Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Βλέπω πως το "ΓΙΓΑΣ" δεν είναι τυχαίο! Τα προσπέρασε όλα και είπε κατευθείαν για την κορυφή ο συνονόματος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

κατι ελεγαν για μειωσεις... εχεις βρει τα νεα ποσοστα γιατι εγω μονο αυξησεις στα παλαιοτερα βρηκα?
(εκτος αν ενοουσαν την "μειωση" το οτι δεν τα αυξησαν σαν τα παλαια)

έμπορας μου το είπε ... :operator:

Όχι, καμία σχέση. Ο τρόπος αναφέρεται λεπτομερώς στον νέο Τελωνειακό Κώδικα. Ο δασμός υπολογίζεται επί της επίσημης εργοστασιακής τιμής καταλόγου (καθαρής, προ δαμών) του αυτοκινήτου, με μειώσεις βάσει της παλαιότητας.

Offtopic είναι βέβαια, αλλά τα λέει το άρθρο 126 του Τελωνειακού Κώδικα:

"Για τα μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα λαμβάνεται υπόψη η
κατά τα παραπάνω τιμή χονδρικής πώλησης του αντίστοιχου επιβατικού
αυτοκινήτου κατά το χρόνο κυκλοφορίας του στη διεθνή αγορά, αφού αυτή μειωθεί
λόγω παλαιότητας και λόγω διανυθέντων χιλιομέτρων με βάση τα παρακάτω ποσοστά
μείωσης για κάθε μήνα κυκλοφορίας:
Για τον πρώτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 1,30% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας.
Για το δεύτερο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,70% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας.
Για τον τρίτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,50% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας.
Για τα πέντε επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,40% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας.
Για τα τρία επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,30% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας.
Για τα δύο επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,20% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας και
Για τα επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,10% για κάθε μήνα
κυκλοφορίας.
Στο συντελεστή παλαιότητας που προκύπτει με βάση τα προηγούμενα ποσοστά θα
προστίθεται και ποσοστό 5% επί των διανυθέντων χιλιομέτρων δια χίλια
πεντακόσια (1.500).
Ο κατά τα παραπάνω διαμορφούμενος συντελεστής απομείωσης δεν δύναται να
είναι ανώτερος του 81%.""

"...Η κατά τα παραπάνω τιμή χονδρικής πώλησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη της πράγματι πληρωθείσας ή πληρωτέας αξίας (τιμή αγοράς)."

Από φέτος το κόστος είναι πολύ πιο χαμηλό από τα 6500 ευρώ που διάβασα λίγο πιο πάνω ...

Οσο για το MPS , φοβερό αμάξι , και στο mobile.de είδα τιμές κάτω από τα 20.000 ευρώ ...
..εγω γιατί δεν βρίσκω εκεί ούτε ένα κάτω απο 20 χιλιάρικα;

Όχι ρε συ, δεν είναι τόσο πολύπλοκο.

Πχ το Mazda που λες έχει κινητήρα 2.300 κ.εκ., άρα δασμός 50% (όπως για όλα >2.000 κ.εκ.).
Πες ότι είναι 2ετίας (24 μήνες), άρα μείωση σύμφωνα με τα παραπάνω 24%. 3ετίας, μείωση 30%. Και έχει και 30.000 χιλιόμετρα. Άλλο 1% μείωση.
Και όλα αυτά επί της εργοστασιακής τιμής -χονδρικής- όταν κυκλοφόρησε (υπάρχουν νομίζω επίσημοι κατάλογοι). Ή της πραγματικής τιμής αγοράς, εάν αυτή είναι ανώτερη. Με λίγα λόγια, εάν το ίδιο αυτοκίνητο το βρεις στη Γερμανία με 20.000, θα πληρώσεις περίπου 7.000 σε δασμούς.

Παίζει βέβαια πολύ τι θα δηλωθεί ως εργοστασιακή τιμή ή τιμή αγοράς.

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Όχι ρε συ, δεν είναι τόσο πολύπλοκο.

Πχ το Mazda που λες έχει κινητήρα 2.300 κ.εκ., άρα δασμός 50% (όπως για όλα >2.000 κ.εκ.).
Πες ότι είναι 2ετίας (24 μήνες), άρα μείωση σύμφωνα με τα παραπάνω 24%. 3ετίας, μείωση 30%. Και έχει και 30.000 χιλιόμετρα. Άλλο 1% μείωση.
Και όλα αυτά επί της εργοστασιακής τιμής -χονδρικής- όταν κυκλοφόρησε (υπάρχουν νομίζω επίσημοι κατάλογοι). Ή της πραγματικής τιμής αγοράς, εάν αυτή είναι ανώτερη. Με λίγα λόγια, εάν το ίδιο αυτοκίνητο το βρεις στη Γερμανία με 20.000, θα πληρώσεις περίπου 7.000 σε δασμούς.

Μάλιστα...μία η άλη δηλαδή όσο θα το βρείς και εδω(εαν το βρείς...) σε αρίστη κατάσταση.

Γιαννάκη,πήγαινε πάρε του "ψείρα" αγόρι μου να ησυχάσεις.
Γερμανικοί δρόμοι και...να μην πω καμιά κουβέντα.
Γερμανικοί δρόμοι,τίγκα στο αλάτι όλο το μπροστινό σύστημα και αν "περνάει" ,μέχρι και στο ψυγείο-intercooler θα δεις.
Σου είχα γράψει να κοιτάξεις από Γερμανία,αλλά να βγάλεις κανένα φράγκο,όχι με τις τιμές στα +20.000 .

Εκτός από όλα αυτά που θα πληρώσεις για τον εκτελωνισμό,αν το φέρεις μόνος σου,θα πρέπει να υπολογίσεις και όλα τα κόστη μετάβασης-διαμονής-πλοία-διόδια,κτλ.
Αν βάλεις άνθρωπο-υπάρχουν πολλοί-,υπολόγισε ένα χιλιαρικάκι την προμήθειά του,άλλο ένα για να στο στείλει και αν η πόλη που υπάρχει το αυτοκίνητο είναι μακρυά του,άλλο ένα 300άρι για τα έξοδα μετακίνησής του.

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Γιατι δε συμφερει απο Γερμανια?

Οταν οι τιμες παιζουν κοντα στα 20.000ευρω και εκτελονιση εχει κοντα 6.500ευρω?
Ειναι λιγα τα 3.000ευρω κερδος οταν ξερεις οτι ολα του τα χιλιομετρα εχουν γινει σε γερμανικους δρομους και ολα του τα σερβις τα εχει κανει σε γερμανικα χερια...?

Αστο καλύτερα δεν "παίζει". Στους γερμανικούς δρόμους μπορεί να μην έχει λακούβες όπως στους ελληνικούς, αλλά ρίχνουν αλάτι. Εχω δει Mercedes με 25.000 χλμ. από Γερμανία άψογη από πάνω αλλά τελείως σάπια από κάτω όταν την σηκώσαμε. Και οι λακούβες των ελληνικών δρόμων θα σού καταστρέψουν τα αμορτισέρ τα οποία στο κάτω κάτω τα αλλάζεις. Το αλάτι όμως των Γερμανικών δρόμων που σαπίζει τα αυτοκίνητα δεν αντιμετωπίζεται. Γιαυτό αυτοί τα πουλάνε νωρίς σε 2~3 χρόνια το πολύ.

Οσον αφορά τα service κι αυτό άστο. Εμπιστεύομαι 1000 φορές περισσότερο τον Βαρούχα εδώ στην Νέα Σμύρνη.

Γνωστός μου αγόρασε αεροπλάνο μεταχειρισμένο από Γερμανία με το σκεπτικό ότι για να έχει Γερμανικό νηολόγιο που είναι το αυστηρότερο θα ήταν και σωστά συντηρημένο... Εδώ γελάνε!
Το τι αντιμετώπισε και τι προβλήματα του έβγαλε αυτό το αεροπλάνο δεν λέγεται. Ο μηχανικός του εδώ τραβούσε τα μαλλιά του και απορούσε πώς είναι δυνατόν να πέρασε από γερμανικό νηολόγιο! Τελικά φαίνεται ότι και εκεί ακόμα και τα αεροπλάνα περνάνε τόσο εύκολα όσο περνάνε κι εδώ τα αυτοκίνητα από τα ελληνικά ΚΤΕΟ. ;)
Αποτέλεσμα αναγκαστική προσγείωση μέσα σε ποταμό στην Γιουγκοσλαβία (προσγείωση λέγεται στην γή, προσθαλάσσωση στην θάλασσα, σε ποταμό πώς να λέγεται άραγε; ) και το ότι βγήκε ζωντανός το χρωστάει στο γεγονός ότι είναι έμπειρος πιλότος-εκπαιδευτής με άπειρες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του...

Πάντως ρε Γιάννη,αυτή την τακτική προστασίας του εσωτερικού του αυτοκινήτου,δεν την κατάλαβα ποτέ.
Προστατευτικό στο τιμόνι γιατί ιδρώνουν τα χέρια.Καλύμματα στα καθίσματα γιατί ιδρώνει η πλάτη και ο κώλος.
Και όλα αυτά για να τα χαρεί ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ αγοραστής,χωρίς φθορές!!!

Πάντως ρε Γιάννη,αυτή την τακτική προστασίας του εσωτερικού του αυτοκινήτου,δεν την κατάλαβα ποτέ.
Προστατευτικό στο τιμόνι γιατί ιδρώνουν τα χέρια.Καλύμματα στα καθίσματα γιατί ιδρώνει η πλάτη και ο κώλος.
Και όλα αυτά για να τα χαρεί ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ αγοραστής,χωρίς φθορές!!!
Ούτε εγω το καταλαβαίνω ρε φίλε, αλά να σου πω την αλήθεια η συγκεκριμένη περίπτωση καθόλου δεν με χαλάει!!!
Μπορεί να σκέφτονται ότι έτσι κρατούν περισσότερο ψηλά την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου τους.
Προσωπικά με το ΤΤ δεν έχω τέτοια κολήματα, και παρά ταύτα το αμάξι το διατηρώ σε πολύ καλή κατάσταση....να δείς βόλτες που έχουν κάνει τα σκυλιά μου με το ΤΤ!!!

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Αστο καλύτερα δεν "παίζει". Στους γερμανικούς δρόμους μπορεί να μην έχει λακούβες όπως στους ελληνικούς, αλλά ρίχνουν αλάτι. Εχω δει Mercedes με 25.000 χλμ. από Γερμανία άψογη από πάνω αλλά τελείως σάπια από κάτω όταν την σηκώσαμε. Και οι λακούβες των ελληνικών δρόμων θα σού καταστρέψουν τα αμορτισέρ τα οποία στο κάτω κάτω τα αλλάζεις. Το αλάτι όμως των Γερμανικών δρόμων που σαπίζει τα αυτοκίνητα δεν αντιμετωπίζεται. Γιαυτό αυτοί τα πουλάνε νωρίς σε 2~3 χρόνια το πολύ.

Το "αστο καλυτερα" το λες σε λαθος ατομο...
Στην παρεα μας εχουμε αγορασει πανω απο 8 μηχανες και 4-5 αυτοκινητα απο το 2000 και κανενα δεν εχει βγαλει το παραμικρο... Ημουν αυστρια για 7 χρονια και "πεταγομουν" διπλα για να κανω τις "δουλειες", ακομη εχω ατομο που κανει ακριβως αυτη τη δουλεια... οποτε ΟΛΑ τα παραπανω δε στεκουν... Α! ναι, υπαρχουν σκουριασμενα... (τα σαπια τα κοβει το κτεο και δε πεφτει λαδωμα) αλλα η σκουρια φαινεται σε συγκεκριμενα σημεια (που προφανως δε γνωριζες και την πατησες).
Επισης η Mercedes εχει προστασια για σκουρια 30 χρονια οποτε το αυτοκινητο ισως να μην ηταν γερμανικο ή ισως δε περνουσε πλεον κτεο και το εστειλαν ελλαδα για καποιο κοροιδο...
Οσο για τα σερβις...? αν εχουν γινει σε αντιπροσωπιες... αστο καλυτερα... μιλαμε για γιατρους...
Τα πουλανε νωρις για επισης λογο που δε γνωριζεις... αλλα αυτον σε αφηνω να τον ψαξεις μονος σου...