Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Ευχαριστώ Μιχάλη καί Μπάμπη

Μιχάλη εννοείται θά τό βγάλω τό μαύρο πλαστικό στεφάνι,η θά τό γυρίσω όπως εσύ ανάποδα,γιατί πολύ σωστά περιορίζει τό ξύλο πέραν τού δίσκου.

Η μικροφρέζα Proxxon MF 70 είμαι μιά mini φρέζα γιά λεπτές εργασίες,τό τραπέζι διασταυρούμενων κινήσεως η σεπόρτι είναι σταθερό χωρίς τζόγους,καί μπορεί να ρυθμιστεί μέ αλλενόβιδες γιά εντελώς μηδέν τζόγους.

Τό σεπόρτι έχει διάσταση 20 cm X 7 cm,καί η κίνηση πού μπορεί να πραγματοποιήσει είναι στόν Αξονα Χ (δεξιά αριστερά όπως τό κοιτάμε) 13,4 cm,καί στόν άξονα Y (μπροστά πίσω όπως τό κοιτάμε) 4,6 cm.

Εχει φωλιές γιά υποδοχή τών φρεζών.

Οι στροφές είναι ρυθμιζόμενες από 5.000-20.000

Εχει στιβαρή βάση σύνολο 7 κιλά,τό βίδωσα επάνω σέ ένα κοντρα-πλακέ καί άφησα από μπροστά περιθώριο γιά νά πιάσω τό κόντρα-πλακέ μέ σφιγκτήρες στόν πάγκο άν χρειαστεί.

Ακολουθούν φωτογραφίες καί στό τέλος βίντεο.

proxon14.jpg

proxon13.jpg

proxon15.jpg

https://youtu.be/Eh-yiz_QFDI

Δημητρη το πες και το κανες τελικα..καλοριζικο το μηχανημα σου..Απο που το πηρες;

Σέ ευχαριστώ Κώστα,τό γοργόν καί χάριν έχει πού λένε,από τό Toolstore.gr

Περιμένω νά ανεβάσεις τό review πού λέγαμε -bye-

Καινουριο εργαλειακι απο την Proxxon που βγαινει και σε μπαταριας 12βολτ και σε ρευματος.

Τριβειο κυλινδρικο Proxxon WAS/E
28560.png

https://www.proxxon.com/en/micromot/28560.php

Mικρογραφια του αντιστοιχου κυλινδρικου τριβειου της Bosch PRR 250, ενα εξαιρετικο τριβειο για γρηγορη αφαιρεση υλικου και οχι μονο.
585686_B_360.png

Δημητρη weatherman, σιγα σιγα πρεπει να σκεφτουμε και να δουμε τι θα κανουμε με δαυτο :))

Αν εννοεις το Bosch, οχι δεν ειναι για μοντελισμο.

Το Proxxon oμως ειναι μινιατουρα εργαλειο και ειναι για μοντελισμο και μικροξυλοκατασκευες γενικοτερα .

Ισως να ξεγελαει η φωτο που δειχνει το proxxon μεγαλο και το αλλο μικρο. To Βosch εχει μηκος περιπου 40εκ.

Καλημερα παιδια και καλη κυριακη να εχουμε.Λοιπον σημερα δοκιμασα την νεα κορδελα της proxxon πλατους μολις 1,3 χιλιοστων που την μετατρεπει υποτιθεται σε scroll saw..Δοκιμασα να φτιαξω ενα band saw box παχους σχεδον 78 χιλιοστων(77,8 για την ακριβεια.Δηλαδη το εργαλειο δοκιμαστηκε στα ορια του.Το ξυλο ηταν ενα σαντουιτς απο οξυο πευκο και κοντρα πλακε.Τα αποτελεσματα ηταν πολυ παραπανω απο τις προσδοκιες μου καθως η κορδελα το εκοψε πραγματικα σχετικ ανετα,ζοριστηκε πολυ λιγοτερο πο οτι περιμενα ενω δεν σταματησε ουτε μια φορα.Για κθε συρταρακι χρειαστηκε περιπου 4 με 5 λεπτα για να το κοψει.Ισω μπορουσα να κοψω ακομα πιο κλειστες στροφες αλλα φοβηθηκα μη σπασει.Για οποιον εχει την πριονοκορδελα της proxxon συνισταται ανεπιφυλακτα.Για καποιον που χρησιμοποιει επιτραπεζια σεγα,ειναι πρωτοφανεις οι δυνατοτητες που προσφερει μια τετοιου ειδους πριονοκορδελα.Ισως να ηταν πολυ χρησιμη ακομα και σε οργανοποιους.Μονο μια πριονοκορδελα εχω πετυχει στο διαδικτυο που παιρνει τοσο λεπτες κορδελες και αυτη ειναι η pegas με κοστος 1300 ευρω.
https://www.dictum.com/en/power-tools-sawing/pegas-scroll-band-saw-716062
81126166db93aedc016d4e160b351a9f.jpg
68c45940a1ebaa79832a4308264a02eb.jpg
80da866f2d3286441392016df2aa6df6.jpg
49f0ee74f394a7bcb3e2c8d4ea29093d.jpg
6a40dbbb098e77e5e1c17ac501f3079b.jpg
e3353018e022cda3b92555bd6bfcb589.jpg
ed897d446630f178d70d04363f051ada.jpg

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρά τα πήγε.
Βέβαια βλέπω στις κάτω κλειστές στροφές στα εσωτερικά των συρταριών ξέφυγες αρκετά από το πατρόν & αυτό στο τελικό αποτέλεσμα θα σου κάνει "παραφωνίες".
Αλλά για αρχή πολύ - πολύ καλά.

ναι κωστα οντως δεν βγηκε καλο το κουτι.παμε για νεα κατασκευη..Δικο μου λαθος γιατι φοβηθηκα μη σπασει η κορδελα..

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

ναι κωστα οντως δεν βγηκε καλο το κουτι.παμε για νεα κατασκευη..Δικο μου λαθος γιατι φοβηθηκα μη σπασει η κορδελα..

Tips: 1.Σκέψου από πριν που θα μπαίνεις κάθε φορά στο εσωτερικό για να κόψεις τα κουτάκια.
2.Μην φοβηθείς να κόψεις σε δύο & τρεις μεριές την όλη κατασκευή σου προκειμένου να κάνεις ευκολότερες τις στροφές σου & να προστατέψεις έτσι την κορδέλα σου.

Το πρωτο tip θα το υιοθετησω οπωσδηποτε γιατι και σε αλλα που εχω φτιαξει την εχω πατησει ξανα.Για το δευτερο ομως θα προτιμουσα να εχει οσο λιγοτερα κοψιματα μπορω ωστε και να φαινεται οσο πιο ¨¨φυσικο´´γινεται,αλλα και επειδη ειναι λιγο μπλεξιμο να βαζεις κολλα μεσα στα κοψιματα..Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω

Απάντηση: Re: Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Το πρωτο tip θα το υιοθετησω οπωσδηποτε γιατι και σε αλλα που εχω φτιαξει την εχω πατησει ξανα.Για το δευτερο ομως θα προτιμουσα να εχει οσο λιγοτερα κοψιματα μπορω ωστε και να φαινεται οσο πιο ¨¨φυσικο´´γινεται,αλλα και επειδη ειναι λιγο μπλεξιμο να βαζεις κολλα μεσα στα κοψιματα..Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω

Απόλυτα. Αν & με κόλλα + λίγο πριονίδι ή στόκο δεν θα φαίνεται (σχεδόν) τίποτα.