Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Ναι Παυλο, μπορει να παρει πριονακια μεχρι 13cm με εξαιρεση τα σπιραλ, τα οποια δεν μπορει να παρει λογω του οτι εχει το παπουτσακι με το ροδακι-οδηγο και το φυσητηρι για τη σκονη. Τα δικα του παντως που βγαζει η προξξον ειναι θεωρω τα πιο κοφτερα και vfm.

Δημητρη, καλοδουλευτο το τροχακι, ωραιο gadget για γρηγορη αφαιρεση υλικου. Για το θεμα της σκονης, εγω πιανω με ενα σφηκτηρι το στομιο της σκουπας στην ακρη του τραπεζιου και τροχιζω μπροστα σε αυτο, οποτε ρουφαει τη σκονη εν τη γενεσει της.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:
Ναι Παυλο, μπορει να παρει πριονακια μεχρι 13cm με εξαιρεση τα σπιραλ, τα οποια δεν μπορει να παρει λογω του οτι εχει το παπουτσακι με το ροδακι-οδηγο και το φυσητηρι για τη σκονη. Τα δικα του παντως που βγαζει η προξξον ειναι θεωρω τα πιο κοφτερα και vfm.

Δημητρη, καλοδουλευτο το τροχακι, ωραιο gadget για γρηγορη αφαιρεση υλικου. Για το θεμα της σκονης, εγω πιανω με ενα σφηκτηρι το στομιο της σκουπας στην ακρη του τραπεζιου και τροχιζω μπροστα σε αυτο, οποτε ρουφαει τη σκονη εν τη γενεσει της.

Ευχαριστώ Κώστα. Και εκεί που έλεγα ότι δεν χρειάζομαι σεγα πάγκου. Γι'αυτό ποτέ μην λες ποτέ.
Δοκιμή το Σάββατο μάλλον.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημητρη δοκιμασε την ρασπα ξυλου στον αλοιφαδορο με τις ρυθμιζομενες στροφες, νομιζω οτι θα κανεις και καλυτερη δουλεια, περισσοτερο ελεγχομενη και με λιγοτερη σκονη.

Για το τροχακι με το γυαλοχαρτο, προφανως κανει και για ξυλο αλλα ειναι κυριως για μεταλλα. Στο ξυλο ομως δεν θα πετυχεις σωστο φινιρισμα λογω ιδιομορφης κατασκευης του bit.

Eυχαριστώ Κώστα,έχεις τό LHW ? η εννοείς κάποιο rotary tool Proxxon FBS 240 με εξάρτημα γυαλόχαρτο,καί τήν σκούπα δίπλα
Γιατί το LHW μέ τήν ράσπα καρβιδίου βγάζει τόσο πολύ σκόνη πού πιστεύω καί η σκούπα δίπλα δέν θα τα προλαβαίνει να τά ρουφάει όλα.Αυτό είναι γιά στάνταρ έξω μέ μάσκα καί γυαλιά,δέν τό δοκιμάζω κάν μέσα στό εργαστήριο,γιατί είμαι σίγουρος ότι καί μέ τήν σκούπα μέ πατέντα δίπλα στήν ράσπα,θά γίνει μαντάρα ο χώρος στό εργαστήριο.
Κάι τά εργαστήρια είναι γιά να λάμπουν :flipout:.

Δημητρη δοκιμασε την ρασπα ξυλου στον αλοιφαδορο με τις ρυθμιζομενες στροφες, νομιζω οτι θα κανεις και καλυτερη δουλεια, περισσοτερο ελεγχομενη και με λιγοτερη σκονη.

Για το τροχακι με το γυαλοχαρτο, προφανως κανει και για ξυλο αλλα ειναι κυριως για μεταλλα. Στο ξυλο ομως δεν θα πετυχεις σωστο φινιρισμα λογω ιδιομορφης κατασκευης του bit.

Θά τό δοκιμάσω Μιχάλη.
Οσο γιά τό γυαλόχαρτο βεντάλια,η μέ πιέτες πού τό έχω βαπτίση εγώ,όντως στό ξύλο γιά νά λειάνει τίς γωνίες θέλει ίσα-ίσα ένα μικρό ακούμπησμα,απλά να κάνει λίγο τό οβάλ καί μετά μέ πιό ψηλό γυαλόχαρτο γιά φινίρισμα.

Δεν εχω το τροχακι, για το κλασικο περιστροφικο εφαρμοζω την παραπανω τακτικη, με το bit που εχει το κλασικο βαρελακι γυαλοχαρτο. Σιγουρα αυτο που εχεις με τη ρασπα ειναι πολυ πιο επιθετικο, αλλα και η nilfisk ρουφαει δυνατα... Δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Δεν εχω το τροχακι, για το κλασικο περιστροφικο εφαρμοζω την παραπανω τακτικη, με το bit που εχει το κλασικο βαρελακι γυαλοχαρτο. Σιγουρα αυτο που εχεις με τη ρασπα ειναι πολυ πιο επιθετικο, αλλα και η nilfisk ρουφαει δυνατα... Δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Κώστα καμμιά σχέση η σκόνη από τό τροχάκι-γυαλόχαρτο ενός rotary tool,μέ τήν συγκεκριμένη ράσπα,μιλάμε βγάζει τήν 10 πλάσια + σκόνη.Θά τό δοκιμάσω πάντος.

Τωρα που θα συνηθισει τη σκονη απο τη ρασπα θα το χτυπησει και το τορνακι.... ;-)

Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Dim τι έχει τώρα σειρά από Proxxon?

Υπομονή Κωστή,γιά νά υπάρχει καί σασπένς στό στόρυ πού λέμε.

Ποιο τορνακι λετε, αυτο που εχει παραγγειλει ηδη?

:grinning-smiley-043

Γάτος είσαι έχει παραγγελθεί ήδη,αλλά όχι τό τορνάκι :flipout:

Έχει κανείς το FET table saw?

Από ότι είδα μπορεί να κόψει λέει μέχρι 22 χιλιοστά ξύλο.

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά μπορείς να κόψεις και 40 χιλιοστά ξύλο αν το γυρίσεις από την άλλη πλευρά?
ΤΟ έχει κάνει κανείς? η επιφάνεια κοπής βγαίνει καλή?

Το έχουν ο Μιχάλης και ο Δημήτρης. Το έχω κάνει μια γρήγορη δοκιμή στου Μιχάλη, είναι τίμιο πριονάκι, δικαιολογεί το υψηλό κόστος του. Αν είναι εντός budget και δεν υπάρχει χώρος για το dewalt, είναι οκ.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι μπορει να κοψει οπως λες, και απο τις δυο πλευρες, με την προυποθεση οτι θα αφαιρεσεις το μαχαιρι (riving knife) απο το παγκοπριονο.

Δούλεψα λίγο την σεγα πάγκου proxxon την μικρή με πριονακια ξυλογλυπτικής χειρός. Έπαθα πλάκα από το κόψιμο που κάνει, το πόσο αθόρυβα δουλεύει αλλά και το πόσο κλειστές στροφές μπορεί να πάρει. Μου θύμισε ραπτομηχανή. Παλαιότερα είχα του λιντλ η οποία είχε πολλούς κραδασμούς. Καμμία σχέση μεταξύ τους.
Αρχίζω να εκτιμάω την ποιότητα νομίζω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Ναι μπορει να κοψει οπως λες, και απο τις δυο πλευρες, με την προυποθεση οτι θα αφαιρεσεις το μαχαιρι (riving knife) απο το παγκοπριονο.

Γιατί να το βγάλει Μιχάλη; Δεν εμποδίζει πουθενά.

Moνο στο παρακατω ειδος riving knife μπορει να γινει μη διαμπερης κοπη χωρις να βγει ο μηχανισμος, οπου το riving knife ειναι ελαχιστα χαμηλοτερα απο τον δισκο.Αλλιως το τεμαχιο δεν θα σταματησει στο μαχαιρι και δεν θα περασει.

011223084_01_riving-knife-retrofit-main.jpg

Στο proxxon ειναι διαφορετικος και επισης ο ιδιος μηχανισμος χρησιμοποιειται σαν στηριγμα του προστατευτικου που μπαινει απο πανω για να καλυπτει τον δισκο.