Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!
Καλημέρα...
δεν είπα ότι μπερδεύτηκε η SF στην σχεδίαση....είπα (έτσι μουπε ο αντιπρόσωπος) ότι ο αρχισχεδιαστής έφυγε από την SF και σχεδίασε δικά του ηχεία...
Από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες που έχουν γραφτεί/ειπωθεί ποτέ..... στον χώρο αυτό.
Φυσικά Νάσο δεν είναι δική σου ευθύνη, αλλά πίστεψε με επειδή γνωρίζω εκ των έσω τα της SonusFaber (και ως ιδρυτικό μέλος του
www.Sonusfaberclub.com International με έδρα Δανία αλλά και έχοντας γνωρίσει τον Πρόεδρο της και άλλα στελέχη προσωπικά).
Σε διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Ο αρχισχεδιαστής της Sonus λέγεται Franco Serblin (μύθος στο παγκόσμιο HI-FI) και ίδρυσε τη Sonus, η δε προσωπική του περιουσία ίσως είναι μεγαλύτερη (και επί κάποιες φορές) από όλη την εταιρεία που αναφέρεις. ¨Ολα αυτά τα χρόνια σχεδιάζει τα ηχεία της Sonus και πολλές φορές με τη συνεργασία απ'ευθείας κάποιων άλλων μύθων (όπως ο κ. Skaaning ιδρυτή Dynaudio,Scanspeak, Audio Technology) , μάλιστα πριν το Elipsa η Scanspeak του έστειλε μια ειδική έκδοση mid άπό χαρτί που την εξέλιξε ειδικά για την Sonus και μάλιστα για αποκλειστική χρήση για ένα χρονικό διάστημα, στο μέλλον θα συζητηθεί αυτή η μονάδα μεσαίων από χομπίστες και κατασκευαστές (πολύ πιθανά σημερινούς χρήστες "aerogel").
Για παράδειγμα (επίσης) κατά την κατασκευή του πρώτου Cremona είχε συμμετάσχει ο γαμπρός του Massimiliano Favella (όπου είναι κα φίλος μου και έχουμε μιλήσει δια ζώσης για πολλά στον χώρο) και επίσης συμμετείχε ένας άλλος γνωστός μηχανικός ο Lars ο οποίος σήμερα έχει αναλάβει και κατασκευάζει τα ηχεία της Gamut . Στις σειρές Homage όμως ο capo (αρχηγός) είναι ένας ο F.Serblin. Αυτή τη στιγμή ο Serblin έχει ιδρύσει τη σειρά Concept Franco Serblin-Yter μέσω μίας νέας εταιρείας του γαμπρού του και μάλιστα (έχετε αποκλειστικό) είναι στη φάση σχεδίασης ενός νέου ηχείου υπό αυτό το brand. Ο Favella με τον Serblin έχουν αναπτύξει και δική τους καλωδίωση in-house (yter laboratorium) που φορούν ειδικά οι Homage σειρές.
Ουδέποτε έχει αναμιχθεί με άλλες εταιρείες, η αμοιβή του για να ασχοληθεί, δεν μπορεί να πληρωθεί από πολλούς στον χώρο.

Ο νέος αρχιμηχανικός λέγεται Paolo Tezon και ανέλαβε από εδώ και πέρα νέες σειρές Cremona Μ και πάντα υπό την επίβλεψη F. Serblin ο οποίος τρέχει πλέον 2-3 άλλα project αλλά έχει ξεπεράσει και τα 70 έτη.
Tα πράγματα -ευτυχώς ή δυστυχώς- δεν είναι τόσο εύκολα στο high-end και δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα ελαφρά την καρδία. Οι μηχανές που αφήνουν εποχή και παραμένουν στη κορυφή επί σειρά ετών (θυμηθείτε πόσοι έχουν αντιγράψει το Guarneri εδώ και 14 χρόνια που πρωτοπαρουσιάστηκε.....είναι πολλοί και μερικά μεγάλα ονόματα.....αλλά προς τιμήν της Sonus) δεν δημιουργούνται έτσι αβίαστα και απαιτούν συνεργασίες κορυφής (Οι κορυφαίοι Δανοί-Νορβηγοί κατασκευαστές μεγαφώνων και άλλοι) συνεχούς έρευνας και κορυφαίων υλικών (που πρέπει να δέσουν κιόλας) είναι unfair νομίζω να λέγονται ή να φημολογούνται τέτοιες ανακριβειες όχι μόνο για τη Sonus Faber αλλά και για πολλές άλλες εταιρείες με παρελθόν αλλά και μέλλον.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μπορείτε
www.sonusfaberclub.com