Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Υπομονή....έρχεται τό καινούργιο.

Λένε γιά το 2010 στην Ιαπωνία......αλλά ποιός ξέρει και ποιός περιμένει μέχρι τότε!!!Ασε που καινούργιο δεν θα μπορώ να το πάρω...ωπότε θα πρέπει να περιμένω και κανά 2 χρονάκια ακόμη γιά να υπάργουν στην αγορά μεταχειρισμένα...δηλαδή 2012 και βάλε!!!

το υπάρχον 2.5 στα 31.000 ευρώ φαίνεται καλό , τι σε αποτρέπει;
Μα εγω το έχω βρεί κάτω απο 30 χιλιάρικα και μάλλον ο <ψείρας> θα κατέβει και στα 28-28.500....περιμένω απλά να κάτσει η δουλειά με το ΤΤ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Πολύ γελάω όταν διαβάζω για ποιότητα πλαστικών των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων ότι είναι καλύτερη από των Ιαπωνικών.
Φίλος και συνάδερφος πολύ ψείρας έχει VW Golf 1,6 του 2001, ακριβώς ίδιας ηλικίας και ίδιας κατηγορίας τιμής με το δικό μου Mazda 323F 1,6 επίσης του 2001. Αλλαξε πρόσφατα ΟΛΑ τα πλαστικά εσωτερικά (χερούλια στις πόρτες, χειρολαβές στην οροφή, λεβιές ταχυτήτων, ασφάλειες, κλπ.) γιατί είχαν όλα ξεφλουδίσει και έφευγαν οι φλούδες όπως όταν έχει κάποιος καεί στον ήλιο. Το αυτοκίνητο παρκάρει σε κλειστό parking, δεν μένει στον ήλιο. Αντίθετα στο δικό μου όλα τα πλαστικά είναι σε άψογη κατάσταση όπως ήταν την πρώτη ημέρα που το πήρα, κι ας μην τα έχω περάσει ποτέ με κανένα προστατευτικό. Να μην σάς πω για το κάθισμα που τού έσπασε και παραλίγο να του μπουν τα ελατήρια ξέρετε που... ;)
Στην αντιπροσωπία τού είπαν μήπως έκατσε κανάς βαρύς; Ο φίλος μου είναι σκάρτα 70kg. :chinese:

Να σάς πω πώς έχουν γίνει τα καθίσματα στην Mercedes 200E Kompressor του 2003 της αδερφής της γυναίκας μου; Επίσης ξεφλουδισμένα και σκασμένα.
Στο δικό μου Mazda φέτος τα πέρασα για πρώτη φορά με την ειδική προστατευτική κρέμα και παρόλα αυτά είναι σε άψογη κατάσταση. Δεν συγκρίνονται με το χάλι που έχουν καταντήσει στην Mercedes, ειδικά στα προσκέφαλα.

Αρα καταλήγουμε ότι με το μάτι όταν βλέπουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αυτό που βλέπουμε είναι η φαινόμενη ποιότητα. Την πραγματική ποιότητα θα την καταλάβουμε μετά από 5~6 ή και παραπάνω χρονάκια. Εκεί αλλάζουν τα πράγματα... Εκεί φαίνεται ποιός πραγματικά κάνει οικονομία στην ποιότητα των υλικών.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το Golf.Συμφωνώ και για τα Ιαπωνικά αλλά και Κορεάτικα και την ποιότητα κατασκευής τους σε βάθος χρόνου.
Όμως ειδικά του CX-7 τα πλαστικά είναι για τα μπάζα.
Του πατέρα μου η Mercedes,(C200)μοντέλο 2001 και αν δεις τα δερμάτινα καθίσματά της,νομίζεις ότι βγήκαν χτες από το εργοστάσιο.
Τώρα,για της αδελφής σου,δεν ξέρω.

Παιδιά δεν ξέρω τι γίνεται γενικώς αλλά ειδικώς στο ΤΤ που γνωρίζω, τα πλαστικά του,τα δερμάτινα και γενικά όλο το εσωτερικό του, είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση...τόσο που πραγματικά, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση.

Πάντως ρε Γιάννη,αυτή την τακτική προστασίας του εσωτερικού του αυτοκινήτου,δεν την κατάλαβα ποτέ.
Προστατευτικό στο τιμόνι γιατί ιδρώνουν τα χέρια.Καλύμματα στα καθίσματα γιατί ιδρώνει η πλάτη και ο κώλος.
Και όλα αυτά για να τα χαρεί ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ αγοραστής,χωρίς φθορές!!!

Και μάλιστα καλύμματα,σε εργοστασιακά δερμάτινα και αεριζόμενα καθίσματα!!!
Εκεί ναδείς γέλιο.:flipout::flipout::flipout:

Φίλε Γιάννη.εύχομαι να σου κάτσει η περίπτωση και να το χτυπήσεις το MPS.
Πιστέυω οτι είναι απο τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει,και ας είναι λίγο παρεξηγημένο στη χώρα μας.
Βλέπεις το σύνδρομο,του αν δεν κυκλοφορεις Mercedes η BMW καλά κρατεί ακόμα.-bye-

Φίλε Γιάννη.εύχομαι να σου κάτσει η περίπτωση και να το χτυπήσεις το MPS.
Πιστέυω οτι είναι απο τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει,και ας είναι λίγο παρεξηγημένο στη χώρα μας.
Βλέπεις το σύνδρομο,του αν δεν κυκλοφορεις Mercedes η BMW καλά κρατεί ακόμα.-bye-

Σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου...
Πραγματικά και εγω νομίζω ότι είναι παρεξηγημένο αυτοκίνητο στην χώρα μας, αλά απο την άλη θεωρώ ότι και η MAZDA δεν το προώθησε όπως θα έπρεπε (διαφημιστικά ενοώ...), όπως τουλάχιστον συνηθίζει με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας.Το γιατί δεν το γνωρίζω και ούτε νομίζω θα το μάθουμε ποτέ.

Μας έχει μείνει σύνδρομο...πάνω από κάποια χρήματα "πρέπει" να αγοράζουμε μερσεντέ, μπεμβέ το πολύ...όλα τα υπόλοιπα απλά είναι "συμβιβασμός" ! χαχαχα
Βέβαια τα παραπάνω έχει καταντήσει να τα αγοράζει κ η 'κουτσή μαρία'...

Μας έχει μείνει σύνδρομο...πάνω από κάποια χρήματα "πρέπει" να αγοράζουμε μερσεντέ, μπεμβέ το πολύ...όλα τα υπόλοιπα απλά είναι "συμβιβασμός" ! χαχαχα
Βέβαια τα παραπάνω έχει καταντήσει να τα αγοράζει κ η 'κουτσή μαρία'...

Ρε συ Μιχάλη τι να την κάνω την BMW και την MERCENDES όταν πρέπει να δώσω ένα κάρο χρήματα γιά να σέρνονται με 120-140 άλογα τόσα κιλά;....ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!

Ρε συ Μιχάλη τι να την κάνω την BMW και την MERCENDES όταν πρέπει να δώσω ένα κάρο χρήματα γιά να σέρνονται με 120-140 άλογα τόσα κιλά;....ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!

Ετσι ακριβώς είναι!!!
Ένα κάρο λεφτά,για να σου δώσουν τον εξωπραγματικο.....1-2 χρόνο εγγύησης,την στιγμή που ο Γιαπωνέζος φτάνει τα 6-7 χρόνια με την μισή τιμή αγοράς σε αυτοκίνητο αντίστοιχης ιπποδύναμης!!
Τι να λέμε τώρα...
Κι εγώ γερμανικό έχω,αλλά θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά..για το επόμενο

Ετσι ακριβώς είναι!!!
Ένα κάρο λεφτά,για να σου δώσουν τον εξωπραγματικο.....1-2 χρόνο εγγύησης,την στιγμή που ο Γιαπωνέζος φτάνει τα 6-7 χρόνια με την μισή τιμή αγοράς σε αυτοκίνητο αντίστοιχης ιπποδύναμης!!
Τι να λέμε τώρα...
Κι εγώ γερμανικό έχω,αλλά θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά..για το επόμενο

Οι μύθοι δεν καταρίπτονται εύκολα φίλε μου!!!

Ναι , αυτό ήθελα να πω , ότι έχει καλή τιμή το καινούριο ...

Σίγουρα έχει πολύ καλή τιμή, όμως είναι εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο και φυσικά η διαφορά των 200cc παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στα ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας, αφού μπαίνεις πλέον σε μεγαλύτερη φορολογική κατηγορία.

Συμφωνώ μαζί σου 101% Γιάννη !
Κ δεν είναι μόνο τα άλογα κ τα αργά μοτέρ τους, αλλά κ αξιοπιστία τους που δεν είναι πια όπως ήταν...εξού τα 2 χρόνια εγγύηση μόνο...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά νομίζω πως έχει αντιστραφεί το κλίμα.
Και οι 2 Γερμανοί δεν έχουν πλέον το πρεστίζ άλλων εποχών.
Ίσως μόνο στα πολύ ακριβά μοντέλα τους.
Στα προσιτά υπάρχει ακόμη και απαξίωση.
Πολλοί γνωστοί ούτε να ακούνε για τα παραπάνω. Και ειδικά για ΒΜW.
Kαλά για τα τούρκικα τα Mercedes δεν μιλάω...