Να πώ μερικά πράγματα καί εντυπώσεις από τό νεοαποκτηθέν παγκοπρίονο Proxxon Fet.
Σέ δοκιμές πού έκανα μέ τό παγκοπρίονο Proxxon Fet σέ μελαμίνη-OSB-κόντρα πλακέ 18 mm τά κόβει άνετα
Μικρός θόρυβος,δέν πετάει πολύ σκόνη στόν χρήστη,η περισσότερη σκόνη κάθεται μέσα στό μηχάνημα άν δέν υπάρχει σκούπα.
Η επιφάνεια αλουμινίου είναι 25 Χ 25 cm
Ολο περιμετρικά είναι : πρόσοψη 30 cm καί βάθος 32 cm
O φράχτης κόβει σωστά καί ισια μέχρι 12 cm μέχρι τόν δίσκο.
Eχει μικρομετρική ρύθμιση τού φράχτη,εκτός τήν χειροκίνητη μετακίνηση.
Eχει μιά προέκταση από τήν αριστερή πλευρά πού επεκτείνεται αβαθμίδωτα στά 20 cm από τό κυρίως μηχάνημα καί άν προσέξετε η πρόέκταση έχει μιά χωμένη κίτρινη πλαστική βέργα,αυτή η βέργα άν σηκωθεί γίνεται φράχτης καί έτσι κόβουμε 33 cm απόσταση από τόν δίσκο,άν είναι χωμένη μέσα χρησιμεύει απλά σάν πατούρα γιά πλατιά επιφάνεια ξύλου.
Tό γρανάζι τού μοτέρ εκει πού έχει τόν ιμάντα κίνησης είναι μεταλλικός,θυμάμαι πού σέ έναν κλώνο μέ τά μισά χρήματα,ονόματι Zipper είναι πλαστικός.
Κόβει αναφέρει μέχρι 22 mm,εγώ τό δοκίμασα μέχρι 18 mm πού είχα ξυλεία,ίσως μέ τό δίσκο μέ τά 80 δόντια να κόβει καί μέχρι 25 mm μιάς πού είναι πιό μεγάλος λίγο.
Παραδίδεται μέ τόν πριονοδίσκο μέ 24 δόντια
Τό βίδωσα επάνω σέ ένα κόντρα-πλακέ καί μέ σφιγκτήρες πιάνεται στόν πάγκο B&D
Γενικά γιά μένα πού δέν έχω χώρο,θέλω φορητότητα,μικρό βάρος γιά πήγαινε -ελα,δέν κόβω μεγάλα ύψη ξυλείας,έχει μικρό θόρυβο,δέν βγάζει πολύ σκόνη,είναι τό ιδανικό.