Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Τα atc ειναι εξαιρετικα ηχεια αλλα απαραιτητη προυποθεση για να "παιξουν" καλα ειναι η σωστη οδηγηση, κατι που για να γινει συνεπαγεται ενισχυτης με ικανο ρευμα και μπολικα βαττ. Αυτο απο μονο του φωναζει οχι τσιγκουνιες...

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Ουδεμία σχέση έχει ο ήχος της ATC με την Spendor.
H παλιά πλέον Spendor έχει χρωματισμένο ζεστό ήχο, για νεοεισερχόμενους και μεγάλες ηλικίες, προσπαθώντας να είναι "ευκολη" στα αυτιά.Πριν 1-2 δεκαετίες´ήταν ωραίος ήχος...πλέον ξεπερασμένος......με τη σειρά S8, S9, κλπ "εκσυγχρονίστηκε". Ομως η Spendor που ξέρατε-με είναι παρελθόν, δεν υπάρχει πλεον Spencer & Dorothy, την πούλησαν την εταιρεία και αυτό φαίνεται και θα φανεί στον ήχο της. Φυσικά δεν είναι και κακό μια εταιρεία να αλλάζει χέρια, φιλοσοφία, ήχο, κλπ η εξέλιξη δεν σταματά, φθάνει να το ξέρει ο καταναλωτής. Για παράδειγμα τα νέα ηχεία της Quad κατά γενική παραδοχή είναι καλύτερα από τα προηγούμενα στα σημεία κι ας τα πήραν Κινέζοι. (βέβαια οι λάτρεις του Vintage ήχου μπορεί διακαιολογημένα να διαφωνούν).

Τα ATC είναι άλλη ιστορία, θεωρώ πολύ καλύτερα και διαφορετικά από Spendor. Αλλά σε όλα αυτά υπάρχει πάντα το προσωπικό γούστο και το τι θέλει να ακούει κάποιος. Σαφώς πιο ώριμη επιλογή, αλλά μην "τσιγκουνευτείς" στα συνοδά.

Και η σειρά Domus της Sonus Faber πολύ καλή. Επίσης γράφτηκε ότι έρχονται τα Ascendo, πρόκειται για πολύ καλη περίπτωση άκουσε κι αυτά όταν έλθουν, φαντάζομαι στην έκθεση θα παρουσιαστούν.

Καλή συνέχεια Νάσο.

Μπορειτε παρακαλω να γινετε σαφεστερος? Τι ενοειτε με το μεγαλες ηλικιες? Η μουσικη ακουγεται διαφορετικη σε αναλογες ηλικιες? Χρωματισμενος ο ηχος των SP1/2 , των 3/5 ??? Εχετε ακουσει πολλα αλλα ηχεια με τετοια φυσικοτητα και διαφανεια μεσαιας περιοχης?????? Οσο για τη σειρα δαπεδου S8 κλπ , δημιουργηθηκε για να καλυψει αλλες αναγκες αισθητικης και χρησης , χωρις να ξεφευγει απο τη φιλοσοφια της εταιρειας για ΦΥΣΙΚΟ - ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ -ΜΟΥΣΙΚΟ ηχο ! Τωρα αν εσεις κρινετε οτι το βιολι το πιανο και το σαξοφωνο ακουγονταν καλα μεσα απο τα Spendor πριν απο 1-2 δεκαετιες και τωρα επαψαν να ακουγονται το ιδιο καλα , χρηζει ερευνας.....
Θα ελεγα να διαταχθει μια ΕΔΕ , προκειμενου να διαπιστωσουμε ποια ξενα κεντρα ωθουν τα ανωτερω υποκειμενα-οργανα να μην ακουγονται το ιδιο καλα μεσα απο τα ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ σχεδιαστικα και κατασκευαστικα ηχεια της Spendor.

Υ.Γ : Οπως ολα στη ζωη , ετσι και το "θαψιμο" θελει την τεχνη του...........

Δηλαδή τα εγγλέζικα μόνιτορς είναι αχρωμάτιστα και τα υπόλοιπα ηχεία όχι?

Ποιος θα μας ορίσει τι είναι το "χρώμα"?

Αυτό που για κάποιον είναι "χρώμα", άλλος το λέει "μουσικότητα".

Θα έλεγα κάτι πιο απλό: Επιλέξτε βάσει του...γούστου σας.
Αν δεν σας αρέσει κάποιο ηχείο (ο τρόπος που παίζει δηλαδή) απλά μην το ακούτε.
Τι να το κάνω το εγγλέζικο μόνιτορ αν παίζει την ηχογράφηση όπως γράφτηκε αλλά εμένα δε μου αρέσει αυτό που ακούω?

Η ακρόαση της μουσικής πρέπει να είναι μια ευχάριστη υπόθεση.

γκρήτινκς

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

εεεεεεεετσι ακριβως !!!!!!

γιαυτο και εγω δεν αλλαζω τα παλιοκουτια μου διοτι βγαζουν το ηχο που ηθελα...... εξ απο παντα ανεκαθεν....... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Μπορειτε παρακαλω να γινετε σαφεστερος? Τι ενοειτε με το μεγαλες ηλικιες? Η μουσικη ακουγεται διαφορετικη σε αναλογες ηλικιες? Χρωματισμενος ο ηχος των SP1/2 , των 3/5 ??? Εχετε ακουσει πολλα αλλα ηχεια με τετοια φυσικοτητα και διαφανεια μεσαιας περιοχης?????? Οσο για τη σειρα δαπεδου S8 κλπ , δημιουργηθηκε για να καλυψει αλλες αναγκες αισθητικης και χρησης , χωρις να ξεφευγει απο τη φιλοσοφια της εταιρειας για ΦΥΣΙΚΟ - ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ -ΜΟΥΣΙΚΟ ηχο ! Τωρα αν εσεις κρινετε οτι το βιολι το πιανο και το σαξοφωνο ακουγονταν καλα μεσα απο τα Spendor πριν απο 1-2 δεκαετιες και τωρα επαψαν να ακουγονται το ιδιο καλα , χρηζει ερευνας.....
Θα ελεγα να διαταχθει μια ΕΔΕ , προκειμενου να διαπιστωσουμε ποια ξενα κεντρα ωθουν τα ανωτερω υποκειμενα-οργανα να μην ακουγονται το ιδιο καλα μεσα απο τα ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ σχεδιαστικα και κατασκευαστικα ηχεια της Spendor.

Φίλε μου μάλλον δεν ξέρεις τι λες.Ο άνωθι κύριος τα λέει καλά 100%.Ούτε σε προσέβαλε ούτε τίποτα.Θες να το δεχτείς ή όχι τα Spendor είναι χρωματισμένα ηχητικά και παρεπιπτόντως είναι εταιρία που την σέβομαι πολύ.Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Φίλε μου μάλλον δεν ξέρεις τι λες.Ο άνωθι κύριος τα λέει καλά 100%.Ούτε σε προσέβαλε ούτε τίποτα.Θες να το δεχτείς ή όχι τα Spendor είναι χρωματισμένα ηχητικά και παρεπιπτόντως είναι εταιρία που την σέβομαι πολύ.Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο..
Δηλαδη τι χρωμα εχουν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Δηλαδη τι χρωμα εχουν?

...το χρώμα του χρήματος όπως όλα τα καταναλωτικά προίόντα.-bye-

Κι εγώ έχω άλλη άποψη.Την είπα.Λέει κι ο καθένας την δική του κι οι υπόλοιποι κρίνουν.Δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί κι εντάσεις χωρίς ουσία στα πλαίσια ενός φόρουμ ανταλλαγής απόψεων/πληροφοριών.

οριστικά όχι...

η πρώτη μου επιλογή-μέχρι τώρα-είναι τα ATC SCM40...

τις επόμενες μέρες θα κάνω και άλλη ακρόαση...

δίνω ευκαιρίες για ακούσματα...

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Αντε Νάσο ... "οπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει " ( δηλαδή εν προκειμένω οι πολλές επιλογές θολώνουν την κρίση σου ) :chinscratch:-bye-

Ένας από τους λόγους που θέλω να παραμείνω στα ενεργά ηχεία.

Πολύ λιγότερες επιλογές, συνεπώς πολύ πιο εύκολο να διαλέξεις. :cool:

Ακουσες καθολου τα Usher 6371 ?τα ακουσα χτες και μου φανηκαν πολυ καλα και σε τρομερη τιμη (1500 Ευρω). Στην Αγγλια στοιχιζουν περι τα 3000 Ευρω ....

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

οριστικά όχι...

η πρώτη μου επιλογή-μέχρι τώρα-είναι τα ATC SCM40...

τις επόμενες μέρες θα κάνω και άλλη ακρόαση...

δίνω ευκαιρίες για ακούσματα...

εχεις pm...

καλησπερα σε ολους

Επειδή είμαι στο προβληματισμό γα ηχεία και εγώ , απο τα διαβάσματα και χωρίς να έχω ακούσει έχω ξεχωρίσει τα revel concerta f12 (peri ta $1500) . Νομίζω ότι δεν ακούγονται πολλές γνώμες για υπεραλταντικά ηχεία (όπως πχ paradigm) . Τώρα με το ασθενές δολλάριο νομίζω ότι αξίζει το κόπο. Το F12 μου τράβηξε την προσοχή (πέρα από class B που τσίμπισε απο το stereophile) περισσότερο για την ευκολία τοποθέτησης στο δωμάτιο και την κάλυψη χαμηλών. Αντιπρόσωπος δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα (η lyric ίσως λόγω harman kardon).

Επειδή πιστευεις οτι δεν σε βοηθώ
θα σου πρότεινα να ακούσεις τα ηχεία που έχεις και τις πηγές που έχεις με καλύτερα καλώδια....αντί του να πάρεις ένα ηχείο των 3.000 σημερινό
-που σίγουρα έχει καλύτερη εμφάνιση απο τα spendor αλλά χειρότερο ήχο....κράτησε το ηχείο σου είναι κόσμημα!!!!!και προσπαθησε να πάρεις απο αυτά το μέγιστο.....
Η γνώμη μου!!!!!!άλλαξε όλα τα άλλα ...το ηχεία???? τελευταία
Φιλικά πάντα....

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Φίλτατε μέχρι στιγμής το πλήθος των μηνυμάτων σας είναι διαφημιστικά και προβολής συγκεκριμένων μηχανακίων συγκεκριμένου αντιπροσώπου-bye- οπότε συστήνω λιγότερη χολή, δεν την έχουμε ανάγκη.-bye- Εγώ δεν απευθύνθηκα σε εσάς.
Φίλτατε μάλλον έχετε απωλέσει το χιούμορ σας -bye-ή.........επειδή εμπλέκεστε επαγγελματικά με τα spendor θιχτήκατε και δεν κάνει, πρέπει να ακούτε τις γνώμες των ακροατών περισσότερες από τη δική σας. Είναι γνωστό ότι μεταξύ χαιφιντελάδων γίνονται πειράγματα και αυθόρμητες και χιουμοριστικές περιγραφές που όμως ίσως αντανακλούν την πραγματικότητα έτι περισσότερο.

Χωρίς να σας οφείλω όποια απάντηση, λόγω ευγενείας και για αποφυγή παρερμηνείων θα έλεγα γενικά τα εξής:

Αν τελικά σας πειράζει τόσο ότι απευθύνονται σε ηλικιωμένους (κατά την ταπεινή κρίση μου) να το αποσύρω, αλλά σε λίγο καιρό που σκέφτομαι να φτιάξω ένα σύστημα για τον πατέρα μου :grinning-smiley-043 τα παλαιού τύπου spendor θα έιναι υποψήφια για τις επιλογές μου, για αυτά ακριβώς τα στοιχεία που έχουν και τον χρωματισμένο, ζεστό και ευχάριστο χαρακτήρα (έλκει και τους νεοεισερχόμενους στο χόμπι αυτό, μέχρι να κατανοήσουν την σημασία της ουδετερότητας).

Αυτό που λέτε για το βιολί κλπ για 20ετία πριν,.....αγαπητέ ούτε τότε ούτε τώρα μπορούσαν τα spendor (και τα περισσότερα ηχεία, ειδικά της κατηγορίας τους) να αναπαραγάγουν τα όργανα αυτά που λέτε πιστά like real life!
Επίσης σε αυτή την 20 ετία, έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα τόσο σε καλύτερες πηγές (ειδικά ψηφιακές) όσο και σε υλικά (γενικά) και μεγάφωνα, αλλά και οι ηχογραφήσεις...............:BDGBGDB55:

Τέλος αν θέλετε να δείτε τη διαφορά χρωματισμένου και λιγότερο χρωματισμένου ή καθόλου ήχου, είναι πολύ απλό..........
κάντε μια ακρόαση Α/Β με ένα ATC για παράδειγμα.

Μια χαρά είναι και τα spendor όλα έχουν το κοινό τους και την αγορά τους, αλλά μάθετε στη ζωή ότι υπάρχουν και καλύτερα ή χειρότερα πράγματα σχετιζόμενα μεταξύ τους και ΠΑΝΩ από όλα διαφορετικό γούστο και απόψεις που πρέπει να "ανέχεστε" ειδικά εσείς που είσαστε και επαγγελματίας στο χώρο.
Αυτά που λέτε για θάψιμο, μακρυά από εμένα, δικά σας λόγια δικές σας πρακτικές.

Είναι πολύ γνωστό ότι σέβομαι δεκάδες εταιρείες στο χώρο και ότι οι περισσότερες έχουν κάτι να πουν και το κυριότερο όταν (και αν) ματσαριστούν σωστά.

Επίσης νομίζω ότι διατηρώ δικαίωμα της γνώμης μου για τις μηχανές που έχω ακούσει και ακούω.....

p.s. audiophile62 ακόμη περιμένω μια απάντηση σε κάτι που σε ρώτησα σε περασμένο thread, είναι εύκολο να θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις (από το πουθενά) αλλά στην ουσία θυμίζεις τον πρώτο Ολυμπιονίκη μας.:BXVZCBXZ6: