Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Όταν τα είχα πάρει μου προξένησε εντύπωση το ότι στο κάθε ηχείο υπογράφει ο art designer, ο ebonist και ο engineer...

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στα συν αυτής της εταιρίας είναι η άμεση ανταπόκριση στα emails που τους έστελνα κάθε τρεις και λίγο με τις ανόητες ερωτήσεις μου...

ρεσπέκτ από μένα (αλλά μάλλον αυτό θα το έχετε ήδη καταλάβει...).

Φαντάσου πόσα ηχεία πουλάνε παγκοσμίως για να απαντάνε άμεσα στον κάθε χρήστη :flipout::flipout::flipout::flipout:

Φαντάσου πόσα ηχεία πουλάνε παγκοσμίως για να απαντάνε άμεσα στον κάθε χρήστη :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ρε φίλε δε τρώγεσαι με τίποτα. Είσαι σαν τα χέλια. Από όπου και να σε πιάσουνε γλυστράς ναούμε. :grinning-smiley-043

Για παράδειγμα όταν είχα το meridian 588 και ανακάλυψα ότι οι balanced έξοδοι ήταν αντεστραμμένοι! (δηλαδή το left ήταν right και το ανάποδο ενώ τα RCA ήταν σωστά) και τους είχα στείλει mail για να τους ρωτήσω πως και γιατί και τι μπορώ να κάνω και αν υπάρχει πρόβλημα κλπ κλπ...

...μετά από 3 mail όπου δεν πήρα καμιά απάντηση απογοητεύτηκα και αισθάνθηκα σούπερ τρόμπας, να αγοράζεις cdplayer του τριχίλιαρου και η εταιρία να σε έχει χεσμένο...

αυτά.

ΥΓ: ο Νάσος θα μας banάρει ναούμε...

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Για παράδειγμα όταν είχα το meridian 588 και ανακάλυψα ότι οι balanced έξοδοι ήταν αντεστραμμένοι! (δηλαδή το left ήταν right και το ανάποδο ενώ τα RCA ήταν σωστά) και τους είχα στείλει mail για να τους ρωτήσω πως και γιατί και τι μπορώ να κάνω και αν υπάρχει πρόβλημα κλπ κλπ...

Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για τη Burr Brown. (Όχι, αυτή δεν φτιάχνει ηχεία... :p)

Περιμενε βρε ιεροσυλε να σουλουπωσω το συστημα και θα σε καθησω μπροστα απο τα ACADEMY 3 :speechless-smiley-0.

:flipout: :flipout:

(Sorry για το off-topic) Στέργιο παρατήρησα ότι στους ακροδέκτες του chario (στη φωτό) πάει το κόκκινο καλώδιο στα ψηλά και το μαύρο στα χαμηλά. Υπήρξε καλύτερο αποτέλεσμα έτσι ? Είναι κάποια ενδεδειγμένη μέθοδος υπό συνθήκες γιατί δεν το έχω ξαναδεί ? (τώρα θα μου πεις δοκίμασέ το κι αν σ' αρέσει.. ) Υπάρχει κάποια θεωρία πίσω από αυτό ?

Attachments

• chario.jpg
    chario.jpg
    61.2 KB · Views: 52
Last edited:
αφού είναι βραχυκυκλωμένα.....
εκτός αν έχουν ανατραπεί ο νόμοι της φυσικής

Είναι λεπτομέρεια της λεπτομέρειας...

Όταν υπάρχουν βραχυκυκλωτήρες και οι ακροδέκτες είναι και οι δύο στις μπόρνες των γούφερς τότε τα τουϊτερς "βλέπουν" λίγο παραπάνω αντίσταση, αυτή δηλαδή του βραχυκυκλωτήρα.

Όταν είναι έτσι όπως τα είχε ο Στέργιος, η αντίσταση μοιράζεται εξίσου στους δύο κλάδους...

Πιάσε αυγό και κούρευτο βέβαια αλλά αφού είναι θεωρητικά πιό σωστό γιατί να μην το κάνει κανείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

(Sorry για το off-topic) Στέργιο παρατήρησα ότι στους ακροδέκτες του chario (στη φωτό) πάει το κόκκινο καλώδιο στα ψηλά και το μαύρο στα χαμηλά. Υπήρξε καλύτερο αποτέλεσμα έτσι ? Είναι κάποια ενδεδειγμένη μέθοδος υπό συνθήκες γιατί δεν το έχω ξαναδεί ? (τώρα θα μου πεις δοκίμασέ το κι αν σ' αρέσει.. ) Υπάρχει κάποια θεωρία πίσω από αυτό ?

KAI βέβαια !!! το + παίρνει τον κατήφορο και λόγω της βαρύτητας εχουμε ταχύτερα μεταβατικά , αλλα για να κρατήσουμε και μια ισοροπία το - παίρνει τον ανήφορο ουτωσωστε να πετήχουμε την λεγόμενη ισοστάθμιση !!! :BDGBGDB55::BDGBGDB55::flipout:

Ο Χέκτωρ έχει πιάσει το νόημα.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε ότι και οι δυο κλάδοι τυχαίνουν της ίδιας...αγωγιμότητας. Το καλύτερο θα ήταν να βάλεις ένα κομμάτι καλώδιο ίδιο με το καλώδιο των ηχείων, αλλά βαριέμαι να το κάνω... Ούτως ή άλλως αυτό το σύστημα το έχω για να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική στο background.

Απολαμβάνω δηλαδή...

Το σύστημα που πειράζω το έχω στο σαλόνι... :flipout:

Επι της ουσίας δεν κάθισα καν να ακούσω αν έχει διαφορά, αλλά έτσι αισθάνομαι καλύτερα...

Επι της ουσίας δεν κάθισα καν να ακούσω αν έχει διαφορά, αλλά έτσι αισθάνομαι καλύτερα...

σιγά μην ακούς....
αλλά αν είναι να αισθάνεσαι καλύτερα ...χου κερς...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

σιγά μην ακούς....
αλλά αν είναι να αισθάνεσαι καλύτερα ...χου κερς...-bye-

Εδώ εσύ ακους 22 κιλοχέρτζια και 18 χέρτζια με κλειστά τα μάτια ρε, εγώ γιατί να μην ακούω διαφορές?

Κουφός είμαι??? :ears:

Αει στο καλό σου βραδυάτικα! -bye-

2N3055_Power_Amplifier.gif

Γιά να μην τρελαθούμε και τελειως , αυτο είναι ενα τυπικό σχεδιο ενισχυτου ,
κοιτάχτε απο που περνάει το σήμα ,,, απο χίλια μύρια κύματα!!!! και απο δεκάδες
υλικά με τεραστιες ανοχές και διαφορές βάσει της ονομαστικής τους αξίας , (αντιστάσεις πυκνωτάς) και εδω βρεσείς μιλάτε για το κοματάκι μέταλο στην μπόρνα του ηχείου? ,,, οχι τιποτα άλλο ετσι για να νοιοσουμε καλήτερα και να μην ανχωνόμαστε με ψιλοχαζολοιδια ,,:grinning-smiley-043 :offtopic: ως συνήθως

2N3055_Power_Amplifier.gif

Γιά να μην τρελαθούμε και τελειως , αυτο είναι ενα τυπικό σχεδιο ενισχυτου ,
κοιτάχτε απο που περνάει το σήμα ,,, απο χίλια μύρια κύματα!!!! και απο δεκάδες
υλικά με τεραστιες ανοχές και διαφορές βάσει της ονομαστικής τους αξίας , (αντιστάσεις πυκνωτάς) και εδω βρεσείς μιλάτε για το κοματάκι μέταλο στην μπόρνα του ηχείου? ,,, οχι τιποτα άλλο ετσι για να νοιοσουμε καλήτερα και να μην ανχωνόμαστε με ψιλοχαζολοιδια ,,:grinning-smiley-043 :offtopic: ως συνήθως

....και ομως Βασιλη , καμια φορα ενα τοσο δα πραγματακι κανει καποια διαφορα . Οπως ενα σκουπιδακι σ ενα απο τα μπεκ του ιντζεξιον :chinscratch:

Καλημέρα....

πείτε ό,τι θέλετε....

θα επανέλθω δρυμύτερος με εντυπώσεις...

-bye-

Εγώ λέω να πάρεις τα 3 χιλιαρικάκια και να πάμε μια βόλτα πρός τη γνωστή στοά για ΑΛΛΕΣ αγορές :flipout::flipout::flipout:

Οχι τίποτα άλλο θα μαραζώσει μόνο του το LX60 :flipout:

Off topic τέλος - δυστυχώς δεν το κατέχω το αντικείμενο οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω

-bye-

Καλησπέρα σε όλους!!!

μπα Γιώργο...δεν θέλω ν´αλλάξω τηλεόραση....μου χει ανοίξει η όρεξη για ηχεία...

Λοιπόν....ενώ βρίσκομαι σε αναμονή για ολιγοήμερες διακοπές….

Θα σας γράψω τι είδα και τι άκουσα τις τελευταίες δέκα μέρες και που κατάληξα …

Λοιπόν έχω ακούσει μέχρι τώρα τα εξής ηχεία:

Sonus faber Concertino Domus
Sonus faber Concerto Domus
Audio Physic Virgo
Audio Physic Tempo
Acoustic Zen Adagio
ATC SCM 19
JMLab Profile
Proak Response D15
Proak Response D25
B&W 805
B&W 804
Elac 330.3 Jet.

Όλα τα ηχεία τ´άκουσα με μηχανήματα (cd players ,ενισχυτές ,καλώδια) των αντιπροσώπων ή των καταστημάτων…

Από όλα αυτά τα ηχεία ξεχώρησα τα:

Sonus faber Concertino Domus
Sonus faber Concerto Domus
ATC SCM 19
Elac 330.3 Jet.

Τα ξεχώρησα με το σκεπτικό ότι θα τα ήθελα στο σαλόνι μου λόγω του ήχου τους, της καταπληκτικής ποιότητας κατασκευής τους και της ομορφιάς τους.

Θα προγραμματίσω ν´ακούσω με τα ενισχυτικά μου τα παραπάνω ηχεία και επιπρόσθετα τα ATC SCM 40 ,τα CHARIO και τα VIENNA ACOUSTICS, ώστε να κάνω και την τελική μου επιλογή….

Πάντως-πρέπει να πω-ότι με έχετε βοηθήσει πολύ με τις γνώμες σας……όπως επίσης να τονίσω τον επαγγελματισμό-όλων ανεξαιρέτως-των αντιπροσώπων και των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνθηκα….

Έτσι σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω :

Τον Σάκη Χατζηδημητρίου της Sonus,
Τον Μιχαηλό Γιάννη του Ορφέα ,
Τον Γιώργο Θεοφιλάκο του Music Lover
Τον Θέμη Ζαφειρόπουλο της Location Sound
Τον Αντώνη Χατζηκωνσταντή της StepCom
Τον Χρήστο Κοψιά του Studio Hi-Fi

Για τον επαγγελματισμό τους και την μεγάλη βοήθεια που μου προσέφεραν….

Καθώς και τον φίλο και μέλος Κυριάκο (Kwon 2004) που με φιλοξένησε στο σπίτι του για να ακούσω τα B&W 805
Καθώς και τον Μανώλη Καστρουνή που μου άνοιξε το σπίτι του για να ακούσω τα Elac 330.0 Jet….

Τις επόμενες μέρες θα λείψω σε διακοπές…θα ξεκουραστώ και θα συνεχίσω τις ακροάσεις μόλις γυρίσω…

στο μεταξύ περιμένω τις απόψεις και τις γνώμες σας…

Σας ευχαριστώ όλους….-bye-

Φίλε Νάσο,

Άπό ότι κατάλαβα άκουσες κάποια ηχεία στο χώρο του εκάστοτε αντιπροσώπου, με συνοδά δικά του.
Χωρίς να θέλω να σε... "αγχώσω" πόσο σίγουρος είσαι ότι στο χώρο το δικό σου και με τον ενισχυτή, CD/πικάπ σου θα είναι πάλι τα παραπάνω (οποιαδήποτε) 4 ηχεία, τα πιο επιτυχημένα (ηχητικά πάντα) ?

ΥΓ. Καλές διακοπές.