Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Καλορίζικο...
Δεν λέω, καλό το Μazda αλλά η θάλασσα....
Οι επόμενες φωτο παρακαλώ σκέτες χωρίς αυτό το περιβάλλον....
Εμ έτσι βέβαια το χαίρεσαι το αμάξι...

(Κάτοικος του "κλεινού" άστεως - καλά το έιπα αυτό;;;)

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Καλορίζικο...
Δεν λέω, καλό το Μazda αλλά η θάλασσα....
Οι επόμενες φωτο παρακαλώ σκέτες χωρίς αυτό το περιβάλλον....
Εμ έτσι βέβαια το χαίρεσαι το αμάξι...

(Κάτοικος του "κλεινού" άστεως - καλά το έιπα αυτό;;;)
Αρωστος και εσυ ε;πέρασα και εγω αυτη την αρώστια που μου κράτησε 25 ολόκληρα χρόνια!!!!
Οσο γιά την θάλασσα και τα καλά της επαρχίας...δες την υπογραφή μου!!!

Γιάννη,με τις τιμές που είδα στο mobile,σε συμφέρει να το πάρεις από Ελλάδα.

Πριν λίγο το έψαξα και εγω......έτσι είναι,δεν συμφέρει απο εκεί, άσε που εαν πάρω αυτο που είδα σήμερα είναι περίπτωση....ο κάτοχός του είναι μεγάλος ψείρας.Γιά να σκεφτείς ακόμη δεν έχει βγάλει απο τους μασπιέδες τα προστατευτικά αυτοκόλητα γιά να μην γθαρθούν τα νίκελα τους, και επίσης έχει κάλυμα στο δερμάτινο τιμόνι γιά να μην χαλάσει λέει απο τον ιδρώτα των χεριών του!!!

Γιατι δε συμφερει απο Γερμανια?

Οταν οι τιμες παιζουν κοντα στα 20.000ευρω και εκτελονιση εχει κοντα 6.500ευρω?
Ειναι λιγα τα 3.000ευρω κερδος οταν ξερεις οτι ολα του τα χιλιομετρα εχουν γινει σε γερμανικους δρομους και ολα του τα σερβις τα εχει κανει σε γερμανικα χερια...?
Και αν το καλοσκεφτεις... σε 1-2 χρονια 26.000 θα εχει στην ελλαδα μεταχειρισμενο οποτε για 2 χρονια θα εχεις τα αρχικα σου λεφτα πιο "σιγουρα"...

Γιατι δε συμφερει απο Γερμανια?

Οταν οι τιμες παιζουν κοντα στα 20.000ευρω και εκτελονιση εχει κοντα 6.500ευρω?
Ειναι λιγα τα 3.000ευρω κερδος οταν ξερεις οτι ολα του τα χιλιομετρα εχουν γινει σε γερμανικους δρομους και ολα του τα σερβις τα εχει κανει σε γερμανικα χερια...?
Και αν το καλοσκεφτεις... σε 1-2 χρονια 26.000 θα εχει στην ελλαδα μεταχειρισμενο οποτε για 2 χρονια θα εχεις τα αρχικα σου λεφτα πιο "σιγουρα"...

θα σου πω γιατί....
1) Δεν παίζουν κοντά στα 20.000 ευρώ οι καλύτερες περιπτώσεις,αλά πολύ περισσότερο στην Γερμανία.Εχω δεί περιπτώσεις που ξεπερνάνε τα 35 χιλιάρικα!!!συνήθως παίζουν οι τιμές κοντά στα 30 χιλιάρικα.Το αμάξι πλέον το βρίσκεις πολύ δύσκολα και το χτυπάνε στις τιμές.
2) Εστω και στα 26.500 ευρώ που λές, πρέπει να υπολογίσεις έξοδα ταξιδιού(εισητήρια-διανυκτερεύσεις...κ.λ.π)
3) Πως θα το φέρεις εδω;αν οδικώς, θα πρέπει επίσης να υπολογίσεις τα έξοδα βενζίνης συν βεβαίως την επιβάρυνση χιλιομέτρων που θα έχει η μηχανή...αν με μεταφορική θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόσοτος....αρα στο παράδειγμά σου η διαφορά δεν είναι μόνο 3 χιλιάρικα που λές.
4) Ενα αμάξι απο Γερμανία, έχει και τα καλά και τα άσχημα.Εξαρτάται με πόσα χιλιόμετρα θα το βρείς....και σε ποιά κατάσταση μέσα-έξω θα είναι.
5) Απαραίτητα θα πρέπει να έχεις δικό σου άνθρωπο εκεί γιά να σε καθοδηγήσει προς την σωστή μεριά.

Last edited:
Θα με συγχωρέσετε για το offtopic αλλά επειδή διαβάζοντας το topic είδα πως αναφέρθηκε, μήπως γνωρίζει κάποιος ένα site για υπολογισμό του τέλους εκτελωνισμού αυτοκινήτων από Ε.Ε.;

Προσωπικά έχω βρει 1-2 καλές περιπτώσεις από Γαλλία (άλλο μοντέλο βέβαια) αλλά δεν ξέρω αν με συμφέρει με τα τελωνεία...

Θα με συγχωρέσετε για το offtopic αλλά επειδή διαβάζοντας το topic είδα πως αναφέρθηκε, μήπως γνωρίζει κάποιος ένα site για υπολογισμό του τέλους εκτελωνισμού αυτοκινήτων από Ε.Ε.;

Προσωπικά έχω βρει 1-2 καλές περιπτώσεις από Γαλλία (άλλο μοντέλο βέβαια) αλλά δεν ξέρω αν με συμφέρει με τα τελωνεία...

Δεν έχω βρεί κάτι απο αυτό που ζητάς...

Από φέτος το κόστος είναι πολύ πιο χαμηλό από τα 6500 ευρώ που διάβασα λίγο πιο πάνω ...

Οσο για το MPS , φοβερό αμάξι , και στο mobile.de είδα τιμές κάτω από τα 20.000 ευρώ ...

Παιρνουν την αποδειξη αγορας (το οποιο πρεπει να αναφερει οτι εχεις καταβαλει ΦΠΑ) και χρεωνουν για euro4: (τα μικρα ειναι πολυ χαμηλα) 30% για 1600 - 1800cc, 40% για μεχρι 2000cc και 50% απο 2000cc και πανω... Αν η αποδειξη ειναι χαμηλοτερη απο την εργοστασιακη τιμη σε πανε βαση της εργοστασιακης μειων της χρονολογιας πρωτης κυκλοφοριας, αν δεν τους πας αποδειξη παλι παιρνουν το παραπανω, συν 19% φορο (!!!!). Κατι που δε συμφαιρει...
Γενικα, πρεπει να βρεις καποιον που θα σου βαλει μια αποδειξη χαμηλη οσο η εργοστασιακη τιμη γερμανιας (που πχ για ενα WRX μπορει να ειναι 25.000) και οτι εχεις καταβαλει ΦΠΑ...
και τοτε θα σου χρεωσουν αλλα 12.000 και καθαρισες...
Οπως ειπαν παραπανω ειναι δυσκολο αν δεν εχεις γνωστο να στα εχει ολα ετοιμα στη γερμανια ωστε να το παρεις και να φυγεις με μια πινακιδα 10ημερων για ελλαδα και να κανεις ολες τις διαδικασιες ανεξοδα και πολυ γρηγορα μονος σου (περιπου 3-5 μερες για να εχεις κανονικα πινακιδες απο τη στιγμη που θα μπεις στην χωρα)...

Ετσι ενα RX8 ή ενα smart συμφαιρει να το φερεις απο γερμανια... μιας και το πρωτο θα σου βγαλει ενα τελωνιο ΜΑΧ 1500ευρω (12% φορος εισαγωγης) και το δευτερο ~350ευρω (5% φορος εισαγωγης)...
Στα παραπανω θα υπαρχουν μειωσεις αν ειναι 4ετιας το αμαξι... (απλα να θυμαστε οτι τα euro4 ξεκινησαν το νωριτερο το 2004 και μετα και τα παλαιοτερης γενιας ειναι ασυμφορα για εισαγωγη)

Μπορεις να δεις αναλυτικα περισσοτερα στο παρακατω site:
http://www.bloka.com/content/view/49/88/

....είναι ίσως η μαγική συνταγή οικογένειας και γρήγορης και ασφαλής οδήγησης.Κανένα αμάξι μέρχι τώρα (και έχω οδηγήσει πολλά..)δεν με έχει συγκινήσει τόσο σε όλους τους τομείς...........Ενα θηρίο που δεν φωνάζει εαν δεν το προκαλέσεις ότι μπορεί να σε κάνει μιά χαψιά σε δευτερόλεπτα....γιά να δούμε θα κάτσει η δουλειά;

Παιδιά λίγο κράτει..... το Μ5 τότε τι είναι;.... -bye-

Γιάννη μεγειές. -bye-

Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Από φέτος το κόστος είναι πολύ πιο χαμηλό από τα 6500 ευρώ που διάβασα λίγο πιο πάνω ...

Οσο για το MPS , φοβερό αμάξι , και στο mobile.de είδα τιμές κάτω από τα 20.000 ευρώ ...

κατι ελεγαν για μειωσεις... εχεις βρει τα νεα ποσοστα γιατι εγω μονο αυξησεις στα παλαιοτερα βρηκα?
(εκτος αν ενοουσαν την "μειωση" το οτι δεν τα αυξησαν σαν τα παλαια)

ναι ναι μείωση..... αν δείτε τίποτα μειώσεις σφυρίξτε μου και μένα...

Οσο ο ελληνάρας προτιμά να μένει στο νοίκι αλλά να 'χει mercedes, δεν πρόκειται να γίνει καμιά μείωση εις τους αιώνες των αιώνων κι ας πληρώνει όσο πρόστιμα θέλει η Ελλάδα...