Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Μια προσοχή στις εγγυησεις. Αλλο πράγμα η εργοστασιακή εγγυηση (το πας στο συνεργείο δεν πληρωνεις μια και τερμα) και αλλο η εγγυηση που δίνουν οι κατα τοπους διανομεις που συνήθως είναι μέσω ασφαλιστικών.

Απο προσωπικη εμπειρια εχω να πω πως η εγγυηση της opel (2 εγοστασιακη + 4 απο την αντιπροσωπεια) θα σε καλυψει σε οτι εχει να κανει με τον κινητηρα, το κιβωτιο ταχυτητων και τον εγκεφαλο. Και το corsa λοιπον ειναι ενα ποιοτικο μικρο αυτοκινητο αλλα δεν ξερω απο αξιοπιστια τι μπορει να λεει το καινουργιο μοντελο. Το παλιοτερο (το εχει η αδελφη μου) εχει βγει σκυλι.

αν δεν είναι επείγον το θέμα αγοράς νέου αυτοκινήτου εγώ θα έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα ..

πρώτον γιατί θα βγουν ακόμα καλύτερες προσφορές απο τις αντιπροσωπείες ελέω οικονομικής κρίσης,
και δεύτερο και βασικότερο γιατί θεωρώ ΝΟΜΟ να μην αγοράζεις ποτέ νεοεμφανιζόμενο αυτοκίνητο.
Βγάζουν βλάβες στις πρώτες γενιές, αποδεδειγμένο και σίγουρο !

άσε να περάσει κανα 6μηνο -αν σε παίρνει- και μετά το ξανακοιτάς ...

το έχεις vadergr ?

είναι ωραίο αυτοκίνητο και πολύ πρακτικό για την πόλη και θα ήθελα να μας πεις κάποιες εντυπώσεις αν μπορείς..

Σχετικά με τις εγγυήσεις των αντιπροσωπειών θα έλεγα να κρατάτε και μικρό καλάθι.
Κάποτε είχα διαβάσει καταγγελία στο περιοδικό 4Τ για έναν που παρέλαβε ένα καινούργιο Χιουντάϊ από την αντιπροσωπεία και στα 600 μέτρα πήρε φωτιά κάτι μέσα στον κινητήρα.
Και δεν το αναγνώριζαν και είπαν ότι ήταν από κακή χρήση.
Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο καινούργιο του αυτοκίνητο ώστε να πάρει φωτιά κάτι μέσα στον κινητήρα;
Ήταν η εποχή της "χρυσής εγγύησης Hundai"

Honda Jazz = Εγγυηση σε ολα!
Αξιοπιστια οσο δεν παει με απιστευτους χωρους για την κατηγορια.

και Σαρακακης

ασε ειχα ενα Mitsubishi Colt και εχω 2 Honda μηχανες και ξερω

μακρυα και κριμα για τις εταιρειες που ειναι αξιολογοτατες,ειδικα η Honda κορυφαια

τεσπα εχω ψηθει για το Kia Ceed

To Ceed που το είχα δοκιμάσει λίγο παλαιότερα είναι ότι καλύτερο στα χρήματά του από πλευράς χαρακτηριστικών , αν δεν σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία ή το status του ονόματος
Ειδικά το ProCeed είναι σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου σαν Ευρωπαίος , από πρων σχεδιαστή της Audi

Αν πάλι θέλεις κάτι Made In Japan και αξιόπιστο μηχανικά , σου προτείνω να ρίξεις και μια ματιά στο Suzuki Swift του οποίου και ήμουν κάτοχος (έχει περάσει στα χέρια της οικογενείας τώρα) . Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις παρτίδα απευθείας από Ιαπωνία (και όχι από Ουγγαρία)
Καλό μηχανάκι , αλλά από εσωτερικό και ποιότητα πλαστικών , κλασσικός γιαπωνέζος.

Απάντηση: Re: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Απο προσωπικη εμπειρια εχω να πω πως η εγγυηση της opel (2 εγοστασιακη + 4 απο την αντιπροσωπεια) θα σε καλυψει σε οτι εχει να κανει με τον κινητηρα, το κιβωτιο ταχυτητων και τον εγκεφαλο. Και το corsa λοιπον ειναι ενα ποιοτικο μικρο αυτοκινητο αλλα δεν ξερω απο αξιοπιστια τι μπορει να λεει το καινουργιο μοντελο. Το παλιοτερο (το εχει η αδελφη μου) εχει βγει σκυλι.

+10.0000 για το κορσα !

μιλαμε πολυ σκυλια αμαξια !!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Εγω θα σου προτεινα ειτε το Mazda 2 ειτε το Huyndai i20.

To δευτερο το ειδα απο κοντα και πραγματικα χτυπαει ανετα τα κορυφαια της κατηγοριας. Και εγω παλιοτερα δεν τα ειχα καλα με την συγκεκριμενη μαρκα αλλα απο οτι φαινεται οι Κορεατες ειναι αποφασισμενοι να χτυπησουν κορυφη σε ολους τους τομεις (κατι που φαινεται και απο το πολυ καλο KIA Ceed).

Ηοnda Jazz δεν συνιστω λογω αντιπροσωπιας , το Yaris εχει απαραδεκτο εσωτερικο με πολυ φθηνιαρικα υλικα και ειναι ακριβο , το Corsa ειναι υπερβολικα βαρυ και αργοκινητο , το Fiesta το φοβαμαι απο ποιοτητα κατασκευης γιατι ακουω μονο αρνητικα απο γνωστους με Ford (πολλα τριξιματα και βλαβες , ως και σκουριες) , το Peugeot 207 ειναι ομορφο αλλα και αυτο ειναι αργο λογω βαρους-ογκου.

Μια αλλη εναλακτικη ειναι το Suzuki Swift που το εχει και μια συναδελφος μου και μου αρεσει αρκετα.

αν τo κοστος service και ανταλλακτικων δεν ηταν φαρμακειο δεν θα το εψαχνα περισσοτερο και θα επαιρνα το Mazda αν και ειναι φτωχουλι σε εξοπλισμο

τα ιδια πλην εξοπλισμου ισχυουν και για το Daihatsu Sirion που ειναι και ασχημο

το Hyundai το ειδα και υστερει σε οδικη συμπεριφορα και ποιοτητα υλικων,3 χρονια εγγυηση και παιζει να ειναι και αυτο σκυλι οπως το Getz

το Yaris απο την αλλη ειναι ακριβο,φτηνιαρικα υλικα αλλα σκυλι μαυρο και 6 χρονια εγγυηση Toyota, στα + η πολυ καλη μεταπωλητικη του αξια

μπερδεμα

Re: Απάντηση: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

αν δεν είναι επείγον το θέμα αγοράς νέου αυτοκινήτου εγώ θα έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα ..

πρώτον γιατί θα βγουν ακόμα καλύτερες προσφορές απο τις αντιπροσωπείες ελέω οικονομικής κρίσης,
και δεύτερο και βασικότερο γιατί θεωρώ ΝΟΜΟ να μην αγοράζεις ποτέ νεοεμφανιζόμενο αυτοκίνητο.
Βγάζουν βλάβες στις πρώτες γενιές, αποδεδειγμένο και σίγουρο !

άσε να περάσει κανα 6μηνο -αν σε παίρνει- και μετά το ξανακοιτάς ...

Συμφωνώ, ώστόσο κάτι που ίσως και να ξεχάστηκε για μένα είναι το πανελλαδικό δίκτυο. -bye-

Η άποψή μου τείνει περισσότερο προς Ευρωπαϊκή Σxολή, Corsa αλλά και Fiesta είναι η επιλογές μου.

τελικά βρε παιδιά, τι γίνεται με την αντιπροσωπεία της Honda και πέφτει τέτοιο κράξιμο ?

υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους μου για το Jazz -αλλά όχι τα φράγκα την παρούσα στιγμή- και είναι πρώτο στην λίστα με τις προτιμήσεις μου αλλά θα ήθελα μερικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά την αντιπροσωπεία γιατί δεν θέλω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μετά ....

Η άποψή μου τείνει περισσότερο προς Ευρωπαϊκή Σxολή, Corsa αλλά και Fiesta είναι η επιλογές μου.

Σεβαστη η αποψη σου αλλα οι θυγατρικες των Αμερικανικων General Motors και Ford δεν ειναι και ακριβως αυτο που λεμε "Ευρωπαικη σχολη"...-bye-

Το Fiesta πηγε και το ειδε φιλος μου που ενδιαφεροταν και μου ειπε οτι παρατηρησε και ιχνη σκουριας στην πισω αναρτηση (κατι απαραδεκτο για καινουργιο αμαξι) οποτε τελικα πηρε το Mazda 2.

Σημειωνω εδω οτι ο φιλος μου ειναι Μηχανολογος Μηχανικος (δηλαδη εχει γνωσεις περι του αντικειμενου) και εχει και ενα Impreza.

ποιο λογικη αγορα φαινεται τo Yaris λογω αποδεδειγμενης αξιοπιστιας,καλης εγγυησης (6 χρονια),καλης μεταπωλητικης αξιας,καλων τιμων service και ανταλλακτικων,καλης σχετικα οδικης συμπεριφορας,χωρων

αλλα απο την αλλη εχουμε, ακριβο για τον εξοπλισμο που προσφερει,αδιαφορο εως ασχημο σχεδιαστικα,κακη ποιοτητα κατασκευης στο εσωτερικο

Yaris 1.3 5d 101hp??? TERRA 13,400.00

υδραυλικό τιμόνι, αερόσακο οδηγού / συνοδηγού, ABS, ηλεκτρικούς καθρέπτες και radio-CD/mp3 με 4 ηχεια,πλευρικούς αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρος και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό,trip computer,Κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ' ύψος

τελειως υπερτιμημενο δλδ

Last edited:
Προσωπικα θεωρω οτι απο τα Ιαπωνικα το Mazda 2 και το Swift ειναι καλυτερα απο το Yaris σαν αυτοκινητα (ποιοτητα , οδικη συμπεριφορα κτλ) χωρις να βαζω μεσα ονομα , μεταπωληση , εγγυηση , ανταλλακτικα κτλ. στα οποια το Yaris ενδεχομενως να υπερτερει και προφανως ειναι οι λογοι που πουλαει πολυ.

Παντως και το i20 εχει παρει πολυ καλες κριτικες απο τα περιοδικα που εχω διαβασει. Πχ. στο Autocar γινεται ειδικη μνεια στην πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και στα φρενα (που ειναι δισκοι και στον πισω αξονα) ενω και η ποιοτητα του εσωτερικου ειναι ανω του μεσου ορου.

τελικά βρε παιδιά, τι γίνεται με την αντιπροσωπεία της Honda και πέφτει τέτοιο κράξιμο ?

υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους μου για το Jazz -αλλά όχι τα φράγκα την παρούσα στιγμή- και είναι πρώτο στην λίστα με τις προτιμήσεις μου αλλά θα ήθελα μερικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά την αντιπροσωπεία γιατί δεν θέλω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μετά ....

φαρμακειο ο Σαρακακης σε τιμες Service και ειδικα ανταλλακτικων

για τα κοστοι κτησης δεν το συζηταμε τα Honda ειναι ακριβα σε γενικες γραμμες

και στο λεω εχοντας 2 μηχανες Honda και παλιοτερα ενα Mitsubishi Colt

Προσωπικα θεωρω οτι απο τα Ιαπωνικα το Mazda 2 και το Swift ειναι καλυτερα απο το Yaris σαν αυτοκινητα (ποιοτητα , οδικη συμπεριφορα κτλ) χωρις να βαζω μεσα ονομα , μεταπωληση , εγγυηση , ανταλλακτικα κτλ. στα οποια το Yaris ενδεχομενως να υπερτερει και προφανως ειναι οι λογοι που πουλαει πολυ.

Παντως και το i20 εχει παρει πολυ καλες κριτικες απο τα περιοδικα που εχω διαβασει. Πχ. στο Autocar γινεται ειδικη μνεια στην πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και στα φρενα (που ειναι δισκοι και στον πισω αξονα) ενω και η ποιοτητα του εσωτερικου ειναι ανω του μεσου ορου.

το i20 θα εχει σιγουρα και χαλια μεταπωληση και για αυτο φταιει η αντιπροσωπεια που βγαζει συνεχως προσφορες και μειωσης τιμων

οταν θα ερθει η ωρα να το δωσεις θα ποναει πολυ να το σκοτωνεις στην ουσια