audiophile62
AVClub Enthusiast
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!
Αγαπητέ Κε ΚΟΨ.
Κατ αρχήν νομίζω οτι σφάλετε στήν εκτιμησή σας περί απωλείας του humor μου. Η φράση μου "Θα ελεγα να διαταχθει μια ΕΔΕ , προκειμενου να διαπιστωσουμε ποια ξενα κεντρα ωθουν τα ανωτερω υποκειμενα-οργανα να μην ακουγονται το ιδιο καλα ...." αλλωστε μόνο humor εστω καί καυστικό εμπεριέχει.
Στα περί ηλικιωμένων στάθηκα ορμόμενος από τό εξής σκεπτικό. Εφ οσον μιλάμε γιά ηχέια κάποιου επιπέδου πού προφανώς απευθύνονται σε μουσικόφιλους , θεωρώ αστοχο εως και ρατσιστικό τόν χαρακτηρισμό τους ως αδυνατούντες να εκτιμήσουν ενα καλό ηχείο , δοθέντος του οτι κατά τή μακρά διαδρομή τους στό ομορφο ταξίδι αναζήτησης της μουσικής αναπαραγωγής , εχουν τουλάχιστον πολλαπλάσιες ακουστικές εμπειρίες από πολλούς εδω μέσα ( του εαυτου μου ΠΡΩΤΟΥ συμπεριλαμβανομένου ) καί ως εκ τούτου πιθανόν κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο από ορισμένους αυτόκλητους "φωστήρες" επαίοντες επί παντός του επιστητού.....
Πρός πληροφόρηση σας , εχω κι εγώ ακροασθεί πολλά συστήματα ( κατά τό μέτρο του δυνατού ) στή πορεία μου ως λάτρης της μουσικής καί της σωστής αναπαραγωγής της στά πλαίσια του εφικτού ( τεχνικού και υγειώς εκτιμόμενου οικονομικού ) καί μεταξύ αλλων εξετιμησα ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ και τα ATC. !!! Συνεπώς δέν αντιλαμβάνομαι τόν υπαινιγμό σας.... Ουδέποτε κατηγόρησα συσκευή , απλως κατά τήν ταπεινή μου αποψη αναφέρθηκα καί θά συνεχίσω νά αναφέρομαι σέ οτι μου εχει προξενήσει θετικές εντυπώσεις. Αλλωστε οτι ειναι αυτό τό εκθέτω "φόρα παρτίδα" η κατά τή δικό σας πικρόχολο ,εσφαλμένο , χαρακτηρισμό "διαφημιστκά" ....Δέν προτρέπω τεχνιέντως και υπογείως κανέναν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις....
Αυτό τό :<<Αυτά που λέτε για θάψιμο, μακρυά από εμένα, δικά σας λόγια δικές σας πρακτικές.>> ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ γι αυτό καί σας τό επιστρέφω φιλικότατα.......
Φίλτατε μέχρι στιγμής το πλήθος των μηνυμάτων σας είναι διαφημιστικά και προβολής συγκεκριμένων μηχανακίων συγκεκριμένου αντιπροσώπουοπότε συστήνω λιγότερη χολή, δεν την έχουμε ανάγκη.
Εγώ δεν απευθύνθηκα σε εσάς.
Φίλτατε μάλλον έχετε απωλέσει το χιούμορ σαςή.........επειδή εμπλέκεστε επαγγελματικά με τα spendor θιχτήκατε και δεν κάνει, πρέπει να ακούτε τις γνώμες των ακροατών περισσότερες από τη δική σας. Είναι γνωστό ότι μεταξύ χαιφιντελάδων γίνονται πειράγματα και αυθόρμητες και χιουμοριστικές περιγραφές που όμως ίσως αντανακλούν την πραγματικότητα έτι περισσότερο.
Χωρίς να σας οφείλω όποια απάντηση, λόγω ευγενείας και για αποφυγή παρερμηνείων θα έλεγα γενικά τα εξής:
Αν τελικά σας πειράζει τόσο ότι απευθύνονται σε ηλικιωμένους (κατά την ταπεινή κρίση μου) να το αποσύρω, αλλά σε λίγο καιρό που σκέφτομαι να φτιάξω ένα σύστημα για τον πατέρα μουτα παλαιού τύπου spendor θα έιναι υποψήφια για τις επιλογές μου, για αυτά ακριβώς τα στοιχεία που έχουν και τον χρωματισμένο, ζεστό και ευχάριστο χαρακτήρα (έλκει και τους νεοεισερχόμενους στο χόμπι αυτό, μέχρι να κατανοήσουν την σημασία της ουδετερότητας).
Αυτό που λέτε για το βιολί κλπ για 20ετία πριν,.....αγαπητέ ούτε τότε ούτε τώρα μπορούσαν τα spendor (και τα περισσότερα ηχεία, ειδικά της κατηγορίας τους) να αναπαραγάγουν τα όργανα αυτά που λέτε πιστά like real life!
Επίσης σε αυτή την 20 ετία, έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα τόσο σε καλύτερες πηγές (ειδικά ψηφιακές) όσο και σε υλικά (γενικά) και μεγάφωνα, αλλά και οι ηχογραφήσεις...............:BDGBGDB55:
Τέλος αν θέλετε να δείτε τη διαφορά χρωματισμένου και λιγότερο χρωματισμένου ή καθόλου ήχου, είναι πολύ απλό..........
κάντε μια ακρόαση Α/Β με ένα ATC για παράδειγμα.
Μια χαρά είναι και τα spendor όλα έχουν το κοινό τους και την αγορά τους, αλλά μάθετε στη ζωή ότι υπάρχουν και καλύτερα ή χειρότερα πράγματα σχετιζόμενα μεταξύ τους και ΠΑΝΩ από όλα διαφορετικό γούστο και απόψεις που πρέπει να "ανέχεστε" ειδικά εσείς που είσαστε και επαγγελματίας στο χώρο.
Αυτά που λέτε για θάψιμο, μακρυά από εμένα, δικά σας λόγια δικές σας πρακτικές.
Είναι πολύ γνωστό ότι σέβομαι δεκάδες εταιρείες στο χώρο και ότι οι περισσότερες έχουν κάτι να πουν και το κυριότερο όταν (και αν) ματσαριστούν σωστά.
Επίσης νομίζω ότι διατηρώ δικαίωμα της γνώμης μου για τις μηχανές που έχω ακούσει και ακούω.....
p.s. audiophile62 ακόμη περιμένω μια απάντηση σε κάτι που σε ρώτησα σε περασμένο thread, είναι εύκολο να θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις (από το πουθενά) αλλά στην ουσία θυμίζεις τον πρώτο Ολυμπιονίκη μας.:BXVZCBXZ6:
Αγαπητέ Κε ΚΟΨ.
Κατ αρχήν νομίζω οτι σφάλετε στήν εκτιμησή σας περί απωλείας του humor μου. Η φράση μου "Θα ελεγα να διαταχθει μια ΕΔΕ , προκειμενου να διαπιστωσουμε ποια ξενα κεντρα ωθουν τα ανωτερω υποκειμενα-οργανα να μην ακουγονται το ιδιο καλα ...." αλλωστε μόνο humor εστω καί καυστικό εμπεριέχει.
Στα περί ηλικιωμένων στάθηκα ορμόμενος από τό εξής σκεπτικό. Εφ οσον μιλάμε γιά ηχέια κάποιου επιπέδου πού προφανώς απευθύνονται σε μουσικόφιλους , θεωρώ αστοχο εως και ρατσιστικό τόν χαρακτηρισμό τους ως αδυνατούντες να εκτιμήσουν ενα καλό ηχείο , δοθέντος του οτι κατά τή μακρά διαδρομή τους στό ομορφο ταξίδι αναζήτησης της μουσικής αναπαραγωγής , εχουν τουλάχιστον πολλαπλάσιες ακουστικές εμπειρίες από πολλούς εδω μέσα ( του εαυτου μου ΠΡΩΤΟΥ συμπεριλαμβανομένου ) καί ως εκ τούτου πιθανόν κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο από ορισμένους αυτόκλητους "φωστήρες" επαίοντες επί παντός του επιστητού.....
Πρός πληροφόρηση σας , εχω κι εγώ ακροασθεί πολλά συστήματα ( κατά τό μέτρο του δυνατού ) στή πορεία μου ως λάτρης της μουσικής καί της σωστής αναπαραγωγής της στά πλαίσια του εφικτού ( τεχνικού και υγειώς εκτιμόμενου οικονομικού ) καί μεταξύ αλλων εξετιμησα ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ και τα ATC. !!! Συνεπώς δέν αντιλαμβάνομαι τόν υπαινιγμό σας.... Ουδέποτε κατηγόρησα συσκευή , απλως κατά τήν ταπεινή μου αποψη αναφέρθηκα καί θά συνεχίσω νά αναφέρομαι σέ οτι μου εχει προξενήσει θετικές εντυπώσεις. Αλλωστε οτι ειναι αυτό τό εκθέτω "φόρα παρτίδα" η κατά τή δικό σας πικρόχολο ,εσφαλμένο , χαρακτηρισμό "διαφημιστκά" ....Δέν προτρέπω τεχνιέντως και υπογείως κανέναν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις....
Αυτό τό :<<Αυτά που λέτε για θάψιμο, μακρυά από εμένα, δικά σας λόγια δικές σας πρακτικές.>> ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ γι αυτό καί σας τό επιστρέφω φιλικότατα.......