Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Συγγνώμη για το ''ρε παιδιά'' δεν ήθελα να φανώ αγενής ούτε να προσβάλλω κανέναν. Περισσότερο φιλικά το έγραψα
Διονύση δοκίμασε το προγραμματάκι κάνει πολύ καλά την δουλειά του.
Είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση μέχρι στιγμής για να μετατρέψεις mkv αρχεία και να τα δεις στο PS3 σου.

Κι εγω Σταθη το ιδιο -bye- Δεν υπαρχει κανενα προβλημα, πλακιτσα κανουμε:grinning-smiley-043.

Προφανως κατελληξε σε καποια αρχεια _ts που τα παιζει κατευθειαν το ps3(?)

Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Ρε παιδιά και το MPEG2 υποστηρίζει HD αναλύσεις. Αλλωστε και τα πρώτα Blu Ray σε MPEG2 ήταν γραμμένα. Το αρχείο που μετέτρεψε ο Γιάννης από mkv σε mpeg2 την ίδια ανάλυση έχει 720p (1280x720). To DVD το χρησιμοποίησε σαν αποθηκευτικό μέσο. Δεν σημαίνει ότι με το που βάζεις ένα αρχείο σε DVD αυτομάτως υποβιβάζεται και η ανάλυσή του. Θα μπορούσε κάλλιστα να το περάσει και σε ένα στικάκι ή σε ένα σκληρό δίσκο. :2thumb22sup:

Ακριβώς όπως τα λες Στάθη,δεν ξέρω γιατί τέτοια αμφισβήτηση.
Αγγλικούς υποτίτλους υποστηρίζει μια χαρά.

Γιάννη γίνεται με απλές κουβέντες να καταλάβουμε όλοι πως πετυχαίνουμε σωστά το convertion βάσει του οδηγού για να πάρει φωτιά η γραμμή από τα κατεβάσματα???
Αυτός είναι ο λόγος που το ανέβασα.

Δεν έβγαλα άκρη με δαύτο,από ότι κατάλαβα θέλει πολλαπλές μετατροπές στα αρχεία,με τα προγράμματα που προτείνει,πολύ κουραστικός οδηγός.

Αν έχει όρεξη κάποιος άλλος,καλός.

Παιδιά το mkv2vod το κατέβασα και βλέπω έχει μέσα το''exe'' ένα φάκελο ''tools'' και ένα ''files.lst'' .Τι κάνω για να δουλέψει το πρόγραμμα; ευχαριστώ

Προφανώς,με το "exe" θα το κάνεις εγκατάσταση,έπειτα από το add file->Source File->Choose επιλέγεις το mkv που θες να μετατρέψεις,στον ίδιο φάκελο με το mkv βάλε τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα.

Υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους!
Sakisart αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει την παλιά του έκδοση.
Ξανακατέβασέ το αν θέλεις γιατί η τελευταία έκδοση είναι ένα αρχείο exe,
το τρέχεις κι αρχίζει η εγκατάσταση.

Last edited:
Εγω εχω προβλημα με το mkv2vob...κλαψ κλαψ
Ενω με τα video στα 720p ειναι ολα μια χαρα και οι υποτιτλοι και η ποιοτητα ,στα 1080p δεν δουλευει τιποτα. Μετατρέπω το αρχείο, το παιζω στο pc και είναι όλα μια χαρα αλλα στο ps3 δεν παίζει. Η οθονη γίνεται μάυρη όπως οταν πατάς να αναπαραχθεί βίντεο, πατάω select βγάζει καποια στοιχεία (ονομα αρχείου κλπ) αλλα στην μπάρα του χρόνου λεει 0:00:00 και δεν προχωράει. Προσπάθησα να κανω αντιγραφη στο σκληρό του Ps3 και κόλλαγε στο 98%. Όλα τα βίντεο ήταν μικρότερα απο 4GB ή κοντά στα 4GB. Τελικά κατάφερα να αντιγράψω ένα το οποίο έπαιξε μετα απο κανένα 2λεπτο απο την ώρα που πάτησα play χωρίς ήχο και αφού εκανα fast forward κόλλησε και το έβγαλα.(ίσως να έπαιζε αμα περίμενα αλλα ήταν εκνευριστικό).Έκοψα ένα κομάτι απο το βίντεο πρίν το μετατρέψω με το mkvmerge στα 100MB το μετέτρεψα και δούλεψε μια χαρά. Δε μπορώ να πιστέψω οτι το ps3 δεν έχει τι δύναμη να τα αναπαράγει επειδή είναι μεγάλα αρχεία και μπουκώνει.

Στα 720p παντως όλα δουλεύουν νεράκι!!!
Άμα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί εχω δοκιμάσει τα πάντα.

Περιμένουν και 60GB 1080p στο σκληρο για να τα δω....

Ευχαριστώ!

Παιδιά ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση γιατί όσοι διαβάζουν και δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα τη προσπάθεια (κι εγώ μέσα) χάνουν τη μπάλλα.

Με 2-3 σειρές αναφέρετε τι, με ποιό πρόγραμμα, πως και... ξεκινάμε!

Παιδιά ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση γιατί όσοι διαβάζουν και δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα τη προσπάθεια (κι εγώ μέσα) χάνουν τη μπάλλα.

Με 2-3 σειρές αναφέρετε τι, με ποιό πρόγραμμα, πως και... ξεκινάμε!

Κατεβαζεις το mkv2vob

έπειτα από το add file->Source File->Choose επιλέγεις το mkv που θες να μετατρέψεις,στον ίδιο φάκελο με το mkv βάλε τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα.
Θα το μετατρεψει σε mpeg και θα κανει πειρπου 30 λεπτα, αναλογως το συστημα που εχεις. Θα πρεπει να τσεκαρεις την επιλογη να ενσωματωσει τους subs.

Αν θες χωρις subs, θα το κανει vob και η μετατροπη διαρκει 5-10 λεπτα.

Στα ειπα λιγο προχειρα καθως δεν το εχω μπροστα μου το προγραμμα. Αλλα ειναι πολυ απλο. Να ξερεις ομως οτι αν το μετατρεψεις σε mpeg, το αρχειο που θα βγει θα ειναι διπλασιο (ισως και παραπανω) σε μεγεθος απο το αρχικο.

Να σας ζαλίσω κι εγώ λίγο?

Έκανα με το προγραμματάκι την προσαρμογή (Prison Break s03e13 720p, από mkv 1 και κάτι GB σε mpeg2 2,5 περίπου GB).
Το μετέφερα στο PS3 και ενώ η εικόνα είναι χαρτί, ο ήχος είναι σαν να ακούς τον Νταρθ Βέιντερ από το Star Wars. Δοκίμασα ό,τι ρύθμιση υπάρχει στο PS3 αλλά τίποτα. Το ίδιο αρχείο στο PC το παίζει κανονικότατα...

Ένα 2ο είναι ότι έχω διπλούς υπότιτλους, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια (μάλλον κάποια ρύθμιση θα μου ξέφυγε κατά την δημιουργία του αρχείου).

mkv αρχεία είναι όσα βρίσκουμε στο bit-hdtv ή hdbits? ή μήπως χρειάζονται μετατροπές και εκείνα?

Πάντως θα κάνω μια πρώτη προσπάθεια, στη βράση κολλάει το σίδερο!

Εγώ παιδιά εγκατέστησα το πρόγραμμα.Ανοίγει ο πίνακας μ'ένα εικονίδιο που είναι το σήμα του playstation και γράφει ''mkv2exe'' όχι της εγκατάστασης που δείχνει έναν η/υ.Οταν επιλεγω για να γίνει η μετατροπή μου γράφει ''error getting mkv info''.To αρχειο μου είναι mkv(ματροσκα) τι φταίει αραγε;;

Eντάξει αμα είναι να μας πρήξει το σηκώτι για να το κάνουμε HTPC καλύτερα να παιξουμε με κλασσικό HTPC (τουλάχιστον εκεί τα πράγματα είναι περισσότερο .. open)

Αν το δει ποτέ σοβαρά η Sony τα ξαναλέμε, αλλά χρόνο για χάσιμο εγώ δεν έχω...

HTPC for ever -bye--bye-

"Πρώτη προσπάθεια άκαρπη χτες.
Ξενέρωσα και τα παράτησα"

Κώστα τι πρόβλημα είχες;

"Eντάξει αμα είναι να μας πρήξει το σηκώτι για να το κάνουμε HTPC καλύτερα να παιξουμε με κλασσικό HTPC (τουλάχιστον εκεί τα πράγματα είναι περισσότερο .. open)

Αν το δει ποτέ σοβαρά η Sony τα ξαναλέμε, αλλά χρόνο για χάσιμο εγώ δεν έχω...

HTPC for ever "

Γιώργο δεν έχεις άδικο αλλά για όσους έχουν PS3 το πρόγραμμα δουλεύει το πολύ με πέντε κλικ.

Παιδιά όλα εντάξει!!!
Δική μου πατάτα ήταν, χρειάζεται μια μικρή προσαρμογή ο νέος...
Απολαμβάνω κι εγώ τώρα Prison Break στα 720p με απόδοση πολύ καλή!
Νωρίτερα είδα το Cars της Pixar και ήταν καταπληκτικό.!:Banane0::Banane0:

Επέλεξα για δοκιμή πρώτα να μην περάσω υπότιτλους, να γλυτώσω και χώρο στο αρχείο. Τέλεια, το πρόγραμμα είναι πολύ πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό!!

Θα γίνει της τρελλής τώρα...:BDGBGDB55:

Θα κάνω μια τελευταία βόλτα στο σουπερμάρκετ και αντίο ζωή!

Last edited:
Ό,τι υπάρχει σε 1080i και p το πάω για σφάξιμο!

Thanks σε όλους. Η κοινότητα του φόρουμ είναι μεγάλη υπόθεση!-bye-

Ετσι μπράβο!!!
Να ξέρεις μόνο ότι αν προσθέσεις τους υπότιτλους θα σου καθυστερήσει λίγο η μετατροπή. Αυτά.
Καλές θεάσεις!!!

Μόνο εγώ εχω πρόβλημα με τα 1080p??

Δεν γίνεται αυτο....

btw τωρα που μετέτρεψα ένα κομμάτι των πειρατών της καραιβικής(1080p) αλλα με x264 codec έπαιζε μια χαρά... Aλλα έκανε αρκετή ωρα:bigcry: