Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Eβγαλε και μια καινουρια κορδελα η proxxon απιστευτα στενη που καθιστα ανετα την πριονοκορδελα της και επιτραπεζια σεγα!
Πλατος μολις 1.3 χιλιοστα!!! https://www.proxxon.com/en/micromot/new-accessories-for-micromot-tools-2018.php

Εδω τα καινουρια εργαλεια της Proxxon για το 2018, τα περισσοτερα μπαταριας καθως η σειρα ειχε ελαχιστα μεχρι τωρα.
https://www.proxxon.com/en/new/new-micromot-tools.php

Τά είδα Μιχάλη,ωραία πράγματα,αυτή η κορδέλα είναι καλή για κλειστές κοπές,αλλά φοβάμαι ότι θά σπάει εύκολα.

Η μικρη των 3.5 χιλιοστων θυμαμαι οτι μου εσπασε σχετικα γρηγορα, αλλα ομως εκανα το λαθος και την ζοριζα οπως αυτη των 5μμ.
Ειμαι ομως σχεδον σιγουρος οτι αυτη των 1.3 χιλιοστων θα βγει απο γερο κραμα και θα ειναι αρκετα ακριβοτερη απο τις κοινες.

Η μικρη των 3.5 χιλιοστων θυμαμαι οτι μου εσπασε σχετικα γρηγορα, αλλα ομως εκανα το λαθος και την ζοριζα οπως αυτη των 5μμ.
Ειμαι ομως σχεδον σιγουρος οτι αυτη των 1.3 χιλιοστων θα βγει απο γερο κραμα και θα ειναι αρκετα ακριβοτερη απο τις κοινες.

Γιά νά δούμε
Πάρτην γιά δοκιμή,καί άν βγεί καλή σέ ακολουθώ :grinning-smiley-043

Τί έγινε μέ τήν Proxxon στό e-mail δέν σού απάντησαν ?
Βγάλε μιά φωτό μέ όλα τά Proxxon καί στείλε ξανά νά πάθουν πλάκα,καί θά γίνουν πύραυλοι.:flipout:
Σεμνά καί ταπεινά μέ τούς ταπεινούς,αλλά μερικές φορές εκεί πού πρέπει επιβάλλεται η φιγούρα-ισχύς γιά νά σού δώσουν τήν ανάλογη βάση. :a0210:

Οπως σου ειπαν και σενα, η πριονοκορδελα αυτη δεν ειναι για απολυτως ευθειες κοπες. Οσο και ευθυς να ειναι ο φρακτης η κορδελα αυτη καθ'εαυτη θα παρει καποια κλιση λογω των μικρων διαστασεων που εχει, ιδιως σε σκληρο ξυλο. Σαν να προσπαθεις να κανεις ευθεια κοπη με σεγα παγκου. Εκτος και αν τα νερα του ξυλου συνωμοτησουν και σου δωσουν μια καλη ευθεια κοπη:)

Εδω με την 16μμ κορδελα της μεγαλης πριονοκορδελας υπαρχει καποιες φορες μια αποκλιση, φαντασου με τα 5μμ της Proxxon!

Οπως σου ειπαν και σενα, η πριονοκορδελα αυτη δεν ειναι για απολυτως ευθειες κοπες. Οσο και ευθυς να ειναι ο φρακτης η κορδελα αυτη καθ'εαυτη θα παρει καποια κλιση λογω των μικρων διαστασεων που εχει, ιδιως σε σκληρο ξυλο. Σαν να προσπαθεις να κανεις ευθεια κοπη με σεγα παγκου. Εκτος και αν τα νερα του ξυλου συνωμοτησουν και σου δωσουν μια καλη ευθεια κοπη:)

Εδω με την 16μμ κορδελα της μεγαλης πριονοκορδελας υπαρχει καποιες φορες μια αποκλιση, φαντασου με τα 5μμ της Proxxon!

Σωστά,αλλά έπρεπε να τούς ανταπαντήσω αλλά δέν τό θυμήθηκα,ότι στήν επιτραπέζια σέγα DS230 έχουν βάλει παράλληλο οδηγό,πού κόβει όντως αλλού για αλλού λόγο λεπτής λάμας,καί δέν έβαλαν στήν πριονοκορδέλα πού γιά παράλληλο οδηγό βάζω μιά γωνία μαραγκού μέ δυό σφιγκτήρες,καί έχω πολύ καλά σχετικά αποτελέσματα κοπής.

Ερώτηση προς Μιχάλη και Δημήτρη:Στα μικρά τροχάκια της proxxon υπάρχει ένα με ρυθμιζόμενες στροφές και ένα με σταθερά 15000.Για σκάλισμα και λείανση θα με καλύψει το πρώτο ή παίρνω το δεύτερο και ξεχνάω τη λείανση-στίλβωμα;

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Μάλιστα.Ευχαριστώ παίδες.Υποθέτω λοιπόν πως είναι ταμάμ για εσάς τους οργανοποιούς Δημήτρη.

Αν σου πω οτι οσους οργανοποιους ξερω απο proxxon εχουν μονο την μεγαλη επιτραπεζια σεγα.
Απο ηλεκτρικα εργαλεια αυτα που θα χρειαστει ενας οργανοποιος ειναι πριονοκορδελα μεγαλη, επιτραπεζια σεγα και ενα ρουτερ. Πολλες δουλειες γινονται και με σκαρπελα, ρασπες και ροκανια...

Αν με ρωτας, θα ηθελα να εχω πολλα proxxon , αλλα κανω τη δουλεια μου και με φτηνοτερα εργαλεια...

Έχω φίλο οργανοποιό και ξέρω..Αυτός βέβαια έχει και πλανοξεχοντριστήρα,και μπόλικες ιδιοκατασκευές.Πολύ σας θαυμάζω όσους φτιάχνετε όργανα.
Εχω ενα μοτερ απο πλυντηριο σε μια γωνια που περιμενει να γινει drum sander!

Καλα εγω απεχω πολυ απο το να χαρακτηριστω ακομη και ερασιτεχνης οργανοποιος.

Απο proxxon παντως θα ηθελα αυτο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10339#perigrafi . Μπορει να κοστιζει περισσοτερο απο μια boston που ξεχονδριζει κιολας, αλλα δεν θα εβαζα το χερι μου με τα μικρα ξυλα που δουλευω πανω απο τις λεπιδες της boston... Αλλα ποιος τα δινει τα 400...

Ερώτηση προς Μιχάλη και Δημήτρη:Στα μικρά τροχάκια της proxxon υπάρχει ένα με ρυθμιζόμενες στροφές και ένα με σταθερά 15000.Για σκάλισμα και λείανση θα με καλύψει το πρώτο ή παίρνω το δεύτερο και ξεχνάω τη λείανση-στίλβωμα;

Ο αλοιφαδορος με τις ρυθμιζομενες στροφες κανει ανετα και για λειανση ξυλου περα απο στιλβωμα. Επισης κανει και για σκαλισμα με την ειδικη ρασπα καρβιδιου.

Αυτο που δεν κανει ειναι τροχισμα (grinding) και κοπη (cutting) μεταλλων οπου οι πολλες στροφες ειναι απαραιτητες.

Ο αλοιφαδορος με τις ρυθμιζομενες στροφες κανει ανετα και για λειανση ξυλου περα απο στιλβωμα. Επισης κανει και για σκαλισμα με την ειδικη ρασπα καρβιδιου.

Αυτο που δεν κανει ειναι τροχισμα (grinding) και κοπη (cutting) μεταλλων οπου οι πολλες στροφες ειναι απαραιτητες.

Ετσι ακριβώς όπως τα λέει ο Μιχάλης πού δοκίμασα τόν αλοιφαδόρο μέ τόν γωνιακό τροχό.
Σύν ότι ο αλοιφαδόρος εκτός ότι δέν κάνει γιά κοπή,δέν έχει καί προστατευτικό κάλυμα.

Δεν νομίζω οτι θα σε καλύψει από ισχύ.
offtopic
Για την δουλεια που το θελω καλο ειναι. Μιλαμε για ξυλα που απο 3mm θα τα κανω 2.5 και 2mm...
Απο 10-12.000 στροφες θελω το πολυ 1000. Απο ο,τι θυμαμαι πρεπει να ειναι 0.5hp το μοτερ. Κανονικα ενα 1.5hp θα ηταν ιδανικο, αλλα δεν βρισκω λογο να μην δοκιμασω με αυτο το μοτερ. Κααααποια στιγμη. Εκτος αν μου πεσει το Τζοκερ (που δεν παιζω :p ) και αγορασω ενα κανονικο drumsander στα 500-600 .

Re: Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

offtopic
Για την δουλεια που το θελω καλο ειναι. Μιλαμε για ξυλα που απο 3mm θα τα κανω 2.5 και 2mm...
Απο 10-12.000 στροφες θελω το πολυ 1000. Απο ο,τι θυμαμαι πρεπει να ειναι 0.5hp το μοτερ. Κανονικα ενα 1.5hp θα ηταν ιδανικο, αλλα δεν βρισκω λογο να μην δοκιμασω με αυτο το μοτερ. Κααααποια στιγμη. Εκτος αν μου πεσει το Τζοκερ (που δεν παιζω ) και αγορασω ενα κανονικο drumsander στα 500-600 .

Αν είναι 0.5 hp θα σε καλύψει. Κι εγώ είχα βάλει μοτέρ πλυντηρίου αλλά ήταν μόλις 80 watt και με δυσκολία δούλευε, τελικά το άλλαξα με ένα από μπετονιερα 0.5 hp και δουλεύει κάπως καλύτερα. Τρώει υλικό αλλά λίγο λίγο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια ερώτηση για όσους έχουν το FET.

Είδα σε βίντεο κάποιον να ρίχνει WD40 στον τροχό πριν κόψει αλουμίνιο ή plexiglass.

To κάνετε και εσείς αυτό?

Και άσχετα με το παραπάνω τους τροχούς τους καθαρίζουμε με WD40?

Εγώ στο μεγάλο φαλτσοπριονο που έχω ΕΞΩ στην ταράτσα του ρίχνω λίγο στον δίσκο κ στις γλυστρες του μόνο κ μόνο για να μην οξειδώνονται κ πραγματικά κάνει δουλίτσα. Όχι για να με βοηθήσει στην κοπή.