- 18 June 2006
- 7,544
φίλοι μου θα το ψάξω το θέμα...
δεν ξέρω...καταρχήν είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση!!!
Ουδεμία σχέση έχει ο ήχος της ATC με την Spendor.
H παλιά πλέον Spendor έχει χρωματισμένο ζεστό ήχο, για νεοεισερχόμενους και μεγάλες ηλικίες, προσπαθώντας να είναι "ευκολη" στα αυτιά.Πριν 1-2 δεκαετίες´ήταν ωραίος ήχος...πλέον ξεπερασμένος......με τη σειρά S8, S9, κλπ "εκσυγχρονίστηκε". Ομως η Spendor που ξέρατε-με είναι παρελθόν, δεν υπάρχει πλεον Spencer & Dorothy, την πούλησαν την εταιρεία και αυτό φαίνεται και θα φανεί στον ήχο της. Φυσικά δεν είναι και κακό μια εταιρεία να αλλάζει χέρια, φιλοσοφία, ήχο, κλπ η εξέλιξη δεν σταματά, φθάνει να το ξέρει ο καταναλωτής. Για παράδειγμα τα νέα ηχεία της Quad κατά γενική παραδοχή είναι καλύτερα από τα προηγούμενα στα σημεία κι ας τα πήραν Κινέζοι. (βέβαια οι λάτρεις του Vintage ήχου μπορεί διακαιολογημένα να διαφωνούν).
Τα ATC είναι άλλη ιστορία, θεωρώ πολύ καλύτερα και διαφορετικά από Spendor. Αλλά σε όλα αυτά υπάρχει πάντα το προσωπικό γούστο και το τι θέλει να ακούει κάποιος. Σαφώς πιο ώριμη επιλογή, αλλά μην "τσιγκουνευτείς" στα συνοδά.
Και η σειρά Domus της Sonus Faber πολύ καλή. Επίσης γράφτηκε ότι έρχονται τα Ascendo, πρόκειται για πολύ καλη περίπτωση άκουσε κι αυτά όταν έλθουν, φαντάζομαι στην έκθεση θα παρουσιαστούν.
Καλή συνέχεια Νάσο.
Δηλαδή τα εγγλέζικα μόνιτορς είναι αχρωμάτιστα και τα υπόλοιπα ηχεία όχι?
Ποιος θα μας ορίσει τι είναι το "χρώμα"?
Αυτό που για κάποιον είναι "χρώμα", άλλος το λέει "μουσικότητα".
Θα έλεγα κάτι πιο απλό: Επιλέξτε βάσει του...γούστου σας.
Αν δεν σας αρέσει κάποιο ηχείο (ο τρόπος που παίζει δηλαδή) απλά μην το ακούτε.
Τι να το κάνω το εγγλέζικο μόνιτορ αν παίζει την ηχογράφηση όπως γράφτηκε αλλά εμένα δε μου αρέσει αυτό που ακούω?
Η ακρόαση της μουσικής πρέπει να είναι μια ευχάριστη υπόθεση.
γκρήτινκς
Μπορειτε παρακαλω να γινετε σαφεστερος? Τι ενοειτε με το μεγαλες ηλικιες? Η μουσικη ακουγεται διαφορετικη σε αναλογες ηλικιες? Χρωματισμενος ο ηχος των SP1/2 , των 3/5 ??? Εχετε ακουσει πολλα αλλα ηχεια με τετοια φυσικοτητα και διαφανεια μεσαιας περιοχης?????? Οσο για τη σειρα δαπεδου S8 κλπ , δημιουργηθηκε για να καλυψει αλλες αναγκες αισθητικης και χρησης , χωρις να ξεφευγει απο τη φιλοσοφια της εταιρειας για ΦΥΣΙΚΟ - ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ -ΜΟΥΣΙΚΟ ηχο ! Τωρα αν εσεις κρινετε οτι το βιολι το πιανο και το σαξοφωνο ακουγονταν καλα μεσα απο τα Spendor πριν απο 1-2 δεκαετιες και τωρα επαψαν να ακουγονται το ιδιο καλα , χρηζει ερευνας.....
Θα ελεγα να διαταχθει μια ΕΔΕ , προκειμενου να διαπιστωσουμε ποια ξενα κεντρα ωθουν τα ανωτερω υποκειμενα-οργανα να μην ακουγονται το ιδιο καλα μεσα απο τα ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ σχεδιαστικα και κατασκευαστικα ηχεια της Spendor.
Υ.Γ : Οπως ολα στη ζωη , ετσι και το "θαψιμο" θελει την τεχνη του...........
Δηλαδη τι χρωμα εχουν?Φίλε μου μάλλον δεν ξέρεις τι λες.Ο άνωθι κύριος τα λέει καλά 100%.Ούτε σε προσέβαλε ούτε τίποτα.Θες να το δεχτείς ή όχι τα Spendor είναι χρωματισμένα ηχητικά και παρεπιπτόντως είναι εταιρία που την σέβομαι πολύ.Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο..
Δηλαδη τι χρωμα εχουν?
Αντε Νάσο ... "οπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει " ( δηλαδή εν προκειμένω οι πολλές επιλογές θολώνουν την κρίση σου ) :chinscratch:![]()
οριστικά όχι...
η πρώτη μου επιλογή-μέχρι τώρα-είναι τα ATC SCM40...
τις επόμενες μέρες θα κάνω και άλλη ακρόαση...
δίνω ευκαιρίες για ακούσματα...
Μπορειτε παρακαλω να γινετε σαφεστερος? Τι ενοειτε με το μεγαλες ηλικιες? Η μουσικη ακουγεται διαφορετικη σε αναλογες ηλικιες? Χρωματισμενος ο ηχος των SP1/2 , των 3/5 ??? Εχετε ακουσει πολλα αλλα ηχεια με τετοια φυσικοτητα και διαφανεια μεσαιας περιοχης?????? Οσο για τη σειρα δαπεδου S8 κλπ , δημιουργηθηκε για να καλυψει αλλες αναγκες αισθητικης και χρησης , χωρις να ξεφευγει απο τη φιλοσοφια της εταιρειας για ΦΥΣΙΚΟ - ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ -ΜΟΥΣΙΚΟ ηχο ! Τωρα αν εσεις κρινετε οτι το βιολι το πιανο και το σαξοφωνο ακουγονταν καλα μεσα απο τα Spendor πριν απο 1-2 δεκαετιες και τωρα επαψαν να ακουγονται το ιδιο καλα , χρηζει ερευνας.....
Θα ελεγα να διαταχθει μια ΕΔΕ , προκειμενου να διαπιστωσουμε ποια ξενα κεντρα ωθουν τα ανωτερω υποκειμενα-οργανα να μην ακουγονται το ιδιο καλα μεσα απο τα ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ σχεδιαστικα και κατασκευαστικα ηχεια της Spendor.
Υ.Γ : Οπως ολα στη ζωη , ετσι και το "θαψιμο" θελει την τεχνη του...........
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.