Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Εγώ πάλι όταν τον προηγούμενο Φλεβάρη(2007) ενδιαφερόμουν για τα spendor s9e και ζήτησα από τον αντιπρόσωπο ακρόαση μου είπε πως θα τα έφερνε μόνο κατόπιν παραγγελίας αγοράς...Και μιλάμε για ηχείο των 3-4κ...

Προφανώς,δεν εμπίπτει στην κατηγορία που αναφέρομαι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Δεν είπα να μη συζητάμε...
Όμως αυτό για το ματσάρισμα και για το πως ένα μέτριο μηχάνημα μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα κορυφαίο θα ήθελα κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις και παραδείγματα...

Π.Χ στα εφτάρια της Harbeth ο Cyrus III έβγαλε πιό ανθρώπινες φωνές και λοιπά μεσαία από το set VK-20 και VK-250 της B.A.T.
Μετά βέβαια και από άλλες δοκιμές συνδιασμών τα ηχεία αλλάχτηκαν.

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Αν το καλοσκευθούμε όλα αυτά τα περί 'ακούσματος' είναι χαζoμάρες...
Οι λόγοι είναι αρκετοί...
-Ποτέ οι αντιπρόσωποι δε θα έχουν όλα τα προιόντα προς επίδειξη ιδίως τα ακριβά μοντέλα...Οπότε 'ακούς' μόνα αυτά που έχουν στημένα σαν demo...
-Ποτέ δε θα ακούσεις μηχάνημα με τα ίδια συνοδά που θα τ'ακούς στο χώρο σου και στο σύστημά σου...Οπότε δώρον-άδωρον...
-Εμείς οι κοινοί θνητοί hi-end_άδες συνήθως ΔΕΝ έχουμε σύστημα αναφοράς για να συγκρίνουμε...Έτσι αφήνουμε την κρίση μόνα στα άπειρα πολλές φορές αυτιά μας...
-Παίζει καλά??? Με τί πρόγραμμα παίζει 'καλά' και με τι μέτρο θα συγκρίνεις αυτό το 'καλά'??? Σίγουρα θα έχετε τύχει σε κουβέντες στις φθινοπωρινές εκθέσεις που το ίδιο μηχάνημα στον ένα τύπο ακούγεται τέλεια και στον άλλο σκ__ά...
-Τι προτείνω???...Εμπιστεύεσαι μια κλασσική καταξιωμένη φίρμα με ιστορία και συνέπεια και διαλέγεις ένα προιόν της που είναι πιο κοντά στο budjet που διαθέτεις...Ποιές είναι αυτές οι εταιρίες??? Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω...Μα οι εταιρίες που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες τα προιόντα τους στα production και στα mastering studios......Atc, Pmc, Spendor, harbeth, Kef-ref, b&w, tannoy...Εγγλέζικο και monitor....τίποτε άλλο...

Kαλημέρα...

ομολογώ ότι η τοποθέτηση του ONGAKU με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο...

τα ίδια κι εγώ σκέφτομαι...

Εγώ πάλι (και για να καθυσηχάσω το Νάσο) πιστεύω ότι ένα ηχείο μπορούμε να το επιλέξουμε ακούγοντάς το και σε άλλο χώρο.

Αυτό γιατί βασικά μεγέθη όπως ο ηχητικός του χαρακτήρας και ο όγκος που είναι ικανό να αναπαράγει αναγνωρίζονται εύκολα.
Ειδικά το πρώτο.

Πολλές φορές είναι δυνατόν να ακουστεί και καλύτερα από αυτό που ακούσαμε σε κάποια έκθεση.

εννοείται ότι συμφωνώ και με τον Στέργιο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Εχει ήδη απαντηθεί στην σελίδα 31.Ναί μπορεί να συμβεί με ηχεία κυρίως.Πηγές και ενισχυτές σαφώς δεν θα παίξουν χειρότερα,απλά θα χαντακωθούν ανάμεσα σε κακά ή μέτρια μηχανήματα.

Φυσικά,μιλάω για λογικά ματσαρίσματα.Για παράδειγμα,άν οδηγήσεις μ' ένα SET ή λάμπα ένα ακατάλληλο ηχείο,θα παίξουν χειρότερα απο ένα φθηνότερο και λογικά ματσαρισμένο σύστημα.
Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσει κανείς να ταιριάξει τα αταίριαστα...Φυσικά και ένας SET των 3 watts ή των 8 watts δεν μπορεί να 'κουνήσει' σωστά τα 2 * 8'' woofers ενός μεγάλου ηχείου...Ούτε το βλέπω σωστό να δώσεις ένα κάρο ευρά για κορυφαία ηχεία και να προσπαθείς να τα οδηγήσεις με φθηνιάρικα ενισχυτικά...(σπόντα...:flipout:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσει κανείς να ταιριάξει τα αταίριαστα...Φυσικά και ένας SET των 3 watts ή των 8 watts δεν μπορεί να 'κουνήσει' σωστά τα 2 * 8'' woofers ενός μεγάλου ηχείου...Ούτε το βλέπω σωστό να δώσεις ένα κάρο ευρά για κορυφαία ηχεία και να προσπαθείς να τα οδηγήσεις με φθηνιάρικα ενισχυτικά...(σπόντα...:flipout:)

Οχι απόλυτα σωστό.
Για πολλές δεκαετίες έπαιζαν 15άρια με PushPullάκια των 20watt (υπάρχουν πολλά SET σ αυτή την ισχύ, αν μιλάμε για την ισχύ μόνο).

Είναι όμως γενικά σωστό, κι αυτό έχει να κάνει με την μέτρια ποιότητα των μεγαφώνων αλλά και τις σχεδιαστικές (και όχι μόνο) προτεραιότητες των εταιρειών παραγωγής ηχείων.

Δεν νομίζω ότι το παρακάτω ποίημα θα είχε πρόβλημα να παίξει με SET.

large-westminster_royal_Gon-off.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Ούτε το βλέπω σωστό να δώσεις ένα κάρο ευρά για κορυφαία ηχεία και να προσπαθείς να τα οδηγήσεις με φθηνιάρικα ενισχυτικά...(σπόντα...:flipout:)

Λητή μένω.

Πριν έρθεις φόρα και καμιά πάνα καλού-κακού... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Λητή μένω.

Πριν έρθεις φόρα και καμιά πάνα καλού-κακού... :grinning-smiley-043
Καλώς τον φίλο Κακαλιό...Τι γίνεται πως παν τα κέφια...Η Σαλονίκη καλά...Τα βγάλανε τα πάνελ από την παραλία...??? Αυτά τα έργα τι σου κάνουν ρε παιδάκι μου...:flipout:

Ας μην ξεφεύγουμε...

Τι άκουσε ο Νάσος μέχρι στιγμής; Τι του άρεσε; Για να ανακεφαλαιώσουμε και να τον βοηθήσουμε κι άλλο αν μπορούμε.

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

αν παλι κατι θες να αλλαξεις, παρε ενα καλυτερο ιντερκονεκτ ή καλυτερα καλωδια ηχειων ή αντικραδασμικες βασεις.
δεν θα πανε χαμενα σε ενα καλυτερο συστημα.

βεβαια τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις, συνεχισε να μαζευεις εμπειριες :ernaehrung004:[/QUOTE]

Και για να μην γίνομαι πάντα κακός συμφωνώ με τόν φίλο γιατί τα Spendor που αγόρασες τότε ...??? άν τα αγόραζες σήμερα θα είχαν μεγαλύτερη τιμή απο αυτά που ψάχνεις ... στα σημερινά των 3000 ευρώ
που είναι όμορφα κουτιά...
Τώρα άν θες ενα κόσμημα κατά waf προχωράς σε νέα ηχεία..
άν θές ένα κόσμημα σε ήχο το έχεις ήδη και δεν το ξέρεις γιατί ποτέ δεν τα άκουσες όπως έπρεπε .Ξεχνάς οτι τα ηχεία σου είναι απο καλή Οικογένεια...

Πολύ φιλικά να λάβεις υπ όψιν οτι ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ οι περισσότεροι δεν τα έχουμε ακούσει ΠΟΤΕ γιατί ποτέ δεν πιστέψαμε σε στήρηξη, καλωδια κλπ...και αυτό είναι το λάθος μας....

Καλημέρα...

δεκαπέντε ετών ηχεία ΔΕΝ παίζουν...έχουν πάθει φυσική φθορά...και ΔΕΝ θα είχαν-τώρα-μεγαλύτερη αξία από 3.000 ευρώ...κάνεις λάθος!!!!

εκείνη την εποχή τα βαρβάτα Spendor ήταν τα SP1/2 και τα S100!!!

Και συνεχίζουν να είναι πολύ βαρβάτα...
Αλλά πανάθεμά τα είναι σαν μπαούλα...
Αν είχα χώρο,τον κατάλληλο ενισχυτή(λάμπα) κι ήμουν...ανύπαντρος,δεν θα σκεφτόμουνα κάν για οτιδήποτε άλλο.

Νάσο, κατά τα άλλα πως πάει η αναζήτηση;
Όπως σωστά υπέθεσες σε προηγούμενο post σου όπου μιλούσες για τις θεάσεις, πολύς κόσμος παρακολουθεί το thread και πιθανότατα βρίσκονται στην φάση ανάλογου ψαξίματος σαν και σένα.
Μετά από τόσα posts, ακόμα κι εμείς που παρακολουθούμε από "μακριά" έχουμε μια αγωνία...
Άλλωστε, όπως όλοι στο χώρο γνωρίζουν, η διαδικασία μέχρι την τελική απόφαση και την αγορά, είναι ίσως η πιό ενδιαφέρουσα και η πιό συγκινητική. Αμέσως μετά αρχίζουν άλλα επεισόδια και άλλες συγκινήσεις, καλές και ...κακές!

Κατέληξες κάπου ή όχι ακόμα;
Άν θυμάμαι καλά, "έγερνες" προς τα ATC τα 40άρια(κι όχι άδικα νομίζω).
Αλλά είχες πει πως 'ηθελες να κάνεις και κανα δυό ακροάσεις ακόμη, σε Vienna κ.λ.π.
Πώς πήγε; Όταν καταλήξεις τελικά, φαντάζομαι θα μας πείς και τους λόγους που σε οδήγησαν στην συγκεκριμένη αγορά.
Όπου κι αν βρίσκεσαι, Καλή συνέχεια κι απο μένα.

Καλό απόγευμα φίλοι μου...

φίλε μου ian καλησπέρα...

η αναζήτηση συνεχίστηκε σήμερα...όπως σας είχα πει, πήγα και άκουσα τα Vienna Mozart....

όμως τώρα δεν προλαβαίνω να γράψω γιατί ετοιμάζομαι να πάω σ´ένα γάμο!!!:D

μείνεται συντονισμένοι...γιατί αύριο θα έχουμε τις αναλυτικές λεπτομέρειες της ακρόασης και τα συμπεράσματά μου!!!

και φυσικά τα...παραπολιτικά της γνωριμίας μου με τον αντιπρόσωπο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

όμως τώρα δεν προλαβαίνω να γράψω γιατί ετοιμάζομαι να πάω σ´ένα γάμο!!!:D...
Πιστεύω να είναι καλός ο D.J. να περάσετε καλά...
και φυσικά τα...παραπολιτικά της γνωριμίας μου με τον αντιπρόσωπο...
Ο τύπος έχει γνώσεις και πουλάει καλά μηχανήματα αλλά είναι λιγουλάκι περίεργος και έχει αρκετή πλάκα...
Όταν είχα πάρει τηλ. να ρωτήσω σε ποιο σημείο κροσσάρει τα μεγάφωνα η Vienna στα Grand Beethoven με.....μάλωσε λέγοντάς μου...'δε θ' ασχοληθώ τώρα με τέτοιες βλακείες έλα να τ' ακούσεις'...
Σημειωτέον πως η Vienna ΔΕΝ αναφέρει πουθενά τις συχνότητες kross των ηχείων της πράγμα για μένα απαράδεκτο...Από το internet απλά έμαθα πως τα woofers τα κροσσάρει πολύ χαμηλά(στην ουσία τα χρησιμοποιεί σαν subs)...γεγονός για το οποίο επίσης διαφωνώ κάθετα...Τους λόγους τους έχω αναλύσει σε προυγ. posts...

Αγαπητοί μου φίλοι καλημέρα….

Λοιπόν…όπως έγραψα κι εχθές ,άκουσα τα Vienna Mozart στην προσπάθειά μου ,να έχω κάποια ακουστική εμπειρία από τα Vienna….

H συγκεκριμένη ακρόαση είχε κάποια ιδιαιτερότητα γιατί είχαν προηγηθεί-όπως γνωρίζετε- τα γραφόμενά μου για την στάση του αντιπροσώπου και με δεδομένο ότι γνώριζε ο αντιπρόσωπος τι είχα γράψει εδώ (να θυμίσω ότι τα είχε πληροφορηθεί από τον Nicola) δεν ήξερα τι κλίμα θα αντιμετώπιζα…

Η θέση μου και η επιμονή μου να ακούσω τα Vienna έχει να κάνει με την επιδίωξή μου να ακούσω όσα περισσότερα κορυφαία ηχεία υπάρχουν μέχρι τα 3.000 ευρώ.

Ξεπέρασα λοιπόν την «ψυχολογική δυσκολία» ,έκλεισα ραντεβού για ακρόαση και την πραγματοποίησα…

Φυσικά…η ακρόαση έγινε με τα μηχανήματα του αντιπροσώπου…

Άκουσα τα Mozart με cd το ΝJoebe joebe 4000 και ενισχυτή έναν Sonneter των 2.500 ευρώ, και καλώδια XLO.

Η ακρόαση κράτησε μιάμιση ώρα και στο διάστημα αυτό άκουσα όλα τα cd που είχα διαλέξει από το αρχείο μου και έχω ακούσει και στις άλλες ακροάσεις που έχω κάνει…

Συμπέρασμα: τα Mozart με αυτά τα μηχανήματα μου άρεσαν αρκετά…αλλά δεν τρελάθηκα…..είναι πολύ προσεγμένα και επιμελημένα ηχεία (δεν χωρά αμφιβολία) από πλευράς κατασκευής …όμως το συγκεκριμένο ζευγάρι παρουσίαζε μια μικρή θολούρα στο κάτω άκρο, την οποία παρατήρησα εύκολα γιατί ξέρω τα κομμάτια που διάλεξα και θυμάμαι-εννοείται- τον ήχο των Spendor και κυρίως των ATC SCM40 ,αλλά και των Sonus Concerto Domus που δεν είχαν τέτοιο θέμα αποδίδοντας-σαφώς καλύτερα-….

προς τιμήν του ο αντιπρόσωπος (από μόνος του…) το ανέφερε-αυτό- στην κουβέντα που κάναμε στο τέλος της ακρόασης ,όμως το απέδωσε στο ότι το-συγκεκριμένο ζευγάρι-είναι ακόμα άστρωτο και όταν στρώσει θα καθαρίσει και θα μεγαλώσει η έκτασή του και προς τα πάνω και προς τα κάτω….
επίσης είχα την αίσθηση ότι κάποιες φορές υπήρχε πέπλο μεταξύ εμού και του μουσικού δρώμενου, λες και έπρεπα να τραβηχτεί μια κουρτίνα για να έρθω σε επαφή με αυτά που «γίνονταν» στην μουσική σκηνή μπροστά μου….

Τα ATC SCM 40 απέδωσαν- σαφώς-καλύτερα (στα δικά μου αυτιά) ,….είχαν πιο σφικτό μπάσο, είχε μεγαλύτερη ακρίβεια και καθαρότητα ο ήχος τους …και ήταν σίγουρα πιο δυναμικός και με μεγαλύτερη ενέργεια…και είχες την αίσθηση ότι η μουσική ήταν ζωντανή,είχε παλμό…..

Στο δια ταύτα τώρα:

Εγώ ήθελα για να ακούσω τα Vienna Beethoven baby Grand γιατί αυτά κοστίζουν 3,000 ευρώ…. τ´ άκουσα??´…ΟΧΙ!!..το ήξερα βέβαια από τα πριν…

H λογική του αντιπροσώπου είναι (μου την είπε κιόλας…) ότι τα Beethoven baby Grand είναι ακριβότερα από τα Mozart ,άρα παίζουν καλύτερα (έχουν μεγαλύτερη έκταση προς τα κάτω και προς τα πάνω…πιο μεγάλο όγκο κλπ..)…πιθανόν να ισχύουν όλα τα παραπάνω…όμως με υποθέσεις δεν αποφασίζεις να εκταμιεύσεις 3.000 ευρώ!!!

Κι εγώ δεν είδα καν ζωντανά τα Beethoven baby Grand….άρα πώς να τ’ ά γοράσω???
Τώρα αν κάποιος φίλος είναι κάτοχος των Vienna Beethoven baby Grand και δέχεται να μου ανοίξει τον χώρο του για ακρόαση πολύ ευχαρίστως να τ´ ακούσω….

Όμως «γουρούνι στο σακί» εγώ δεν αγοράζω…τέτοιες λανθασμένες επιλογές-από πλευράς στάσης-τις έχω κάνει στο παρελθόν και τις έχω πληρώσει ακριβά (και από οικονομικής και-κυρίως- από ψυχολογικής άποψης).

Κατά τ´ άλλα…τα ηχεία είναι πανέμορφα!!! (από πλευράς αισθητικής) και να σημειώσω επίσης ότι έχουν πενταετή εγγύηση.

Τώρα…όσον αφορά εμένα και τον αντιπρόσωπο: δεν συνέβη απολύτως τίποτα…..κάναμε και οι δύο «τα κορόιδα»….δεν ανοίξαμε καμιά κουβέντα…υπήρχε φιλική διάθεση και από τους δύο….σαν να μην είχε συμβεί τίποτα…και επειδή θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ένα «στοιχειώδες IQ» δεν υπάρχει περίπτωση (έτσι πιστεύω..) να μην ήξερε ποιός ήμουν πλέον….

Αυτά λοιπόν από την ακρόαση των Vienna Mozart….

Συμπέρασμα: μετά απ´όλα αυτά συνεχίζουν τα ATC SCM40 να είναι τα καλύτερα ηχεία για μένα (μέχρι τα 3.000 ευρώ) και- βέβαια-η πρώτη επιλογή μου!!!

Και συνεχίζω τις ακροάσεις!!!

Τις επόμενες μέρες θα προγραμματίσω νέα ακρόαση!!!

Ακούω- λοιπόν-τα σχόλιά σας και περιμένω την βοήθειά σας!!!

Προσωπικά θα σου πρότεινα να μείνεις στα ATC, να πάρεις και ένα ολοκληρωμένο της Hegel (ένας μεγάλος σε μέγεθος, δε θυμάμαι το μοντέλο) και το Unison Unico cd και έχεις "τελειώσει".

Έτυχε το παραπάνω σύστημα να το ακούσω σε ένα φίλο, ο αντιπρόσωπος της Hegel του είχε δανείσει τον ενισχυτή (γνωρίζοντε καλά, από ότι μου είπε). Πραγματικά ένα αξιόλογο σύστημα, με δύναμη, με μουσικότητα, με ανάλυση και φ-ο-β-ε-ρ-ή ησυχία!!!

Αν τώρα υποθέσουμε ότι το unico "παλαίωσε", βάλε ένα άλλο cd. :-)

Αυτό ήταν ένα σύστημα που με είχε εντυπωσιάσει... δεν το περίμενα γιατί δεν περίμενα αυτή τη συνέργεια μεταξύ ATC και Hegel (δεν γνώριζα και την εταιρεία, τότε).

Θα κοιτάξω στο google για το μοντέλο του ολοκληρωμένου...

• Like
Reactions: Kostas P. K.
γεια σας ξανα.
νασο μια δικη μου γνωμη οτι ο αντιπροσωπος μαλλον ελεγε αληθεια σχετικα με το ηχειο, καθως φιλος μου εχει αγορασει τα μπετοβεν των 2900 και περα απο την εξαιρετικη ποσοτητα στο μπασο, εχει και πολυ καλη διαφανεια και καθαροτητα ΚΑΙ στο μπασο. και δεν εχω αντιληφθει καμια κουρτινα.
αλλα τα βιεννα θελουν στρωσιμο πολυ.
και φυσικα ειμαι υπερ αυτων που λες!

τωρα ο λογος που γραφω ειναι το unico cd που ανεφερε ο συναδελφος.
εξαιρετικο στα αυτια μου, ειναι το στυλ cd που μου αρεσει.

ομως ο λογος που δεν το αγορασα τοτε (πανε κανα δυο χρονια) ηταν οτι ειχε πολλα προβληματα σχετικα με τα δισκακια που επρεπε να διαβασει.
επρεπε να ειναι γνησια και καθολου ταλαιπωρημενα.
τα περισσοτερα αντιγραφα που εφτιαχνα με το πισι καθως και αν ηταν λιγο ταλαιπωρημενα δεν διαβαζε με τιποτα.

οποτε καλο ειναι να δινουμε και προσοχη στα cd players αν περα απο το να παιζουν εξαιρετικα, μπορουν να παιξουν και ολα τα δισκακια που εχουμε...