Πολύ γελάω όταν διαβάζω για ποιότητα πλαστικών των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων ότι είναι καλύτερη από των Ιαπωνικών.
Φίλος και συνάδερφος πολύ ψείρας έχει VW Golf 1,6 του 2001, ακριβώς ίδιας ηλικίας και ίδιας κατηγορίας τιμής με το δικό μου Mazda 323F 1,6 επίσης του 2001. Αλλαξε πρόσφατα ΟΛΑ τα πλαστικά εσωτερικά (χερούλια στις πόρτες, χειρολαβές στην οροφή, λεβιές ταχυτήτων, ασφάλειες, κλπ.) γιατί είχαν όλα ξεφλουδίσει και έφευγαν οι φλούδες όπως όταν έχει κάποιος καεί στον ήλιο. Το αυτοκίνητο παρκάρει σε κλειστό parking, δεν μένει στον ήλιο. Αντίθετα στο δικό μου όλα τα πλαστικά είναι σε άψογη κατάσταση όπως ήταν την πρώτη ημέρα που το πήρα, κι ας μην τα έχω περάσει ποτέ με κανένα προστατευτικό. Να μην σάς πω για το κάθισμα που τού έσπασε και παραλίγο να του μπουν τα ελατήρια ξέρετε που...
Στην αντιπροσωπία τού είπαν μήπως έκατσε κανάς βαρύς; Ο φίλος μου είναι σκάρτα 70kg. :chinese:
Να σάς πω πώς έχουν γίνει τα καθίσματα στην Mercedes 200E Kompressor του 2003 της αδερφής της γυναίκας μου; Επίσης ξεφλουδισμένα και σκασμένα.
Στο δικό μου Mazda φέτος τα πέρασα για πρώτη φορά με την ειδική προστατευτική κρέμα και παρόλα αυτά είναι σε άψογη κατάσταση. Δεν συγκρίνονται με το χάλι που έχουν καταντήσει στην Mercedes, ειδικά στα προσκέφαλα.
Αρα καταλήγουμε ότι με το μάτι όταν βλέπουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αυτό που βλέπουμε είναι η φαινόμενη ποιότητα. Την πραγματική ποιότητα θα την καταλάβουμε μετά από 5~6 ή και παραπάνω χρονάκια. Εκεί αλλάζουν τα πράγματα... Εκεί φαίνεται ποιός πραγματικά κάνει οικονομία στην ποιότητα των υλικών.