Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Οι υπολογιστες καταναλωσης που εχουνε τα αυτοκινητα δεν ειναι και πολυ εμπιστοι στις μετρησεις τους. Αυτο ισχυει για ολες τις μαρκες

Πέρα απο τον υπολογιστή κατανάλωσης εγω ξέρω τι λέει η τσέπη μου σε σχέση με το ρεζερβουάρ,και τον χιλιομετρητή, και μέχρι στιγμής έχω κέρδος 40 χιλιόμετρα(20%) με τα ίδια λίτρα βενζίνης και με τον ίδιο τρόπο οδήγησης στα 200 περίπου χιλιόμετρα που έχω δοκιμάσει.

Και λίγα λόγια γιά την αλλαγή των εξατμίσεων....
...λοιπόν ο Θανάσης πρέπει να έχει κάνει καταπληκτική δουλειά.Αλλάχθηκαν ολόκληρες οι εξατμίσεις μαζί με τον καταλύτη απο πίσω μέχρι και το down pipe.Σε συνδιασμό με το ελεύθερο φίλτρο bmc και το πρόγραμμα που μπήκε η δουλειά του Θανάση έδεσε ΑΠΟΛΥΤΑ....
Έπειδή έτυχε να κάνω αμέσως ταξίδι μπορώ να σας πω και μερικά πράγματα γιά τον θόρυβο.
Αρχικά όπως καταλαβαίνετε, όλος ο ήχος του αυτοκινήτου άλλαξε δραματικά!!!Καταπληκτικός θόρυβος που σε συνδιασμό με την καινούργια μεταλική σκάστρα διπλού τύπου σκοτώνει διατηρώντας το <μέτρον άριστον>!!!
Ξεχάστε την σχεδόν απόλυτη ησυχία που έχετε συνηθήσει με τις μαμά εξατμίσεις.Εδω μιλάμε ότι το θηρίο φωνάζει, αλά δεν κράζει!!!όπως πρέπει δηλαδή.
Με άλα λόγια μπορεί μεν να ακούγεται ο θόρυβος ακόμη και όταν έχεις τα παράθυρα κλειστά, αλά σε καμία περίπτωση σε ταξίδι η μέσα στην πόλη δεν γίνεται κουραστικός.Φυσικά δεν έχουμε τα ίδια αυτιά όλλοι και περί ορέξεως...
Απο την άλη προσωπικά, ακόμη και εαν ο θόρυβος ήταν μεγαλύτερος, σε σχέση με ότι πήρα στα χέρια μου σήμερα και πάλι δεν θα το άλλαζα με τίποτα....Θάνο σε ευχαριστώ πολύ.
Οι foto που ακολουθούν είναι απο το κινητό, ωπότε δείξτε μιά μικρή επιοίκια!!!

Last edited:
Και λίγα λόγια για την προσθήκη του turbo meter της Deffi with Link που πλέον ήταν απαραίτητο να μπεί.Αυτό που μένει τώρα είναι η δερμάτινη θήκη που θα το ντύσει στα χρώματα του ταμπλώ.
Εδω βλέπετε στο αμάξι μου το τουρμπόμετρο της defi όταν είναι κλειστός ο κινητήρας πως φαίνεται και σε πιά ακριβώς θέση μπήκε....

Στην συνέχεια πως φαίνεται όταν ανοίξει η μηχανή....

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε πόσο καλά ταιριάζει ο φωτισμός του με τον υπόλοιπο φωτισμό στο ταμπλώ οργάνων...

Και εδω το περίφημο link με το οποίο μπορείς να κάνεις τα πάντα.Το βλέπετε φωτισμένο, αφού φωτίζεται σε άσπρο χρώμα μόνο όταν ανοίξουν τα φώτα....να ήταν και κόκκινο τι καλά!!!
Τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος της θήκης γιά μικροαντικείμενα μπροστά απο τα πόδια του οδηγού έτσι ώστε να φαίνεται και να είναι προσιτό στον χειρισμό όταν χρειαστεί και μπορώ να σας πω ότι δεν ενοχλεί καθόλου.

Γιάννη έχω ερώτηση...
Η σκάστρα μπήκε για λόγους ηχητικούς ή ουσίας ;
Φίλος μου με a3 1.8t έβαλε αλλά είχε διαφορά στην απόκριση, προς τα κάτω όμως, οπότε την έβγαλε, έβαλε την μαμά-αθόρυβη κ όλα οκ.

Γιάννη έχω ερώτηση...
Φίλος μου με a3 1.8t έβαλε αλλά είχε διαφορά στην απόκριση, προς τα κάτω όμως, οπότε την έβγαλε, έβαλε την μαμά-αθόρυβη κ όλα οκ.

Γιά λόγους ουσίας αφού πλέον παίζουν άλες θερμοκρασίες και η πλαστικούρα δεν έκανε.Ετσι και αλλοιώς είναι ρυθμισμένη σχεδόν εντελώς κλειστή, όπως η μαμά δηλαδή.Το θέμα εξάτμισης γενικά κόστισε 1400 ευρώ.

Μισο λεπτο. Ειναι δυνατον να ανεβασεις τα αλογα και να πεσει η καταναλωση? Αυτο πρωτη φορα το ακουω. Παραδοσιακα οταν ανεβασεις την iπποδυναμη ενος αυτοκινητου μεσα απο τον εγκεφαλο παντα υπαρχει συξηση καταναλωσης. Και ειδικα στα αυτοκινητα που φορανε turbo.

Και όμως, στα τούρμπο, στον ανοιχτό δρόμο, τα προγραμματισμένα καίνε λιγότερο... Εχεις δύναμη αμεσότερα, νωρίτερα (σε στροφές), οπότε και δεν χρειάζεται να κάθεσαι με το πόδι στο γκάζι... Αρα και δουλεύεις περισσότερη ώρα με υποπίεση... Αυτά φυσικά σε νορμάλ ταξίδι. Εκεί που -δυστυχώς- είναι άσχημα τα πράγματα, είναι σε κίνηση... Εκεί... έχει κλάμα.

Γιάννη έχω ερώτηση...

Συνήθως δεν παίζουν σωστά οι ανοιχτές στα 20VT. Ελάχιστοι πήραν σε δύναμη, οι περισσότεροι ή έχασαν, ή άρχισε ο εγκέφαλος να βγάζει σφάλματα...

Και όμως, στα τούρμπο, στον ανοιχτό δρόμο, τα προγραμματισμένα καίνε λιγότερο... Εχεις δύναμη αμεσότερα, νωρίτερα (σε στροφές), οπότε και δεν χρειάζεται να κάθεσαι με το πόδι στο γκάζι... Αρα και δουλεύεις περισσότερη ώρα με υποπίεση... Αυτά φυσικά σε νορμάλ ταξίδι. Εκεί που -δυστυχώς- είναι άσχημα τα πράγματα, είναι σε κίνηση... Εκεί... έχει κλάμα.

Συνήθως δεν παίζουν σωστά οι ανοιχτές στα 20VT. Ελάχιστοι πήραν σε δύναμη, οι περισσότεροι ή έχασαν, ή άρχισε ο εγκέφαλος να βγάζει σφάλματα...

Ακριβώς...και γιά να αποφύγω ενδεχόμενο τέτοιο πρόβλημα, ενω παράλληλα να αποφύγω και την πλαστικούρα επέλεξα την συγκεκριμένη σκάστρα γιά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε ανοιχτή-κλειστή και ενδιάμεσα.

Μπορεις να δωσεις πληροφοριες για το που εφτιαξες προγραμμα, εξατμησεις και ποια bov τελικα πηρες?

ΥΓ. Δε σε ζηλευω καθολου!... οχι οχι... αληθεια λεω!!!

Μπορεις να δωσεις πληροφοριες για το που εφτιαξες προγραμμα, εξατμησεις και ποια bov τελικα πηρες?

ΥΓ. Δε σε ζηλευω καθολου!... οχι οχι... αληθεια λεω!!!
Το πρόγραμμα στον Γρογόρη Δημητριάδη στον Πειραιά.....τις εξατμίσεις στον Θανάση (δεν θυμάμαι επώνυμο...)που μου σύστησε ο Γρηγόρης στην Αμφιάλη, και η σκάστρα είναι η Turbosmart Dual Port Blow off Valve - Mazdaspeed 3, 6 απο Αμερική...
http://www.mazdaspeedstore.com/home.php?cat=101

Εχεις και εσυ τον ίδιο κινητήρα και σε ενδιαφέρει;

Πολύ όμορφα όλα Γιάννη!
Και μια παρατήρηση, όποτε βελτιώνεις τον κινητήρα σωστά σε οικονομική οδήγηση (όχι το γκάζι στο πάτωμα) θα καίει λιγότερα, γιατί θα πηγαίνεις πάντα με μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο λόγω αυξημένης ροπής, ενώ δεν θα "κουράζεται" εύκολα το μοτέρ και άρα θα καταναλώνει λιγότερη βενζίνη.
Τα ίδια έχω δει και εγώ στο αυτοκίνητό μου με ατμοσφαιρική βελτίωση (κοντά 30% αύξηση ιπποδύναμης) που με συντηρητική οδήγηση ακόμα και στην Αθήνα βγάζω περίπου 35% περισσότερα χιλιόμετρα στο κάθε γέμισμα (η πέμπτη είναι πια πολύ συχνή από τα 60 κμ, ενώ πριν δεν υπήρχε καν σαν σκέψη).

Πολύ όμορφα όλα Γιάννη!
Και μια παρατήρηση, όποτε βελτιώνεις τον κινητήρα σωστά σε οικονομική οδήγηση (όχι το γκάζι στο πάτωμα) θα καίει λιγότερα, γιατί θα πηγαίνεις πάντα με μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο λόγω αυξημένης ροπής, ενώ δεν θα "κουράζεται" εύκολα το μοτέρ και άρα θα καταναλώνει λιγότερη βενζίνη.
Τα ίδια έχω δει και εγώ στο αυτοκίνητό μου με ατμοσφαιρική βελτίωση (κοντά 30% αύξηση ιπποδύναμης) που με συντηρητική οδήγηση ακόμα και στην Αθήνα βγάζω περίπου 35% περισσότερα χιλιόμετρα στο κάθε γέμισμα (η πέμπτη είναι πια πολύ συχνή από τα 60 κμ, ενώ πριν δεν υπήρχε καν σαν σκέψη).

Ετσι είναι Γιώργο....τελικά δεν είμαι ο μόνος εδω μέσα που έχω παρατηρήσει αυτά περί κατανάλωσης με την προσθήκη προγράμματος η τέλως πάντων με τον όποιο τρόπο αύξηση της ιπποδύναμης...Οσο γιά το 35% που λές...τελικά δεν το λες τυχαία γιατί απο ότι έχω μιλήσει με άλα παιδιά αλά απο ότι βλέπω και εγω, κάπου εκεί παίζουν τα νούμερα...δεν είναι και λίγο!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Το πρόγραμμα στον Γρογόρη Δημητριάδη στον Πειραιά.....τις εξατμίσεις στον Θανάση (δεν θυμάμαι επώνυμο...)που μου σύστησε ο Γρηγόρης στην Αμφιάλη, και η σκάστρα είναι η Turbosmart Dual Port Blow off Valve - Mazdaspeed 3, 6 απο Αμερική...
http://www.mazdaspeedstore.com/home.php?cat=101

Εχεις και εσυ τον ίδιο κινητήρα και σε ενδιαφέρει;

Ναι μολις βρηκα το 3mps σε μαυρο και ειμαι στα παζαρια... δυσκολα παζαρια ομως μιας και το ξερει οτι ειναι το μονο που πωλειται... (μα γιατι κανεις δε τα δινει!!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Ναι μολις βρηκα το 3mps σε μαυρο και ειμαι στα παζαρια... δυσκολα παζαρια ομως μιας και το ξερει οτι ειναι το μονο που πωλειται... (μα γιατι κανεις δε τα δινει!!!)
Μαύρο κι'όλλας;πολύ καλό!!!!
Νομίζω ότι στην κατηγορία του και όχι μόνο δεν έχει αντίπαλο.....
Κοίτα τώρα.....γιά τα παζάρια παίζετε με καλά χαρτιά και οι δύο...
Αυτός γιατί ξέρει ότι δεν κυκλοφορούν και δεν πωλούνται πολλά, και εσυ γιατί ξέρεις ότι ένα τέτοιο αμάξι δεν θα το ζητήσουν πολλοί γιά πολλούς και διάφορυς λόγους.Υπ'όψιν ότι με το πρόγραμμα το 3άρι πετάει!!!!
Μόλις με το καλό το πάρεις έλα στο mazdaspeed club να τα πούμε καλύτερα...
Οσο γιά την απορία σου απλό είναι....κυκλοφορούν πολλά γιά να υπάρχει προσφορά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Μαύρο κι'όλλας;πολύ καλό!!!!

Ναι ρε συ Γιαννη... ολοι κοκκινα τα εχουν (και που και που ολο και καποιος το δινει) και μου θυμιζουν το κοκκινο του Golf GTI (V)... την σουπα των δρομων... και ουτε καν το συζητω για τετοιο χρωμα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Ναι ρε συ Γιαννη... ολοι κοκκινα τα εχουν (και που και που ολο και καποιος το δινει) και μου θυμιζουν το κοκκινο του Golf GTI (V)... την σουπα των δρομων... και ουτε καν το συζητω για τετοιο χρωμα!

Θα σε ρώταγα τώρα γιά την τιμή, αλά άσ'το καλύτερα γιατί μας διαβάζουν πολλοί και ποτέ δεν ξέρεις!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

δεν εχεις δικιο, το κοκκινο της mazda ειναι πολυ ιδιαιτερο.
πορτοκαλοφερνει ελαφρως και δεν ειναι το βαθυ κοκκινο του golf.
απο την αλλη σε μαυρο (που εξακολουθει να ειναι πολυ ωραιο) χανονται ολα τα μαυρα πλαστικα (πισω προφυλ. μασκα εμπρος) που τουμπανιαζουν το mps.

επειδη κιεγω το εψαξα αρκετα πριν καταληξω στο κοκκινο , πιστεψε με μονο σε ασπρο και κοκκινο φαινονται τα μαυρα και δειχνει τοσο ομορφο .

αλλα παλι ολα ειναι υποκειμενικα.

οπως καταλαβες εχω παρει κοκκινο -bye--bye-