Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Δημήτρη αυτό το παγκοπριονάκι είναι ιδανικό για μας που δεν έχουμε χώρο και πολύ το ζηλεύω για να είμαι ειλικρινής.
Βέβαια είναι πανάκριβο και δεν μπορείς να μην σκεφτείς ότι με τα ίδια λεφτά παίρνεις "κανονικό",καλό παγκοπρίονο,αλλά όλο το γυροφέρνω.Να δω πότε (και αν) θα πάρω την απόφαση.
Να το χαρείς και όμορφες δημιουργίες σου εύχομαι.

Να πώ μερικά πράγματα καί εντυπώσεις από τό νεοαποκτηθέν παγκοπρίονο Proxxon Fet.

Σέ δοκιμές πού έκανα μέ τό παγκοπρίονο Proxxon Fet σέ μελαμίνη-OSB-κόντρα πλακέ 18 mm τά κόβει άνετα
Μικρός θόρυβος,δέν πετάει πολύ σκόνη στόν χρήστη,η περισσότερη σκόνη κάθεται μέσα στό μηχάνημα άν δέν υπάρχει σκούπα.

Η επιφάνεια αλουμινίου είναι 25 Χ 25 cm
Ολο περιμετρικά είναι : πρόσοψη 30 cm καί βάθος 32 cm

O φράχτης κόβει σωστά καί ισια μέχρι 12 cm μέχρι τόν δίσκο.
Eχει μικρομετρική ρύθμιση τού φράχτη,εκτός τήν χειροκίνητη μετακίνηση.

Eχει μιά προέκταση από τήν αριστερή πλευρά πού επεκτείνεται αβαθμίδωτα στά 20 cm από τό κυρίως μηχάνημα καί άν προσέξετε η πρόέκταση έχει μιά χωμένη κίτρινη πλαστική βέργα,αυτή η βέργα άν σηκωθεί γίνεται φράχτης καί έτσι κόβουμε 33 cm απόσταση από τόν δίσκο,άν είναι χωμένη μέσα χρησιμεύει απλά σάν πατούρα γιά πλατιά επιφάνεια ξύλου.

Tό γρανάζι τού μοτέρ εκει πού έχει τόν ιμάντα κίνησης είναι μεταλλικός,θυμάμαι πού σέ έναν κλώνο μέ τά μισά χρήματα,ονόματι Zipper είναι πλαστικός.

Κόβει αναφέρει μέχρι 22 mm,εγώ τό δοκίμασα μέχρι 18 mm πού είχα ξυλεία,ίσως μέ τό δίσκο μέ τά 80 δόντια να κόβει καί μέχρι 25 mm μιάς πού είναι πιό μεγάλος λίγο.
Παραδίδεται μέ τόν πριονοδίσκο μέ 24 δόντια
Τό βίδωσα επάνω σέ ένα κόντρα-πλακέ καί μέ σφιγκτήρες πιάνεται στόν πάγκο B&D
Γενικά γιά μένα πού δέν έχω χώρο,θέλω φορητότητα,μικρό βάρος γιά πήγαινε -ελα,δέν κόβω μεγάλα ύψη ξυλείας,έχει μικρό θόρυβο,δέν βγάζει πολύ σκόνη,είναι τό ιδανικό.

fe510.jpg

fe710.jpg

fe610.jpg
Καλορίζικο μάστορα.
Πολύ ωραίο!

Ευχαριστώ συνάδελφοι.
Δημήτρη εύχομαι νά πάνε όλα καλά καί νά τό αποκτήσεις σύντομα.

O μεγαλυτερος δισκος ειναι ο super cut, πολυ λεπτος -μολις 0.5μμ- και με διαμετρο 85μμ σε αντιθεση με τους αλλους δισκους των 80μμ διαμετρο και παχους ~1.5μμ.
Αυτος ο δισκος σου δινει περιπου 2.5 εκατοστα περισσοτερο βαθος κοπης, δηλαδη γυρω στα 24.5 εκατοστα μαξιμουμ.

Δεν τον εχω αγορασει επειδη διαβαζω για καποια προβληματα τοποθετησης στο παγκοπριονο -οχι οτι δεν λυνονται- αλλα κυριως επειδη δεν μου λειπουν τοσο τα εξτρα 2 εκατοστα.

Μιχάλη κάνε τα εκατοστά χιλιοστά Γιατί θα τους σκοτώσω όλους!!!
Χαχαχαχα από ανέκδοτο είναι η έκφραση!

Δημήτρη χαίρομαι που κατέληξες σε εργαλεία τα οποία σε καλύπτουν για τις ανάγκες σου!!!

Σήμερα αγόρασα δυό σέτ φωλιές Proxxon γιά τό επιτραπέζιο ρούτερ της Proxxon.
Παρατήρησα ότι οι φωλιές έχουν 3 σχισμές καί είναι πιό χονδρές και πιό ψηλές από τις αντίστοιχες B&D πού έχω πολυεργαλείο επίσης,αλλά και από τίς Dremel μιάς πού έχω τσεκάρει ότι όλα τα αναλώσιμα Dremel ταιριάζουν στό πολυεργαλείο B&D,και γενικά οι φωλιές Proxxon φαίνονται πολύ πιό στιβαρές από τις αντίστοιχες Dremel.

Καί τό βασικό οι φωλιές Proxxon ΔΕΝ ταιριάζουν στό Dremel καί στό B&D
To αναφέρω μήν πάει κάποιος καί τίς αγοράσει γιά τό Dremel-B&D γιατί δέν ταιριάζουν.

To στέλεχος τής φωλιάς B&D - Dremel είναι 4,29 mm καί τίς Proxxon 4,71 mm

Aριστερά τής φωτό είναι η φωλιά B&D και δεξιά τής Proxxon

analo110.jpg

analo210.jpg

analo310.jpg

analo410.jpg

analo510.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Σήμερα αγόρασα δυό σέτ φωλιές Proxxon γιά τό επιτραπέζιο ρούτερ της Proxxon.
Παρατήρησα ότι οι φωλιές έχουν 3 σχισμές καί είναι πιό χονδρές και πιό ψηλές από τις αντίστοιχες B&D πού έχω πολυεργαλείο επίσης,αλλά και από τίς Dremel μιάς πού έχω τσεκάρει ότι όλα τα αναλώσιμα Dremel ταιριάζουν στό πολυεργαλείο B&D,και γενικά οι φωλιές Proxxon φαίνονται πολύ πιό στιβαρές από τις αντίστοιχες Dremel.

Καί τό βασικό οι φωλιές Proxxon ΔΕΝ ταιριάζουν στό Dremel καί στό B&D
To αναφέρω μήν πάει κάποιος καί τίς αγοράσει γιά τό Dremel-B&D γιατί δέν ταιριάζουν.

To στέλεχος τής φωλιάς B&D - Dremel είναι 4,29 mm καί τίς Proxxon 4,71 mm

Aριστερά τής φωτό είναι η φωλιά B&D και δεξιά τής Proxxon

analo110.jpg

analo210.jpg

analo310.jpg

analo410.jpg

analo510.jpg

Από που & πόσο; Έχω έναν φίλο που ενδιαφέρεται.....

Aνοιξα για συντηρηση το κυκλικο τριβειο της proxxon μετα απο σχεδον 3 χρονια εντονης και συχνοτατης χρησης.
Το 90% των εργασιων εγιναν χωρις σκουπα, αφου το δουλευα στη Ρουμανια. Παραδοξως μεσα ειχε ελαχιστο πριονιδι.

Ομως το περισσοτερο πραμα ειχε μαζευτει στον διακοπτη on/of παρολο που ειναι πλαστικοποιημενος.

37107618165_69d1b033ea_c.jpg

Με ενα πινελακι και λιγη αναρροφηση απο το σκουπακι, το τριβειο εγινε σαν καινουριο.

Aνοιξα για συντηρηση το κυκλικο τριβειο της proxxon μετα απο σχεδον 3 χρονια εντονης και συχνοτατης χρησης.
Το 90% των εργασιων εγιναν χωρις σκουπα, αφου το δουλευα στη Ρουμανια. Παραδοξως μεσα ειχε ελαχιστο πριονιδι.

Ομως το περισσοτερο πραμα ειχε μαζευτει στον διακοπτη on/of παρολο που ειναι πλαστικοποιημενος.

Με ενα πινελακι και λιγη αναρροφηση απο το σκουπακι, το τριβειο εγινε σαν καινουριο.

Αναγκαία συντήρηση.
Μιχάλη εφόσον έχεις σκούπα καί μάλιστα Proxxon γιά ποιόν λόγο δέν τήν χρησιμοποιείς,γιά καθαρότερο μηχάνημα καί χώρο ?

Στο δυαρακι στη Ρουμανια δεν ειχα σκουπα, την ειχα στην Αθηνα.

Παντως να πουμε οτι με την σκουπα επανω, δεν ξεφευγει τιποτα απο πριονιδι.

Ειχα καπου ξεχασμενο το ρουτερ της proxxon το οποιο για καποιο παραξενο λογο εχει καταργηθει πλεον.
Ειναι ενα πληρως λειτουργικο ρουτερ σε μινι διαστασεις (υψος μολις 18εκ, βαρος 1.2kg) που παιρνει τα ρουτερ bits της proxxon/dremel.
Eρχεται με δυο οδηγους, εναν για κυκλικες κοπες και εναν νορμαλ, αυτος που βλεπετε στη φωτο.

36302898144_fcf3de0c0c_c.jpg

Υπαρχει και η βαση ρουτερ για τα ροταρυ εργαλεια της proxxon η οποια ειναι εξοχως σταθερη και λειτουργικη.
Σταθερη γιατι ο λαιμος των εργαλειων σφιγγει τοσο καλα στην βαση που εχεις να κανεις πλεον με ενα σωμα.
Λειτουργικη γιατι το πιασιμο ειναι πανευκολο ευκολο και οι ρυθμισεις απλες αλλα οκ. Ειναι και πολυ μανιτζεβελο λογω μικρων διαστασεων/βαρους.

36968483032_f03ba50380_b.jpg

36741943560_6a297143a1_b.jpg

Ειχα καπου ξεχασμενο το ρουτερ της proxxon το οποιο για καποιο παραξενο λογο εχει καταργηθει πλεον.
Ειναι ενα πληρως λειτουργικο ρουτερ σε μινι διαστασεις (υψος μολις 18εκ, βαρος 1.2kg) που παιρνει τα ρουτερ bits της proxxon/dremel.
Eρχεται με δυο οδηγους, εναν για κυκλικες κοπες και εναν νορμαλ, αυτος που βλεπετε στη φωτο.

Υπαρχει και η βαση ρουτερ για τα ροταρυ εργαλεια της proxxon η οποια ειναι εξοχως σταθερη και λειτουργικη.
Σταθερη γιατι ο λαιμος των εργαλειων σφιγγει τοσο καλα στην βαση που εχεις να κανεις πλεον με ενα σωμα.
Λειτουργικη γιατι το πιασιμο ειναι πανευκολο ευκολο και οι ρυθμισεις απλες αλλα οκ. Ειναι και πολυ μανιτζεβελο λογω μικρων διαστασεων/βαρους.

Ωραία παρουσίαση ευχαριστούμε Μιχάλη :a0210:

Από θέμα εργονομίας - χειρισμού ποιό σού φάνηκε καλύτερο,επίσης θυμάμαι έχεις καί τήν βάση ρούτερ γιά dremel 335 όχι τήν πάγκου,σάν τά παραπάνω Proxxon χειρός,κάνε μας ένα συγκριτικό όποτε βρείς χρόνο από τά τρία εργαλείο - ρούτερ μοντελισμού,ποιό έχει καλύτερη στιβαρότητα-εργονομία,σταθερότητα,καί ότι άλλο δείς μάς τό αναφέρεις. -bye-

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Μπραβο ρουτερ η προχχον! Θα μου πεις, γιατι να μην εχει και ρουτερ. Τωρα, γιατι το κατηργησαν...

Ωραία παρουσίαση ευχαριστούμε Μιχάλη :a0210:

Από θέμα εργονομίας - χειρισμού ποιό σού φάνηκε καλύτερο,επίσης θυμάμαι έχεις καί τήν βάση ρούτερ γιά dremel 335 όχι τήν πάγκου,σάν τά παραπάνω Proxxon χειρός,κάνε μας ένα συγκριτικό όποτε βρείς χρόνο από τά τρία εργαλείο - ρούτερ μοντελισμού,ποιό έχει καλύτερη στιβαρότητα-εργονομία,σταθερότητα,καί ότι άλλο δείς μάς τό αναφέρεις. -bye-

Ψαχνεσαι Δημητρη για το επομενο μαλλον προχχον...:flipout:

Για τις εργασιες που το θες εσυ Δημητρη νομιζω οτι η βαση proxxon ειναι μια χαρα.
Το ιδιο ισχυει και για την βαση dremel, με την προυποθεση οτι θα το δουλευεις σαν τριμερ κυριως, σε μαλακα ξυλα και κ/π

Το dremel δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη, ειναι ακομα στη συσκευασια, αλλα το πιασιμο του εργαλειου ειναι σαν την επιτραπεζια βαση ρουτερ.
Ελα να το παρεις να το δοκιμασεις εσυ στο σπιτι σου :))

36330921263_e12f705896_c.jpg

Re: Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Μπραβο ρουτερ η προχχον! Θα μου πεις, γιατι να μην εχει και ρουτερ. Τωρα, γιατι το κατηργησαν...

Ψαχνεσαι Δημητρη για το επομενο μαλλον προχχον...:flipout:

Ολα τα καταλαβαίνεις Νεκτάριε,χωριό πού φαίνεται θά μού πείς κολαούζο δέν θέλει :flipout::ernaehrung004:

Για τις εργασιες που το θες εσυ Δημητρη νομιζω οτι η βαση proxxon ειναι μια χαρα.
Το ιδιο ισχυει και για την βαση dremel, με την προυποθεση οτι θα το δουλευεις σαν τριμερ κυριως, σε μαλακα ξυλα και κ/π

Το dremel δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη, ειναι ακομα στη συσκευασια, αλλα το πιασιμο του εργαλειου ειναι σαν την επιτραπεζια βαση ρουτερ.
Ελα να το παρεις να το δοκιμασεις εσυ στο σπιτι σου :))

Μιχάλη ευχαριστώ γιά όλα,νά μέναμε πιό κοντά θά ερχόμουν τακτικότερα -bye-

Ο δημητρης εχει το εξης μοτιβο πλεον.

Επισκεψη στο πατριωτακι μου και επειτα στο μαγαζι για αγορα!

Χαχαχαχαχα

Μιχαλη ωραια παρουσιαση!

Xάχάχά

Στά Proxxon πουθενά δέν έχει βιτρίνα τό εργαλείο όλα μέσα στίς κούτες είναι,χωρίς να θέλουμε να πάρουμε γουρούνι στό σακκί νά είναι καλά ο Μιχάλης μέ τό Show-room πού λέει σωστά ο Νικόλας (osatosa)

Ευτυχώς... :flipout:

:grinning-smiley-043