Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Καλημέρα σε όλους!!!

Λοιπόν....είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το παρόν θέμα έχει ιδιαίτερα μεγάλη θέαση..μέσα σε 5 βδομάδες έχει φτάσει τις 10.000 θεάσεις(όταν ένα θέμα για ένα recorder που άνοιξα στην Home cinema-προ τριμήνου-έχει φτάσει τις 7.000 θεάσεις...)...

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα...

αυτό σημαίνει-για μένα-ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η μεταφορά της εμπειρίας μου για το τι θα συναντήσει κάποιος στην αναζήτηση του για μηχανήματα υψηλής πιστότητας...

Το θέμα μου δεν είναι αν τα ηχεία των 3.000 ευρώ λογίζονται Hiend-άδικα...το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτό...
εγώ θέλω ν´αποκτήσω το καλύτερο ηχείο που υπάρχει σε αυτά τα χρήματα...βάσει των-όποιων-ακουστικών προτιμήσεων μου και του γούστου μου....

το άνοιξα στην Hiend κατηγορία γιατί τα ηχεία που κοστίζουν 3.000 ευρώ διακινούνται-ΜΟΝΟ-από τις Hiend αντιπροσωπείες και όλο το περιβάλλον στο οποίο έχω κινηθεί(θέλοντας και μη...) είναι Hiend-άδικο...είναι οι ίδιοι αντιπρόσωποι που διακινούν και τα πανάκριβα μηχανήματα...

δεν απαιτώ ν´ακούσω από τα ηχεία των 3.000 ευρώ ήχο καλύτερο από ηχεία των 30.000 ευρώ...βασικά δεν απαιτώ τίποτα,ούτε έχω πολλές αγκυλώσεις...και μου αρέσει η ανταλλαγή απόψεων που έχει γίνει μέχρι τώρα...

συνεχίζουμε λοιπόν...

Μέχρι ν' αποφασίσεις τι θα πάρεις,στις πόσες δεκάδες χιλιάδες θεάσεις,βλέπεις να πάει το θέμα;:flipout::flipout::flipout:

Φιλε Νάσο δέν μας διευκρίνησες τί είναι αυτό πού σέ ενοχλει ηχητικά στά Spendor πού εχεις καί τί ψάχνεις από ενα ηχείο στήν κατηγορία των 3000e. Μ αυτό τόν τρόπο πιστεύω οτι πιθανόν θά βοηθηθείς καλύτερα.

τι με ενοχλεί???....τόχω απαντήσει στην αρχή του θέματος: απολύτως τίποτα!!

έζησα μαζί τους ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ-ολόκληρα-ΧΡΟΝΙΑ!!!..απλά θέλω να τ´αλλάξω...

τι ψάχνω???..ο ήχος που ψάχνω είναι νάναι φυσικός...να κλείνω τα μάτια και να έχω την αίσθηση της παρουσίας του χώρου της ηχογράφησης...νάναι αναλυτικός και ζωντανός..γεμάτος ενέργεια...χωρίς υπερβολές...και χρωματισμούς στα άκρα...

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

τι με ενοχλεί???....τόχω απαντήσει στην αρχή του θέματος: απολύτως τίποτα!!

έζησα μαζί τους ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ-ολόκληρα-ΧΡΟΝΙΑ!!!..απλά θέλω να τ´αλλάξω...

Ο σημαντικοτερος λογος

Μπραβο Νασο!!!
-bye-

εγώ θέλω ν´αποκτήσω το καλύτερο ηχείο που υπάρχει σε αυτά τα χρήματα...βάσει των-όποιων-ακουστικών προτιμήσεων μου και του γούστου μου....

νασο γεια σου ξανα :ernaehrung004:

εδω ειναι ενα βασικο λαθος που κανουμε πολλοι!
καλυτερο ηχειο δεν υπαρχει γιατι ποτε δεν ακους ενα ηχειο μονο του!:afro:
ακους το συνδυασμο ηχειου και ενισχυτη με το σημα της πηγης κλπ κλπ.

ειναι οχι απλα πιθανο, αλλα σιγουρο, οτι αλλο ηχειο στον συγκεκριμενο χωρο σου θα παιξει καλυτερα με τον μικρο τρανζιστορατο σου που θα παιρνει σημα απο τη συγκεκριμενη πηγη σου και αλλο με εναν καλυτερο-δυνατοτερο-καθαροτερο κλπ ενισχυτη!

εσυ εισαι στη δυσκολη θεση σημερα, να εχεις ως βιωμα ενα σχετικα ισορροπημενο ακουσμα μεσα απο τον συγκεκριμενο ενισχυτη σου σε συνοδια των γλυκοηχων γενικα σπεντορ.

φοβαμαι οτι με τα atc πανω στο συγκεκριμενο ενισχυτη μεσα στο δικο σου ΧΩΡΟ, οτι ειναι πιθανο να ερθουν στιγμες που θα αναπολεις με νοσταλγια τα σπεντορ!!:twoguns:

οσο πιο διαφανο και οσο πιο αποκαλυπτικο και "χρονισμενο" το συνολο ενισχυτης σου-ηχειο, τοσο πιο πολυ θα σου εκθεσει ενα χωρο.
και απο την αλλη οσο πιο διαφανο και αποκαλυπτικο ενα ηχειο, τοσο πιο πολυ θα δειξει τις ατελειες ενος ενισχυτη σε ενα κακο ακουστικα χωρο.

ειδα οτι σκεπτεσαι την αλλαγη ενισχυτη καποια στιγμη.
αν αυτη η στιγμη αργησει, η δικια μου συμβουλη ειναι να περιμενεις να τα παρεις τα ηχεια μαζι με το νεο ενισχυτη και να κρατησεις μεχρι τοτε τα σπεντορ.

αν παλι κατι θες να αλλαξεις, παρε ενα καλυτερο ιντερκονεκτ ή καλυτερα καλωδια ηχειων ή αντικραδασμικες βασεις.
δεν θα πανε χαμενα σε ενα καλυτερο συστημα.

οπως και αν εχει το πραγμα, φιλε νασο, εγω στη θεση σου δεν θα επαιρνα τα atc αν δεν τα ακουγα πρωτα μεσα στο δικο μου χωρο. ακομα και με τον ενισχυτη που εχεις τωρα
αν το κανεις αυτο και σε ικανοποιουν το ιδιο, τοτε βουρ στο πατσα!:Banane0:

βεβαια τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις, συνεχισε να μαζευεις εμπειριες :ernaehrung004:

οι συμβιβασμοί είναι δεδομένοι...Atc στον χώρο μου μπορούν να μπουν μόνο τα δικά μου(αν τ´αγοράσω...)...

ο αντιπρόσωπος δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία...

τάκουσα με τον ενισχυτή μου και ήταν το πιο καλό άκουσμα κατά την γνώμη μου...

άρα υποθέτω ότι θα παίζουν παρόμοια στον χώρο μου...

ό,τι κι αν αγοράσω τελικά,ο χώρος θα μετρηθεί με όργανα και φροντιστεί όσο καλύτερα γίνεται...

όσον αφορά την άποψή σου να περιμένω ν´αγοράσω ηχεία-ενισχυτή "πακέτο" δεν βγαίνει ούτε από οικονομικής,ούτε από ψυχολογικής άποψης...

Χωρις να θελω να σε απογοητευσω Νασο,απλα να το υποθετεις ,δυστυχως δεν ειναι παντα ετσι και αυτο ειναι που σε κανει να τρελλαινεσαι.Τα αγοραζεις ιδια οπως τα ακουσες ,αλλα καμμια φορα δεν ακους αυτο που ακουσες αλλου.Ψαξε μηπως καποιος φιλος τα εχει και τα ακουσεται στο χωρο σου.

Σε καθε περιπτωση δωσε βαρυτητα στο οπτικο μερος.
Αυτο τουλαχιστον θα μεινει το ιδιο. ;-)

Εγώ πάλι (και για να καθυσηχάσω το Νάσο) πιστεύω ότι ένα ηχείο μπορούμε να το επιλέξουμε ακούγοντάς το και σε άλλο χώρο.

Αυτό γιατί βασικά μεγέθη όπως ο ηχητικός του χαρακτήρας και ο όγκος που είναι ικανό να αναπαράγει αναγνωρίζονται εύκολα.
Ειδικά το πρώτο.

Πολλές φορές είναι δυνατόν να ακουστεί και καλύτερα από αυτό που ακούσαμε σε κάποια έκθεση.

Αν το καλοσκευθούμε όλα αυτά τα περί 'ακούσματος' είναι χαζoμάρες...
Οι λόγοι είναι αρκετοί...
-Ποτέ οι αντιπρόσωποι δε θα έχουν όλα τα προιόντα προς επίδειξη ιδίως τα ακριβά μοντέλα...Οπότε 'ακούς' μόνα αυτά που έχουν στημένα σαν demo...
-Ποτέ δε θα ακούσεις μηχάνημα με τα ίδια συνοδά που θα τ'ακούς στο χώρο σου και στο σύστημά σου...Οπότε δώρον-άδωρον...
-Εμείς οι κοινοί θνητοί hi-end_άδες συνήθως ΔΕΝ έχουμε σύστημα αναφοράς για να συγκρίνουμε...Έτσι αφήνουμε την κρίση μόνα στα άπειρα πολλές φορές αυτιά μας...
-Παίζει καλά??? Με τί πρόγραμμα παίζει 'καλά' και με τι μέτρο θα συγκρίνεις αυτό το 'καλά'??? Σίγουρα θα έχετε τύχει σε κουβέντες στις φθινοπωρινές εκθέσεις που το ίδιο μηχάνημα στον ένα τύπο ακούγεται τέλεια και στον άλλο σκ__ά...
-Τι προτείνω???...Εμπιστεύεσαι μια κλασσική καταξιωμένη φίρμα με ιστορία και συνέπεια και διαλέγεις ένα προιόν της που είναι πιο κοντά στο budjet που διαθέτεις...Ποιές είναι αυτές οι εταιρίες??? Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω...Μα οι εταιρίες που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες τα προιόντα τους στα production και στα mastering studios......Atc, Pmc, Spendor, harbeth, Kef-ref, b&w, tannoy...Εγγλέζικο και monitor....τίποτε άλλο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

... -Τι προτείνω???...Εμπιστεύεσαι μια κλασσική καταξιωμένη φίρμα με ιστορία και συνέπεια και διαλέγεις ένα προιόν της που είναι πιο κοντά στο budjet που διαθέτεις...

ΟΚ!, αυτός ο τρόπος επιλογής σίγουρα θα μας κάνει περίφανους γιά το άνω του μετρίου μηχανήματος που επιλέξαμε. Αλλά με το ματσάρισμα τι γίνεται? Μπορεί ένα μέτριο μηχάνημα να μας παίξει καλά και ένα άλλο κορυφαίο όχι.

Στο forun γι'αυτό βρισκόμαστε, γιά να ανταλλάσουμε την εμπειρία, ώστε να βοηθούμε αλλήλους και εαυτόν. :ADFAD2:

Το έχω ξαναγράψει.Υπάρχουν επαγγελματίες στον χώρο (λίγοι αλλά υπάρχουν),που θα ικανοποιήσουν την λογική απαίτηση για ακρόαση στο σπίτι.Προσωπικά,αγοράζω απο το ίδιο κατάστημα εδώ και 10 χρόνια κι ότι ζήτησα-μέχρι και πολύ ακριβά μηχανήματα,πάντα το είχα.

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

.... Αλλά με το ματσάρισμα τι γίνεται? Μπορεί ένα μέτριο μηχάνημα να μας παίξει καλά και ένα άλλο κορυφαίο όχι.
Στο forun γι'αυτό βρισκόμαστε, γιά να ανταλλάσουμε την εμπειρία, ώστε να βοηθούμε αλλήλους και εαυτόν. :ADFAD2:
Δεν είπα να μη συζητάμε...
Όμως αυτό για το ματσάρισμα και για το πως ένα μέτριο μηχάνημα μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα κορυφαίο θα ήθελα κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις και παραδείγματα...

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Το έχω ξαναγράψει.Υπάρχουν επαγγελματίες στον χώρο (λίγοι αλλά υπάρχουν),που θα ικανοποιήσουν την λογική απαίτηση για ακρόαση στο σπίτι.Προσωπικά,αγοράζω απο το ίδιο κατάστημα εδώ και 10 χρόνια κι ότι ζήτησα-μέχρι και πολύ ακριβά μηχανήματα,πάντα το είχα.
Εγώ πάλι όταν τον προηγούμενο Φλεβάρη(2007) ενδιαφερόμουν για τα spendor s9e και ζήτησα από τον αντιπρόσωπο ακρόαση μου είπε πως θα τα έφερνε μόνο κατόπιν παραγγελίας αγοράς...Και μιλάμε για ηχείο των 3-4κ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Δεν είπα να μη συζητάμε...
Όμως αυτό για το ματσάρισμα και για το πως ένα μέτριο μηχάνημα μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα κορυφαίο θα ήθελα κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις και παραδείγματα...

Εχει ήδη απαντηθεί στην σελίδα 31.Ναί μπορεί να συμβεί με ηχεία κυρίως.Πηγές και ενισχυτές σαφώς δεν θα παίξουν χειρότερα,απλά θα χαντακωθούν ανάμεσα σε κακά ή μέτρια μηχανήματα.

Φυσικά,μιλάω για λογικά ματσαρίσματα.Για παράδειγμα,άν οδηγήσεις μ' ένα SET ή λάμπα ένα ακατάλληλο ηχείο,θα παίξουν χειρότερα απο ένα φθηνότερο και λογικά ματσαρισμένο σύστημα.

Last edited: