Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Διευκρίνιση που φαντάζομαι δεν χρειάζεται..το 3άρι το mps δεν είναι τετρακίνητο!

Ακριβώς, αλά με ιδιαίτερο εμπρός διαφορικό γιά να ανταπεξέλθη στα 260 άλογα.

Τελικά χθές άλλαξα λάστιχα στο mps αλά αποφάσησα μετά απο αρκετό ψάξιμο και κουβέντα με τον λαστιχά και τα παιδιά στο αντίστοιχο ιντερνετικό club να διαφοροποιηθώ απο τις <μαμά> διαστάσεις, επειδή οι επιλογές εκεί ήταν ελάχιστες, και έτσι αντί γιά 2,15χ45χ18, να πάω σε 2,25χ40χ18, αφού οι διαφορές απο ότι κατάλαβα και στην πράξη είναι τελικά προς το καλύτερο μιά και βελτιώθηκε κατά πολύ το πάτημα του αυτοκινήτου στον δρόμο.
Εδω σας παραθέτω και έναν πίνακα-υπολογιστήρι γιά λάστιχα και μπορείτε και εσείς να πειραματιστείτε γιά διάφορες αλλαγές στο δικό σας αυτοκίνητο.Νομίζω ότι θα σας είναι γενικότερα αρκετά χρήσιμο.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Στην δική μου περίπτωση οι νέες διαστάσεις είναι κατά 2,1 % πιό γρήγορες απο τις μαμίσιες.Επίσης αισθητικά επειδή το κενό μεταξύ ρόδας και φτερού αυξήθηκε μου αρέσει περισσότερο.Φυσικά γιά χαμήλωμα δεν το συζητώ καθόλου....
Τα λάστιχα που επέλεξα είναι τα νέα Dunlop SP Sport Max TT, και θεωρούνται πρωτοποριακά γιά πολλούς και διάφορους λόγους.
Διαβάστε εδω...
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=40932

Last edited:
πολύ φαρδιά λάστιχα Γιάννη.. έχε τον νου σου όταν βρέχει !

Πολύ συνηθισμένη διάσταση γιά 18άρες......την ίδια διάσταση είχα και στο ΤΤ και στην βροχή δεν είχα κανένα πρόβλημα αλά με continental λάστιχα.

2 χρονια φοράω 255/35/18 πίσω και 225/40/18 μπροστά και είναι σούπερ και στη βροχή και στις λακούβες.

Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Τάσο το 90% των χιλιομέτρων τα κάνω σε Εθνική οδό...

Ναι και εγω ετσι ελεγα, μεχρι που πανω στην εθνικη σε μια στροφη με μια 140αρα ειχε μια μικρη ταφρο που λογο σκιας δε φαινοταν και εσπασε το ελατηριο της αναρτησης στα δυο!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Ναι και εγω ετσι ελεγα, μεχρι που πανω στην εθνικη σε μια στροφη με μια 140αρα ειχε μια μικρη ταφρο που λογο σκιας δε φαινοταν και εσπασε το ελατηριο της αναρτησης στα δυο!!!!

Εντάξει...οι κανόνες έχουν πάντα και την εξαίρεσή τους.Ελπίζω να μην πετύχω κάποια απο αυτές εγω!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Γιάννη κατ' αρχήν με γεια το καινούργιο εργαλείο! Καλοτάξιδο! -bye-

Στην δική μου περίπτωση οι νέες διαστάσεις είναι κατά 2,1 % πιό γρήγορες απο τις μαμίσιες.Επίσης αισθητικά επειδή το κενό μεταξύ ρόδας και φτερού αυξήθηκε μου αρέσει περισσότερο.

Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ. Το ότι μεγάλωσε το κενό μεταξύ ρόδας και φτερού δεν σημαίνει ότι για τις ίδιες στροφές κινητήρα πηγαίνεις με λιγότερα χιλιόμετρα; Γιατί οι νέες διαστάσεις χαρακτηρίζονται "πιο γρήγορες";

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Γιάννη κατ' αρχήν με γεια το καινούργιο εργαλείο! Καλοτάξιδο! -bye-

Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ. Το ότι μεγάλωσε το κενό μεταξύ ρόδας και φτερού δεν σημαίνει ότι για τις ίδιες στροφές κινητήρα πηγαίνεις με λιγότερα χιλιόμετρα; Γιατί οι νέες διαστάσεις χαρακτηρίζονται "πιο γρήγορες";
...το κενό για το οποίο μιλάμε όχι, δεν έχει καμία σχέση με τις στροφές κινητήρα+χιλιόμετρα.

Μαζί με την αλλαγή εξατμίσεων-καταλύτη-down pipe...χθές έγινε και η προσθήκη του γνωστού πλέον και μοναδικού προγράμματος γιά το mps απο τον Γρηγόρη Δημητριάδη.....επιτέλους ο εγκέφαλος των 2,3 της MAZDA έσπασε!!!
Το μόνο πράγμα που δεν έγινε και θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα είναι η δυναμομέτρηση και η τυχόν διόρθωση εαν χρειαστεί σε κάποια σημεία του προγράμματος, επειδή σήμερα ήταν τεχνικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί.
Σε ότι αφορά τις οδηγικές μου εντυπώσεις μιά που ταξίδεψα κι'όλλα είναι:
ΔΥΝΑΜΗ...ΔΥΝΑΜΗ....ΔΥΝΑΜΗ....ΔΥΝΑΜΗ!!!
Ξαφνικά πήρα στα χέρια μου άλο αυτοκίνητο και ένοιωσα ότι αυτό που είχα μέχρι πριν απλά πήγαινε καλά!!!
Το αμάξι παιδιά με το πρόγραμμα και τις νέες εξατμίσεις που έχω περάσει+καταλύτη+down pipe, σκοτώνει καθότι και τετρακίνητο.Μάλιστα επειδή τελευταία του έχω βάλει και το φίλτρο της bmc σε συδιασμό με τα σχεδόν καινούργια λάστιχα και την νέα σκάστρα ,ένοιωσα κάπου εκεί στα Μέγαρα ερχόμενος προς πατρίδα , να κάνω μιά μικρή παράκαμψη και να το χώσω στην πίστα!!!!ας όψεται που είχε βραδυάσει...
Ο κόφτης πλέον έχει περάσει λίγο μετά τις 7.000 στροφές και τα χιλιόμετρα των 250 χιλιομέτρων έρχονται χωρίς να το καταλάβεις και πολύ, οι δε επιταχύνσεις έχουν περάσει σε άλο επίπεδο!!!
Πολύ δύναμη παιδιά...πολύ δύναμη.Ιδιάιτερα σε στενά δρομάκια όταν πατήσεις το γκάζι δυνατά τα πάντα γύρω σου στενεύουν απίστευτα γρήγορα, και νοιώθεις ότι παίζεις Mc Ray στο Play Station!!!
Απο την άλη, ο γιατρός της όλης ιστορίας, κύριος Δημητριάδης είναι φοβερό παιδί και τον ευχαριστώ πολύ γιά ότι σήμερα μου έμαθε.
Εκείνο πάντως που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι, ότι φουλάροντας απο Αθήνα βενζίνη 100 οκτανίων και μέχρι να φτάσω εδω, με ταχύτητες περίπου τις ίδιες όπως έχω συνηθήσει την διαδρομή (140 Khm)αλά και με αρκετά ανοίγματα (...σήμερα την καταβρήκα στο παιχνίδι με μιά Πόρσε!!!) έκαψα πολύ λιγότερο...μιλάμε γιά οικονομία πάνω απο 30 % και δεν είναι ιδέα μου, αφού τελευταία σημειώνω σχολαστικά τις διαδρομές και τις καταναλώσεις.Οταν τελειώσω το ρεζερβουάρ θα μπορώ να σας πω σίγουρα τι γίνεται....πάντως αυτο μου έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση.
Λοιπόν επειδή μάλλον σας ζάλησα ,την ερχόμενη εβδομάδα που θα γίνει και η δυναμομέτρηση θα σας πω ακριβώς τι έγινε τόσο στα άλογα όσο και στις πιέσεις.Προς το παρών και επειδή ξαναερωτεύτηκα το αμάξι μου πάω να κάνω καμιά βόλτα, γιά να ξανατσεκάρω ότι το αμάξι πάει ΑΠΙΘΑΝΑ!!!

Μισο λεπτο. Ειναι δυνατον να ανεβασεις τα αλογα και να πεσει η καταναλωση? Αυτο πρωτη φορα το ακουω. Παραδοσιακα οταν ανεβασεις την iπποδυναμη ενος αυτοκινητου μεσα απο τον εγκεφαλο παντα υπαρχει συξηση καταναλωσης. Και ειδικα στα αυτοκινητα που φορανε turbo.

Ωραία νέα Γιάννη !
Με γειά το αμάξι, γιατί τώρα σίγουρα είναι άλλο αμάξι !
Βάλτε απόκομμα δυναμομέτρησης όταν το κάνεις να το δούμε.
Θα το έχω στα χέρια μου την ερχόμενη Πέμπτη, και θα σας το ανεβάσω αμέσως.....
Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με την <μεταμόρφωση>...όχι πως έπασχε πριν δηλαδή αλά τώρα είναι πολύ <φέυγα>!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη...

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Μισο λεπτο. Ειναι δυνατον να ανεβασεις τα αλογα και να πεσει η καταναλωση? Αυτο πρωτη φορα το ακουω. Παραδοσιακα οταν ανεβασεις την iπποδυναμη ενος αυτοκινητου μεσα απο τον εγκεφαλο παντα υπαρχει συξηση καταναλωσης. Και ειδικα στα αυτοκινητα που φορανε turbo.

Κι'όμως είναι...και φυσικά μιλάμε γιά οδήγηση normal και όχι το γκάζι στο πάτωμα, γιατί εκεί αλλάζουν τα πράγματα.
Αυτο απο μία άποψη ερνηνεύεται αρκεί να σκεφτείς ότι πλέον τα 140 ας πούμε χιλιόμετρα έρχονται με μικρότερο πάτημα του γκαζιού,άρα και με λιγότερο καύσιμο.Τουλάχιστον εγώ αυτο καταλαβαίνω, και απο τις ψηφιακές ενδείξεις κατανάλωσης όπου πλέον με σταθερή ταχύτητα στα ίδια χιλιόμετρα με πριν και κάτω απο 160 μου δείχνει μικρότερη κατανάλωση απο πριν.
Αυτο που διαπίστωσα εγω το έχουν διαπιστώσει και άλλοι δύο κάτοχοι του ίδιου κινητήρα που προχώρησαν σε αναβάθμιση και τα λέμε στο mazdaspeed club.Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλά αυτη είναι η πραγματικότητα και γιά αυτό πλέον είμαι σίγουρος.

Οι υπολογιστες καταναλωσης που εχουνε τα αυτοκινητα δεν ειναι και πολυ εμπιστοι στις μετρησεις τους. Αυτο ισχυει για ολες τις μαρκες