Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

....βλέπω σπάνια να πωλούνται μεταχειρισμένα τέτοια αυτοκίνητα.Εχω βρεί μόλις τρία ,ενώ ένα απο αυτά θα το δω και θα το οδηγήσω αύριο.
Φυσικά το ζητάω σε σχεδόν αρίστη κατάσταση και με όσο το δυνατόν λιγότερα χιλιόμετρα.
Οποιος ξέρει κάτι ας μου το πεί εδω...

Γιάννη και 3 που βρήκες πολλά είναι αφού έχουν πουληθεί ελάχιστα στην Ελλάδα.
Γιατί δεν κάνεις καμιά βόλτα από το www.mobile.de και να κανονίσεις να το φέρεις από εκεί;
Από έμπιστους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν σε αυτό,γνωρίζω αρκετούς.

Γιάννη και 3 που βρήκες πολλά είναι αφού έχουν πουληθεί ελάχιστα στην Ελλάδα.
Γιατί δεν κάνεις καμιά βόλτα από το www.mobile.de και να κανονίσεις να το φέρεις από εκεί;
Από έμπιστους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν σε αυτό,γνωρίζω αρκετούς.

Σε ευχαριστώ Σωκράτη και θα σκεφτώ σοβαρά την πρότασή σου σε περίπτωση που το αποφασήσω και δεν βγάλω εδω άκρη.Φυσικά και θα χρειαστώ την βοήθειά σου.
Και τώρα γιά λύσε μου μιά απορία;γιατί κατά την γνώμη σου δεν πωλήθηκαν αρκετά κομμάτια εδω;πειδή καίει αρκετά;ε και;γιατί τα evo και wrx δεν καίνε;....το αμάξι πρέπει να είναι πύραυλος οικογενειακός και είναι και mazda......δεν μπορώ να καταλάβω.

Aν ισχύουν οι τιμές που είδα σε κάποια site (μιλάω για τις τιμές που έκανε καινούριο - 26 χιλιάδες λίρες αγγλίας) , τότε θα έλεγα απλά ότι ο ανταγωνισμός από αντίστοιχα οικογενειακά (Α4 Quattro κλπ) φταιει για την κακη πορεία.

Επισης εξαρταται για τι μιλας, το Evo Και το WRX ειναι αυτοκίνητα Must για τετοιο πραγμα, χωρις να σημαινει αυτό οτι ειναι τα καλυτερα. Ωστοσο, η μοδα ειναι μοδα, και δυσκολα σπαει.
Αν μιλας για πιο σοβαρα οικογενειακα, κι εγω θα πηγαινα σε Audi.. Ετυχε να οδηγησω το Α4 των 190 ίππων και πραγματικα η εμπειρια ηταν το κατι αλλο, για οικογενειακο αυτοκινητο παντα...

Last edited:
...
Αν μιλας για πιο σοβαρα οικογενειακα, κι εγω θα πηγαινα σε Audi.. Ετυχε να οδηγησω το Α4 των 190 ίππων και πραγματικα η εμπειρια ηταν το κατι αλλο, για οικογενειακο αυτοκινητο παντα...

Αυτό με το Torqsen και τη μηχανή στο διάμηκες;;; Λένε ότι είναι άλλο τελείως πράγμα από το άλλο τετρακίνητο Α4 των 160 ίππων...

Δεν κάνω καμία οδηγική σύγκριση του mps με evo και wrx...απλά μίλησα γιά αυτά επειδή και αυτά καίνε αρκετά.Προσωπικά και επειδή τελευταία οδήγησα evo xiii δεν θα το έπερνα με τίποτα.Οχι ότι το αμάξι δεν πάει...απλά γιά εμένα μετράνε και άλα πράγματα εκτός απο μηχανή σε ένα αυτοκίνητο....Αλλωστε δεν έχω σκοπό να μπω στο wrx!!!
Ξέρεις ποιό αμάξι απο τα πολλά που έχω δοκιμάσει τελευταία μου έχει αρέσει πάρα πολύ και μέσα σαν εικόνα αλά και σαν ποιότητα υλικών μου γέμισε αρκετά το μάτι; το Skoda 5rs....πάρα-πάρα πολύ καλές επιδόσεις μαζί με πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο και απόλυτα τίμιο μηχάνημα γιά τα χρήματα που ζητάει...άσε που η μηχανή που φοράει είναι δοκισμασμένα γαιδουρινή!!!Μπορείς δε να κουβαλήσεις το μισό σπιτικό σου!!!
Audi.....έχω, ένα ΤΤ και δεν θα ήθελα εαν μπορούσα να το δώσω......απίστευτη ποιότητα και πανέμορφη-διαχρονική εμφάνηση.Κλείνεις τν πόρτα και είσαι στον δικό σου κόσμο!!!
Α4 έχω οδηγήσει το καινούργιο, αλά λίγη η δύναμη και πολλά τα κεφτά αφού στην βασική έκδοση λείπουν πάρα πολλά πράγματα!!!Το παλιό Α4 δεν μου αρέσει καθόλου εμφανησιακά και ποτέ στην ζωή μου δεν έχω αγοράσει auto η moto ,εαν δεν μου αρέσουν με την πρώτη ματιά.....τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά!!!Η φιλοσοφία του Α4 (όλων των μοντέλων..)δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο που θέλω και ψάχνω εγω τώρα.

Last edited:
Σε ευχαριστώ Σωκράτη και θα σκεφτώ σοβαρά την πρότασή σου σε περίπτωση που το αποφασήσω και δεν βγάλω εδω άκρη.Φυσικά και θα χρειαστώ την βοήθειά σου.
Και τώρα γιά λύσε μου μιά απορία;γιατί κατά την γνώμη σου δεν πωλήθηκαν αρκετά κομμάτια εδω;πειδή καίει αρκετά;ε και;γιατί τα evo και wrx δεν καίνε;....το αμάξι πρέπει να είναι πύραυλος οικογενειακός και είναι και mazda......δεν μπορώ να καταλάβω.

Eνας συνάδερφος αγόρασε πρόσφατα το SUV της Mazda το CX-7 πού έχει τον ίδιο κινητήρα με το 6 MPS. Σε ένα ταξίδι που κάναμε μαζί προ ημερών στην Εθνική "χτυπήσαμε" πάρα πολλές φορές 200άρια έτσι για πλάκα πολύ χαλαρά.
Αν σκεφτείς ότι το SUV που ζυγίζει κάτι τόνους και όπως όλα τα SUV δέν έχουν και την καλύτερη αεροδυναμική είναι πύραυλος προσπαθώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να πηγαίνει το 6MPS που έχει τον ίδιο κινητήρα...

Eνας συνάδερφος αγόρασε πρόσφατα το SUV της Mazda το CX-7 πού έχει τον ίδιο κινητήρα με το 6 MPS. Σε ένα ταξίδι που κάναμε μαζί προ ημερών στην Εθνική "χτυπήσαμε" πάρα πολλές φορές 200άρια έτσι για πλάκα πολύ χαλαρά.
Αν σκεφτείς ότι το SUV που ζυγίζει κάτι τόνους και όπως όλα τα SUV δέν έχουν και την καλύτερη αεροδυναμική είναι πύραυλος προσπαθώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να πηγαίνει το 6MPS που έχει τον ίδιο κινητήρα...

Το CX-7 πρέπει να είναι απίστευτο εργαλείο γιά το είδος του.Παρά λίγο χθές να το οδηγήσω και αυτό.Εαν με ενδιέφερε αυτό το είδος και είχε προχωρήσει λίγο παραπάνω στους δρόμους, έτσι ώστε να πέσουν και λίγο οι τιμές των μεταχειρισμένων, θα ήταν μάλλονη πρώτη και η μόνη επιλογή μου!!!
Οσο γιά το 6MPS θα σου πω αύριο που θα μου φέρουν ένα σε αρίστη κατάσταση απο το Αστρος γιά να το δοκιμάσω!!

Last edited:
Γιάννη, χωρίς παρεξήγηση δεν είναι φυσικό να μην έχει τύχη ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 2.3 Lt ? ειδικά στη Ελληνική αγορά και το φορολογικό σύστημα…ακόμα και στο εξωτερικό όμως ο κόσμος έχει πλέον ευαισθητοποιηθεί ότι πέρνα τα 2.0 Lt είναι οικολογικά μη αποδεκτό… καλό είναι να μιλάμε για τη φύση, πράσινο, φωτιές που καταστρέφουν κλπ αλλα καλό είναι όταν πάμε να αγοράσουμε και τουτου να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά…

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Γιάννη, χωρίς παρεξήγηση δεν είναι φυσικό να μην έχει τύχη ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 2.3 Lt ? ειδικά στη Ελληνική αγορά και το φορολογικό σύστημα…ακόμα και στο εξωτερικό όμως ο κόσμος έχει πλέον ευαισθητοποιηθεί ότι πέρνα τα 2.0 Lt είναι οικολογικά μη αποδεκτό… καλό είναι να μιλάμε για τη φύση, πράσινο, φωτιές που καταστρέφουν κλπ αλλα καλό είναι όταν πάμε να αγοράσουμε και τουτου να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά…

Γιώργο μου...όχι δεν είναι φυσικό.Δεν έγινε ξαφνικά η Ελλάδα τόσο εύθικτη (που θα'πρεπε δηλαδή...) σε θέματα πράσινου και οικολογίας.
Απο την άλη...γιά το φορολογικό που λές, θα το καταλάβαινα εαν δεν έβλεπα καθημερινά καμά 10αριά Porsche cayenne στους Ελληνικόυς δρόμους με τα διπλάσια κυβικά απο ότι το mazda.....και μην σκέφτεσαι περίπτωση παρεξήγησης απο εμένα.

Πολύ "οικογενειακό" για "γρήγορους",πολύ ακριβό για "κοσμικούς",ανύπαρκτη διαφήμιση από την αντιπροσωπεία.
Το αμάξι είναι "χάρος",θα δυσκολευτείς όμως πάρα πολύ όταν κάποτε θα έρθει η ώρα να το πουλήσεις,αλλά αυτό φαντάζομαι ότι ελάχιστα σ´ενδιαφέρει(και καλά κάνεις).

Το CX-7 πρέπει να είναι απίστευτο εργαλείο γιά το είδος του.Παρά λίγο χθές να το οδηγήσω και αυτό.Εαν με ενδιέφερε αυτό το είδος και είχε προχωρήσει λίγο παραπάνω στους δρόμους, έτσι ώστε να πέσουν και λίγο οι τιμές των μεταχειρισμένων, θα ήταν μάλλονη πρώτη και η μόνη επιλογή μου!!!
Οσο γιά το 6MPS θα σου πω αύριο που θα μου φέρουν ένα σε αρίστη κατάσταση απο το Αστρος γιά να το δοκιμάσω!!

Το βασικότερο είναι ότι είναι MAZDA, και αυτό σημαίνει ότι δεν χαλάει ΠΟΤΕ!
Ούτε καν τα αναλώσιμα δεν αλλάζει τόσο συχνά όπως σε άλλα αυτοκίνητα.

Ο πατέρας μου οδηγεί το δίλιτρο (ατμοσφαιρικό) 6ρι (όχι το facelift -?- το αμέσως προηγούμενο).
Ωραίο αυτοκίνητο, και που το άνοιξα λιγάκι δεν μου έλειψε η ισχύς (νομίζω 141 άλογα δεν έχει?)

Πολύ "οικογενειακό" για "γρήγορους",πολύ ακριβό για "κοσμικούς",ανύπαρκτη διαφήμιση από την αντιπροσωπεία.
Το αμάξι είναι "χάρος",θα δυσκολευτείς όμως πάρα πολύ όταν κάποτε θα έρθει η ώρα να το πουλήσεις,αλλά αυτό φαντάζομαι ότι ελάχιστα σ´ενδιαφέρει(και καλά κάνεις).

....σε κανά μισάωρο, θα κάθομαι στην θέση του οδηγού γιά δοκιμή!!!

Άντε,καλορίζικο.
Να υποθέσω ότι είναι μοντέλο 2006 με τιμή από 29.000-31.000 ?

2006 ,μοντέλο 19.000Khm...29.000 χιλιάρικα.
Το αμάξι είναι σε απίστευτα καλή κατάσταση...θα έλεγα ότι είναι καινούργιο εαν το κοντέρ δεν είχε γράψει αυτά τα χιλιόμετρα.Το μόνο που χρειάζεται είναι λάστιχα και τίποτε άλλο.Οχι γρατζουνιά δεν υπάρχει μέσα-έξω...ούτε το παραμικρό θάμπωμα...δεν το πίστευα!!!
Το θέμα είναι πως φυχολογικά αποχωρίζεσαι το ΤΤ!!!γιατί κατά τα άλα το audi πρέπει να φύγει, αφού πλάον δεν μας εξυπηρετεί και έχει κάνει και 94.000 Khm.Κρίνω πως αυτη είναι η κατάλληλη στιγμή,αφού ήδη έχω σχεδόν σίγουρο αγοραστή στα 24 χιλιάρικα.Είναι μοντέλο 2001, 185 άλογα που με πρόγραμμα έχει φτάσει καμιά 200αριά.Το διατηρώ σε άψογη κατάσταση και έχει πολλά extra επάνω του.

Τελικά το οδήγησα πριν λίγο και μάλιστα σε ανοιχτούς και κλειστούς δρόμους χωρίς κίνηση...(τα καλά της επαρχίας!!!)
Τι να σας πω;το αμάξι ζωγραφίζει στον δρόμο και απο ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλό.Νόμιζα ότι θα ξενερώσω μπαίνοντας μέσα, μιά και έχω καλομάθει απο το ΤΤ, αλά πρός έκπληξή μου διαψέυτηκα.....Μόνο μείον ότι δεν πέφτουν τα πίσω καθίσματα.Κατά τα άλλα έχει τα πάντα απο μαμά και το ενοώ.Το ΤΤ μπροστά του, φαίνεται πολύ φτωχό!!!απο χώρους δε...αφήστε το καμία σχέση.
Στο δρόμο δεν ακούς σχεδόν τίποτα απο την κύληση και την μηχανή, ενω κανένας παράξενος τριγμός εσωτερικά δεν υπάρχει.Αθόρυβος κινητήρας με τρομερές ροπές και δύναμη που σε σπρώχνει σε όλο το φάσμα των στροφών στο αναπαυτικότατο κάθισμα.Σταθερότατο στον δρόμο και ταυτόχρονα άνετο....είναι ίσως η μαγική συνταγή οικογένειας και γρήγορης και ασφαλής οδήγησης.Κανένα αμάξι μέρχι τώρα (και έχω οδηγήσει πολλά..)δεν με έχει συγκινήσει τόσο σε όλους τους τομείς...........Ενα θηρίο που δεν φωνάζει εαν δεν το προκαλέσεις ότι μπορεί να σε κάνει μιά χαψιά σε δευτερόλεπτα....γιά να δούμε θα κάτσει η δουλειά;
Oρίστε και μερικές foto απο το 6MPS που οδήγησα πριν λίγο.Οι foto αδικούν κατά πολύ το αμάξι και είναι πρόχειρα τραβηγμένες με κινητό.

Attachments

• IMAGE_013.jpg
    IMAGE_013.jpg
    177.4 KB · Views: 95
  • IMAGE_014.jpg
    IMAGE_014.jpg
    229.6 KB · Views: 117
  • IMAGE_017.jpg
    IMAGE_017.jpg
    164.5 KB · Views: 77
Γιάννη,σε διαβεβαιώ ότι δεν θα πάθεις τίποτα που θα αποχωριστείς το ΤΤ.
Μάλλον θα σου φύγουν αυτές οι κρίσεις πανικού που είχες από τότε που το αγόρασες(δικά μου συμπεράσματα),αφού το αμάξι είναι επιεικώς "κλειστοφοβικό" για το ύψος σου.

Το MPS είναι κ@@@λα και έχει όλα όσα περιέγραψες παραπάνω.
ΚΡΥΦΗ ΠΛΗΓΗ!!!
Πάρτο,πάρτο,πάρτο,πάρτο...

Γιάννη,σε διαβεβαιώ ότι δεν θα πάθεις τίποτα που θα αποχωριστείς το ΤΤ.
Μάλλον θα σου φύγουν αυτές οι κρίσεις πανικού που είχες από τότε που το αγόρασες(δικά μου συμπεράσματα),αφού το αμάξι είναι επιεικώς "κλειστοφοβικό" για το ύψος σου.

Το MPS είναι κ@@@λα και έχει όλα όσα περιέγραψες παραπάνω.
ΚΡΥΦΗ ΠΛΗΓΗ!!!
Πάρτο,πάρτο,πάρτο,πάρτο...

Σωκράτη, το συγκεκριμένο αμάξι το ψάχνω εδω και πολυ´καιρό και έχω μάθει σχεδόν τα πάντα για αυτό.Οταν δε έμαθα ότι απο ευκολίες έχει πολλές περισσότερες απο το ΤΤ άρχισα να το βλέπω με ακόμη καλύτερο μάτι.
Σήμερα που μπήκα μέσα και επειδή η διαφορά ορατότητας σε σχέση με το ΤΤ είναι τεράστια νόμιζα ότι έβλεπα τον κόσμο προς τα έξω γιά πρώτη φορά οδηγώντας!!!
Τελικά με καταλαβαίνεις απόλυτα φίλε μου!!!

Στο δρόμο δεν ακούς σχεδόν τίποτα απο την κύληση και την μηχανή, ενω κανένας παράξενος τριγμός εσωτερικά δεν υπάρχει.Αθόρυβος κινητήρας με τρομερές ροπές και δύναμη που σε σπρώχνει σε όλο το φάσμα των στροφών στο αναπαυτικότατο κάθισμα.Σταθερότατο στον δρόμο και ταυτόχρονα άνετο....

Και το πιο βασικό είναι ότι θα εξακολουθεί να είναι έτσι και μετά από 200.000 χλμ. Οσοι έχουν Mazda το γνωρίζουν πολύ καλά.