Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Μερικες παρατηρησεις για το swift το οποιο οδηγω εδω και ενα μηνα. Αυτο που εχω ειναι το 1300cc με 92 αλογα.

Καταρχην, μου πηρε λιγο χρονο να το συνηθισω γιατι πιο πριν οδηγουσα ενα rover 75 στο οποιο αν οδηγουσες με μια ταχυτητα πανω, τραβουσε, σε αντιθεση με το swift το οποιο αποδιδει καλυτερα απο τις 3.200 στροφες και πανω. Τα φρενα του θα τα ελεγα καλα, αλλα οχι και τα καλυτερα. Και αυτα ηθελα λιγο χρονο να τα συνηθισω. Απο κρατηματα μου θυμιζει το ciquecento. Πραγματικη βεντουζα στο δρομο, δε ξεκολλαει με τιποτα.

Εσωτερικα τωρα, τα ηχεια του δεν ειναι καλα ενω το εργοστασιακο cdp θελει χρονο για να το μαθεις. Τα πλαστικα του μου φαινονται καλα, αλλα σε ενα μηνα μονο δε μπορω να κρινω αν θα αντεξουν (παντως του jimny αν λερωθουν δυσκολα καθαριζουν). Απο χωρους δεν εχει ιδιαιτερους. Οι επιβατες ειναι ανετα μπροστα και πισω, αλλα απο αποθηκευτικους χωρους δε λεει πολλα. Το ντουλαπακι ειναι στραβο (ακολουθει το σχημα του ταμπλω) με αποτελεσμα να μην χωρανε πολλα, ενω ευτυχως εχει ενα συρταρακι κατω απο τη θεση συνοδηγου, οπου εχω βαλει το φαρμακειο. Το πορτ-μπαγκαζ εχει μια "ταβλα" για να κρυβεις μερικα πραγματα στον πατο του, αλλα και παλι ο χωρος δεν ειναι τεραστιος.

Οσο αφορα την καταναλωση, με ενα γεμισμα (νομιζω 40αρι ντεποζιτο εχει), κανω περιπου 520 με 550 χλμ εντος και εκτος πολης (μικτα) ενω η καταναλωση του ειναι 7.5 λιτρα.

Αυτα...Στα 3100 χλμ που του εχω κανει δεν εχω κανενα παραπονο. Ειναι ιδανικο αυτοκινητο για μεσα στην πολη, πολυ ευκινητο ενω και για μικρα ταξιδακια ψιλοανετο.

το i20 θα εχει σιγουρα και χαλια μεταπωληση και για αυτο φταιει η αντιπροσωπεια που βγαζει συνεχως προσφορες και μειωσης τιμων

οταν θα ερθει η ωρα να το δωσεις θα ποναει πολυ να το σκοτωνεις στην ουσια

Και εγω το ιδιο θα ελεγα πριν λιγο καιρο αλλα δες πως αλλαζουν τα πραγματα στην ζωη...

Hyundai i20 ‛will be a great used-car choice in the future

Motor industry analyst CAP say the Hyundai i20 will be a great choice of used car in the future as it will be near the top of the league table of cars holding on to their value.

The news will be welcomed by used Hyundai dealers looking for a great start to 2009 as well as consumers concerned about the resale value of new cars in troubled economic times.

The new model goes on sale in January, with prices starting at just £8,195, and CAP believes that it will retain a larger percentage of its original value after three years than many of its prestigious rivals.

CAP names these rivals as including the VW Polo, Toyota Yaris and ‛big game’ such as the Vauxhall Corsa, Peugeot 207 and the new Ford Fiesta.

For instance, an entry-level i20 5-dr Classic will, CAP predicts, retain 47 percent of its list price after three years and 30,000-miles - five percentage points more than the equivalent Fiesta and a dozen more than comparable Corsas or Clios.

Hyundai UK’s marketing director Andrew Cullis explained: "The i20’s standard spec combines all of the things that buyers want, such as remote central locking, air conditioning, electric front windows and an iPod jack in the stereo, but none of the things they don’t."

A five-year unlimited mileage warranty is also thought to be a key factor in the success of used Hyundai dealers
.

http://www.vcars.co.uk/news/hyundai...great-used-car-choice-in-the-future-1927.html

Αυτα βεβαια για την Αγγλια αλλα γενικα με δεδομενη την σχετικα χαμηλη τιμη αγορας αλλα και το καλο ονομα που "χτιζει" η Hyundai (το Getz ηταν απο τα κορυφαια σε αξιοπιστια σε διαφορες ερευνες) νομιζω οτι η μεταπωληση θα ειναι αρκετα καλη.-bye-

στην Ελλαδα τα σκοτωνει η αντιπροσωπεια που συνεχως βγαζει προσφορες,χωμα τιμες εξοπλισμου και συνεχεις μειωσεις τιμων,επισης Ελλαδα εχουν 3 χρονια εγγυηση πλην Ceed στα 7

επειδη πεφτω σε αδιεξοδα μπορει να καταληξω ειτε στο i20 ειτε στο Ceed κανοντας παραχωρησεις σε τομεις οπως desireability,τιμες μεταπωλησης κλπ

δες παντως αυτα πχ γιατι τα τεστ στην Ελλαδα ........

http://www.topgear.com/uk/hyundai/i20/road-test/1.2-classic-5dr

http://www.verdictoncars.com/jsp/vocmain.jsp?lnk=201a&model=1228&description=Hyundai i20

Λιγο off topic αλλα η Opel οπως και η SAAB μαλλον πανε για λουκετο η πωληση...

Η προσπάθεια της General Motors να ανταποκριθεί στους όρους του αμερικανικού σχεδίου στήριξης του κλάδου και να εξοικονομήσει δαπάνες 1,5 δισ. δολαρίων, ίσως οδηγήσει την εταιρεία στο κλείσιμο ή την πώληση τεσσάρων μονάδων της στην Ευρώπη.

Πηγή της εταιρείας που γνωρίζει τα συγκεκριμένα σχέδια είπε στο Bloomberg ότι η GM ενδε´χεται να κλείσει τα εργοστάσια της θυγατρικής Opel στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο και στο Μπόχουμ, στη Γερμανία.

Επίσης, εξετάζει την πώληση του εργοστασίου που έχει στην γερμανική πόλη Αϊζεναχ, ενώ μπορεί να κλείσει ένα ακόμα εργοστάσιο στη Σουηδία, λόγω του κλεισίματος ή της πώλησης της μονάδας Saab.

Στόχος της είναι να εξοικονομήσει δαπάνες 1,5 δισ. δολαρίων, καθώς, σήμερα, Τρίτη πρέπει να καταθέσει έκθεση στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει σημειώσει σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της.

Η έκθεση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κρατική βοήθεια ύψους 13,4 δισ. δολαρίων.

Opel, Saab και Vauxhall κατασκευάζουν οχήματα σε εννέα εργοστάσια, σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Με το κλείσιμο των εργοστασίων θα μειώσει την παραγωγή της κατά 1 εκατ. οχήματα περίπου.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=987167&lngDtrID=251

Hδη εχει ακουστει ενα σεναριο οτι η Γερμανικη κυβερνηση μπορει να εξαγορασει την Opel ωστε να μην χαθουν θεσεις εργασιας...

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hPrjcCueHp79R9bnKOvRdBKaC2NA

Last edited:
To 90% των συγκριτικων τεστ στα περιοδικα ειναι επηρρεασμενα απο τις διαφημιστικες δαπανες και τις "δημοσιες σχεσεις" της καθε εταιρειας.

Ειδικα στο Top Gear θα δεις παντα θετικα για την Honda (που εχει Εργοστασια στην Αγγλια) και την Ford (που ανηκει στους φιλους και συμμαχους Αμερικανους). Αλλες μαρκες οπως πχ. VW, Seat , Peugeot τις εχουν ξεγραμενες.-bye-

τελικά βρε παιδιά, τι γίνεται με την αντιπροσωπεία της Honda και πέφτει τέτοιο κράξιμο ?

υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους μου για το Jazz -αλλά όχι τα φράγκα την παρούσα στιγμή- και είναι πρώτο στην λίστα με τις προτιμήσεις μου αλλά θα ήθελα μερικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά την αντιπροσωπεία γιατί δεν θέλω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μετά ....
Επειδή είμαι νέος κάτοχος Honda, μόλις 11 μήνες το έχω, ας γράψω τις εντυπώσεις μου.
Καταρχήν, το παλιό πρόβλημα ανταλλακτικών που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα κ έπρεπε πολλές φορές να παραγγείλεις κ να περιμένεις, έχει φτιαχτεί κατά πολύ, μετά των νέων εγκαταστάσεων & αποθηκών που έγιναν.
Το civic 1800 που έχω θέλει κάθε 6 μήνες λάδια ή κάθε 10000 χλμ. Μου κόστισε 70 ευρώ, λάδια, φίλτρο λαδιού + εργασία.
Κάθε χρόνο (2ο δλδ 6μηνο) θέλει service, όπου κοστίζει περί τα 180 ευρώ, το κάνω τον άλλο μήνα κ έχω ρωτήσει σε 3 διαφορετικά εξουσιοδοτημένα κ μου είπαν τα ίδια, αλλάζουν λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας/γύρης, γίνεται γενικός έλεγχος στα τακάκια αν θέλουν αλλαγή κ λοιποί έλεγχοι.
Ετήσιο κόστος service δλδ στα 250 άντε να φτάσει τα 270, για 1800 κυβικά αμάξι. Μπουζί φορά ιριδίου, αλλαγή πολυυύ αργότερα. Το φίλτρο βενζίνης ελέγχεται κ αλλάζετε αν χρειαστεί.
Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή.
Κ επειδή είμαι μέλος σε μεγάλο φόρουμ για τα Honda κ συζητάμε θετικές κ αρνητικές εμπειρίες, είναι γενικά καλά τα πράγματα πια στην Honda.

μηπως εκει στο forum για Honda εχετε ψαχτει και βρει τους ποιο φτηνους εξουσιοδοτημενους?

Απάντηση: Re: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

μηπως εκει στο forum για Honda εχετε ψαχτει και βρει τους ποιο φτηνους εξουσιοδοτημενους?
Πιο φτηνούς όχι, πιο καλούς ναι !! :a0210:
Κ φυσικά κ αυτούς που κάνουν βελτιώσεις κ είναι κ εξουδιοτημένοι !!! -bye-

Τελικα *petran στα αμάξια 'εχουμε το ίδιο γούστο. Εγώ πήρα για τη γυναίκα μου ένα Honda Jazz 1.4 αυτόματο και το οδηγώ συνέχεια εγώ. Απίστευτοι χώροι, ζωντανός κινητήρας, σούπερ κιβώτιο, απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά, πλήρης εξοπλισμός τα θετικά του. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι τα σκληρά πλαστικά μέσα και ότι θα 'ηθελα να είχε και ένα σπορ πρόγραμμα στο αυτόματο, να κρατούσε περισσότερο την ταχύτητα.

Απάντηση: Re: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

Τελικα *petran στα αμάξια 'εχουμε το ίδιο γούστο. Εγώ πήρα για τη γυναίκα μου ένα Honda Jazz 1.4 αυτόματο και το οδηγώ συνέχεια εγώ. Απίστευτοι χώροι, ζωντανός κινητήρας, σούπερ κιβώτιο, απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά, πλήρης εξοπλισμός τα θετικά του. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι τα σκληρά πλαστικά μέσα και ότι θα 'ηθελα να είχε και ένα σπορ πρόγραμμα στο αυτόματο, να κρατούσε περισσότερο την ταχύτητα.

:flipout::flipout::flipout:

για την γυναίκα σου το πήρες βρε παλαβέ !! :grinning-smiley-043

πάντως, πέρα απο την πλάκα, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο κυρίως για την πόλη, με μεγάλους χώρους για παιδικά καροτσάκια καρεκλάκια και κάθε λογής σκ@τάκια ....

υ.γ αν κρίνω απο το άβαταρ σου, έχουμε ακριβώς τα ίδια γούστα -bye-

Re: Απάντηση: Ψαχνω για αγορα μικρου αυτοκινητου ως 1300cc

το καινούριο το mitsubishi colt τι λέει ; σε αυτόματη έκδοση ;

Εγω ειχα το 5θυρο 1300

ωραιος κινητηρας 95hp,πολυ καλα φρενα,καλη ποιοτητα κατασκευης μεσα εξω,οικονομικο στα καυσιμα,πολυ καλοι χωροι πλην πορτ μπαγκαζ το οποιο ομως μπορουσες να μεγαλωσεις μετακινωντας τα πισω καθισματα η αναδιπλωνοντας τα η ακομα και βγαζοντας τα τελειως,7 χρονια εγγυηση

αλλα Σαρακακης (και ας λεει ο φιλος με το Civic)
πολυμορφικο το οποιο σημαινει ασταθεια οταν φυσαει
λιγο ασχημο πισω

Καλησπέρα, πέρα την όποια διεθνή κρίση, από την οποία δεν είναι δυνατόν να μην επηρρεαστούν και οι κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας Ford & GM.
Εκτιμώ οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες, μόνο θετικά έχουν.
Να εξηγηθώ, το Corsa, έτυχε να το οδηγήσω σε ένα Σαββατοκύριακο σε δρόμους της Αυστρίας ( Βιέννη - Σάλτσμπουργκ ) και μόνο θετικά συμπεράσματα μου άφησε.
Το ίδιο συναίσθημα είχα και στην ελληνική επικράτεια, μιας και έμεινε στα χέρια παραπάνω από 2 βδομάδες.
Καλό κράτημα, εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού, πολύ καλό διάκοσμο, δεν βάζει φωτιά, αλλά αυτό πια με τόσο κίνηση ποιός το χρειάζεται.
Το βασικό, το καλύτερο δίκτυο ανά την Ελλάδα.
Επίσης να προσθέσω, δεν υπάρχει καμία μεταπωλητική αξία πιά για κανένα αυτοκίνητο, ίσως να υπάρχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα ακόμα ( δεν ξέρω μέχρι πότε όμως ), σε super mini.
Το Fiesta το περιμένω, μάλλον από βδομάδα θα τοχω στα χέρια, οπότε τα λέμε.-bye-

Last edited:
Καλησπέρα, πέρα την όποια διεθνή κρίση, από την οποία δεν είναι δυνατόν να μην επηρρεαστούν και οι κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας Ford & GM.
Εκτιμώ οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες, μόνο θετικά έχουν.
Να εξηγηθώ, το Corsa, έτυχε να το οδηγήσω σε ένα Σαββατοκύριακο σε δρόμους της Αυστρίας ( Βιέννη - Σάλτσμπουργκ ) και μόνο θετικά συμπεράσματα μου άφησε.
Το ίδιο συναίσθημα είχα και στην ελληνική επικράτεια, μιας και έμεινε στα χέρια παραπάνω από 2 βδομάδες.
Καλό κράτημα, εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού, πολύ καλό διάκοσμο, δεν βάζει φωτιά, αλλά αυτό πια με τόσο κίνηση ποιός το χρειάζεται.
Το βασικό, το καλύτερο δίκτυο ανά την Ελλάδα.
Επίσης να προσθέσω, δεν υπάρχει καμία μεταπωλητική αξία πιά για κανένα αυτοκίνητο, ίσως να υπάρχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα ακόμα ( δεν ξέρω μέχρι πότε όμως ), σε super mini.
Το Fiesta το περιμένω, μάλλον από βδομάδα θα τοχω στα χέρια, οπότε τα λέμε.-bye-

ποια εκδοση και ποιον κινητηρα διαλεξες?

κανενα δωρο η εκπτωση σου εκαναν?

περιμενω εντυπωσεις

609460

Από το ταξίδι αστραπή στην Αυστρία, πρίν από περίπου 2 χρόνια

Attachments

• Pic_0031.jpg
    Pic_0031.jpg
    68.5 KB · Views: 6
Πόσο σκληρή χρήση θα κάνεις στο αυτοκίνητο;;

Δηλ. πολλές φορές κάτω από -20 κελσίου;
Πολλές φορές πάνω από +40 κελσίου;
Και πόσες εκατοντάδες χλμ. σε τέτοιες συνθήκες;
θα κάνεις πολλά χλμ. με το αυτοκίνητο; Δηλ. πάνω από 40.000 χλμ. το χρόνο;
Θα τύχει να κάνεις πολλά χλμ σε μια μέρα με πλήρες φορτίο; Δηλ. περισσότερα από 800 χλμ;
Θα κινείσαι σε οδούς με πλάγιους ανέμους; Διότι εκεί το ceed´είναι τραγικό...
Θα σύρεις βάρκα;;; τροχόσπιτο;;;
Θα πρέπει να καλύπτεις εκατοντάδες χλμ. σε συγκεκριμένο χρόνο;;;

Ή μια απλή συνηθισμένη, νωθρή καθημερινή χρήση με ένα γκάζι κάθε 15 μέρες για ξεμπούκωμα;

ποια εκδοση και ποιον κινητηρα διαλεξες?

κανενα δωρο η εκπτωση σου εκαναν?

περιμενω εντυπωσεις

Στην Αυστρία, δοκίμασα τον 1,7 diesel, εδώ είχα ένα 1,2 απίστευτο αυτοκίνητο το πετρέλαιο, επιτάχυνση και ατέλιωτο γκάζι, δεν αγόρασα ποτέ το Corsa, μιας και ήθελα να αποφύγω να ξαναοδηγήσω Opel.
Από το 91 οδηγώ μόνο ΟΠΕΛ:grinning-smiley-043
Τώρα έχω το Volvo v50:grinning-smiley-043
volvo-v50-3881823877012.jpg

Στην Αυστρία, δοκίμασα τον 1,7 diesel, εδώ είχα ένα 1,2 απίστευτο αυτοκίνητο το πετρέλαιο, επιτάχυνση και ατέλιωτο γκάζι, δεν αγόρασα ποτέ το Corsa, μιας και ήθελα να αποφύγω να ξαναοδηγήσω Opel.
Από το 91 οδηγώ μόνο ΟΠΕΛ:grinning-smiley-043
Τώρα έχω το Volvo v50:grinning-smiley-043
View attachment 36224

για το Fiesta ρωτουσα