπόψην.
Ηθελα νά ρωτήσω σέ ένα κυκλικό κομμάτι π.χ Φ40 γιά τρύπα ρεσώ,μπορώ άν βγάλω τόν φράχτη νά πηγαίνω κυκλικά μέ τό χέρι τό κομμάτι ξύλου γιά τίς ακμές τού στρογγυλού επάνω μέρους τού ρεσώ ? η δέν γίνεται μέ αυτό τό εργαλείο ? καί γίνεται μόνο μέ σταθερό τό ξύλο και από επάνω η βάση η πλαστική τής Dremel κυκλικά γιατί σκέφτομαι νά δώσω ένα 30 άρι καί νά πάρω καί τήν πλαστική βάση τής Dremel και να βάζω τό πολυεργαλείο B&D πού έχω μέ τά κοπτικά ακμών τής Proxxon,άν θέλω νά κάνω ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου.Η αυτό πού αναφέρω γιά νά φρεζάρω τίς ακμές ενός κύκλου.
Μαστορευουμε κιολας κυριε, δεν ειμαστε συνεχεια μεσα στο λαπτοπ)
Ναι φυσικα και γινεται xωρις φρακτη, με περισσια προσοχη στα δακτυλα ομως. Καπως ετσι τραυματισε το δακτυλο του ο Παναγιωτης (panava).
Εγω από την άλλη το έχω τολμήσει, με τεράστια προσοχή όμως. Από τη στιγμή που γνωρίζεις τι κάνεις και τουςς κινδύνους, προσοχή και σεβασμός χρειάζεται και όλα γίνονται.
Δημήτρη, για να μη σου καίει το ξύλο, δοκίμασε πολλά μικρά και γρήγορα διαδοχικά περάσματα. Να μην βρίσκεται το κοπτικό δηλαδή για ποολλή ώρα σε επαφή με το ίδιο σημείο του ξύλου.
Εχεις βάλει μπρος να πάρεις όλη τη σειρά κι εσύ βλέπω, ε? :a0210:
Καλοδούλευτο. Άντε κ ενα κλιματιστικό Proxxon κ θα είσαι άρχοντας.
Να πώ μερικά πράγματα καί εντυπώσεις από τό νεοαποκτηθέν παγκοπρίονο Proxxon Fet.
Σέ δοκιμές πού έκανα μέ τό παγκοπρίονο Proxxon Fet σέ μελαμίνη-OSB-κόντρα πλακέ 18 mm τά κόβει άνετα
Μικρός θόρυβος,δέν πετάει πολύ σκόνη στόν χρήστη,η περισσότερη σκόνη κάθεται μέσα στό μηχάνημα άν δέν υπάρχει σκούπα.
Η επιφάνεια αλουμινίου είναι 25 Χ 25 cm
Ολο περιμετρικά είναι : πρόσοψη 30 cm καί βάθος 32 cm
O φράχτης κόβει σωστά καί ισια μέχρι 12 cm μέχρι τόν δίσκο.
Eχει μικρομετρική ρύθμιση τού φράχτη,εκτός τήν χειροκίνητη μετακίνηση.
Eχει μιά προέκταση από τήν αριστερή πλευρά πού επεκτείνεται αβαθμίδωτα στά 20 cm από τό κυρίως μηχάνημα καί άν προσέξετε η πρόέκταση έχει μιά χωμένη κίτρινη πλαστική βέργα,αυτή η βέργα άν σηκωθεί γίνεται φράχτης καί έτσι κόβουμε 33 cm απόσταση από τόν δίσκο,άν είναι χωμένη μέσα χρησιμεύει απλά σάν πατούρα γιά πλατιά επιφάνεια ξύλου.
Tό γρανάζι τού μοτέρ εκει πού έχει τόν ιμάντα κίνησης είναι μεταλλικός,θυμάμαι πού σέ έναν κλώνο μέ τά μισά χρήματα,ονόματι Zipper είναι πλαστικός.
Κόβει αναφέρει μέχρι 22 mm,εγώ τό δοκίμασα μέχρι 18 mm πού είχα ξυλεία,ίσως μέ τό δίσκο μέ τά 80 δόντια να κόβει καί μέχρι 25 mm μιάς πού είναι πιό μεγάλος λίγο.
Παραδίδεται μέ τόν πριονοδίσκο μέ 24 δόντια
Τό βίδωσα επάνω σέ ένα κόντρα-πλακέ καί μέ σφιγκτήρες πιάνεται στόν πάγκο B&D
Γενικά γιά μένα πού δέν έχω χώρο,θέλω φορητότητα,μικρό βάρος γιά πήγαινε -ελα,δέν κόβω μεγάλα ύψη ξυλείας,έχει μικρό θόρυβο,δέν βγάζει πολύ σκόνη,είναι τό ιδανικό.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.