Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

:ernaehrung004:

Γειά σου Μιχάλη!!!

Εσύ χαίρεσαι... Αλλά εγώ μετά από δυό τρία ποτήρια αψέντι θα σε στείλω σε ένα κουτουκάκι εδώ πιό κάτω που θα πας και με τα πόδια... :flipout:
Το άλλο το παλικάρι που θα είναι μαζί μας ήπιε μια γουλιά και έκοψε το τσιγάρο...

:grandpa: btw έχει ένα καλό με μπακαλιαράκια στη γειτονιά.

Καλημέρα σε όλους!!!

Πράγματι χθες το πρωί βρέθηκα στο φιλόξενο σπίτι του φίλου Tzimisce και ακούσαμε τα ATC SCM40 (που τάφερε ντέμο..) με τα μηχανήματά του...

Η παρέα μας αυξήθηκε καθώς περνούσε η ώρα και όλοι μαζί κάναμε ακρόαση...

δεν θα γράψω τις εντυπώσεις μου,γιατί περιμένω να γράψει πρώτα ο οικοδεσπότης...

Tzimisce σε σένα ο λόγος...

Πολύ καλημέρα!
Ομολογώ ότι μάλλον ο Νάσος τρόμαξε γιατί με βρήκε με ένα CD King Diamond στο χέρι να κατευθύνομαι προς το player... :flipout:

Φτιάξαμε το καφεδάκι μας και καθήσαμε να ακούσουμε λίγο μουσική από τα παλιά ηχεία μου, τα οποία μάλλον δεν του έκαναν εντύπωση λόγω της εμπειρίας που είχε με τις τόσες ακροάσεις. :p

Μετά από λίγο ήρθε ο Δημήτρης με το συνεργείο του και άρχισε να ξεφορτώνει. Και να ξεφορτώνει... Και να ξεφορτώνει...
Στο σπίτι έφτασαν τα ATC με τα συμπράγκαλά τους, τα καλώδια ηχείων Nordost Baldur, καλώδια ηχείων Nordost Heimdal, 2 καλώδια ρεύματος Nordost Shiva, ένα interconnect Nordost Baldur και ένα inerconnect Nordost Heimdal.
Η πρώτη ακρόαση έγινε με τα δικά μου καλώδια, (καλώδια ηχείων Audioquest Indigo και interconnect VDH The first ultimate MKII) και με διάφορα είδη μουσικής, από popάκια που είχε μαζί του ο Νάσος μέχρι Χάρις Αλεξίου και Jazz από CD αναφοράς της Chesky Records.

Τι να πω; Να ξεκινήσω από τα κατά έτσι επειδή γουστάρω να γκρινιάζω; Άντε, μιας και ψάξαμε πολύ να βρούμε κάποιο...
Τα ηχεία είναι ρευματοφάγα. Αν τα πάρετε ξεχάστε υψηλές στάθμες εκτός και αν έχετε ενισχυτή άνω των 100 Watt RMS.
Με τον Copland πάρτυ δεν κάνεις και το ηχείο όταν έπαιζες με τον ενισχυτή στο τέρμα τον "άδειαζε" και "κλίπαρε". Μιλάμε για τον CTA 405, 2x50 Watt σε τάξη Α. Παίζει όμως σε ρεαλιστικές στάθμες για μένα που δεν ακούω μουσική σε στάθμες υψηλότερες των 95 DB με τίποτα.

Τα υπέρ; Χμμμ ποιό είναι το όριο χαρακτήρων για ένα μήνυμα είπαμε; :Banane0:

- Τα ηχεία κελαηδάνε!
Με το που τα συνδέσαμε απλά αρχίσαμε να απολαμβάνουμε μουσική.
Ούτε κιχ δεν ακούστηκε! Ούτε "Θα ήθελα περισσότερο από αυτό", ούτε "το τάδε τους είναι χαλαρό"... Απλά ακούγαμε μουσική!

- Δεν τα νοιάζει πως θα τα βάλεις. Αυτά παίζουν.
Τα ρίξαμε στο περίπου στο χώρο και αυτά έπαιξαν! Κανείς δεν σηκώθηκε να τα κουνήσει λίγο πιό εδώ ή λίγο πιό εκεί, να αλλάξει τη γωνία, να βάλει κάτι μπροστά τους. Απλά έπαιξαν! Μέχρι και πίσω στον τοίχο τα κόλησα όταν έφυγε ο κόσμος και αυτά συνέχισαν να παίζουν χωρίς να αλλάξουν χαρακτήρα! Τι διάολο; Ενσωματομένο Audyssey έχουν και δεν μας το λένε; :flipout:

- Ο ήχος τους είναι αληθοφανής!
Βάλαμε Αλεξίου και νομίζαμε ότι τραγουδούσε μέσα στο σαλόνι. Βάλαμε Dead Can Dance και ο Νάσος νόμιζε ότι του κουνούσα μία κουδουνίστρα δίπλα από το αυτί του! Πραγματικά άκουσα τα όργανα όπως ακριβώς είναι.

- Παίζουν το ρόλο μόνιτορ χααααλααααρά!
Ότι καλώδιο και να αλλάξαμε είδαμε αμέσως τον χαρακτήρα του. Από καλώδιο ηχείων μέχρι καλώδιο ρεύματος. Τι να πω; Με αυτά τα ηχεία σώβρακο να αλλάξεις θα ακούσεις διαφορά! :flipout:
Για αυτό θέλουν προσοχή στα υπόλοιπα κομμάτια του στερεοφωνικού (ώπα! Βρήκα και άλλο μείον! :Banane0: )

Προσωπικά, τι άλλο να πω; Τα περιμένω το απόγευμα να μου έρθουν μαζί με ένα set interconnect Heimdal και δύο τρίμετρα Heimdal ηχείων διπλοκαλοδιομένα. Εσύ Νάσο; :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Πολύ καλημέρα!
Ομολογώ ότι μάλλον ο Νάσος τρόμαξε γιατί με βρήκε με ένα CD King Diamond στο χέρι να κατευθύνομαι προς το player... :flipout:

Φτιάξαμε το καφεδάκι μας και καθήσαμε να ακούσουμε λίγο μουσική από τα παλιά ηχεία μου, τα οποία μάλλον δεν του έκαναν εντύπωση λόγω της εμπειρίας που είχε με τις τόσες ακροάσεις. :p

Μετά από λίγο ήρθε ο Δημήτρης με το συνεργείο του και άρχισε να ξεφορτώνει. Και να ξεφορτώνει... Και να ξεφορτώνει...
Στο σπίτι έφτασαν τα ATC με τα συμπράγκαλά τους, τα καλώδια ηχείων Nordost Baldur, καλώδια ηχείων Nordost Heimdal, 2 καλώδια ρεύματος Nordost Shiva, ένα interconnect Nordost Baldur και ένα inerconnect Nordost Heimdal.
Η πρώτη ακρόαση έγινε με τα δικά μου καλώδια, (καλώδια ηχείων Audioquest Indigo και interconnect VDH The first ultimate MKII) και με διάφορα είδη μουσικής, από popάκια που είχε μαζί του ο Νάσος μέχρι Χάρις Αλεξίου και Jazz από CD αναφοράς της Chesky Records.

Τι να πω; Να ξεκινήσω από τα κατά έτσι επειδή γουστάρω να γκρινιάζω; Άντε, μιας και ψάξαμε πολύ να βρούμε κάποιο...
Τα ηχεία είναι ρευματοφάγα. Αν τα πάρετε ξεχάστε υψηλές στάθμες εκτός και αν έχετε ενισχυτή άνω των 100 Watt RMS.
Με τον Copland πάρτυ δεν κάνεις και το ηχείο όταν έπαιζες με τον ενισχυτή στο τέρμα τον "άδειαζε" και "κλίπαρε". Μιλάμε για τον CTA 405, 2x50 Watt σε τάξη Α. Παίζει όμως σε ρεαλιστικές στάθμες για μένα που δεν ακούω μουσική σε στάθμες υψηλότερες των 95 DB με τίποτα.

Τα υπέρ; Χμμμ ποιό είναι το όριο χαρακτήρων για ένα μήνυμα είπαμε; :Banane0:

- Τα ηχεία κελαηδάνε!
Με το που τα συνδέσαμε απλά αρχίσαμε να απολαμβάνουμε μουσική.
Ούτε κιχ δεν ακούστηκε! Ούτε "Θα ήθελα περισσότερο από αυτό", ούτε "το τάδε τους είναι χαλαρό"... Απλά ακούγαμε μουσική!

- Δεν τα νοιάζει πως θα τα βάλεις. Αυτά παίζουν.
Τα ρίξαμε στο περίπου στο χώρο και αυτά έπαιξαν! Κανείς δεν σηκώθηκε να τα κουνήσει λίγο πιό εδώ ή λίγο πιό εκεί, να αλλάξει τη γωνία, να βάλει κάτι μπροστά τους. Απλά έπαιξαν! Μέχρι και πίσω στον τοίχο τα κόλησα όταν έφυγε ο κόσμος και αυτά συνέχισαν να παίζουν χωρίς να αλλάξουν χαρακτήρα! Τι διάολο; Ενσωματομένο Audyssey έχουν και δεν μας το λένε; :flipout:

- Ο ήχος τους είναι αληθοφανής!
Βάλαμε Αλεξίου και νομίζαμε ότι τραγουδούσε μέσα στο σαλόνι. Βάλαμε Dead Can Dance και ο Νάσος νόμιζε ότι του κουνούσα μία κουδουνίστρα δίπλα από το αυτί του! Πραγματικά άκουσα τα όργανα όπως ακριβώς είναι.

- Παίζουν το ρόλο μόνιτορ χααααλααααρά!
Ότι καλώδιο και να αλλάξαμε είδαμε αμέσως τον χαρακτήρα του. Από καλώδιο ηχείων μέχρι καλώδιο ρεύματος. Τι να πω; Με αυτά τα ηχεία σώβρακο να αλλάξεις θα ακούσεις διαφορά! :flipout:
Για αυτό θέλουν προσοχή στα υπόλοιπα κομμάτια του στερεοφωνικού (ώπα! Βρήκα και άλλο μείον! :Banane0: )

Προσωπικά, τι άλλο να πω; Τα περιμένω το απόγευμα να μου έρθουν μαζί με ένα set interconnect Heimdal και δύο τρίμετρα Heimdal ηχείων διπλοκαλοδιομένα. Εσύ Νάσο; :ADFADF1:

Αντε και καλορίζικα:2thumb22sup:.......................................................

Kαλό μεσημέρι...-bye-

Μιχάλη..εγώ σου ζήτησα να γράψεις εντυπώσεις..και συ τα αγόρασες!!!:grinning-smiley-043

τι να γράψω περισσότερο,από αυτά που έγραψε ο Μιχάλης???

τάπε όλα...και με σαφήνεια!!!:music-smiley-005:

προσωπικά μετά τον ήχο που άκουσα προχθές-στο σαλόνι του Μιχάλη-πείστηκα απόλυτα για την ποιότητα αυτών των ηχείων!!!

όχι ότι είχα ενδοιασμούς (άλλωστε δεν έκρυψα-ποτέ-τα λόγια μου και τον ενθουσιασμό μου για αυτά τα ηχεία...) ,αλλά προχθές ήταν το κάτι άλλο...ήταν,γιατί άκουσα μουσική και σ´ένα μέσο ελληνικό σαλόνι ,με όλους τους συμβιβασμούς που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις...

οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν είναι αυτό που γράφει το λογότυπο: acoustic engineers...έχει πέσει πολλή δουλειά και μελέτη..δεν χωρά αμφιβολία...ούτε μαγικά ,ούτε μεταφυσική ,ούτε βουντού χρειάζονται για να παίξουν...

τα ηχεία εξαφανίζονται από το χώρο και μπροστά σου έχεις ζωντανό το μουσικό δρώμενο!!!!

ο ήχος που ακούσαμε προχθές ήταν καθηλωτικός!!!..μας διαπέρασε και μας συγκίνησε....

προσωπικά..η αναζήτησή μου εδώ τελείωσε!!!...το κόσμημά μου το βρήκα!!!

μέχρι 3.000 ευρώ δεν υπάρχει για μένα καλύτερο ηχείο!!!

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή σας στο θέμα...και για την βοήθεια που μου δώσατε...δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση και θέαση!!!

ελπίζω κάποιους να τους βοήθησα με την αναζήτησή μου....τον Μιχάλη-π.χ.- δεν τον γνώριζα..γνωριστήκαμε στην πορεία του θέματος και χαίρομαι που τον βοήθησα όσο μπορούσα...

Μιχάλη..άντε βρε να τα χαιρόμαστε τα κοσμήματά μας!!!:ADFADF1:

Μπράβο παίδες! Καλορίζικα!
Φυσικά περιμένουμε το ανάλογο φωτογραφικό υλικό όταν έρθουν τα ηχεία σας.

Μπράβο Νάσο.
Καλορίζικα και καλές θεάσεις.

Σου εύχομαι να σε συντροφεύουν στα μουσικά σου ταξίδια για πολλά πολλά χρόνια.

Μπράβο και από εμένα Νάσο,
Με γειά και καλές ακροάσεις...
Πάνω από όλα αυτό που παίζει ρόλο είναι η μουσική που θα παίζουν βεβαίως βεβαίως! Καλοάκουστα!

thanks!!!...φίλοι μου!!!

πάνω απ´όλα παιδιά χαίρομαι γιατί ξανακούω μουσική...όλο αυτό το διάστημα,μετά από καιρό!!!

και φωτογραφίες θα ανέβουν!!!

λίγο να ηρεμήσουμε και όλα θα γίνουν..γιατί έχει πολύ τρέξιμο-αυτό το καιρό-με τις Εκθέσεις!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

ο ήχος που ακούσαμε προχθές ήταν καθηλωτικός!!!..μας διαπέρασε και μας συγκίνησε....

Indeed... Ο καναπές ήθελε καθάρισμα μετά...
Κάποια στιγμή νόμιζα ότι άκουγα τα σάλια της Lisa Gerard αλλά τελικά ήταν τα δικά μου που έσταζαν στο τραπεζάκι...

μέχρι 3.000 ευρώ δεν υπάρχει για μένα καλύτερο ηχείο!!!
Κάνε και εσύ μία ανάλυση αυτού που ακούσαμε από τη μεριά σου! :)

Να τα χαιρόμαστε! :ernaehrung004: (Το αντέξατε το αψέντι όμως αγαπητέ μου! :grinning-smiley-043)

(Κάτι μου είπε ο Δημήτρης για μία με δύο εβδομάδες αναμονή όμως και μου έκοψε το χαμόγελο από τα χείλη...)

Μιχάλη δεν πειράζει θα περιμένουμε....είμαι πολύ υπομονετικός...δύο μήνες ψάχνω τώρα θα με πιάσει βιασύνη???...εδώ κούρασα και πολλούς φίλους που διάβαζαν το θέμα...

δεν είμαι πολύ λαλίστατος γιατί μπορεί να θεωρηθούν πολλά από αυτά που θα έγραφα υπερβολές...

Θα γράψω όμως σε λίγο...

δεν είμαι πολύ λαλίστατος γιατί μπορεί να θεωρηθούν πολλά από αυτά που θα έγραφα υπερβολές...

Θα γράψω όμως σε λίγο...

Δεν θέλουμε κουβέντες . Θέλουμε πρόσκληση να τα ακούσουμε σπίτι σου και να τα υποβάλλουμε στην βάσανο των ιαπώνων πειραματιστών και free jazz φάνκερς και του Βάγκνερ -bye-

ATC θέλω κι εγώ στο ενεργό τους.

Ακουστική ανάρτηση κύριοι! Όχι να τρελαίνεσαι μέχρι να τα τοποθετήσεις!

Παίδες, να τα χαίρεστε!
Αν και ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι τελικά ATC θα έπαιρνε ο Νάσος...

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

ATC θέλω κι εγώ στο ενεργό τους.

Ακουστική ανάρτηση κύριοι! Όχι να τρελαίνεσαι μέχρι να τα τοποθετήσεις!

Παίδες, να τα χαίρεστε!
Αν και ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι τελικά ATC θα έπαιρνε ο Νάσος...

Guybrush κι εγώ θα τάθελα στα ενεργά τους!!!..αλλά κοστίζουν πολλά ευρώ!!!

κι όμως το τελικό τεστ ήταν προχθές...γιατί ήθελα να τ´ακούσω και σε σπίτι και ο Μιχάλης μου έδωσε αυτή την ευκαιρία....αν κάτι δεν μου πήγαινε θάκανα πίσω....και μου δίνεις ατάκα για να γίνω πιο αναλυτικός...

γύρισα πολύ όλο αυτό το διάστημα και άκουσα ένα μεγάλο μέρος των ηχείων που κυκλοφορούν στην Αθήνα και μπορώ ν´αγοράσω στα 3.000 ευρώ...όχι μεταχειρισμένα και όχι DIY...

άκουσα τα ίδια κομμάτια πάρα πολλές φορές..είχα μάθει κάθε μουσική τους φράση...στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού μου ξεκαθαρίστηκε και τι ήχος μου αρέσει...σχηματοποίησα το γούστο μου...

και ήρθαν τα ΑΤC και με συνεπήραν...άκουσα μουσικές φράσεις που δεν άκουσα στα άλλα ηχεία...αποκαλύφθηκαν όργανα που ήταν κρυμμένα...ζωντάνεψε-με συγκλονιστικό τρόπο-η ανθρώπινη φωνή...αυτή η Αλεξίου-προχθές-ήταν συγκλονιστική...η χροιά στην φωνή της ήταν μοναδική...

όταν ακούω Miles Davis μετά από κάποια ώρα κουράζομαι από τον ήχο της τρομπέτας του...με τα ATC άκουγα για πολλή ώρα με συγκίνηση (στη Location ,όχι προχθές..)..λες και ο ήχος είχε άλλη μαγεία...
ωχ νομίζω ότι εκτρέπομαι προ την μεταφυσική....

σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολύ καλά ηχεία..τα Sonus(σειρά Domus),τα Triangle....εξαρτάται τι θέλεις...

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Καλά, μη φανταστείς ότι θα έπαιρνα κανένα από τα μεγάλα μοντέλα ή ότι θα το έπαιρνα ντε και σώνει καινούριο.
Είδες φαντάζομαι πόσο μικρά είναι τα Dynaudio μου κι έχω και πρόβλημα μπουμαρίσματος...

Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάποιος θα δοκιμάσει πολύ σύντομα μπέρυ;:chinscratch: