Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

φίλε μου ο Νάσος, ήταν απλά εκεί που είσαι εσύ τώρα πριν από πολλά χρόνια.
Τώρα παει για άλλα, εν γνώσει του.
Αρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ακριβώς όπως τα λέει ο Δημήτρης είναι φίλε μου...

τα Spendor με συντρόφευσαν ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ-ολόκληρα-χρόνια...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΗΧΕΙΑ...τώρα θα πάνε για δεύτερα...

το ότι ήταν καταπληκτικά ηχεία το καταλαβαίνω ΚΑΙ τώρα που κάνω ακροάσεις..

τι θέλω να πω...συνήθισα-άθελά μου-σ´έναν ήχο που τολμώ να πω είναι ιδιαίτερα απαιτητικός...που λίγα ηχεία βγάζουν...

αυτό το κατάλαβα ακόμα πιο πολύ τώρα...καθώς κάνω συγκρίσεις....

Νάσο καλημέρα

Τελικά κατάληξες κάπου ?? Αν και δεν μπορώ να βοηθήσω λόγω έλλειψης γνώσεων σε Hi-end εν τούτοις παρακολουθώ το νήμα με αρκετό ενδιαφέρον..

Με την υπόλοιπη αλυσίδα αναπαραγωγής είσαι ΟΚ ? Σκέφτεσαι άλλες αναβαθμίσεις για να δέσεις με τα (όποια) καινούργια ηχεία ??

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

άρα ΔΕΝ υπάρχει λόγος ν´ανυσηχείς..προχώρα για τα Spendor...θα ευχαριστηθείς με την συντροφιά τους...

Σ' ευχαριστώ πολύ Νάσο !!!

Προχωρώ ακάθεκτος ! :music-smiley-005::SFGSFGSF:

Υ.Γ. Μήπως έχεις να προτείνεις και κανα ενισχυτή;; :firstprize:
(σκέφτομαι Advance 305DA, Tsakiridis Aiolos, Jadis μετ/νο)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Σ' ευχαριστώ πολύ Νάσο !!!

Προχωρώ ακάθεκτος ! :music-smiley-005::SFGSFGSF:

Υ.Γ. Μήπως έχεις να προτείνεις και κανα ενισχυτή;; :firstprize:
(σκέφτομαι Advance 305DA, Tsakiridis Aiolos, Jadis μετ/νο)

για άνοιξε νέο θέμα..για να σου απαντήσουν οι γνώστες...

Νάσο καλημέρα

Τελικά κατάληξες κάπου ?? Αν και δεν μπορώ να βοηθήσω λόγω έλλειψης γνώσεων σε Hi-end εν τούτοις παρακολουθώ το νήμα με αρκετό ενδιαφέρον..

Με την υπόλοιπη αλυσίδα αναπαραγωγής είσαι ΟΚ ? Σκέφτεσαι άλλες αναβαθμίσεις για να δέσεις με τα (όποια) καινούργια ηχεία ??

Γιώργο και αγαπητοί μου φίλοι καλό μεσημέρι…

Λοιπόν καλά έκανες και με ρώτησες γιατί η αναζήτηση προχώρησε την βδομάδα που μας πέρασε…

Πήρα -λοιπόν-τον τελικό μου και πήγα στην Location Sound-στον Κο Ζαφειρόπουλο και άκουσα-με τον τελικό μου-τα ATC-SCM40…

Λοιπόν τα ηχεία στην αρχή έπαιξαν με τον θηριώδη και κορυφαίο τελικό ενισχυτή Viola Symphony…ό,τι και να γράψω είναι λίγο…ο ήχος που άκουσα ήταν μεγαλειώδης…συγγνώμη που ακούγομαι τόσο ενθουσιασμένος ,αλλά ο έρωτας ΔΕΝ κρύβεται…τα Sonus μπορεί νάναι τα πιο όμορφα ηχεία στον κόσμο, αλλά ΔΕΝ έχουν τον ήχο που άκουσα από τα ATC(πάντα για τα δικά μου γούστα…)
Τα ATC δεν είναι όμορφα σαν τα Sonus αλλά είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ!!!. .είναι καταπληκτικά ηχεία!!!
Μετά τα βάλαμε να παίξουν με τον τελικό μου…παράλληλα στην παρέα προστέθηκαν και άλλοι δύο πελάτες των ATC και έγινε ομαδική ακρόαση…το αποτέλεσμα που καταλήξαμε και οι τέσσερεις ήταν ότι ο μικρός Musical Fidelity τα οδηγούσε ικανοποιητικότατα!!!..τόσο καλά που εντυπωσιαστήκαμε όλοι οι παρόντες…
Αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί τα ηχεία είναι ευκολοδήγητα, λόγω του ότι έχει «πέσει» απίστευτη φροντίδα όσον αφορά την ομαλότητα του φορτίου που καλούνται να οδηγήσουν τα -όποια-ενισχυτικά…
Μόνο να ρίξει μια μάτια -κάποιος-στο Hi Fidelity(νομίζω τεύχος Ιανουαρίου) που έχουν γίνει review και να δει τις εξαιρετικές μετρήσεις του περιοδικού θα καταλάβει για τι μιλάμε…όταν όμως μιλάμε για τα ATC δεν περιμένεις κάτι λιγότερο..

Βέβαια μην τρελαθούμε….όσο πιο πολλά ρεύματα τους δίνεις ,τόσο πιο καλά θα παίξουν…αυτά εννοούνται…όμως επειδή δεν πρόκειται να αλλάξω ενισχυτικά σύντομα, για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας…

Και για το τέλος το κερασάκι…κοστίζουν 2.700 ευρώ!!!

Θα είχαν αγοραστεί ήδη, αλλά δεν θέλω ν´ αγοράζω «εν θερμώ»….και γι αυτό έκλεισα ραντεβού ν´ακούσω τα Vienna…

Το Σάββατο λοιπόν -που μας πέρασε-πήγα και στον αντιπρόσωπο των Vienna για να ακούσω τα Mozart και τα Beethoven Baby Grand….

Εκεί με περίμεναν δύο δυσάρεστες εκπλήξεις:

α)καταρχήν είχα κλείσει ραντεβού πριν από πέντε μέρες…παρότι όμως είχα κλείσει ραντεβού ο αντιπρόσωπος με παρακάλεσε να ΜΗΝ κάνουμε την-προγραμματισμένη -ακρόαση-γιατί τα ηχεία ήταν λέει άστρωτα (επειδή είχαν μείνει σβηστά-λόγω διακοπών-ένα μήνα…)..άντε αυτό το δέχτηκα (γιατί είμαι πάντα καλοπροαίρετος), όμως το ότι

β) αρνήθηκε να ακούσουμε τα ηχεία του με τον τελικό μου, με προβλημάτισε…

όταν οι άλλοι αντιπρόσωποι ,ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μου είπαν να ακούσω τα ηχεία τους με τα ενισχυτικά μου…τι να υποθέσω όταν δέχομαι αυτή την άρνηση????

Βέβαια -σαφώς-έχει το δικαίωμα ν´ αρνηθεί….όμως είναι κάπως δυσάρεστο..και δείχνει «δυσκοιλιότητα»…
Παρόλα αυτά θα δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου ν´ ακούσω τα Vienna ,έστω και έτσι…

Παρεπιπτώντος τα ηχεία είναι πανέμορφα και ΝΑΙ είναι πιο όμορφα από το Sonus Concerto Domus (κατά τα γούστα μου….).

Αυτές ήταν οι τελευταίες εμπειρίες μου…και περιμένω τα σχόλιά σας…

δεν θα αγοραζα γουρουνι στο σακι για κανεναν και για τιποτα παρα μονο αν ηταν επιλογη μου. (και μαλιστα θα ηταν λαθος μου και οχι εντολη καποιου τριτου).

για λογους αρχης θα απεκλεια τα βιεννα παρολο που προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος πελατης του βασιλη.

οταν καλεισαι να σκασεις περιπου ενα εκατομμυριο πρεπει ολοι οι αντιπροσωποι να μαθουν να σε αντιμετωπιζουν τοσο εσενα προσωπικα, οσο και γενικοτερα τους υποψηφιους πελατες τους με τον αντιστοιχο σεβασμο.
και λογω προσωπικου γουστου, θα διαλεγα γενικοτερα ενα ευκολο φορτιο, βασικα διδρομο, μηπως και αργοτερα το επαιζα με καποια καλη λαμπα.

να δεις, (αν δεν το εχεις ηδη κανει) το διδρομο δαπεδου της sonus γιατι εχουν γραφει κολακευτικα σχολεια. και ειναι και πανεμορφο!
και γιατι θα παιξει ανετα με μια καλη λαμπα αργοτερα.

καλο ψαξιμο -bye-

Σ´ευχαριστώ πολύ Νικόλα...

αν εννοείς το δίδρομο δαπέδου της Sonus το Concerto Domus..ΝΑΙ τόχω ακούσει και μου άρεσε πολύ...ήταν το πρώτο ηχείο που άκουσα..τόγραψα στις αρχές του θέματος...και είναι-πράγματι-πανέμορφο...

θα προσπαθήσω να το ξανακούσω....

όσον αφορά τον αντιπρόσωπο των Vienna...πράγματι ήταν φάουλ ,αλλά θα δώσω την ευκαιρία στα Vienna...

σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι συστήνομαι κανονικά σε όλους ,αλλά δεν αναφέρω την ιδιότητά μου (του διαχειριστή του avclub)....αυτό το κάνω γιατί το θεωρώ περιττό ...για κανένα άλλο λόγο...κάποιοι από τους αντιπροσώπους με αναγνωρίσανε..κάποιοι άλλοι όχι....

Πωπω φίλε, τελικά εσύ είσαι χαϊεντάς αλλά δεν το ξέρεις!

ATC και dry bread, αφού τα ερωτεύτευτηκες... χτύπα τα!

Και παίζουν και καλά με τον ενισχυτάκο σου!

Μα τα άτιμα δεν είναι τόσο...ουδέτερα μουσικά?

Με γειεεεεεεεες!

Όπως έχω πει και δω http://avclub.gr/index.php?posts/238940/ και συνέχεια θα λέω αν θέλεις σωστό αναπαραγωγέα μην το παιδεύεις άλλο...Χάνεις το χρόνο σου και μπερδεύεσαι...Προχώρα στα ATC...Τώρα αν θέλεις έπιπλα αντί για ηχεία πήγαινε στον Βαράγγη, πάρε καμιά κομότα με μαρκετερί Λουί σαιζ-λονγκ, βάλε πάνω κι ένα ipod με 2 ηχειάκια και άκου mp3...
(Πιστεύω να μη παρεξηγήσεις το χιούμορ οκ???)

Όπως έχω πει και δω http://avclub.gr/index.php?posts/238940/ και συνέχεια θα λέω αν θέλεις σωστό αναπαραγωγέα μην το παιδεύεις άλλο...Χάνεις το χρόνο σου και μπερδεύεσαι...Προχώρα στα ATC...Τώρα αν θέλεις έπιπλα αντί για ηχεία πήγαινε στον Βαράγγη, πάρε καμιά κομότα με μαρκετερί Λουί σαιζ-λονγκ, βάλε πάνω κι ένα ipod με 2 ηχειάκια και άκου mp3...
(Πιστεύω να μη παρεξηγήσεις το χιούμορ οκ???)

Δηλαδη, τα ATC ειναι τα καλυτερα του κοσμου? Γκαραντί αυτο?

Δε νομίζω ότι έχεις την ψυχολογία για να αξιολογήσεις τα Vienna τώρα, τσάμπα θα πας.

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του αντιπροσώπου.

Τουλάχιστον σου το αιτιολόγησε?

Στέργιο καλημέρα...

πράγματι είναι δύσκολο ν´αξιολογήσω τα Vienna...αλλά θα τ´ακούσω...για νάχω άποψη...όποια κι αν είναι αυτή...

Λοιπόν ο διάλογος που "έλαβε χώρα" μεταξύ εμού και του αντιπροσώπου ήταν περίπου ο εξής:

Ερώτηση:...οκ..θάρθω το άλλο Σάββατο (αυτό δηλαδή..στις 15/9) να τ´ακούσω...να φέρω και τον τελικό μου να τ´ακούσω με αυτόν??

Απάντηση: Ε...Όχι...τι να φέρεις-τώρα-τον τελικό....έτσι κι αλλιώς μια ιδέα θα πάρεις από τα ηχεία...εγώ τα παίζω με αυτόν-εδώ-τον λαμπάτο(νομίζω ήταν ο primaluna) που είναι 30 watts...ο δικός σου είναι πολύ πιο δυνατός...

Και σκέφτομαι(με το μυαλό μου)...και τα άλλα ηχεία μια ιδέα τ´άκουσα..δεν τ´άκουσα με τις ώρες στον χώρο μου..αλλά γι αυτή την ιδέα οι υπόλοιποι επαγγελματίες δεν είχαν πρόβλημα...

να τονίσω ότι σε κάθε περίπτωση ήταν ευγενικότατος..κι εγώ δεν του έφερα καμιά αντίρρηση...ούτε συζήτησα το θέμα...απλά το μετέφερα εδώ....

Δηλαδη, τα ATC ειναι τα καλυτερα του κοσμου? Γκαραντί αυτο?

Πέτρο μου αυτό είναι υποκειμενικό...σίγουρα-πάντως-από πλευράς μετρήσεων είναι κορυφαία...

για απαντήστε και οι υπόλοιποι...

Πιστεύω πως οι MUSICAL FIDELITY 3A-X & P150-X απέχουν παρασάγκας από τους Primaluna, (δεν θέλω να υποδείξω ποιός θα μπορούσε να παίξει καλύτερα, σίγουρα όμως είναι διαφορετικά μηχανήματα).

Θεωρώ φρόνιμο να επιμείνεις να ακούσεις με τα δικά σου. -bye-

καλημερα!
χωρις να θελω να υπερασπισω το βασιλη με τον οποιο ειμαστε φιλοι και μαλιστα με εχει βοηθησει πολυ, τοσο με τις γνωσεις του οσο και με τις πολυ φθηνες χρεωσεις του απο καποιες ζημιες που προκαλεσα απο υπαιτιοτητα μου σε μηχανηματα μου, να πω απο οτι καταλαβα απο το διαλογο που μας περιεγραψες, οτι σε θεωρησε για καποιο πιτσιρικα που απλα θελει να τον ζαλισει:music-smiley-005:
θυμαμαι παλιοτερα που μου ελεγε ποσο πολυ τον ειχαν παιδεψει καποιοι που με το προσχημα οτι σκεφτονται να αγορασουν ενισχυτη και ηχεια, τον ειχαν μερες να παιδευεται αλλαζοντας ενισχυτες και ηχεια, φερνοντας και τους φιλους τους, τρεχοντας τον στα σπιτια τους κλπ και μεχρι να καταλαβει οτι απλα οι τυποι ειχαν χρονο για ξοδεμα μην αγοραζοντας τιποτα τελικα, ουτε απο αυτον , ουτε απο καποιον αλλο.

πιστευω οτι αν του πεις: θα ερθω με τον ενισχυτη μου να τα ακουσω, αλλιως δεν αγοραζω ,δεν θα εχει προβλημα. ποσο μαλλον αν του πεις και την ιδιοτητα σου που ετσι θα καταλαβει οτι εισαι ενας σοβαρος υποψηφιος πελατης.

να θυμομαστε οτι καθε αντιπροσωπος ειναι πρωτα απο ολα εμπορος.
οποτε αν μπορουσε να σου πουλησει κατι που ουτε καν με τον ενισχυτη του δεν θα ακουγες, θα ηταν ευχαριστημενος :Banane0:.

αν ομως δεν ακουσεις τα υποψηφια ηχεια με τον ενισχυτη σου, ουτε καν να διανοηθεις να τα αγορασεις.
και μαλιστα το καλλιστο θα ηταν να τα ακουσεις και στο χωρο σου.
και αυτο γιατι αναλογως το καθε ηχειο ο καθε ενισχυτης επιδεικνυει διαφορετικη συμπεριφορα, ειδικα αν στην συναρτηση μπει και ο παραγοντας χωρος.

τελος και εγω θα σου ελεγα να προχωρησεις στα atc, αν σε ικανοποιουν με την εμφανιση τους, αφου σου αρεσαν τοσο πολυ.
καλη συνεχεια-bye-