Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά νομίζω πως έχει αντιστραφεί το κλίμα.
Και οι 2 Γερμανοί δεν έχουν πλέον το πρεστίζ άλλων εποχών.
Ίσως μόνο στα πολύ ακριβά μοντέλα τους.
Στα προσιτά υπάρχει ακόμη και απαξίωση.
Πολλοί γνωστοί ούτε να ακούνε για τα παραπάνω. Και ειδικά για ΒΜW.
Kαλά για τα τούρκικα τα Mercedes δεν μιλάω...
Eτσι είναι Δημήτρη....φυσικά εαν είχα τα χρήματα δεν θα έλεγα όχι σε μιά M5 αλά γιά Mercentes...ούτε να την βλέπω....σχεδιαστικά οι άνθρωποι πάνε σαν την χελώνα!!!

Kαλά,κατασκευάζονται Mercedes..κι εκεί????????
Τι άλλο θα δούμε ακόμα!!!
Γιατί δεν το ξέρεις;γιά άνοιξε καμιά πόρτα σε clk,βγάλε τα πλαστικά και κοίτα τι γράφει!!!

Πάντως για να επανέλθω στην προηγούμενη κουβέντα περι ανταλλακτικών.... Μου φαίνεται τελείως απίθανο να μη φέρνει η Mazda ανταλλακτικά για καινούριο αυτοκίνητο το οποίο εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα.

Το μόνο πρόβλημα που -προφανώς- θα αντιμετωπίσεις, είναι σε λίγα χρόνια, που (αααν το κρατήσεις για πολύ), θα αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι και για μεταχειρισμένα ή πιθηκέ ανταλλακτικά, χάριν οικονομίας...
(Προφανώς σε ενα αυτοκίνητο 10ετιας δε σε νοιαζει αν ο καθρευτης που εσπασες είναι καινουριος αυθεντικός Mazda πχ)

Last edited:
Πριν λίγο μίλησα με mazda και ζήτησα το καπώ του 6mps, και αυτό επίτηδες επειδή είναι διαφορετικό απο το mazda το 6άρι.Υπάρχει άμεσα διαθέσιμο 1 κομμάτι στα 435 ευρώ.Υπάρχουν επίσης πάρα πολλά άλλα πράγματα και ότι δεν υπάρχει, έρχεται άμεσα με παραγγελία.
Μήπως να κάνουμε και άλλο test και να ζητήσουμε το καπώ του ΤΤ ,η καμιάς bmw-mercedes να δούμε πόσο πάει;!!!!!!!!!!

Last edited:

Πάντως για να επανέλθω στην προηγούμενη κουβέντα περι ανταλλακτικών.... Μου φαίνεται τελείως απίθανο να μη φέρνει η Mazda ανταλλακτικά για καινούριο αυτοκίνητο το οποίο εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα.

Το μόνο πρόβλημα που -προφανώς- θα αντιμετωπίσεις, είναι σε λίγα χρόνια, που (αααν το κρατήσεις για πολύ), θα αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι και για μεταχειρισμένα ή πιθηκέ ανταλλακτικά, χάριν οικονομίας...
(Προφανώς σε ενα αυτοκίνητο 10ετιας δε σε νοιαζει αν ο καθρευτης που εσπασες είναι καινουριος αυθεντικός Mazda πχ)
Εκεί πράγματι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα...

μην το σκέφτεσαι άλλο. Πάρτο πριν το φορτώσει κι άλλο ο ιδιοκτήτης.
260ps εγώ θα του άλλαζα την πίστη όπου μπορούσα...
Τώρα σκέψου το επόμενο απ' αυτό.
Έχει ανέβει ο πύχης...το επόμενο πρέπει να έχει γύρω στα 300...

Ετσι για να σας βάλω σε σκέψεις ... diesel is POWER ... εκτός από τους αυτούς που πιστεύουν ότι μολύνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , πιστεύετε ότι το diesel είναι κατώτερο ; Get over it , and get diesel :afro:

μην το σκέφτεσαι άλλο. Πάρτο πριν το φορτώσει κι άλλο ο ιδιοκτήτης.
260ps εγώ θα του άλλαζα την πίστη όπου μπορούσα...
Τώρα σκέψου το επόμενο απ' αυτό.
Έχει ανέβει ο πύχης...το επόμενο πρέπει να έχει γύρω στα 300...

Τα 300 αλόγατα, είναι σχετικά εύκολο να φτάσουν στο mps με αλλαγή εξάτμησης, ελεύθερου φίλτρου και down pipe και μερικά άλλα ψιλοπραγματάκια.
O εγκέφαλος του mps ακόμη δεν έχει σπάσει απο κανέναν και έτσι δεν υπάρχει έως τώρα πρόγραμμα αναβάθμισης παρά μόνο με προθήκη παράλληλου εγκεφάλου, δίνοντας επιπλέον 40 αλογάκια.

Ετσι για να σας βάλω σε σκέψεις ... diesel is POWER ... εκτός από τους αυτούς που πιστεύουν ότι μολύνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , πιστεύετε ότι το diesel είναι κατώτερο ; Get over it , and get diesel :afro:

Εγω δεν πιστεύω τίποτα γιατί δεν το έχω ψάξει το θέμα...

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Τα 300 αλόγατα, είναι σχετικά εύκολο να φτάσουν στο mps με αλλαγή εξάτμησης, ελεύθερου φίλτρου και down pipe και μερικά άλλα ψιλοπραγματάκια.
O εγκέφαλος του mps ακόμη δεν έχει σπάσει απο κανέναν και έτσι δεν υπάρχει έως τώρα πρόγραμμα αναβάθμισης παρά μόνο με προθήκη παράλληλου εγκεφάλου, δίνοντας επιπλέον 40 αλογάκια.

βλέπω το έχεις ξεψαχνίσει το άτιμο...
τα μαμά ποτέ δεν είναι αρκετά ;)

Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Το diesel δεν ειναι τοσο "κακο" αλλα δημιουργει προβληματα αλλα...
Τα σωματιδια καπνου που παραγει το diesel καθονται χαμηλα στον αερα και συγκεντρονομενα στις πολεις προκαλουν προβληματα οπως, πονοκεφαλους, καταθληψη, αισθηση νοχελικοτητας, αισθηση εξαντλησης, κλπ...
Γενικα χτυπαει πολυ ασχημα στην ψυχολογια και ενεργητικοτητα του ανθρωπου...
Αυτο απο ερευνα που εγινε απο Πανεπιστημιο στην Αυστρια, την Νο1 χωρα της ευρωπης στα οχηματα diesel με ποσοστο περιπου 80%... (και με υψηλοτατο ποσοστο αυτοκτονιων)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Το diesel δεν ειναι τοσο "κακο" αλλα δημιουργει προβληματα αλλα...
Τα σωματιδια καπνου που παραγει το diesel καθονται χαμηλα στον αερα και συγκεντρονομενα στις πολεις προκαλουν προβληματα οπως, πονοκεφαλους, καταθληψη, αισθηση νοχελικοτητας, αισθηση εξαντλησης, κλπ...
Γενικα χτυπαει πολυ ασχημα στην ψυχολογια και ενεργητικοτητα του ανθρωπου...
Αυτο απο ερευνα που εγινε απο Πανεπιστημιο στην Αυστρια, την Νο1 χωρα της ευρωπης στα οχηματα diesel με ποσοστο περιπου 80%... (και με υψηλοτατο ποσοστο αυτοκτονιων)

Ισχύει , μέχρι να βάλεις αυτό
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_particulate_filter
ένας λόγος λιγότερος ...
κάτι άλλο ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το Golf.Συμφωνώ και για τα Ιαπωνικά αλλά και Κορεάτικα και την ποιότητα κατασκευής τους σε βάθος χρόνου.
Όμως ειδικά του CX-7 τα πλαστικά είναι για τα μπάζα.
Του πατέρα μου η Mercedes,(C200)μοντέλο 2001 και αν δεις τα δερμάτινα καθίσματά της,νομίζεις ότι βγήκαν χτες από το εργοστάσιο.
Τώρα,για της αδελφής σου,δεν ξέρω.

Toυ πατέρα σου το 2001 μπορεί να ήταν ακόμα γερμανική....
Η άλλη του 2003 μάλλον είναι τούρκικη (τι μάλλον; σίγουρα θα είναι...)
Αν και οι τούρκοι εδώ που τα λέμε φημίζονται όμως για τα δερμάτινά τους. ;)
Φαίνεται όμως όχι για τα καθίσματά τους... ;)

Γιάννη μας έχεις...πορώσει τόσο πολύ με όλα αυτά,που σε λίγο θα μου φαίνονται λίγα τα 153 μαμά αλογα που έχω.
Θα με κάνεις να τρέχω για επαναπρογραμματισμούς εγκεφάλων,μετατροπές κλπ
Θα σε μαλώσω...πρόσεχε -bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Ισχύει , μέχρι να βάλεις αυτό
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_particulate_filter
ένας λόγος λιγότερος ...
κάτι άλλο ;

Τα γνωριζω πολυ καλα...
Αυτα τα φιλτρα ξερεις ποτε βγηκαν...? Ποσοι το εχουν...? Ποσοι θα το βαλουν...?
Ειναι σαν να λες οτι την πρωτη χρονια που βγηκε το πρωτο καταλυτικο ολα τα αυτοκινητα βενζινης ηταν καταλυτικα... ακομη και τα υπαρχων!

ψιλοασχετο με τη συζητηση, αλλα ξερει κανεις που μπορω να βρω τον τελωνειακο κωδικα σχετικα με την εισαγωγη αυτοκινητων και τι ισχυει αν ο αγοραστης εχει μεινει (λογω δουλειας) στο εξωτερικο και μπορει να φερει ενα αυτοκινητο? απο οσο ξερω το αφορολογητο οριο ειναι 2000 κυβικα, αλλα θελω να δω και παραπανω απο αυτα τι παιζει!

Γιάννη μας έχεις...πορώσει τόσο πολύ με όλα αυτά,που σε λίγο θα μου φαίνονται λίγα τα 153 μαμά αλογα που έχω.
Θα με κάνεις να τρέχω για επαναπρογραμματισμούς εγκεφάλων,μετατροπές κλπ
Θα σε μαλώσω...πρόσεχε -bye--bye-
Χωρίς να θέλω να σε τσιτώσω και άλλο, θα σου πω ότι ένα πρόγραμμα σωστά φορεμένο και απο γνώστη-επαγγελματία του είδους δίνει πάρα πολύ στο αμάξι.Σκέψου ότι εγω βάζοντας στο ΤΤ πρόγραμμα απο τα 180 μαμίσια πήγα περίπου στα 220.Βεβαίως δεν μιλάμε γιά 220 άλογα όπως εαν ήταν απο μαμά, αλά και πάλι το αμάξι σε συνδιασμό με αλλαγή εξάτμισης-φίλτρου και αγελάδας ,άλλαξε σε σημείο μεγάλης και ευχάριστης έκπληξης γιά εμένα....σαν να οδηγούσα άλλο αυτοκίνητο!!!Το έχω βάλει απο τότε που πήρα το ΤΤ,έχοντας κάνει αρκετά χιλιόμετρα και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.
Καλημερούδια!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Τα γνωριζω πολυ καλα...
Αυτα τα φιλτρα ξερεις ποτε βγηκαν...? Ποσοι το εχουν...? Ποσοι θα το βαλουν...?
Ειναι σαν να λες οτι την πρωτη χρονια που βγηκε το πρωτο καταλυτικο ολα τα αυτοκινητα βενζινης ηταν καταλυτικα... ακομη και τα υπαρχων!

Υποθέτεις ότι λέω κάτι τέτοιο , δεν είπα όμως ... είπα ότι υπάρχει λύση , και με το euroV είναι πλέον υποχρεωτικό ( εαν θυμάμαι καλά )

Αρχισε να χρησιμοποιείται από το 1996 ... τα καταλυτικά από το 1990 περίπου
Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά , όπως και δεν έχει τραγικά μεγάλο κόστος ( 400 ευρώ πάνω κάτω )

Επιπλέον οι νόμοι έχουν γίνουν πιο αυστηροί οπότε και το DPF τοποθετείται πιο συχνά

ΥΓ Γιάννη , συγνώμη που σου χαλάμε το θέμα , diesel is POWER