Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!
Νάσο καλημέρα
Τελικά κατάληξες κάπου ?? Αν και δεν μπορώ να βοηθήσω λόγω έλλειψης γνώσεων σε Hi-end εν τούτοις παρακολουθώ το νήμα με αρκετό ενδιαφέρον..
Με την υπόλοιπη αλυσίδα αναπαραγωγής είσαι ΟΚ ? Σκέφτεσαι άλλες αναβαθμίσεις για να δέσεις με τα (όποια) καινούργια ηχεία ??
Γιώργο και αγαπητοί μου φίλοι καλό μεσημέρι…
Λοιπόν καλά έκανες και με ρώτησες γιατί η αναζήτηση προχώρησε την βδομάδα που μας πέρασε…
Πήρα -λοιπόν-τον τελικό μου και πήγα στην Location Sound-στον Κο Ζαφειρόπουλο και άκουσα-με τον τελικό μου-τα ATC-SCM40…
Λοιπόν τα ηχεία στην αρχή έπαιξαν με τον θηριώδη και κορυφαίο τελικό ενισχυτή Viola Symphony…ό,τι και να γράψω είναι λίγο…
ο ήχος που άκουσα ήταν μεγαλειώδης…συγγνώμη που ακούγομαι τόσο ενθουσιασμένος ,αλλά ο έρωτας ΔΕΝ κρύβεται…τα Sonus μπορεί νάναι τα πιο όμορφα ηχεία στον κόσμο, αλλά ΔΕΝ έχουν τον ήχο που άκουσα από τα ATC(πάντα για τα δικά μου γούστα…)
Τα ATC δεν είναι όμορφα σαν τα Sonus αλλά είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ!!!. .είναι καταπληκτικά ηχεία!!!
Μετά τα βάλαμε να παίξουν με τον τελικό μου…παράλληλα στην παρέα προστέθηκαν και άλλοι δύο πελάτες των ATC και έγινε ομαδική ακρόαση…το αποτέλεσμα που καταλήξαμε και οι τέσσερεις ήταν ότι ο μικρός Musical Fidelity τα οδηγούσε ικανοποιητικότατα!!!..τόσο καλά που εντυπωσιαστήκαμε όλοι οι παρόντες…
Αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί τα ηχεία είναι ευκολοδήγητα, λόγω του ότι έχει «πέσει» απίστευτη φροντίδα όσον αφορά την ομαλότητα του φορτίου που καλούνται να οδηγήσουν τα -όποια-ενισχυτικά…
Μόνο να ρίξει μια μάτια -κάποιος-στο Hi Fidelity(νομίζω τεύχος Ιανουαρίου) που έχουν γίνει review και να δει τις εξαιρετικές μετρήσεις του περιοδικού θα καταλάβει για τι μιλάμε…όταν όμως μιλάμε για τα ATC δεν περιμένεις κάτι λιγότερο..
Βέβαια μην τρελαθούμε….όσο πιο πολλά ρεύματα τους δίνεις ,τόσο πιο καλά θα παίξουν…αυτά εννοούνται…όμως επειδή δεν πρόκειται να αλλάξω ενισχυτικά σύντομα, για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας…
Και για το τέλος το κερασάκι…κοστίζουν
2.700 ευρώ!!!
Θα είχαν αγοραστεί ήδη, αλλά δεν θέλω ν´ αγοράζω «εν θερμώ»….και γι αυτό έκλεισα ραντεβού ν´ακούσω τα Vienna…
Το Σάββατο λοιπόν -που μας πέρασε-πήγα και στον αντιπρόσωπο των Vienna για να ακούσω τα Mozart και τα Beethoven Baby Grand….
Εκεί με περίμεναν δύο δυσάρεστες εκπλήξεις:
α)καταρχήν είχα κλείσει ραντεβού πριν από πέντε μέρες…παρότι όμως είχα κλείσει ραντεβού ο αντιπρόσωπος με παρακάλεσε να ΜΗΝ κάνουμε την-προγραμματισμένη -ακρόαση-γιατί τα ηχεία ήταν λέει άστρωτα (επειδή είχαν μείνει σβηστά-λόγω διακοπών-ένα μήνα…)..άντε αυτό το δέχτηκα (γιατί είμαι πάντα καλοπροαίρετος), όμως το ότι
β)
αρνήθηκε να ακούσουμε τα ηχεία του με τον τελικό μου, με προβλημάτισε…
όταν οι άλλοι αντιπρόσωποι ,ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μου είπαν να ακούσω τα ηχεία τους με τα ενισχυτικά μου…τι να υποθέσω όταν δέχομαι αυτή την άρνηση????
Βέβαια -σαφώς-έχει το δικαίωμα ν´ αρνηθεί….όμως είναι κάπως δυσάρεστο..και δείχνει «δυσκοιλιότητα»…
Παρόλα αυτά θα δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου ν´ ακούσω τα Vienna ,έστω και έτσι…
Παρεπιπτώντος τα ηχεία είναι πανέμορφα και ΝΑΙ είναι πιο όμορφα από το Sonus Concerto Domus (κατά τα γούστα μου….).
Αυτές ήταν οι τελευταίες εμπειρίες μου…και περιμένω τα σχόλιά σας…