Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

τα spendor τάχα τοποθετήσει-ακριβώς-όπως μου γράφεις...σε συμμετρική διάταξη...θα κάνω το ίδιο και με τα ATC...για να δούμε...

καλημερα νασο -bye-
απο οτι ειδα τα εχεις στησει εγκληματικα! :bigcry::flipout::bigcry:

διαφανο ηχειο σε τετοια θεση, ουτε για πλακα!

η αποψη μου ειναι οτι ενα ηχειο σαν το atc (το οποιο το εχω γνωρισει επιδερμικα, καθως δεν το ειχα ποτε, ουτε και καποιος φιλος ), οντας διαφανο θα σου δειξει πολλα, ενα εξ'αυτων και το χωρο μεσα στο οποιο το εχεις.

λογικα, ειναι σχετικα κατευθυντικο ηχειο. και τα ηχεια αυτα επηρεαζονται πολυ, απο το χωρο. πολυ πιθανο να επηρεαζεται και απο τη συμμετρικη αποσταση απο τους πλαινους, καθως και την αποσταση απο το τοιχο πισω του.
αν ειναι ετσι (που μαλλον ετσι ειναι), αυτο το στησιμο ειναι ...εγκλημα! :violent-smiley-030:

για παραδειγμα ηχεια οπως το B&W 800, 802, Utopia κλπ , εχοντας καμπινες μεγαλου ογκου, ειναι πρακτικα ψιλοαναισθητα στη θεση τους στο χωρο. το ιδιο, για αλλο λογο ομως, ειναι το αμπυ (διασπορα προσοψης).

ομως ηχεια οπως το δικο σου με μικρες καμπινες και στενα, τριων δρομων μαλιστα, ισορροπουν πολυ δυσκολα αν ο χωρος δεν ειναι καλος.
το δικο σου ομως, το βοηθα, αν θυμαμαι καλα, το οτι ειναι κλειστης καμπινας, που εξ'ορισμου τα ηχεια αυτα επιρεαζονται λιγοτερο απο τα ανοιχτα σε σχεση με τη θεση στο χωρο.

αυτο που πιθανον να σου παιξει το ηχειο, αν το αφησεις ετσι, (σε μικροτερο παντως βαθμο σε σχεση με το να ηταν ανοικτης καμπινας), θα ειναι σκληρες μεσσαιες ή ελλειψη διαφανειας, μπουμαρισμα και ισως ξυρισμα ψηλα.
δεν ξερω, αλλα σιγουρα θα κερδισεις πολλα αν τα στησεις πιο κλασικα.

το ηχειο αυτο το ακουσα στην εκθεση και μου αρεσε. βεβαια ο χωρος δεν ηταν ο καταλληλος για να το καταλαβω, αλλα νομιζω οτι εχει πολλες καλες δυνατοτητες απο αυτα που ακουσα ο ιδιος, αλλα και διαβαζοντας αυτα που εχεις ακουσει εσυ και αλλοι συναδελφοι.
αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η διαφανεια του. για το λογο αυτο ειπα οτι τετοιο ηχειο ειναι χοντρο λαθος το να το στησεις οπως το ειδα στις φωτο.

παιξε με τον χωρο, δεν χανεις τιποτα.:cool4:

νασο... κλασικες λυσεις.
κλασικο στησιμο θελει.
οχι γωνιες οπως το εχεις τωρα, ιση αποσταση απο τους πλαινους, (ισως οχι στον ιδιο βαθμο με ενα ανοιχτης καμπινας), πλατος δια μονο αριθμο, σε συνδιασμο με μηκος δια μονο περιπου (για αποφυγη μπουμαρισματος) κλπ.

λογω διαφανειας του ηχειου, αυτο που λογικα πρεπει να προσεχτει ειναι η στηριξη.
θα δωσεις 140-150 ευρω για αντικραδασμικα ποδαρακια και θα κανεις δουλεια.
αν μπορεσεις δε, ψαξε και το θεμα στηριξη πηγης και ενισχυτη, παλι λογω διαφανειας ηχειου.

μάλιστα...

αυτό που μπορώ να σου πω μέχρι τώρα είναι ότι ΔΕΝ έχω μπουμάρισμα , σε σχέση πάντα με τις στάθμες που ακούω συνήθως...όμως και ανεβάζοντας γκάζια-αυτές τις μέρες-σε διάφορα είδη μουσικής ΔΕΝ υπήρξε μπουμάρισμα...

επίσης να σημειώσω ότι ο Θέμης Ζαφειρόπουλος-που είναι ο αντιπρόσωπος-σε συζητήσεις που κάναμε μου τόνισε ότι επειδή είναι ηχεία ακουστικής ανάρτησης (κλειστή καμπίνα) ΔΕΝ έχουν κανένα θέμα σε σχέση με την τοποθέτησή τους αναφορικά με τους τοίχους...μπορούν να τοποθετηθούν πολύ κοντά χωρίς πρόβλημα....ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μιλώ για συμμετρίες και τέτοια...απλά για ευελιξία στην τοποθέτηση...

να σημειώσω ότι έχουν πάρει διθυραμβικές κριτικές τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή τύπο...τα έχουν σαν ηχεία αναφοράς μέχρι τα 5.000 ευρώ...

Εφόσον τα ηχεία είναι κλειστού τύπου πρέπει να είναι πολύ εύκολα στην τοποθέτηση.
Σίγουρα δεν θα έχουν πρόβλημα με τους πίσω τοίχους, πιθανότατα κ με τους πλαϊνούς.
Απλά θέλουν "κεντράρισμα" μεταξύ τους, ίσες αποστάσεις, κ σε σχέση με την θέση ακρόασης, με κλίση προς τα μέσα ή χωρίς κλίση, ανάλογα με τον τρόπο που ο ακροατής του αρέσει να ακούει.
Δεν πρέπει να έχουν τις παραξενιές των ηχείων με το bass reflex στο πίσω μέρος για παράδειγμα.

Η αλήθεια είναι λίγο περίεργη...

Τα ηχεία αυτά δεν έχουν πρόβλημα με το χώρο. Σωστό. Μπουμάρουν πολύ πιό δύσκολα από άλλα ηχεία, δεν ξυρίζουν, δεν σκληραίνουν.
Εγώ όπου και να τα έστησα πρόβλημα δεν είχα.
ΑΛΛΑ!
Όταν τα στήσεις πιό σωστά παίζουν ακόμη καλύτερα! :)

Και ναι, αυτό που ακούσατε στην έκθεση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ακούς σπίτι σου. Σε κανονικό χώρο ζωγραφίζουν! :Banane0:
Μιλάμε για την αμεσότητα ενός full range με τη λεπτομέρεια ενός monitor και την ευκολία τοποθέτησης ενός δίδρομου κλειστού ηχείου.

εχω τα klh 2000-6, ακουστικης αναρτησης -2 δρομων-βασης και ξερω πανω κατω τις διαφορες τους απο τα ανοικτης καμπινας.
σιγουρα ειναι πιο ευκολα στη τοποθετηση απο τα ανοικτα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παιξουν το ιδιο οπου και αν τα βαλεις!

στην εκθεση που τα ακουσα σου ειπα οτι μου αρεσαν για αυτο που θα μπορουσαν να παιξουν. βασικα λογω διαφανειας.
αυτο ομως δεν σημαινει οτι με εντυπωσιασαν κιολας οπως ας πουμε εγινε με τα τοτεμ.
ομως το ακουσμα που πηρα στην εκθεση δεν ηταν αντιστοιχο του κοστους ηχειων+ενισχυτη (βιολα).

στο παλιο σαλονι που τελικα ηταν σχετικα καλο, τα ειχα δοκιμασει (τα δικα μου), σε διαφορες θεσεις και με διαφορα ενισχυτικα. ειτε σε σταντ, ειτε σε βιβλιοθηκη ειτε αναμεσα σε ραφια κλπ.

επαιζε παντα καλυτερα με το p-p el34 στην θεση cardas.

και εχω προσεξει οτι τα τριδρομα ηχεια, παιζουν αισθητα καλυτερα στη θεση cardas απο οτι σε αλλες θεσεις, σε σχεση με τα διδρομα ή τα f-r. δεν ξερω γιατι γινεται αυτο.

τωρα, σε σχεση με το μπουμαρισμα που λες, δεν μπορω να ξερω σιγουρα. το μπουμαρισμα προερχεται απο στασιμα κυματα και ισως η γωνια να σε σωζει απο αυτο. οποτε μπορει και να εχεις δικιο. εχει σιγουρα σημασια το σχημα συνολικα του δωματιου το οποιο δεν φαινεται απο τις φωτο.
και το μπασο του συγκεκριμενου ηχειου δεν τσακιζει κοκαλα!
αν ομως δεν εχεις μπουμαρισμα, τοτε ισως χανεις σε στερεοφωνικη εικονα!

παει στο καλο, ολοι θα εστηναν τα ηχεια σε γωνιες και θα ξεμπερδευαν αν δεν εχαναν τιποτα σε τετοια θεση.
εχει πλατος? εχει βαθος η σκηνη?
εχει αερα αναμεσα στα οργανα και τοποθετηση στο χωρο?

Νικόλα καλό μεσημέρι...

"κράτει οι μηχανές"....

σου μίλησα-ΜΟΝΟ-για το μπουμάρισμα..το οποίο και ισχύει...

για όλα τ´άλλα είναι νωρίς να σου απαντήσω ακόμα...δέχομαι ότι η θέση τοποθέτησης είναι προβληματική...

το μπάσο του-πράγματι-δεν τσακίζει κόκκαλα,αλλά είναι αξιοπρεπέστατο!!!

το θέμα θα ψαχτεί όσο γίνεται και στα πλαίσια των περιορισμών που υπάρχουν...

θα ανεβάσω τις επόμενες μέρες φωτο με τον υπόλοιπο χώρο ώστε να πάρετε μια ιδέα....

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Τα ηχεία αυτά δεν έχουν πρόβλημα με το χώρο. Σωστό. Μπουμάρουν πολύ πιό δύσκολα από άλλα ηχεία, δεν ξυρίζουν, δεν σκληραίνουν.
ΑΛΛΑ!

Και ναι, αυτό που ακούσατε στην έκθεση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ακούς σπίτι σου. Σε κανονικό χώρο ζωγραφίζουν! :Banane0:
Μιλάμε για την αμεσότητα ενός full range με τη λεπτομέρεια ενός monitor και την ευκολία τοποθέτησης ενός δίδρομου κλειστού ηχείου.

Μιχάλη γειά σου!!!

Ο Μιχάλης έχει εξαιρετικό ήχο στο σαλόνι του...με συγκλόνησε το αποτέλεσμα που άκουσα στον χώρο του....γι αυτό και επιβεβαιώνω τα λεγόμενά του!!!

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

ΑΛΛΑ!

Λόγω tweeter δεν ξυρίζουν αλλά θέλουν προσοχή στην τοποθέτηση μια και off axis αλλάζουν συμπεριφορά

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Τα δυο ηχεια πρεπει να τοποθετηθουν ετσι ωστε η αποσταση απο τους πισω τοιχους και τους πλαγιους τοιχουν να ειναι ακριβως ιδια. Συμμετρικη διαταξη.
???????? Το αντιθετο. Ποτε δεν πρεπει να συμβαινει αυτο.

Σε ευχαριστώ Στέργιο για την παρέμβαση...

παρασύρθηκα από τους φίλους..έχεις δίκιο...μ´έπιασε βιασύνη...

Απόλαυσε τη διαδικασία αγαπητέ μου...

Σιγά-σιγά...

Όπως παίζουν με τις τάπες στο Τενεσί...