Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

όταν λες φιλοσοφία τι ακριβώς εννοείς; να ρίχνουμε και καμιά καρότσα/κολόνα στους ανυποψίαστους που και που;
Δεν ξέρω αν ειπώθηκε. Το mps που βρήκες γιατί πουλιέται;

για το φίλο energy:
εγώ δεν βλέπω τεράστιες διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση. Γιαπωνέζικα είναι και τα δύο. Αν προσθέταμε και το Honda Accord το τελευταίο (2.4, 200ps)...ίδια και όμοια όλα, εξωτερικά πάντα.
Τώρα τα περί εκπομπών με πολυτελή αμάξια κτλ, τα ακούω βερεσέ.
Jaguar έχει ο sir Alex Fergusion, bmw και audi έχει όλη η Ελλάδα (όχι οτι είναι κακό), mercedes έχουν και οι γύφτοι (ανέκαθεν), τα saab είναι καράβια, τι διαφορετικό μένει; Lexus κύριοι. Αλλά ποιος πουλάει το συγκεκριμένο; κανείς!

Πάντως σε όσα mazda έχω μπει, κανένα δεν μπορώ να πω οτι με ενθουσίασε με την πολυτέλειά του. Συνήθως περιμένω από αμάξια των 35-40000 (και ιδίως όταν πρόκειται για σεντάν) να αποπνέουν μια δόση πολυτέλειας, στιβαρότητας, να μην ακούγεται κιχ, τα πλαστικά του να είναι σε άλλη κλάση (δες μια 3άρα bmw και θα καταλάβεις). Στο συγκεκριμένο δεν έχω μπει αλλά φαντάζομαι ΆΛΛΑ είναι τα ατού του.

Τα γρήγορα αμάξια και μηχανές, δεν τα θέλεις γιά να αποδείξεις ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να ρίξεις που και που μία και δυό κολώνες σε κάποιο άλο που θα συναντήσεις στον δρόμο.Εαν ήταν έτσι, τότε εγω με την hayabusa ίσως και να κατοικούσα εδω και καιρό ,σε ένα μικρό σπιτάκι κάτω απο τα χώματα!!!
Η διαφορετική φιλοσοφία που πρασπαθώ να σου πω, είναι ότι το mazda μου δίνει την αίσθηση ενός ποιό νεανικού αυτοκινήτου, χωρίς να χάνει σε πολυτέλεια, δύναμη και άνεση σε σχέση με το lexus.Το 6mps έχει τα ΠΑΝΤΑ απο <μαμά> εκτός απο αισθητήρες φωτών και ηλιοροφή.Ακόμη και το εσωτερικό του, σε σχέση με το lexus που είδα σε φωτογραφίες, πηγαίνει κατά την γνώμη μου σε οδηγούς όχι σαν και εμένα, που την γραβάτα την φόρεσα μόνο μιά φορά στην ζωή μου και αυτή μάλιστα στον γάμο μου!!!
Ισως τελικά να μην έχω μεγαλώσει τόσο η να μην έχω ωριμάσει τόσο που να νοιώθω αυτό το <κάτι> με την πρώτη ματιά στο lexus.Βεβαίως θέλω να πω ότι δεν το έχω δεί απο κοντά και δεν έχω μπεί μέσα βεβαίως.....κατά συνέπεια μπορεί όλα να άλλαζαν εαν είχα την τύχη να το γνωρίσω απο κοντά κάποια στιγμή.
Σε ότι ρωτάς τώρα γιά τον πωλητή που βρήκα, μπορώ με βεβαιότητα να σου πω (στην μικρή κοινωνία της επαρχίας, τίποτε δεν είναι κρυφό...)ότι το δίνει λόγω ανάγκης χρημάτων γιά την αναβάθμιση της επαγγελματικής του επιχείρησης, και προς το παρών θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο της γυναίκας του.

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Ρε παίδες... ο άνθρωπος πάει να πάρει ένα αμάξι που γουστάρει και πάμε όλοι να του αλλάξουμε γνώμη....?

Το ανέφερε πολύ σωστά στην αρχή του θρεντ. Το αμαξι πρεπει να το γουστάρεις. Telos.

Καλές οι προτάσεις... αλλά μην του βγάζουμε το όνειρό του σκάρτο. Ας αντιπροτείνουμε ότι έχουμε, αλλά κρίμα να του το χαλάμε!

Φίλε μου, καταλαβαίνω πως το λές, και ίσως αυτο που είπα και τόνισες και εσύ...<να το γουστάρεις...> είναι όλα τα λεφτά.Αλλος μπορεί να το γουστάρει γιατί έχει γκάζια...άλλος γιατί είναι όμορφο....άλλος γιατί είναι οικονομικό....άλλος γιατί είναι σπάνιο...κ.λ.π.
Νομίζω πάντως ότι και τα παιδιά, προτάσεις αντίστοιχες προσπαθούν να μου πούν...εντάξει εαν ξεφύγουμε και λίγο ,στο παιχνίδι είναι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως...

ποιος το χάλασε δεν καταλάβα; γνώμες λέμε για όλα.
το οτι έχει αποφασίσει το είπε εξάλλου.
όλα μα ΟΛΑ τα αμάξια έχουν καλά και άσχημα. Αυτά λέμε.

Και απ' τη στιγμή που ρωτάει ο άνθρωπος πάει να πει οτι θέλει να ακούσει και μια δυο γνώμες. Αλλιώς δεν θα ρωτούσε καν. Δεν πάει να πει οτι θα του αλλάξουμε γνώμη εμείς.
έχουν χιλιοειπωθεί αυτά μην τα λέμε ξανά και ξανά.
Σε πληροφορώ ότι εαν έως τώρα άκουγα μία γνώμη που να με συγκινούσε περισσότερο, θα άλλαζα γνώμη αυτη την στιγμή.Το lexus που μου πρότεινε ο φίλος, αμέσως έτρεξα να το ψάξω, και απογοητεύτηκα που δεν υπάρχει έστω και μία αγγελία να το δω και απο κοντά, άσχετα εαν με μιά πρώτη ματιά απο foto μου άρεσε μόνο η μούρη του.Επίσης σε ένα βράδυ μέσα διάβασα σχεδόν τα πάντα που έχουν γραφτεί στο διαδύκτιο γιά το συγκεκριμένο αμάξι.Αυτο απο μόνο του δείχνει πόσο υπολογίζω στον λόγο και τις προτάσεις σας απο αυτό το θέμα, και πόσο επίσης διαλακτικός είμαι σε σχέση με το MAZDA.....απλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο τόσο σε χρήματα όσο και σε άλα πράγματα, όπως εμφάνιση-άνεση-χωρους-δύναμη-ποιότητα-εξοπλισμό.
Κατά συνέπεια λοιπόν έχεις σωστή αίσθηση...δεν νοιώθω ότι θα μου χαλάσετε κάτι, γιατί τώρα το χτίζω, άσχετα εαν έχω βρεί υλικά μόνο απο μία μάρκα και έναν δυό μόνο προμηθευτές!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Το CX-7 πρέπει να είναι απίστευτο εργαλείο γιά το είδος του.Παρά λίγο χθές να το οδηγήσω και αυτό.Εαν με ενδιέφερε αυτό το είδος και είχε προχωρήσει λίγο παραπάνω στους δρόμους, έτσι ώστε να πέσουν και λίγο οι τιμές των μεταχειρισμένων, θα ήταν μάλλονη πρώτη και η μόνη επιλογή μου!!!
Οσο γιά το 6MPS θα σου πω αύριο που θα μου φέρουν ένα σε αρίστη κατάσταση απο το Αστρος γιά να το δοκιμάσω!!

Απλά κορυφαίο, είχα την τύχη να το οδηγήσω το Σάββατο που μας πέρασε απλά κάνει σκόνη τον ανταγωνισμό ( Q7, X3 κτλ )

Απλά κορυφαίο, είχα την τύχη να το οδηγήσω το Σάββατο που μας πέρασε απλά κάνει σκόνη τον ανταγωνισμό ( Q7, X3 κτλ )
Ώπα Σίμο,μας τα χαλάς.
Μην τα παραλέμε κι όλας.Η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού του CX7 σε σύγκριση με τα άλλα δύο παυ έγραψες,είναι η μέρα με τη νύχτα και ίσως να είναι λογικό,αφού προσπάθησαν να κρατήσουν την τιμή όσο πιο χαμηλά μπορούσαν.
Τα πλαστικά του είναι περασμένης δεκαετίας,"κόκκαλο" για την ακρίβεια,απογοήτευση σκέτη και στο γράφει αυτός που αν θυμάσαι,είχα ανοίξει thread ζητώντας την γνώμη σας για την αγορά του.

Ώπα Σίμο,μας τα χαλάς.
Μην τα παραλέμε κι όλας.Η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού του CX7 σε σύγκριση με τα άλλα δύο παυ έγραψες,είναι η μέρα με τη νύχτα και ίσως να είναι λογικό,αφού προσπάθησαν να κρατήσουν την τιμή όσο πιο χαμηλά μπορούσαν.
Τα πλαστικά του είναι περασμένης δεκαετίας,"κόκκαλο" για την ακρίβεια,απογοήτευση σκέτη και στο γράφει αυτός που αν θυμάσαι,είχα ανοίξει thread ζητώντας την γνώμη σας για την αγορά του.

Πράγματι τα πλαστικά του, δεν μου άρεσαν και εμένα όχι μόνο στην αίσθηση και στην αφή, αλλά και στις ενώσεις μεταξύ τους.Δεν ξέρω πως αυτο μεταφράζεται στην κίνηση απο θέμα τριγμών.
Πάντως σε σχέση με τα αφρώδη πλαστικά του 6mps, μου φάνηκε....καμία σχέση, τα οποία μου θύμισαν ποιότητα ΤΤ!!!

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Σε πληροφορώ ότι εαν έως τώρα άκουγα μία γνώμη που να με συγκινούσε περισσότερο, θα άλλαζα γνώμη αυτη την στιγμή.

Γιαννη πρεπει να εισαι και εσυ στο club μας...:
Αυτων που βριζουν την bmw που δεν εβγαλε την Μ3 e46 (την μολις προηγουμενη) σε 4πορτο οπως εκανε παλαιοτερα... ωστε να την παιρναμε τωρα απο γερμανια με 30.000...!!! :rifle:
Αντι του mps απο ελλαδα θα σκεφτοσουν το S4 απο γερμανια?... (Μενεις και σε Audi)

Αν σε οποιοδήποτε μαμά αυτοκίνητο αλλάξεις ζάντες-ελαστικά, αμέσως αμέσως αλλάζει όψη προς το πιο άγριο.
Αν επιλέξεις και το 2ο στάδιο (αυτό του ελάχιστου χαμηλώματος) γίνεται και μοναδικό και ξεχωρίζει απ' τα υπόλοιπα του είδους του. Ότι κι αν είναι.
Συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά και με διάφορα είδη εξοπλισμού. Άλλο έχει δερμάτινα άλλο όχι, άλλο ηλιοροφές, άλλο όχι, θέλω να πω, πως κι εκεί λες "μα πως είναι έτσι μέσα με τα ξύλα και τα υφάσματα" και βλέπεις το ίδιο αμάξι πάλι, με σπορ πχ εσωτερική διακόσμηση και σ' αρέσει...

Επίσης σημασία έχει και πως οδηγείς ένα αμάξι.
Μπορείς να οδηγείς επιθετικά ακόμα και με 1000άρι και να βλέπεις παπούδες γιαγιάδες γυναίκες και παιδιά να πηγαίνουν με πανάκριβα αυτοκίνητα από φανάρι σε φανάρι με 1η. Μην πω για αυτό με τις λακουβίτσες και τα τζιπ, έχει καταντήσει αηδία...Θα σκοτωθούμε καμιά μέρα οι από πίσω...

Για να καταλήξω, εγώ βλέπω αμάξια που δεν μου άρεσαν ποτέ σαν εμφάνιση, με αυτές τις αλλαγές που είπα, να μου κινούν το ενδιαφέρον. Χτυπάει στο μάτι αμέσως (όχι αεροτομές και αηδίες, επιλεκτικές αλλαγές στα σημεία).

Ξεφύγαμε λίγο τώρα αλλά καμιά φορά καλό είναι.

To να αλλάξεις ζάντες δεν σημαίνει ότι πας προς το άγριο, απλά δίνεις ένα δικό σου στυλ στο αυτοκίνητο.
Το χαμήλωμα είναι άλλο θέμα...δεν το συνιστώ για τους ελληνικούς δρόμους...όπως επίσης κ για ταξίδια...αυτά είναι για όταν ήμασταν 18-19...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Γιαννη πρεπει να εισαι και εσυ στο club μας...:
Αυτων που βριζουν την bmw που δεν εβγαλε την Μ3 e46 (την μολις προηγουμενη) σε 4πορτο οπως εκανε παλαιοτερα... ωστε να την παιρναμε τωρα απο γερμανια με 30.000...!!! :rifle:
Αντι του mps απο ελλαδα θα σκεφτοσουν το S4 απο γερμανια?... (Μενεις και σε Audi)

Μου είναι δύσκολο να φέρω κάτι απο Γερμανία γιά τους εξής λόγους:
1) Δεν ξέρω πόσο θα φτάσει το μαλλί τελικά
2) Δεν έχω κάποιον άνθρωπο εκεί να με βοηθήσει
3) Τα Αγγλικά μου δεν με βοηθούν γιά τέτοιες συναλλαγές και γιά Γερμανικά ας μην το συζητάμε καν...

Αν σε οποιοδήποτε μαμά αυτοκίνητο αλλάξεις ζάντες-ελαστικά, αμέσως αμέσως αλλάζει όψη προς το πιο άγριο.
Αν επιλέξεις και το 2ο στάδιο (αυτό του ελάχιστου χαμηλώματος) γίνεται και μοναδικό και ξεχωρίζει απ' τα υπόλοιπα του είδους του. Ότι κι αν είναι.
Συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά και με διάφορα είδη εξοπλισμού. Άλλο έχει δερμάτινα άλλο όχι, άλλο ηλιοροφές, άλλο όχι, θέλω να πω, πως κι εκεί λες "μα πως είναι έτσι μέσα με τα ξύλα και τα υφάσματα" και βλέπεις το ίδιο αμάξι πάλι, με σπορ πχ εσωτερική διακόσμηση και σ' αρέσει...

Επίσης σημασία έχει και πως οδηγείς ένα αμάξι.
Μπορείς να οδηγείς επιθετικά ακόμα και με 1000άρι και να βλέπεις παπούδες γιαγιάδες γυναίκες και παιδιά να πηγαίνουν με πανάκριβα αυτοκίνητα από φανάρι σε φανάρι με 1η. Μην πω για αυτό με τις λακουβίτσες και τα τζιπ, έχει καταντήσει αηδία...Θα σκοτωθούμε καμιά μέρα οι από πίσω...

Για να καταλήξω, εγώ βλέπω αμάξια που δεν μου άρεσαν ποτέ σαν εμφάνιση, με αυτές τις αλλαγές που είπα, να μου κινούν το ενδιαφέρον. Χτυπάει στο μάτι αμέσως (όχι αεροτομές και αηδίες, επιλεκτικές αλλαγές στα σημεία).

Ξεφύγαμε λίγο τώρα αλλά καμιά φορά καλό είναι.
Εαν αγοράσω τελικά το συγκεκριμένο mps αμέσως θα πάει γιά λάστιχα, γιατί όπως έχω ξαναγράψει είναι το μόνο που χρειάζεται.Είσης θα αλλαχτούν και οι ζάντες απλά και μόνο γιά αυτό το κάτι διαφορετικό που λές και εσυ, και επειδή οι ζάντες <μαμά> δεν με ενθουσιάζουν, θεωρώ ότι θάβουν λίγο την εξωτερική εμφάνηση του mps.
Οσο γιά το χαμήλωμα που λές, δεν ξέρω εαν θα το τολμούσα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αφού πιστεύω ότι θα αλειωθεί αρκετά ο <οικογενειακός>χαρακτήρας που έχει.
Πάντως στο ΤΤ έχω αλλάξει ελατήρια σε συνδιασμό με νέα ανάρτηση και χαμήλωμα.Αποτέλεσμα το αμάξι να είναι τρένο, αλά βεβαίως αρκετά σκληρό και με σχετικό πρόβλημα λόγω χαμηλώματος σε λακούβες και άσχημους δρόμους.Προσπαθώ να ζηγήσω τα θετικά και ερνητικά αυτών των επεμβάσεων στο ΤΤ μέχρι τώρα ,και θα μπορούσα να πω ότι περισσότερο θετικά παρά αρνητικά είναι.Ομως ο χαρακτήρας και η χρήση του MPS, αλλάζουν τα πράγματα.

Last edited:
Γιάννη όταν έλεγα σε προηγούμενο ποστ για τα ανταλλακτικά δεν εννοούσα ότι μπορεί να πάθει καμιά μηχανική βλάβη, εννουσα να χρειαστείς κανένα φτερό, πόρτα η γενικά κάτι από φαρνατζοδουλεια.
πραγματικα δεν χάνεις τίποτα να πάρεις τηλέφωνο την Mazda και να ζητήσεις
διάφορα είδη π.χ καπό, πόρτα, η φανάρι κ.λ.π για να δεις αν τα έχουνε και πόσο.

εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα στο παρελθόν με ένα SEAT 1200cc (έμοιαζε με το FIAT 128 ) το οποίο είχε κυκλοφορήσει σε 800 κομμάτια όλα και όλα !
το SEAT ήταν αυτό
imag0018cpi1.jpg

...δεν χάνεις τίποτα να πάρεις τηλέφωνο την Mazda και να ζητήσεις
διάφορα είδη π.χ καπό, πόρτα, η φανάρι κ.λ.π για να δεις αν τα έχουνε και πόσο.

Τα εχουν γιατι τα παραπανω ειναι ιδια απο το απλο 6αρι που κυκλοφορησε μια χαρα και σε μεγαλη ποσοτητα...
Το θεμα ειναι με τα αποκλειστικα ανταλακτικα που φοραει μονο το MPS...

Τα εχουν γιατι τα παραπανω ειναι ιδια απο το απλο 6αρι που κυκλοφορησε μια χαρα και σε μεγαλη ποσοτητα...
Το θεμα ειναι με τα αποκλειστικα ανταλακτικα που φοραει μονο το MPS...

Επειδή το ξέρω αυτό που λές, θα ψάξω να βρω και να ζητήσω κάτι που αφορά ας πούμε την τoυρμπίνα του mps.Αλά και το καπώ να ζητήσω, και πάλι είναι διαφορετικό απο το απλό 6άρι.

Ώπα Σίμο,μας τα χαλάς.

Πολύ γελάω όταν διαβάζω για ποιότητα πλαστικών των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων ότι είναι καλύτερη από των Ιαπωνικών.
Φίλος και συνάδερφος πολύ ψείρας έχει VW Golf 1,6 του 2001, ακριβώς ίδιας ηλικίας και ίδιας κατηγορίας τιμής με το δικό μου Mazda 323F 1,6 επίσης του 2001. Αλλαξε πρόσφατα ΟΛΑ τα πλαστικά εσωτερικά (χερούλια στις πόρτες, χειρολαβές στην οροφή, λεβιές ταχυτήτων, ασφάλειες, κλπ.) γιατί είχαν όλα ξεφλουδίσει και έφευγαν οι φλούδες όπως όταν έχει κάποιος καεί στον ήλιο. Το αυτοκίνητο παρκάρει σε κλειστό parking, δεν μένει στον ήλιο. Αντίθετα στο δικό μου όλα τα πλαστικά είναι σε άψογη κατάσταση όπως ήταν την πρώτη ημέρα που το πήρα, κι ας μην τα έχω περάσει ποτέ με κανένα προστατευτικό. Να μην σάς πω για το κάθισμα που τού έσπασε και παραλίγο να του μπουν τα ελατήρια ξέρετε που... ;)
Στην αντιπροσωπία τού είπαν μήπως έκατσε κανάς βαρύς; Ο φίλος μου είναι σκάρτα 70kg. :chinese:

Να σάς πω πώς έχουν γίνει τα καθίσματα στην Mercedes 200E Kompressor του 2003 της αδερφής της γυναίκας μου; Επίσης ξεφλουδισμένα και σκασμένα.
Στο δικό μου Mazda φέτος τα πέρασα για πρώτη φορά με την ειδική προστατευτική κρέμα και παρόλα αυτά είναι σε άψογη κατάσταση. Δεν συγκρίνονται με το χάλι που έχουν καταντήσει στην Mercedes, ειδικά στα προσκέφαλα.

Αρα καταλήγουμε ότι με το μάτι όταν βλέπουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αυτό που βλέπουμε είναι η φαινόμενη ποιότητα. Την πραγματική ποιότητα θα την καταλάβουμε μετά από 5~6 ή και παραπάνω χρονάκια. Εκεί αλλάζουν τα πράγματα... Εκεί φαίνεται ποιός πραγματικά κάνει οικονομία στην ποιότητα των υλικών.

Last edited: