Ε βέβαια...Μη και δε συγκρίνουμε τα VIOLA με τα.....αναφοράς!!!
Συγνώμη αλλά
Με χτυπάς στο αδύναμο σημείο μου...ποια είναι αυτά τα βιόλα?
Αυτά που έχουν αντιγράψει το τσόκ τους από τα musical fidelity?
α- τςςςςςς :guitarist:
Συγνώμη αλλά
1) από το παραπάνω εικονιζόμενο κατασκεύασμα και
2) από κάποιο full range(τρομάρα τους) Montana άκουσα τον χειρότερο ήχο που έχω ποτέ ακούσει από hi-fi ηχείο(κατά την ταπεινή μου γνώμη)...
Μάλιστα για το πρώτο ο δύστυχος αντιπρόσωπος στην hi-end έκθεση πριν 2-3 χρόνια(δε θυμάμαι ακριβώς) προσπαθούσε μάταια να καλύψει τα μπουμαρίσματα και τις ατέλειες με κάτι θεόρατα πάνελς(ηχοαποροφητικά) αλλά τίποτα...μαύρα χάλια...
Έτσι για να λέμε και τα καλά και τα κακά...οκ...
Και πάλι τονίζω εκφράζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώμη....
Kύριε Μανιάτη, ψυχραιμία.
Φανταζόμουν ότι περάσατε ευχάριστα στο studio μας το προηγούμενο Σάββατο όπου επί τρεις ώρες ακούγατε τα ηχεία της Aurum Cantus χωρίς κανένας να σας ενοχλήσει.
Toυλάχιστον αυτό έδειξε η πολύωρη παραμονή σας στην Audioevolution.
Δυσαρεστηθήκατε από την φιλοξενία μας αγαπητέ? ή σας βάλαμε το πιστόλι στον κρόταφο για να αγοράσετε τα ηχεία?
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, γιατί δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να αντιδικήσουμε με τον οποιδήποτε.
Επίσημα η Αurum Cantus δεν αναφέρεται συγκεκριμένα για κάποιον σχεδιαστή της Sonus Faber αλλά για στενή συνεργασία με δίασημο ιταλικό οίκο, ο Γερμανός distributor στην τελευταία έκθεση του Μονάχου σχεδόν ορκιζόταν ότι πρόκειτε για άνθρωπο που συνεργαζόταν με αυτή την εταιρεία και λεγόταν Joszeph Szall.
Aυτός ο κύριος, όντως βρίσκεται στην Ιταλία σαν διανομέας της Aurum Cantus στην Ευρώπη και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του, στοιχεία θα βρείτε στο ιστοχώρο της AURUM CANTUS.
Η AURUM CANTUS ''εφτιαξε'' το όνομά της χάρη στις εξελιγμένες μονάδες μεγαφώνων που η ίδια κατασκευαζε και πωλούσε σε πολλούς καταξιωμένους αμερικανικούς οίκους κατασκευής ηχείων.
Μονάδες αργηλίου της εταιρείας φιλοξενούνταν σε πανακριβες υλοποιήσεις κορυφαίων σχεδιαστών και ώς επιστέγαση όλων αυτών των προσπαθειών της ήταν η εξ'ολοκλήρου κατασκευή ηχείων της φίρμας RED ROSE του MARK LEVINSON.
Τα tweeter αργηλίου ribbon είναι γνωστό πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξύνουν η να τσιρίζουν εάν εξασφαλίζονται ιδανικές κατασκευαστικές συνθήκες, απλώς, το άκουσμα έχει ταυτότητα και αέρα και ίσως να παραξενεύει αρχικά η ακροασή του ειδικά εαν ο ενδιαφερόμενος δεν είχε ποτέ παλαιότερη ακουστική εμπειρία.
Το tweeter αργηλίου πιστεύεται ότι είναι μέχρι και 6 φορές γρηγορότερο και ασυμπίεστο από κάθε άλλου είδους συμβατικού tweeter, λόγω της σαφώς μεγαλύτερης του επιφάνειας, ευαισθησίας και επεργασίας του υλικού και για'υτο το συναντάμε συνήθως σε ακριβές υλοποιήσεις.
Πίστεψτε με ότι δεν ασπάζομαι το ρητό πως οι άψογες προδιαγραφές και τεχνολογικοί θρίαμβοι εξασφαλίζουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, μια και όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπυ ζούμε σε μια ψευδαίσθηση περί προσέγγισης του φυσικού φαινομένου, πάντα πλησιάζουμε τον ήχο αλλά με κάποιο αντίγραφο που προσπαθούμε να το κάνουμε να μοιάσει σα' υτό.
Πολλές φορές συμβαίνει ένα κακό ηχείο για μας, να είναι κάλλιστα καλό για κάποιον άλλο, για όλους μας υπάρχει καλό και κακό, ηχόμετρο και αντικειμενικα κριτίρια όμως δεν υπάρχουν στον ήχο.
Στην κατηγορία τιμής των 3,000 που θέλετε να κινηθείτε κύριε Μανίατη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρείτε ένα καλό ζευγος ηχείων, άλλωστε τηρουμένων των αναλογιών ηχεία του ενός εκατομμυρίου πάντα καλά ακούγονταν.
Η Aurum Cantus δεν φιλοδοξεί να γίνει FOCAL ή B&W με τα τεράστια επενδυτικά κεφαλαια και τρελα διαφημιστικά budget, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλα τα μικροτερα εργοστάσια, αυτό που θέλουν όλες αυτές οι εταιρείες είναι να χτυπήσουν τους μεγάλους με μοτο τον καλύτερο τους ήχο και ξέρω πόλλες τέτοιες εταιρείες που το καταφέρνουν με άνεση.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.
Κοίτα... Αυτά τα γυάλινα ηχεία τα έχω ακούσει και εγώ και έχω την ίδια γνώμη με τον Ongaku...
Μάλλον θα προτιμούσα αυτά αντί για τα γυάλινα.
![]()
Στην Ελλάδα έχω βρεί να τα πουλάνε εδώ.
6 wattάκια, ενεργά, και με 40 ευρούδια καθαρίζεις.
Να σε στείλω και σε ένα κουτουκάκι φίνο εδώ πιό κάτω που θα πας και με τα πόδια;![]()
Συγνώμη αλλά
1) από το παραπάνω εικονιζόμενο κατασκεύασμα και
2) από κάποιο full range(τρομάρα τους) Montana άκουσα τον χειρότερο ήχο που έχω ποτέ ακούσει από hi-fi ηχείο(κατά την ταπεινή μου γνώμη)...
Μάλιστα για το πρώτο ο δύστυχος αντιπρόσωπος στην hi-end έκθεση πριν 2-3 χρόνια(δε θυμάμαι ακριβώς) προσπαθούσε μάταια να καλύψει τα μπουμαρίσματα και τις ατέλειες με κάτι θεόρατα πάνελς(ηχοαποροφητικά) αλλά τίποτα...μαύρα χάλια...
Έτσι για να λέμε και τα καλά και τα κακά...οκ...
Και πάλι τονίζω εκφράζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώμη....
Καλημέρα κύριε Μανιάτη.
Για ποιό λόγο παρακαλώ να ζητήσω συγνώμη? ποιός πλήττεται τελικά από αυτό το διάλογο και τους ευγενής σας χαρακτηρισμούς εσείς η εγώ?
Τι εντύπωση για το άτομό μου και την επιχείρησή μου θα αποκομίσει κάποιος αν διαβάσει τα γραφόμενά σας.
Εγώ λοιπόν σαν τρίτος που διάβασα τα γραφόμενά σας δεν θεωρώ ότι πλήτεται η επιχείρησή σας. Ισα ίσα που στάθηκε η αφορμή για να μάθω τα Aurum Cantus τα οποία απ' ότι βλέπω στο site τους δείχνουν πολύ αξιόλογα ηχεία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.