φίλε μου ούτε στο service και ούτε η sony hellas καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση το playstation 3 , το μόνο προιόν που καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση είναι η τηλεοράσεις Bravia. Τουλάχιστον έτσι μου είπανε τηλεφωνικά ...όσον αφορά την διετή εγγύηση απο την ΕΕ αυτό λένε ότι είναι απλά οδηγία και ΟΧΙ ΝΟΜΟΣ..εγώ έψαξα ΠΟΛΥ το τι έχει το ps3 μου και απότι φένεται πρέπει να αλλάξω την κεφαλή στο laser.
Ήδη παράγγειλα μία κεφαλή απο το www.ebw.gr με 30 ευρώ (μεταχειρισμένη φαντάζομαι αλλά δε μου καίγεται καρφί αρκεί να δουλέυει) και έτσι θα την βάλω μόνος μου με τις γνώσεις που έχω απο υπολογιστές.με το που κάνω την αντικατάσταση θα ενημερώσω !
Εγώ παντως μόλις μίλησα με την Γραμματεία του καταναλωτή και μου είπανε ότι δεν ισχύει τα 2 χρόνια. Είναι λέει κοινωτική οδηγία και όχι νόμος στην Ελλάδα καθώς δεν έχουνε εναρμονηστεί ακόμα. Και μάλιστα ότι είναι παρεξήγηση από πολύ κόσμο και τους παίρνουν συνέχεια αλλά δεν ισχύει. Θα το ζητήσω γραπτά για να το ανεβάσω στο Forum. Από ότι φαίνεται όμως πολύ κακό νέο.
Επειδή ασχολούμαι χρόνια με αυτά σαν πολίτης που κυνηγάει το δίκιο του, ΟΛΕΣ οι σχετικές οργανώσεις έκαναν στροφή το 2004, και υποστηρίζουν ανοικτά τις εταιρίες αντί του καταναλωτή....
ΥΓ. Η κοινοτική οδηγία του 99 για τα 2 χρόνια εγγύησης ΔΕΝ έχει ένσωματωθεί στην Ελλάδα ακόμα, ενώ υπάρχει και απόφαση καταδικαστική για καταναλωτή ο οποίος το κυνήγησε. Παραθέτω για τους νομικούς:Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης απόφαση 5758 έτος 2007..απορριπτική η απόφαση και επέβαλλε και τα έξοδα της δίκης στον καταναλωτή...)
Ελπίζω να βοήθησα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.