Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Τους ειπα οτι ειμαι κατοχος σχεδον ολων των εργαλειων, προσαρτηματων , εξαρτηματων και αναλωσιμων Proxxon Micromot που εχουν βγαλει.
Αν μου ζητησουν αποδειξη, την εχω ετοιμη :))

Ωχ κάτι μού λέει Μιχάλη ότι δέν θά λάβεις απάντηση έτσι,η άν λάβεις θά είναι τής μιάς πρότασης τού στύλ "θά προωθήσουμε τό αίτημα σας στό τεχνικό μας τμήμα" νομίζω ότι οι Γερμανοί δίνουν βάση μόνον εάν έχεις ισχύ,εφόσον τήν έχεις έπρεπε νά κάνεις χρήση της.
Μακάρι νά πέσω έξω στό σκεπτικό μου.

Δημητρη αυτο θα πει τους "ψαρωσες" τους γερμανους!!χαχαχα!!!

:grinning-smiley-043

Ωραια απαντηση απο τα γεροντοπαλληκαρα! :SFGSFGSF:

Επικό σχόλιο :flipout:

Last edited by a moderator:
Σήμερα έβαλα επάνω στό μικρό παγκοπρίονο Proxxon KS230 ένα δίσκο κοπής Boλφραμίου Proxxon μέ 20 δόντια No 28017,σέ αντικατάσταση τού super cut μέ τά 80 δόντια No 28014.Πήρα καί ένα super cut καινούργιο έτσι νά υπάρχει.
Βέβαια μειώθηκε τό ύψος κοπής στά 7,5 mm μιάς πού είναι μικρότερος ο βολφραμίου,από τόν super cut.
Eίχα παρατηρήσει ότι ο super cut γρήγορα σχετικά μειωνόταν η κοπτική του ικανότητα,όπως είχα διαβάσει καί σέ ένα σχόλιο στό Amazon.uk.
Bάζω μιά υπόνεια στό μυαλό μου,μήπως επειδή κόβω συνέχεια κόντρα-πλακέ καί στουμπώνει μέ τίς κόλλες,έτσι καί αλλιώς ο super cut δέν αναφέρει γιά κόντρα-πλακέ,ενώ ο Βολφραμίου αναφέρει γιά κόντρα-πλακέ.

Σέ δοκιμή σέ 4-6 mm κόντρα πλακέ ο δίσκος Bολφραμίου κόβει πιό γρήγορα από τόν super cut.

ago211.jpg

ad210.jpg

dis210.jpg

dis310.jpg

dis410.jpg

Last edited:
Αυτό που είδα σε ένα βίντεο και έκανα και εγώ, είναι να κόψει κανείς ένα κερί.

Λιπαίνει ωραιότατα τη λάμα.

Λόγω έλειψης χρόνου έκανα μόνο μερικές δοκιμαστικές κοπές.
Τίποτε το ιδιαίτερο.
Πρώτες εντυπώσεις: πραγματικά λίγος θόρυβος και ακρίβεια στις κοπές.

To 50αρι δισκακι Δημητρη ειναι πολυ μικρο, τα 7.80μμ (τοσο θυμαμαι το ειχα μετρησει) δεν ειναι βολικα, εκτος μεγεθων μοντελισμου.
Το αλλο ομως το 58αρι super cut που κοβει εως 11 χιλιοστα ειναι πολυ πιο χρησιμο. Αυτο ερχεται και με την συσκευασια.
Μακαρι να εβγαζαν 58αρι με λιγα δοντια οπως το 50αρι, θα κοβαμε σκληρα ξυλα πολυ πιο ευκολα.

To 50αρι δισκακι Δημητρη ειναι πολυ μικρο, τα 7.80μμ (τοσο θυμαμαι το ειχα μετρησει) δεν ειναι βολικα, εκτος μεγεθων μοντελισμου.
Το αλλο ομως το 58αρι super cut που κοβει εως 11 χιλιοστα ειναι πολυ πιο χρησιμο. Αυτο ερχεται και με την συσκευασια.
Μακαρι να εβγαζαν 58αρι με λιγα δοντια οπως το 50αρι, θα κοβαμε σκληρα ξυλα πολυ πιο ευκολα.

Σωστά Μιχάλη,μακάρι νά έβγαζαν τό 58 άρι μέ λιγότερα δόντια,δέν μπορώ να καταλάβω γιά ποιό λόγο δέν τό βγάζουν.
Ετσι και αλλιώς δέν τό βγάζουν,εμένα άν δέν στομώνει τό 50άρι μέ βολεύει γιά μικρά ξύλα 4-6 mm.

Τους ειπα οτι ειμαι κατοχος σχεδον ολων των εργαλειων, προσαρτηματων , εξαρτηματων και αναλωσιμων Proxxon Micromot που εχουν βγαλει
Αν μου ζητησουν αποδειξη, την εχω ετοιμη :))

Δέν βλέπω απάντηση κάνε μία μάζωξη τών Proxxon καί στείλε μιά φωτό νά "χαζέψουν" καί νά απαντήσουν.:grinning-smiley-043

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Fix είναι.

Oooops... :huh2:
Σοβαρά τώρα; Επιεικώς απαράδεκτο...
Ούτε καν μου είχε περάσει απ´το μυαλό οτι εργαλείο αυτής της τιμής δεν έχει αυτή τη, πολύ βασική για μένα, λειτουργία.

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Το FET έχει ρυθμιζόμενο ύψος τροχού κοπής.

Ευτυχώς...
Μάλλον κατάλαβα λάθος λοιπόν, για το μικρό μίλαγε ο Δημήτρης.

Ναι για το μικρο ρωτουσα. Θα με βολευε το παχος 0.5 για καποιες εργασιες, αλλα απαιτουν και ρυθμιση σε υψος. Οποτε παω σε πατεντα ιδιοκατασκευη καποια στιγμη.

Με το FET κάνω τις δοκιμές μου για να το μάθω.

Κατάφερα και έκοψα λωρίδα τριανταφυλλιάς με σταθερό πάχος 1,6 χιλιοστά.

Είναι τρομερό εργαλείο!

Μικρό σε μέγεθος αλλά πλήρες και ακριβέστατο!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Oooops... :huh2:
Σοβαρά τώρα; Επιεικώς απαράδεκτο...
Ούτε καν μου είχε περάσει απ´το μυαλό οτι εργαλείο αυτής της τιμής δεν έχει αυτή τη, πολύ βασική για μένα, λειτουργία.

Γιά τό μικρό αναφέρομαι Μπάμπη τό KS230 καί όχι γιά τό Fet.

Με το FET κάνω τις δοκιμές μου για να το μάθω.

Κατάφερα και έκοψα λωρίδα τριανταφυλλιάς με σταθερό πάχος 1,6 χιλιοστά.

Είναι τρομερό εργαλείο!

Μικρό σε μέγεθος αλλά πλήρες και ακριβέστατο!!

Mπραβο Χρηστο, δεν ειχα καμμια αμφιβολια για το παγκοπριονακι :))

Tα Proxxon κατατασσονται στα εργαλεια μοντελισμου, γι αυτο ειναι μικρα, ποιοτικα, ακριβα αλλα 'μοντελιστικων' δυνατοτητων.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορει να χρησιμοποιουνται απο οποιονδηποτε που δεν εχει απαιτηση μεγαλων κατασκευων αλλα και οπου ο χωρος εργασιας ειναι περιορισμενος. Ειναι πολυ ποιοτικα εργαλεια, χαμηλου θορυβου και η σειρα ειναι υπερπληρεστατη για μικροξυλοκατασκευες.

Δεν ανταγωνιζονται τα υπολοιπα εργαλεια και δεν εχει ανταγωνιστες περα των ροταρυ Dremel. Eιναι ειδικη κατηγορια εργαλειων.

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Παιδιά να ρωτήσω κάτι;Το FET για ποιές ακριβώς εργασίες προορίζεται;Γιατί να μη δώσει κάποιος άλλα 100 και να πάρει ένα "κανονικό" παγκοπρίονο με σοβαρή ικανότητα εργασίας;

Εχεις κοψει καπλαμα με κανονικο παγκοπριονο; :p

Ειναι για λεπτοδουλειες. Ακριβα για χομπιστα παντως.

Μερικά σχόλια γιά ένα νεοαποκτηθέν εργαλείο Proxxon OZI/E

Νά πώ ότι είναι σάν ένα πολυεργαλείο αλλά σέ μικρογραφία 80 watt,παίρνει τριβείο δέλτα,καί λάμες βύθισης,εντύπωση μεγάλη μού έκανε η τόσο πολύ καλή πρόσφυση τού velcro,τόσο καλά πιάνει πού όταν πήγα νά βγάλω τό γυαλόχαρτο από επάνω τό σκράτς έβγαινε μέ ζόρι,ενώ στά B&D βγαίνει πολύ εύκολα.Επίσης τά γυαλόχαρτα τής Proxxon έχω παρατηρήσει ότι έχουν μεγάλο χρόνο αντοχής,κοινώς ξεχνάς νά τά αλλάζω.

Οι λάμες βύθισης κάνουν δουλειά αλλά αργά,άν καί έχει μεγάλη ταχύτητα πιστεύω ότι είναι γιά βάθος άντε μέχρι 8 mm ξύλο,καί όχι 16 mm πού αναφέρουν,πάντα στά όρια είναι ζόρικα τά πράγματα.Ιδανικό είναι γιά μπάλσα.
Αν προσπαθούμε νά ανοίξουμε μιά τετράγωνη τρύπα στό κέντρο τού ξύλου πάει αργά,άν θέλουμε νά φάμε κομμάτι από τά άκρα τό κόβει πανέυκολα σέ 8 mm κόντρα-πλακέ πού δοκίμασα.

Εχει μικρό μέγεθος καί χωράει σέ στενές επιφάνειες,κατασκευασμένο στήν EU.

Νά πώ συμπληρώνοντας ότι έχω τό αντίστοιχο πολυεργαλείο B&D πού είναι στά 300 watt αλλά επειδή οι χαμηλότερες στροφές του είναι αρκετά παραπάνω,από τίς χαμηλότερες τού Proxxon έχει πολλούς κραδασμούς,αλλά σαφώς περισσότερη δύναμη,καί βάρος.

pro310.jpg

pro210.jpg

pro410.jpg

pro510.jpg