Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
Και εχω καταληξει στα νεο Ford fiesta,Mazda 2,Hyundai i20

με ενδιαφερει πολυ η αξιοπιστια

ποιο θα διαλεγατε και γιατι?
οι γνωμες κατοχων θα με βοηθουσαν πολυ

ευχαριστω

Αν θέλεις αξιοπιστία πας σε γιαπωνέζικο, αλλά να είναι πράγματι Made in Japan.
Όχι απλώς γιαπωνέζικη μάρκα αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Αγγλία ή στην Τουρκία.
Μακρυά απ´αυτά τα "γιαπωνέζικα".

κανενα Γιαπωνεζικο δεν ειναι πλεον made in japan εκτος απο το Daihatsu Sirion το οποιο ειναι μια χαρα αυτοκινητο αλλα ασχημο

Re: Απάντηση: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Αν θες αξιοπιστια Toyota, Nissan, Suzuki και γενικα γιαπωνεζικο και ας ειναι made in Kolopetinitsa.

ναι αυτο πιστευω και εγω αλλα αυτο το Fiesta ειναι τοσο μα τοσο καλο

Καλημέρα,

και τα τρία αυτ/τα που αναφέρεις, είναι καινούρια - αυτό είναι φυσικό - και δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια εκπτώσεων, από τους εισαγωγείς για να έχεις και κάποιο κέρδος από την αγορά τους . Βέβαια αυτό είναι δικό σου - και μόνο θέμα - αλλά νομίζω πως πρέπει να το σκεφτείς λίγο περισσότερο πριν προχωρήσεις στην όποια αγορά.

Για τα Κορεάτικα αυτ/τα η γνώμη μου είναι ότι εξακολουθούν να είναι ακριβά αν σκεφτεί κανείς το κόστος παραγωγής τους στην Κορέα σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο καλά.

Το Fiesta είναι πράγματι όμορφο όπως και το Mazda 2 αλλά για τη mazda ακούγεται ότι έχει ακριβά ανταλλακτικά και συντήρηση.

Εάν μπορείς να συμβιβαστείς με τον αντιπρόσωπο πιστεύω πως το Honda Jazz είναι ένα πολύ καλό μικρό.

Έχω την εντύπωση ότι σε λίγους μήνες αν δε βιάζεσαι θα υπάρχουν ευκαιρίες και σε αυτ/τα που μόλις παρουσιάστηκαν. όμως ό,τι και να πούμε εμείς η επιλογή είναι δική σου
γι' αυτό σου εύχομαι καλορίζικο και καλοτάξιδο όποιο και να διαλέξεις.

Αν θες αξιοπιστια Toyota, Nissan, Suzuki και γενικα γιαπωνεζικο και ας ειναι made in Kolopetinitsa.
Κι όμως έχουν μεγάλες διαφορές αυτά που γίνονται σε Αγγλία, Ισπανία και Τουρκία.
Π.χ. τα Νissan Almera και Primera της Αγγλίας έχουν βγάλει πολλά προβλήματα και βλάβες.
Υλικά όπως μπαταρίες, λάμπες, φρένα, δίσκοι - πλατώ, πολλαπλασιαστές, λάστιχα, αμορτισέρ κ.λ.π. μπαίνουν στα αμάξια με κομμάτια από την ευρωπαϊκή αγορά και κατά συνέπεια πιο αναξιόπιστα.
Τι σχέση έχει μια μπαταρία Panasonic με μια Lucas.
Kαι μετασχηματιστές των μπουζί Hitachi με κάτι Magneti Marelli.

Re: Απάντηση: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Καλημέρα,

και τα τρία αυτ/τα που αναφέρεις, είναι καινούρια - αυτό είναι φυσικό - και δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια εκπτώσεων, από τους εισαγωγείς για να έχεις και κάποιο κέρδος από την αγορά τους . Βέβαια αυτό είναι δικό σου - και μόνο θέμα - αλλά νομίζω πως πρέπει να το σκεφτείς λίγο περισσότερο πριν προχωρήσεις στην όποια αγορά.

Για τα Κορεάτικα αυτ/τα η γνώμη μου είναι ότι εξακολουθούν να είναι ακριβά αν σκεφτεί κανείς το κόστος παραγωγής τους στην Κορέα σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο καλά.

Το Fiesta είναι πράγματι όμορφο όπως και το Mazda 2 αλλά για τη mazda ακούγεται ότι έχει ακριβά ανταλλακτικά και συντήρηση.

Εάν μπορείς να συμβιβαστείς με τον αντιπρόσωπο πιστεύω πως το Honda Jazz είναι ένα πολύ καλό μικρό.

Έχω την εντύπωση ότι σε λίγους μήνες αν δε βιάζεσαι θα υπάρχουν ευκαιρίες και σε αυτ/τα που μόλις παρουσιάστηκαν. όμως ό,τι και να πούμε εμείς η επιλογή είναι δική σου
γι' αυτό σου εύχομαι καλορίζικο και καλοτάξιδο όποιο και να διαλέξεις.

κοιτα οσο ποιο καινουργια μοντελα ειναι τοσο ποιο βελτιωμενα-ολοκληρωμενα,επισης τα νεας κοπης μικρα ειναι πενταστερα στα τεστ ασφαλειας NCAP

εχεις δικιο για το timing της αγορας

προσωπικα θεωρω το Jazz το καλυτερο μικρο αλλα το βρισκω ακριβο + το οτι δεν θελω πολυμορφικο (ειχα το Mitsubishi Colt)

ευχαριστω πολυ φιλε

Υγ αρχικα σκεφτομουν πολυ το i20 αλλα τελικα οπου και να διαβασα τεστ απο εξωτερικο το θεωρουν υποδεεστερο των αλλων τοσο ποιοτικα οσο και ως κυλιση και εν τελει ακριβο για αυτα που προσφερει

Last edited:
Eγώ θα πρότεινα Fiesta... τα τελευταία 5 χρόνια οδηγώ Ford, φέτος πήρα το 2ο Focus στη σειρά, ακριβώς επειδή αυτή την οδηγική συμπεριφορά σε αυτοκίνητο κάτω των 20 χιλιάδων απλά δεν τη βρίσκεις.

Το καλύτερο ξέρεις ποιό είναι? Ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι αντιστοίχως ανώτερη συμπεριφορά από τους ανταγωνιστές του έχει και το νέο Fiesta.. ακόμα και το Κa θεωρείται σήμερα το καλύτερο supermini.

Θα στο πρότεινα σοβαρά, εξάλλου έχω την εντύπωση οτι υπάρχουν προσφορές Fiesta με 5 χρόνια εγγύηση (έψαχνε ο αδερφός μου)...

Δεύτερη λύση για μένα... το Yaris.. ποιοτικότατο, αν και ακριβούτσικο.

Τα hundai για κάποιον λόγο ποτέ δεν τα συμπάθησα... δεν παύουν όμως να είναι φτηνούλια.

Το παλιό focus (μοντέλο 2000) αν εξαιρέσεις θέματα φυσικής φθοράς, θυμάμαι να έχει χρειαστεί δύο γρύλλους για τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα!!! ;)
Τώρα, μετά από 9 χρόνια (το έχουμε ακόμη) μάλλον πάει ή για τρόμπα ή για εγκέφαλο...

Το καινούριο είναι στα 6000km ακόμη οπότε δε μπορώ να σου πω.

Τα service νορμαλ σε τιμή, νομίζω πιο φτηνά απ'την Toyota πχ...

Πάρε όποιο δίνει τη μεγαλύτερη εγγύηση.
Τα σημερινά ανταλλακτικά έχουν τιμές φωτιά. Οι δε αστοχίες των εξαρτημάτων, και μάλιστα από ελαττωματική σχεδίαση, συμβαίνουν με ανησυχητική συχνότητα. Και επειδή η σοβαρότητα είναι πλέον για τις εταιρείες απλώς μία "κλασική αξία του παρελθόντος", το καλύτερο είναι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη εγγύηση. Όταν τύχει και σου χαλάσει πχ το δυναμό (καλή ώρα) στα 4 μόλις χρόνια και διαπιστώσεις πως η εταιρεία χρεώνει το ανταλλακτικό 600 ευρώ (!!) δίχως να έχει την ευαισθησία εάν όχι να ανακαλέσει μία ομολογουμένως προβληματική σειρά ή τουλάχιστον να δώσει σε νορμάλ τιμή το ανταλλακτικό... ε τότε θα με θυμηθείς.

Θαυμάζω κάτι π.χ. γαλλικά αυτοκίνητα που σκίζουν από σχεδίαση, από κρατήματα, από ομορφιά, αλλά χαλάνε συνεχώς.
Και έχουν ακριβά ανταλλακτικά.
Αν και δεν μ´αρέσουν κάποιες σχεδιαστικές ακρότητες όπως το να τραβάνε το φανάρι και να καταλήγει με μια μύτη μέχρι τη μέση του καπώ.
Όταν πήρα το πρώτο Νissan Almera έβαζα βενζίνη, άλλαζα λάδια, φίλτρα και μπουζί και τέλος.
Άλλαξα τακάκια μπροστά για πρώτη φορά στα 70.000 χλμ. και ο δίσκος ήταν ακόμη "τζάμι"
Το κράτησα 6 χρόνια και πήρα το καινούργιο Almera.
Το έχω 8 χρόνια με τα ίδια "σερβις". Βλάβες;
Καμία.
Βάζω μπρος και φεύγω. Έχω ήδη 150.000 χλμ. Ούτε που τρίζει καν μέσα.
Σχεδιαστικά βέβαια αδιάφορο.
Απλό σχήμα, απλό αλλά πλήρες ταμπλώ, τίποτα το ιδιαίτερο.
Αλλά ........ σκυλί. Ο καθένας έχει τα κριτήριά του στην επιλογή.

Αν μπορούσα θα έπαιρνα το Lexus ή το Insignia.

με βαση ολα τα παραπανω βαζω και το Kia Ceed στο παιχνιδι το οποιο ναι μεν ειναι μικρομεσαιο αλλα πληρει ολα μου τα κριτηρια και 7 χρονια εγγυηση

το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις?

Καλημέρα, ουσιαστικές διαφορές στα μοντέλλα που γράφεις δεν πρόκειται να βρείς.
Η αξιοποιστία, στι μέρες μας δεν υπάρχει.
Δες και αποφάσισε ποιό θέλεις και προχώρα, σημαντικό προβάδισμα για μένα πρέπει να έχει το φιέστα, ωστόσο, διατηρώ επιφυλάξεις, μιας και δεν έχει πολύ καιρό στην αγορά.

με βαση ολα τα παραπανω βαζω και το Kia Ceed στο παιχνιδι το οποιο ναι μεν ειναι μικρομεσαιο αλλα πληρει ολα μου τα κριτηρια και 7 χρονια εγγυηση

το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις?

Σε ότι αφορά την εγγύηση, πρόσεξε το περισσότερο διότι αρκετές φορές δεν υπολογίζονται κάποια ουσιώδη μέρη του αυτοκινήτου και δεν μιλάμε βέβαια για μπαταρία και αντισκωριακή προστασία. -bye-

Σε ότι αφορά την εγγύηση, πρόσεξε το περισσότερο διότι αρκετές φορές δεν υπολογίζονται κάποια ουσιώδη μέρη του αυτοκινήτου και δεν μιλάμε βέβαια για μπαταρία και αντισκωριακή προστασία. -bye-

http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/ceed/guarantee.html

7 χρονια η μηχανη και 5 το υπολοιπο αυτοκινητο

καλο το Fiesta αλλα επιφοβο απο θεμα αξιοπιστιας και μονο 2 χρονια εγγυηση

απο την αλλη Kia και Hyundai θεωρουνται αξιοπιστες αλλα μη ποιοτικες σε υλικα και κυλιση

αντιθετα για το Ceed ομως διαβαζω τα καλυτερα

αν υπαρχουν κατοχοι ας βοηθησουν

http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/ceed/guarantee.html

7 χρονια η μηχανη και 5 το υπολοιπο αυτοκινητο

καλο το Fiesta αλλα επιφοβο απο θεμα αξιοπιστιας και μονο 2 χρονια εγγυηση

απο την αλλη Kia και Hyundai θεωρουνται αξιοπιστες αλλα μη ποιοτικες σε υλικα και κυλιση

αντιθετα για το Ceed ομως διαβαζω τα καλυτερα

αν υπαρχουν κατοχοι ας βοηθησουν

Aκριβώς, δεν είπα κάτι αντίθετο, δεν ξέρω μόνο πώς αυτό το 7 χρόνια μπορεί να το αντιληφθεί κανείς.

Θέλω να πω ότι πάντα ήμουν επιφυλακτικός, σε τέτοιυ είδους εγγυήσεις.
Τα ποιοτικά υλικά, ταμπλώ και εσωστερικός διάκοσμος, δεν είναι ότι καλύτερο για τα κορεάτικα μικρά, με μία ίσως διαφορά για το ΜΑΖΝΤΑ 2-bye-