PS3 εκτός εγγύησης...

Απο την στιγμη που εχεις ηδη στειλει αλλου το ps3 δεν νομιζω οτι μπορεις να αξιωσεις χρηματα.Ας εκανες ολη την διαδικασια του amnik εξαρχης.
Απο την αλλη δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις.
Το Ps3 μου χάλασε τέλος, γύρω στις 20, Σεπτεμβρίου. πρώτα επικοινώνησα με COMMETRON ζήτησαν 300 , μέτα έστειλα επιστολές στην Sony Hellas(πήρε ένα μήνα για να απάντησουν ότι η μοναδική μου επίλογη, επειδή η εγγύηση έχει λήξει, ήταν να τους ''ακουμπήσω'' 300 . Μετά έκανα καταγγελία στον Συνήγορο του καταναλωτη και ακομή περιμένω απάντηση( τους εστειλα mail ότι δεν εχω λάβει απάντηση, τους πήρα τηλέφωνο τίποτα. Στο τηλέφωνο είπαν θα σας έρθει συστημένη επίστολη αλλά μπα!!!). Έτσι το έστειλα στo ebw γι´αύτο ρώτησα αν μπόρω να πάρω πίσω από τη σονυ τα χρήματα αφού πλέον δέχονται ότι καλύπτετε μα 2 χρόνια εγγύηση

φίλε μου ούτε στο service και ούτε η sony hellas καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση το playstation 3 , το μόνο προιόν που καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση είναι η τηλεοράσεις Bravia. Τουλάχιστον έτσι μου είπανε τηλεφωνικά ...όσον αφορά την διετή εγγύηση απο την ΕΕ αυτό λένε ότι είναι απλά οδηγία και ΟΧΙ ΝΟΜΟΣ..εγώ έψαξα ΠΟΛΥ το τι έχει το ps3 μου και απότι φένεται πρέπει να αλλάξω την κεφαλή στο laser.
Ήδη παράγγειλα μία κεφαλή απο το www.ebw.gr με 30 ευρώ (μεταχειρισμένη φαντάζομαι αλλά δε μου καίγεται καρφί αρκεί να δουλέυει) και έτσι θα την βάλω μόνος μου με τις γνώσεις που έχω απο υπολογιστές.με το που κάνω την αντικατάσταση θα ενημερώσω !

Μόλις παρέλαβα το ολοκαίνουργιο (με τις αυτοκόλλητες ταινίες επάνω) PS3 60gb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα κατεβάζει το update 2.60!!!!!!!!!!!
Είναι ευχάριστο να αποδίδουν οι κόποι, η υπομονή και η επιμονή!
Ελπίζω να καταλάβει κάποια στιγμή η SONY το σφάλμα της και να εφαρμόσει και τυπικά πλέον τη διετία στην εγγύηση για να γλυτώνουμε ταλαιπωρία και περαιτέρω έξοδα!
Πάντως τέλος καλό όλα καλά, για μένα τουλάχιστον!!!
Ευχαριστώ όλους σας για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια!

Πολυ καλο αποτελεσμα, αντε καλο δουλευτο και χωρις προβληματα!

Εμενα προχθες εβγαλε προβλημα, 1 χρονο και 1 μηνα απο τοτε που το αγορασα. Δεν διαβαζει τπτ παρα μονο ενα dvd ταινια lol.

Πλεον ζητανε 230 ευρω για την αντικατασταση, μειωθηκε η ταριφα. Μιλησα ομως και με το service της sony στην Θεσσαλονικη και παρολο που δεν αναλαμβανουν τετοιες περιπτωσεις, ειπαν οτι με καμια 60 ευρω μπορουν να αντικαταστησουν το lazer.
Πανω κατω τοσο θα μου κοστιζε να παραγγειλω το lazer και να το βαλω μονος
Τζαμπα λεφτα αλλα τι να κανω που λυπαμε τα αρχικα λεφτα που εδωσα αλλιως θα ειχε ηδη παει στο παταρι.

drillgr δοκίμασε να κανεις Format, από ότι διάβασα σε άλλο forum μετά από Format λύθηκε το πρόβλημα, σε εμενα δυστυχώς όχι.

Θα το δοκιμασω και αυτο αλλα φοβαμαι οτι ειναι στανταρ το blu ray γιατι ακουγεται να "προσπαθει"να διαβασει..

Πίεσε τους και χρησιμοποίησε το δικό μου παράδειγμα...
Δεν έχεις κάτι να χάσεις παρά μονο μερικά τηλεφωνήματα...
Μίλησε και με το κατάστημα που το αγόρασες!

Στην σχετική εγκύκλιο (Ζ1-71/2003) και συγκεκριμένα στο άρθρο 559 "Παροχή εγγύησης" αναφέρει:

Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει, έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματά του που πηγάζουν από το νόμο.
Μήπως αυτό αποτελεί πάτημα για την εταιρεία για να αιτιολογήσει τον ένα χρόνο που δίνει ως εγγύηση παραβλέποντας την εγκύκλιο.

Και κάτι ακόμα, το εγχειρίδιο χρήσης της κονσόλας αναφέρει ως εγγύηση ένα (1) χρόνο και στην συνέχεια αναφέρει πως η εγγύηση αυτή ισχύει για ένα σωρό Ευρωπαϊκες χώρες και πουθενα δεν γίνεται αναφορά για την Ελλάδα, παρ´όλο που οι είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Στην περίπτωση αυτή τι παίζει; κρύβεται πάλι η εταιρία πίσω από τον δαίμονα του πιεστηρίου λέγοντας συγνώμη λάθος η μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό εναντίον της.

Το καταστημα που πουλαει ενα προιον πρεπει να παρεχει 2 χρονια εγγυηση βαση του νομου. Αρα πρεπει πρωτα καποιος να στραφει εναντιον τους ωστε να αναγκαστουν στην συνεχεια αυτοι να πιεσουν την Sony η και οποιαδηποτε αλλη αντιπροσωπια να παρεχει 2 χρονια εγγυηση.

Άρθρο 555

Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή, έστω και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας αργότερα. Δηλ. ο αγοραστής δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του από τη στιγμή της παράδοσης του πράγματος και για 2 χρόνια, εφόσον στο διάστημα αυτό εκδηλωθεί πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνηθείσης ιδιότητας.

Εγκύκλιος Ζ1-71/2003 Σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3043/2002

Εγώ βαρέθηκα να τσακώνομαι με όλους. Δυστυχώς εδώ στην Κύπρο είναι χειρότερα από Ελλάδα, δεν βρίσκεις με τίποτα το δίκαιο σου, ούτε καν αντιπροσωπεία δεν έχει εδώ η Sony. Νευρίασα και το άνοιξα και περιμένω το Lens να έρθει να το αλλάξω μονος μου.

Kαλο κουραγιο φιλε.-bye-

Ετσι κανουν και εδω , πουλανε ενα εν γνωση τους ελαττωματικο προιον και μετα κανουν οτι δεν σε ξερουν...

Αντιθετως το PS2 ηταν μια πολυ αξιοπιστη κονσολα..μονο τα χειριστηρια ηταν λιγο "ψευτικα" και χαλαγαν.

Έτσι είναι όπως το λες το έχω ψάξει αρκετά και το PS3 είναι ελαττωματικό προϊόν και συγκεκριμένα το Blu Ray lens του, αργά η γρήγορα σε όλα τα PS3 θα χαλάσει. Είναι κάτι όπως το RROD του 360 με την σημαντική διαφορα ότι η Microsoft το αναγνώρισε και έδωσε 3 χρονια εγγύηση.
Πάντως εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος από την Sony και ο μονος λόγος που θα το επιδιορθώσω είναι γιατί λυπάμαι τα λεφτά που έδωσα για τα Games-Accessories.
Και να πω την αλήθεια από την ημερα που πήρα και το 360 πολύ λίγο χρησιμοποιώ το PS3.

+1 σε οσα λεει ο georget.

Εμενα με το που εκλεισε ενα χρονο και ενα μηνα λειτουργιας τα εφτυσε το laser, μην το ψαχνεται στημενη απατη..

Θελω να ρωτησω κατι αλλο, κοιτουσα την αποδειξη αγορας και δεν βλεπω κατι χαρακτηριστικο για το μοντελο μου πχ serial κλπ, απλα αναφερει playstation 3 40gb.

Εχω ενα φιλο ο οποιος εχει παρει το ιδιο ps3 περσι απριλιο απο αλλο καταστημα, δηλ. ακομα ειναι εντος εγγυησης. Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω την δικια του αποδειξη αγορας, εχει κανει κανεις τπτ παρομοιο?

Επισης η αποδειξη χανεται η την κραταω εγω? Μην του χαλασει του παιδιου και μετα δεν εχει αυτος να το επιστρεψει!

κατι τετοιο εχω σκεφτει να κανω κ εγω...εγω την πατησα ασχημα βεβαια....το πηρα περυσι τα χριστουγεννα(60gb) και μου καηκε καποιο πυκνωτακι προφανως απο την αναλογικη εξοδο.ακομη δεν εχω τηλεοραση να παιζω με hdmi οπωτε ηταν ενα μικρο πληγμα.ευτυχως ειχα ενα minidisc στο σπιτι οπωτε και το εχω συνδεση ψηφιακα με το ps και παιρνω την αναλογικη του md.τελοσ παντων για να μην τα πολυλογω,το ps το αγορασα μεσω ενος φιλου που ηξερε εναν τυπο που δουλευε σαν υπευθυνος σε μια πολυ γνωστη αλυσιδα καταστηματων.το πηρα 450 με 2 παιχνιδια κ 2 χειριστηρια,πολυ καλη τιμη δλδ αλλα αποδειξη δεν πηρα.οταν τον πηραμε τηλεφωνο να του πουμε για την ζημια ωστε να καλυφθει απο την εγγυηση,ο τυπος το επαιζε κινεζος.ειπε θα μας παρει τηλεφωνο αλλα ακομη τιποτε...υποψιαζομαι λοιπον οτι το μηχανακι μου ειναι "φαγωμενο"...κ τωρα τι κανω...ευτυχως την βγαζω με md.αν το παω στην sony θα με βγαλουν κ κλεφτη.με το laser παντως δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι στιγμης και γενικα παιζει μια χαρα.και το μηχανακι ειναι μεσα στα τσιγαρα και την σκονη.φτου φτου μην το ματιασω!!!

Καλα και να το πας δεν θα στο φτιαξουν, απλα πρεπει να πεσει η ταριφα να στο αντικαταστησουν.

Το ιδιο ειπαν και σε μενα. Βεβαια μετα απο καποια τηλεφωνα εδω στη sony Θεσσαλονικης, μιλησα με ενα απο τα service τους οπου και μου ειπαν οτι με ενα 60αρι το φτιαχνουν και αυτοι.

Δεν προχωρησα σε αυτη τη λυση γιατι σκεφτηκα πρωτα να δω μηπως και την βγαλω στο τζαμπε με την λυση αυτη της αποδειξης.

να μας πεις τι εγινε με την αποδειξη.θα το προσπαθησω κ εγω.εχω φιλους με το ιδιο μηχανημα.

Αυτό με την απόδειξη το σκέφτηκα και εγώ, αλλα νομίζω ότι μπορεί να πετύχει μονο αν η αγορά έγινε από το ίδιο κατάστημα γιατί λογικά η Sony ξέρει πια Serial δόθηκαν σε κάθε κατάστημα και αν το ψάξουν ίσως το ανακαλύψουν.
Όσο για το Blu Ray Lens από ότι διάβασα σε πολλά φόρουμ δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το Lens για παράδειγμα του PS2 και ότι είναι θέμα χρόνου να χαλάσει γιαυτο προετοιμαστείτε.

Εμενα και του ps2 μου καηκε, εχω το slim που ευτυχως το laser ειναι παμφθηνο να το αγορασεις.

Αυριο περιμενω να μου φερουν την αποδειξη να κανω την κινηση να τηλεφωνησω. Τωρα να κατσουν να ψαξουν με serial, λιγο τραβηγμενο το ακουω, δε ξερω.

Καταρχας θα κοιταξω την αποδειξη να μην την παρουν γιατι δεν ειναι και δικια μου, καμια φωτοτυπια αν γινεται να παρουν μονο.

φωτοτυπια νομιζω κρατανε.αν βγαλει κ μετα κατι με τι θα πας.με το σωβρακο?κατι πρεπει να εχεις κ εσυ.οπωτε μαλλον εσυ κρατας την κανονικη.