Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Τελικά βρήκες κόσμημα με 3000 και μάλιστα στην κατηγορία που αναφέρεσαι??? δηλ στο HI-END?????

Φίλε satis ,

παρακαλουθώ τη συμμετοχή σου στο θέμα από το ξεκίνημα του και έχω να σου πω, πως δεν εισπράτω τίποτα θετικό από τα μυνήματα σου. Το μόνο που κέρδισα είναι το ειρωνικό ύφος σου για το budget του αδερφού μου του Νάσου του Μανιάτη.

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

- αν δεν συμμφωνείς με την ύπαρξη του παρόντος θέματος μην συμμετέχεις, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το χαλάς ή να το υποβιβάζεις.

- Το σύστημα του Νάσου θα έχει συνολικό κόστος πάνω από τα 10.000 και μέχρι να ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις του θα κοστίζει γύρω στις 15.000 .

- Πως να το πούμε δηλαδή midi ολοκληρωμένο hifi ? Δεν μπορούμε δηλαδή να το εντάξουμε στην κατηγορία Hi End έστω στο endry level της κατηγορίας ?

Το θέμα του Νάσου είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Αποφάσισε να αλλάξει τα ηχεία του με νέα που θα εκπληρούσαν τις προύποθέσεις "ομορφιάς" - waf που θέτει το προσωπικό του γούστο και επιπλέον η επιλογή του να αποτελέσει και ηχητική - ποιοτική αναβάθμιση στο υπάρχον ηχοσήστημα.

Ο χώρος που κινήθηκε όσο αφορά τις αντιπροσωπείες, τις μάρκες, αλλά και τις τιμές (καθώς άκουσε και ακριβότερα μοντέλα) είναι τα καταστήματα που εισάγουν ή εμπορεύονται Hi -End συσκευές στην Αθήνα.

Μετά από όλα αυτά μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι θέλεις για τα Atc τα sonus τα elac και τα υπόλοιπα που άκουσε ο Νάσος, αλλά επέτρεψε και εμάς να πιστεύουμε πως τα Hi End κοσμήματα (όπου κόσμημα = "μικρό" και πολύτιμο για τον ιδιοκτήτη του) μπορούν να αποκτηθούν και από τα 3000

Last edited:
Φίλε satis ,

παρακαλουθώ τη συμμετοχή σου στο θέμα από το ξεκίνημα του και έχω να σου πω, πως δεν εισπράτω τίποτα θετικό από τα μυνήματα σου. Το μόνο που κέρδισα είναι το ειρωνικό ύφος σου για το budget του αδερφού μου του Νάσου του Μανιάτη.

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

- αν δεν συμμφωνείς με την ύπαρξη του παρόντος θέματος μην συμμετέχεις, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το χαλάς ή να το υποβιβάζεις.

- Το σύστημα του Νάσου θα έχει συνολικό κόστος πάνω από τα 10.000 και μέχρι να ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις του θα κοστίζει γύρω στις 15.000 .

- Πως να το πούμε δηλαδή midi ολοκληρωμένο hifi ? Δεν μπορούμε δηλαδή να το εντάξουμε στην κατηγορία Hi End έστω στο endry level της κατηγορίας ?

Το θέμα του Νάσου είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Αποφάσισε να αλλάξει τα ηχεία του με νέα που θα εκπληρούσαν τις προύποθέσεις "ομορφιάς" - waf που θέτει το προσωπικό του γούστο και επιπλέον η επιλογή του να αποτελέσει και ηχητική - ποιοτική αναβάθμιση στο υπάρχον ηχοσήστημα.

Ο χώρος που κινήθηκε όσο αφορά τις αντιπροσωπείες, τις μάρκες, αλλά και τις τιμές (καθώς άκουσε και ακριβότερα μοντέλα) είναι τα καταστήματα που εισάγουν ή εμπορεύονται Hi -End συσκευές στην Αθήνα.

Μετά από όλα αυτά μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι θέλεις για τα Atc τα sonus τα elac και τα υπόλοιπα που άκουσε ο Νάσος, αλλά επέτρεψε και εμάς να πιστεύουμε πως τα Hi End κοσμήματα (όπου κόσμημα = "μικρό" και πολύτιμο για τον ιδιοκτήτη του) μπορούν να αποκτηθούν και από τα 3000
Χωρίς να θέλω να με στεναχωρήσω και να γίνω κακός - δεν έχω τίποτα μαζί σου άλλωστε!
αλλά και χωρίς να θέλω να σου χαϊδέψω τα αυτιά!!! απλά και εκφράζοντας την δική μου γνώμη να ξεκαθαρίσουμε κάτι. στο Ηι-Εnd πιστεύω οτι δεν υπάρχει κόσμημα με 3000 ευρώ
και δεν αναφέρομαι σε κόσμημα αποδεκτό κατά WAF
αλλά δε ήχο!!!!
και δυστυχώς τα κοσμήματα κοστίζουν........

θα μπορούσες να το πεις ευθέως,όπως κάνεις-καλή ώρα-τώρα...

η άποψή σου είναι σεβαστή...και την διαβάζουν όλοι...

δεν υπάρχει λόγος νάχεις ειρωνικό ύφος...

παρεπιπτώντος μόλις πριν από λίγο μπήκα στο θέμα...

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

θα μπορούσες να το πεις ευθέως,όπως κάνεις-καλή ώρα-τώρα...

η άποψή σου είναι σεβαστή...και την διαβάζουν όλοι...

δεν υπάρχει λόγος νάχεις ειρωνικό ύφος...

παρεπιπτώντος μόλις πριν από λίγο μπήκα στο θέμα...
Το ειρωνικό ύφος είναι απλά για να προκαλέσει σχόλια όπως τώρα....
γιά να συζητήσουμε ανοικτά
και να ξεχωρήσουμε κάποια πράγματα
πόσο Ηι-end μπορεί να είναι ένα ηχείο των 3000 ευρώ??? το waf το αφήνω....
πόσο Ηι-End είναι έναι προενιστυτής των 500ή των 1000 Ευρώ????
πόσο HI_End είναι τα καλώδια των 500 Ευρώ
Πόσο Ηι-Εnd είναι ένας ενισχυτής των 1500 Ευρώ

Μάλλον δεν είναι ............. και αυτό είναι το θέμα....

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Χωρίς να θέλω να με στεναχωρήσω και να γίνω κακός - δεν έχω τίποτα μαζί σου άλλωστε!
αλλά και χωρίς να θέλω να σου χαϊδέψω τα αυτιά!!! απλά και εκφράζοντας την δική μου γνώμη να ξεκαθαρίσουμε κάτι. στο Ηι-Εnd πιστεύω οτι δεν υπάρχει κόσμημα με 3000 ευρώ
αλλά δε ήχο!!!!

Ενα καλοστημένο σύστημα,στα χρήματα που διαθέτει συνολικά ο Νάσος, μπορεί να παίζει καλύτερα απο πολλά "Ηι Εnd" συστήματα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρό.Η έννοια της υψηλής-υπερυψηλής πιστότητας αναπαραγωγής,είναι πολυδιάστατη και τα χρήματα απο μόνα τους δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα...Με την έννοια αυτή,ναί μπορεί κάλιστα να βρεί τα "κοσμήματα" που ψάχνει και να στήσει ένα εξαιρετικό σύστημα.

Οι υπεραπλουστεύσεις,πρός οποιαδήποτε πλευρά,δεν προάγουν το χόμπυ μας νομίζω-bye-.

@ saitis:

να υποθέσω ότι είσαι ιδιοκτήτης Hiend μηχανημάτων...αν είσαι..θεωρείς ότι σε προσβάλλει το θέμα που άνοιξα στην Hiend??? (με την έννοια ότι έχεις επενδύσει χιλιάδες ευρώ...για νάχεις Hiend μηχανήματα...)

αν πάλι δεν έχεις Hiend μηχανήματα συζητάς θεωρητικά???

τι προτείνεις??? να μεταφερθεί το θέμα στην Hifi κατηγορία???..ή υπάρχει κάτι που θέλεις να πεις-περισσότερο-από την "ορθόδοξη" θεώρηση της αντίληψης σου περί Hiend....

Μπορεί να είναι "entry-level HiEnd" (για να μιλήσω με τους όρους της "πιάτσας") και σε δεδομένο σύστημα και χώρο να είναι "HiEnd"-σκέτο.
Eπίσης μπορεί να είναι περισσότερο HiEnd απο ένα των 13000.

Mε την ίδια λογική και οι απαντήσεις στις υπόλοιπες ερωτήσεις σας.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως το "High" δεν αναφέρεται στην τιμή που αναγράφεται στο ταμπελάκι αλλά στην απόδοση.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως το "High" δεν αναφέρεται στην τιμή που αναγράφεται στο ταμπελάκι αλλά στην απόδοση.

+100

Έλα που πολύς κόσμος δεν συμφωνεί με αυτό..

To 1998 εάν θυμάμαι καλά στην έκθεση high-end στο Park το σύστημα με :

Pierre Lurne Mephisto Keops
Yba Integre DT
Sonus Faber Signum

(νομίζω πως αυτά ήτανε τα κομμάτια με κάθε επιφύλαξη)

Ήτανε το πιο "high-end" της έκθεσης σε ήχο κατά την γνώμη μου.Ας μην είμαστε απόλυτοι. Το SF Grand Piano Domus για μένα είναι high-end έχοντάς το ακούσει με καλά συνοδά.Σωστό ματσάρισμα σε σύστημα αξίας 10,000 Ευρώ μπορεί να διαλύσει συστήματα πολλαπλάσιας αξίας.Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.Καλές και οι μονάδες αλλά δεν φτιάχνουνε τον ήχο μόνες τους ακριβές ή μη.Μην κολλάτε στους όρους.Το θέμα ήχος είναι τόσο υποκειμενικό..Ξέρετε πόσες πανάκριβες εταιρίες ΔΕΝ τις θεωρώ high-end αλλά τενεκέδες? 'Ολες οι απόψεις σεβαστές..

Παράλληλα με αυτό σε κάθε έκθεση ποια δωμάτια παίζουν ΠΑΝΤΑ καλά αποδεκτά από το 90%?Αυτά με τα ATC & Peak Consult.Προφανώς ο αντιπρόσωπος ξέρει καλά τί κάνει.Δεν σημαίνει πως οι άλλες εταιρίες που αντιπροσωπεύονται δεν βγάζουνε καλά μηχανήματα.Το αποτέλεσμα όμως μετράει.Έτσι δεν είναι?Αφήστε τσακωμούς λοιπόν και ειρωνίες και κάντε τα συστήματα σας να παίξουν..-bye-

Μα φίλε Lemarchand αυτό που πρέπει να κατανοήσουν άπαντες είναι ότι στο χόμπυ αυτό χτίζεις σύστημα και ένα λάθος σε ένα μέρος αυτού, χαλάει και όλο το σύστημα. Σύμφωνα με αυτό ενα καλό σύστημα μπορεί να αποδώσει καλύτερα από ένα μη-σύστημα αποτελούμενο όμως από πιο καλές (ακριβές?) μονάδες.
Και άλλωστε όλα είναι παιχνίδι συμβιβασμών αν δεν υπήρχε το οικονομικό θέμα όλοι θα είχαν το σύστημα που έχουν στο μυαλό τους και τείνω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε πολύ........keep buying lotto then!

Μα φίλε Lemarchand αυτό που πρέπει να κατανοήσουν άπαντες είναι ότι στο χόμπυ αυτό χτίζεις σύστημα και ένα λάθος σε ένα μέρος αυτού, χαλάει και όλο το σύστημα. Σύμφωνα με αυτό ενα καλό σύστημα μπορεί να αποδώσει καλύτερα από ένα μη-σύστημα αποτελούμενο όμως από πιο καλές (ακριβές?) μονάδες.
Και άλλωστε όλα είναι παιχνίδι συμβιβασμών αν δεν υπήρχε το οικονομικό θέμα όλοι θα είχαν το σύστημα που έχουν στο μυαλό τους και τείνω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε πολύ........keep buying lotto then!

Δεν διαφωνούμε κάπου.Συμφωνώ απόλυτα.Αλλά μέχρι να έρθει το Λόττο δεν μπορώ να μένω...άπραγος...;)

αλλά δε ήχο!!!!

Φίλε μου ο μόνος λόγος που με στεναχωρείς είναι ότι δεν θέλεις να με καταλάβεις.

Γράφω ένα κατεβατό και απαντάς με quote χωρίς να απαντάς σε αυτά που ρωτάω.

Προσπάθησε να το καταλάβεις:

Δεν ψάχνουμε για το απόλυτο Hi-End ηχείο ψάχνουμε για ένα ηχείο που θα κοστίζει γύρω στα τρια χιλιάρικα, θα είναι όμορφο σαν κόσμημα και θα παίζει "καλύτερα" από τα spendor που έχει ήδη ο Νάσος.

Αυτήν την αναζήτηση την κάνουμε σε μάρκες που φτιάχνουν Hi-End και σε καταστήματα που πουλάνε Hi-End. Αν εσύ πιστεύεις πως δεν θα βρούμε κάτι αξιόλογο πολύ απλά μην συμμετέχεις στην κουβέντα.

Αν θέλεις να πεις κάτι άλλο για το Hi-End και να μας διαφωτίσεις με τις γνώσεις σου, άνοιξε το δικό σου θέμα σε αυτό εδώ βοήθησες αρκετά και σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

Last edited:

@ saitis:

να υποθέσω ότι είσαι ιδιοκτήτης Hiend μηχανημάτων...αν είσαι..θεωρείς ότι σε προσβάλλει το θέμα που άνοιξα στην Hiend??? (με την έννοια ότι έχεις επενδύσει χιλιάδες ευρώ...για νάχεις Hiend μηχανήματα...)

αν πάλι δεν έχεις Hiend μηχανήματα συζητάς θεωρητικά???

τι προτείνεις??? να μεταφερθεί το θέμα στην Hifi κατηγορία???..ή υπάρχει κάτι που θέλεις να πεις-περισσότερο-από την "ορθόδοξη" θεώρηση της αντίληψης σου περί Hiend....
Οχι δεν είμαι ιδιοκτήτης κανενός αστρονομικού σε τιμή συστήματος
ούτε με προσβάλλει τίποτα
αλλά επειδή έχω καταφέρει στα 47 μου- ενώ ασχολούμαι απο τα 17 με τον χώρο - να έχω ένα σύστημα στο entry level πιστεύω και ξοδεύοντας κάποια χρήματα απλά λέω οτι το σπορ δυστυχώς είναι του πολλά λεφτά και λεφτά και λεφτά και λεφτά.......
και μιλάμε και ενισχυτικά,και ηχεία και καλώδια και isolators και στηρικτικά
και έπιπλα και τέλος δεν έχει....τότε μόνο τότε αρχίζεις να είσαι στο
χώρο του hi-end
απλά για να ξέρουμε όλοι τι μας περιμένει!!!
και να μην παραμυθιαζόμαστε οτι με ενα cd των 500 ευρώ για παράδειγμα κάνουμε hi-end

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Ενα καλοστημένο σύστημα,στα χρήματα που διαθέτει συνολικά ο Νάσος, μπορεί να παίζει καλύτερα απο πολλά "Ηι Εnd" συστήματα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρό....
Για απόδειξέ το μας αυτό φίλε Διονύσης με 'δοκουμέντα' να το πιστέψουμε κι εμείς οι άπιστοι διαφωνούντες...
-Τι θα πει καλοστημένο σύστημα???
-Πως ένα σύστημα 8.000 θα παίξει καλύτερα από ένα των 'πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρό' όπως γράφεις???

Το ειρωνικό ύφος είναι απλά για να προκαλέσει σχόλια όπως τώρα....
γιά να συζητήσουμε ανοικτά
και να ξεχωρήσουμε κάποια πράγματα
πόσο Ηι-End είναι έναι προενιστυτής των 500ή των 1000 Ευρώ????
πόσο HI_End είναι τα καλώδια των 500 Ευρώ
Πόσο Ηι-Εnd είναι ένας ενισχυτής των 1500 Ευρώ

Μάλλον δεν είναι ............. και αυτό είναι το θέμα....
Τι λες τώρα...Εδώ τα....'μπέρια' (behringer) του 200_άρικου είναι hi-end και συ μου λες για 500 και 1000 και 1500 ευρώ???
Εσύ μιλάς για...top-exclusive-ultra-hi-end....

Να πώ και γω την αποψή μου γιατί σας βλέπω να παιδεύεστε τσάμπα και βερεσέ χωρίς να οδηγείται κάπου η συζήτηση και το μόνο που κάνει είναι κύκλους.Βλέπω σε πολλά φόρουμ (και όχι μόνο) τέτοιου είδους συζητήσεις οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά και δεν βγάζει κανένας χρήσιμα συμπεράσματα.Και ξέρετε γιατί?Γιατί δεν υπάρχει σαφής και ακέραιος ορισμός του τι είναι το hi-end και ούτε πρόκειται να υπάρξει.Ορίζεται με βάση τα χρήματα που ξοδεύει ο καθένας,είναι με την ποιότητα κατασκευής,είναι με την ποιότητα του ήχου κτλ?Για μένα αυτός ο όρος είναι επίπλαστός και είναι "κατασκευασμένος"για λόγους marteting από εταιρίες,περιοδικά,rewiers που θέλουν να προωθήσουν στην αγορά προιόντα ,ως προιόντα που ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Έχετε δεί πολλές φορές εταιρίες όπως η ,burmester,accapella arts,clearaudio,symhonic line(αχ αυτοί οι Γερμανοί!!!) κτλ να ασχολούνται με το όρο hi-end και να κάνουν τέτοιες συζητήσεις?Όχι.Και ξέρετε γιατί.Επειδή δεν το έχουν ανάγκη!!!Ο άλλος όμως που προσφέρει ένα προιόν που είναι πολύ κατώτερο ποιοτικά,κατασκευαστικά και ίσως και ακουστικά έχει ανάγκη από αυτόν τον όρο για λόγους marketing και ψυχολογίας.Πιάνετε από ένα χαρακτηριστικό και λέει το ηχείο αυτό που κάνει 2000 έχει μπάσσο για ηχείο των 5000 ευρώ.Το ηχείο όμως που κάνει 5000 ευρώ είναι ηχείο hi-end.Άρα και το ηχείο των 2000 ευρώ είναι hi-end.Μα τι λογική μπορεί να έχει αυτό?Καιμία.Έχει όμως επίδραση στην ψυχολογία του πελάτη.Όλα τα πράγματα δεν κρίνονται επιμέρους.Κρίνονται στο σύνολο.Τι πάει να πεί οτι τάδε ηχείο έχει μεσαίες επιπέδου αναφοράς.Άμα έχει μπάσσο σαν τενεκές να τις βράσω τις καλές μεσαίες.Είναι διαφορετικό να έχεις ένα απλό ηχείο που κάνει 2000 ευρώ και να αναφέρεις ότι είναι στην ίδια κατατηγορία με ένα κάρο φτωχά προιόντα.Όμως αν πείς ότι είναι στην ίδια κατηγορία με προιόντα που κάνουν πολλά λεφτά και είναι της κατηγορίας hi-end κατ'αυθείαν αισθάνεσαι και εσύ hi.Λες είμαι στην κατηγορία με τα καλά προιόντα.Είναι σαν το ανέκδοτο με τον γύφτο και τον γιατρό.

Και για να βοηθήσω τον φίλο Νάσο να του πώ ότι υπάρχουν πολλά καλά ηχεία(οχι hi-end,δότι πολύ απλά είναι χαζός όρος) μέχρι το πλαφον που έχει βάλει.Όμως πρέπει να ξέρει ότι τα ηχεία αυτά δεν θα έχουν πολλές ομοιότητες με ηχεία που κάνουν 30.000 ευρώ.Μπορεί κάποιο επιμέρους χαρακτηριστικό να μοιάζει άλλα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς.Άλλωστε γιατί εκείνα να κάνουν 30.000 ευρώ?Κάτι παραπάνω θα έχουν.Βέβαια υπάρχουν και κελεπούρια και υπερτιμημένα προιόντα άλλα μέσα στο πλαίσιο που τους επιτρέπει η κατηγορία τιμής τους.Άλλα αυτό δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε!!

Να προτείνω λοιπόν μερικά ηχεία.Sonus faber concerto domus(τι φοβερό ηχείο από όλες τις απόψεις) ,Αudio physic tempo(καλό ηχείο άλλα θέλει προσοχή στο στήσιμο και την οδήγηση),Vienna acoustics mozart grand(δεν το έχω ακούσει),Usher CP-6381(επιβλητικό ηχείο από όλες τις απόψεις,τουλάχιστον οπτικά, άλλα δεν το έχω ακούσει),Zingali prelude 4(παίζει και με λαμπάτους ενισχυτές).Όλα τα παραπάνω ηχεία είναι πολύ καλά.Βέβαια ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός.Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα!-bye-

Δηλαδή - πάλι τα ίδια λέμε αλλά δεν βαριέσαι καθώς όπως φαίνεται ότι το χάι εντ προκαλεί πιό έντονες ιδεολογικά φορτισμένες συζητήσεις στην εποχή μας απ' ότι η πολιτική - πιστεύει κανείς από εσάς τους υπέρμαχους του ακριβού , ότι έχουμε μπέρυ στο σπίτι μας γιατί δεν έχουμε 5 και 10 χιλιάρικα να πάρουμε ενισχυτή ;

Να πώ και γω την αποψή μου γιατί σας βλέπω να παιδεύεστε τσάμπα και βερεσέ χωρίς να οδηγείται κάπου η συζήτηση και το μόνο που κάνει είναι κύκλους.Βλέπω σε πολλά φόρουμ (και όχι μόνο) τέτοιου είδους συζητήσεις οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά και δεν βγάζει κανένας χρήσιμα συμπεράσματα.Και ξέρετε γιατί?Γιατί δεν υπάρχει σαφής και ακέραιος ορισμός του τι είναι το hi-end και ούτε πρόκειται να υπάρξει.Ορίζεται με βάση τα χρήματα που ξοδεύει ο καθένας,είναι με την ποιότητα κατασκευής,είναι με την ποιότητα του ήχου κτλ?Για μένα αυτός ο όρος είναι επίπλαστός και είναι "κατασκευασμένος"για λόγους marteting από εταιρίες,περιοδικά,rewiers που θέλουν να προωθήσουν στην αγορά προιόντα ,ως προιόντα που ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Έχετε δεί πολλές φορές εταιρίες όπως η ,burmester,accapella arts,clearaudio,symhonic line(αχ αυτοί οι Γερμανοί!!!) κτλ να ασχολούνται με το όρο hi-end και να κάνουν τέτοιες συζητήσεις?Όχι.Και ξέρετε γιατί.Επειδή δεν το έχουν ανάγκη!!!Ο άλλος όμως που προσφέρει ένα προιόν που είναι πολύ κατώτερο ποιοτικά,κατασκευαστικά και ίσως και ακουστικά έχει ανάγκη από αυτόν τον όρο για λόγους marketing και ψυχολογίας.Πιάνετε από ένα χαρακτηριστικό και λέει το ηχείο αυτό που κάνει 2000 έχει μπάσσο για ηχείο των 5000 ευρώ.Το ηχείο όμως που κάνει 5000 ευρώ είναι ηχείο hi-end.Άρα και το ηχείο των 2000 ευρώ είναι hi-end.Μα τι λογική μπορεί να έχει αυτό?Καιμία.Έχει όμως επίδραση στην ψυχολογία του πελάτη.Όλα τα πράγματα δεν κρίνονται επιμέρους.Κρίνονται στο σύνολο.Τι πάει να πεί οτι τάδε ηχείο έχει μεσαίες επιπέδου αναφοράς.Άμα έχει μπάσσο σαν τενεκές να τις βράσω τις καλές μεσαίες.Είναι διαφορετικό να έχεις ένα απλό ηχείο που κάνει 2000 ευρώ και να αναφέρεις ότι είναι στην ίδια κατατηγορία με ένα κάρο φτωχά προιόντα.Όμως αν πείς ότι είναι στην ίδια κατηγορία με προιόντα που κάνουν πολλά λεφτά και είναι της κατηγορίας hi-end κατ'αυθείαν αισθάνεσαι και εσύ hi.Λες είμαι στην κατηγορία με τα καλά προιόντα.Είναι σαν το ανέκδοτο με τον γύφτο και τον γιατρό.

Και για να βοηθήσω τον φίλο Νάσο να του πώ ότι υπάρχουν πολλά καλά ηχεία(οχι hi-end,δότι πολύ απλά είναι χαζός όρος) μέχρι το πλαφον που έχει βάλει.Όμως πρέπει να ξέρει ότι τα ηχεία αυτά δεν θα έχουν πολλές ομοιότητες με ηχεία που κάνουν 30.000 ευρώ.Μπορεί κάποιο επιμέρους χαρακτηριστικό να μοιάζει άλλα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς.Άλλωστε γιατί εκείνα να κάνουν 30.000 ευρώ?Κάτι παραπάνω θα έχουν.Βέβαια υπάρχουν και κελεπούρια και υπερτιμημένα προιόντα άλλα μέσα στο πλαίσιο που τους επιτρέπει η κατηγορία τιμής τους.Άλλα αυτό δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε!!

Να προτείνω λοιπόν μερικά ηχεία.Sonus faber concerto domus(τι φοβερό ηχείο από όλες τις απόψεις) ,Αudio physic tempo(καλό ηχείο άλλα θέλει προσοχή στο στήσιμο και την οδήγηση),Vienna acoustics mozart grand(δεν το έχω ακούσει),Usher CP-6381(επιβλητικό ηχείο από όλες τις απόψεις,τουλάχιστον οπτικά, άλλα δεν το έχω ακούσει),Zingali prelude 4(παίζει και με λαμπάτους ενισχυτές).Όλα τα παραπάνω ηχεία είναι πολύ καλά.Βέβαια ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός.Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα!-bye-

Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω σε αυτά τα γραπτά:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043