Πτωχευουν οι τραπεζες?

Δηλαδή το post σου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δικό μου (445) δεν είναι είναι ειρωνικό;

Επίσης, είναι ψέματα ότι σε κάθε πολιτική συζήτηση για την ΕΣΣΔ θα βγουν οι ίδιοι 5-6 και θα λένε τα ίδια ειρωνικά σχόλια (και μεταξύ τους) μέχρι που ο αντιφρονούντας (αυτός που θα βαφτίσετε δεξιό!) να σταματήσει και να μην ξανα-μιλήσει;

Το παραπάνω σενάριο το έχω δει επανειλημμένα!

Δεν ζητάω εγώ λογοκρισία, το θέμα είναι ότι εδώ μέσα εσείς στην πράξη την προκαλείτε εναντίον οποιουδήποτε καταφερθεί εναντίον του κομουνισμού.

Αγαπητέ μου, εάν διάβαζες προσεκτικότερα την όλη συζήτηση, θα διαπίστωσες ότι τη σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ την έφερνε, πραγματικά από το πουθενά, φρονώ, διαρκώς ο aime. Την απορία μου γι' αυτό και εξέφρασα ανοικτά παραπάνω. Πού την είδες την "πολιτική συζήτηση για την ΕΣΣΔ", όταν το θέμα της συζήτησης είναι πώς έφτασε ο δυτικός κόσμος στην παρούσα κατάσταση? Μα φυσικά μόνο και μόνο γιατί κάποιος έθεσε το δίλημμα της συνολικής αποδοχής του "δυτικού" αυτού τρόπου ή άλλως της επιστροφής σε ανατολικού τύπου καταστάσεις. Όταν κάποιος καθοδηγεί κάπου τη συζήτηση, φυσικό το βλέπω να υπάρχουν αντιδράσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν βλέπω να έχουμε "5-6" όπως λες και έναν "αντιφρονούντα". Και ακόμη περισσότερο δεν βλέπω κανείς να έχει περάσει τα όρια που θέτει ο κανονισμός για ειρωνείες, προσωπικές επιθέσεις κλπ. Μέχρι στιγμής πολιτισμένη συζήτηση γίνεται, έστω και σε συνθήκες πλήρους από ό,τι βλέπω, διάστασης απόψεων. Τουλάχιστον μέχρι την δημοσίευσή σου την οποία κάνω quote. Λογοκρισία του βαθμού που ζητάς δεν νομίζω να υπήρξε στο παρόν φόρουμ.

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Δεν ήταν σύμμαχοι. Λύκαινες ήταν και οι δύο και συμφώνησαν να φάνε μια χώρα! Και όταν πολεμούσε η Αγγλία , η Γαλλία , εμείς οι ¨Ελληνες, οι παπούδες σου, αυτοί με ποιούς ήταν? Μήπως ουδέτεροι? ¨Οχι και τόσο πολλοί ουδέτεροι αν διαβάσεις και την αντίδραση του εδώ ΚΚ στην ιταλική εισβολή!

Επειδή ο παππούς μου έτυχε να υπηρετούσε στην 8η μεραρχία, και είχε και αρκετούς αριστερούς στη διμοιρία του, θυμόταν πολύ καλά τι έγινε τότε, και σε ποιον άνθρωπο οφείλουμε αυτό που μετά ονομάσαμε Αλβανικό έπος. Το Κ.Κ. τότε αν θυμάμαι καλά βολόδερνε από εξορία σε εξορία, και μετά τσουβαλιάστηκε σε τρένα και εστάλει στην πρώτη γραμμή. Ούτε θέσεις μπορούσε να είχε, ούτε -περισσότερο από όλα- να τις επιβάλλει. Σε λίγο θα του φορτώσουμε και την εισβολή στην Κύπρο, όπως πάμε.

Έναν ΟΤΕ χωρίς χρονοχρέωση. .

Μα τα τηλέφωνα είναι φθηνότερα από ποτέ αγαπητέ. Βάλε HOL ή Forthnet και με 20 ευρώ το μήνα μιλάς απεριόριστα εσωτερικό , εξωτερικό, 26 χώρες και 1 ώρα το μήνα σε κινητά! Θυμάσαι τους λογαριασμούς που πλήρωνες προ 10 ετίας στο ΟΤΕ? Αν τους θυμάσαι βάλε και ένα 5% κάθε χρόνο για το πληθωρισμό και θα δείς τί φθηνός που ήταν ο κρατικός ΟΤΕ. Ένας κλέφτης ήταν. Που τον πληρώναμε για να βολεύονται κάποιοι...

Καθόλου ακριβός δεν ήταν. Και όσο για τις χρεώσεις που λες, υπάρχουν από πότε ακριβώς; Μήπως τα 2 τελευταία χρόνια; Και μήπως μέχρι να σκάσει και αυτή η φούσκα σιγά σιγά (βλέπε LANNET, ALTEC Telecoms);

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Επειδή ο παππούς μου έτυχε να υπηρετούσε στην 8η μεραρχία, και είχε και αρκετούς αριστερούς στη διμοιρία του, θυμόταν πολύ καλά τι έγινε τότε, και σε ποιον άνθρωπο οφείλουμε αυτό που μετά ονομάσαμε Αλβανικό έπος. Το Κ.Κ. τότε αν θυμάμαι καλά βολόδερνε από εξορία σε εξορία, και μετά τσουβαλιάστηκε σε τρένα και εστάλει στην πρώτη γραμμή. Ούτε θέσεις μπορούσε να είχε, ούτε -περισσότερο από όλα- να τις επιβάλλει. Σε λίγο θα του φορτώσουμε και την εισβολή στην Κύπρο, όπως πάμε.

Υπάρχει η τελική δήλωση Ζαχαριάδη,πέραν μιάς αμφιβόλου αρχικής που καλούσε σε αντισταση εναντιον του κατακτητη.
Αλλά η Ιδρυση τού Ε.Α.Μ.αρκει για να αποδειξει τον αντιστασιακο χαρακτήρα του...Kαι πολλοι αριστεροί απεδρασαν για να πολεμησουν..
Σε λιγο θα μας πουν πως αντισταθηκαν οι Μαυραγοριτες......
Τον Εμφυλιο τον αφηνω απεξω...Δεν αντεχω άλλο και ειναι εντελως off-topic.:flipout::flipout::flipout:

Ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω την κατεύθυνση που έχει πάρει το παρόν νήμα. Θα βοηθούσε στο να επανέλθει η συζήτηση στις τράπεζες και στην κριτική του συστήματος που εκκόλαψε τη σημερινή κατάσταση εάν καταδικάζαμε όλοι το καθεστώς λχ του Στάλιν? Εάν είναι να το κάνουμε. Ορίστε το λέω πρώτος. Ήταν ένα χρεωκοπημένο σύστημα. Έχει ελαφρυνθεί κάπως η χρεωκοπία του δικού μας συστήματος τώρα?

Αγαπητέ μου, εάν διάβαζες προσεκτικότερα την όλη συζήτηση, θα διαπίστωσες ότι τη σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ την έφερνε, πραγματικά από το πουθενά, φρονώ, διαρκώς ο aime. Την απορία μου γι' αυτό και εξέφρασα ανοικτά παραπάνω. .

Πάλι δε διαβάζεται καλά τα πόστ.

Οι απόψεις περί του θέματος είναι μια αντιγραφή των τροπαρίων της Παπαρήγα, του Τσίπρα και των άλλων διαφωτιστών περί καπιταλισμού. Δηλαδή αυτά που γράφτηκαν εναντίον Αμερικής, Ιμπεριαλισμού κλπ κουραφέξαλα τί είναι? Ποιοί τα λένε? Αν αυτό το διατυπώσεις κακό είναι?

Το ανατολικό μπλόκ το ενέπλεξα γιατί στην ουσία αυτό υπερασπίζονται και νοσταλγούν κατηγορώντας το σημερινό σύστημα. Κράζουν τη σημερινή κατάσταση, βλέπουν τη πτώση του καπιταλισμού κλπ και τί προτείνουν? Τον ανθρώπινο καπιταλισμό! Ήμαρτον! Θέλει και πολύ νιονιό για να καταλάβει κάποιος ότι στην ουσία θέλουν κομμουνισμό? Και είναι κακό αυτό? Να θέλεις κομμουνισμό? Φυσικά και όχι! Αλλά πέστε το , δεν είναι κακό!

εδώ κοντεύουμε να πούμε οτι φταίει ο κομμουνισμός για την πιστωτική κρίση,

γιατί όποιος εκφράζει την απέχθεια του απέναντι σε αυτό το χάλι που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο αυτομάτως βαπτίζεται κομμουνιστής .......

αυτό είναι πρόβλημα .....

πάντως ψυχολόγος χρειάζεται , για ποιούς δεν ξέρω ....

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Οι απόψεις περί του θέματος είναι μια αντιγραφή των τροπαρίων της Παπαρήγα, του Τσίπρα και των άλλων διαφωτιστών περί καπιταλισμού. Δηλαδή αυτά που γράφτηκαν εναντίον Αμερικής, Ιμπεριαλισμού κλπ κουραφέξαλα τί είναι? Ποιοί τα λένε? Αν αυτό το διατυπώσεις κακό είναι?

Το ανατολικό μπλόκ το ενέπλεξα γιατί στην ουσία αυτό υπερασπίζονται και νοσταλγούν κατηγορώντας το σημερινό σύστημα. Κράζουν τη σημερινή κατάσταση, βλέπουν τη πτώση του καπιταλισμού κλπ και τί προτείνουν? Τον ανθρώπινο καπιταλισμό! Ήμαρτον! Θέλει και πολύ νιονιό για να καταλάβει κάποιος ότι στην ουσία θέλουν κομμουνισμό? Και είναι κακό αυτό? Να θέλεις κομμουνισμό? Φυσικά και όχι! Αλλά πέστε το , δεν είναι κακό!

Δηλαδή παίρνω Γραμμή??????????????????????????????????????????
Aφού κατέρρευσε ο Υπαρκτός.:flipout::flipout:
Απο που να την πάρω ?????????????????

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Υπάρχει η τελική δήλωση Ζαχαριάδη,πέραν μιάς αμφιβόλου αρχικής που καλούσε σε αντισταση εναντιον του κατακτητη.
Αλλά η Ιδρυση τού Ε.Α.Μ.αρκει για να αποδειξει τον αντιστασιακο χαρακτήρα του...Kαι πολλοι αριστεροί απεδρασαν για να πολεμησουν..
Σε λιγο θα μας πουν πως αντισταθηκαν οι Μαυραγοριτες......
Τον Εμφυλιο τον αφηνω απεξω...Δεν αντεχω άλλο και ειναι εντελως off-topic.:flipout::flipout::flipout:

Ο Ζαχαριάδης απο την εξορία είχε ζητήσει γραπτώς από το Καθεστώς να υπηρετήσει στο μέτωπο και υπάρχει αυτή η δήλωσή του. Το κόμμα όμως ήταν αντίθετο. Όχι μόνο αυτοί. Ακόμα και ο αστός Πλαστήρας από τη Μασσαλία όπου έμενε έλεγε στους δικούς του το πόσο ηλίθιο ήταν το Καθεστώς που τα έβαλε με τον Άξονα...

αντί δηλαδή να τους κράξουμε όλους αυτούς που παίζουν σκάκι πάνω μας , πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ γιατί αλλιώς θα έρθουν οι κακοί κομμουνιστές ........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ο Ζαχαριάδης απο την εξορία είχε ζητήσει γραπτώς από το Καθεστώς να υπηρετήσει στο μέτωπο και υπάρχει αυτή η δήλωσή του. Το κόμμα όμως ήταν αντίθετο. Όχι μόνο αυτοί. Ακόμα και ο αστός Πλαστήρας από τη Μασσαλία όπου έμενε έλεγε στους δικούς του το πόσο ηλίθιο ήταν το Καθεστώς που τα έβαλε με τον Άξονα...

Προτεινω να ακολουθησουμε την υποδειξη του Send..
Διαχειριζεται εξαιρετικά μια δυσκολη κατηγορια.
Ας μην το συνεχισουμε αλλο και ας γυρισουμε στο αρχικο θεμα..

Εντελώς φιλικά, πολύ "αμερικάνικη" και δη μακαρθική μου φαίνεται η επιχειρηματολογία σου. Δηλαδή όποιος δεν αποδέχεται το υπαίτιο για τη σημερινή κατάντια σύστημα είναι κομμουνιστής? Τι λογική άσπρου-μαύρου είναι αυτή?

Εγώ ΔΕΝ είμαι κομμουνιστής. Ούτε νοσταλγώ ανατολικού τύπου καθεστώτα. Εγώ τουλάχιστον, δικαιούμαι να κρίνω το σύστημα δίχως φόβο να στιγματιστώ ως κόκκινος?

εδώ κοντεύουμε να πούμε οτι φταίει ο κομμουνισμός για την πιστωτική κρίση,
γιατί όποιος εκφράζει την απέχθεια του απέναντι σε αυτό το χάλι που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο αυτομάτως βαπτίζεται κομμουνιστής .......
αυτό είναι πρόβλημα .....
πάντως ψυχολόγος χρειάζεται , για ποιούς δεν ξέρω ....

Εκφράζει την απέχθεια και τί προτείνει? Τον "ανθρώπινο καπισταλισμό"? Που υπάρχει αυτός ο καπιταλισμός να τον εφαρμόσουμε αύριο κιόλας!

Εντελώς φιλικά, πολύ "αμερικάνικη" και δη μακαρθική μου φαίνεται η επιχειρηματολογία σου. Δηλαδή όποιος δεν αποδέχεται το υπαίτιο για τη σημερινή κατάντια σύστημα είναι κομμουνιστής? Τι λογική άσπρου-μαύρου είναι αυτή?

Εγώ ΔΕΝ είμαι κομμουνιστής. Ούτε νοσταλγώ ανατολικού τύπου καθεστώτα. Εγώ τουλάχιστον, δικαιούμαι να κρίνω το σύστημα δίχως φόβο να στιγματιστώ ως κόκκινος?

Δεν είναι κακό να είσαι κομμουνιστής. Το υπαίτο όμως θεωρείς βέβαιο ότι είναι ο καπιταλισμός, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός κλπ!

το πρόβλημα σου είναι οτι βλέπεις παντού κομμουνιστές , όσους εκφράσαν την αντίθεση τους - τους βάπτισες κομμουνιστές και τους έστειλες πακετάκι στον ψυχολόγο .....

δηλαδή να προσπαθήσω να εξανθρωπίσω ένα σύστημα που δεν δίνει δεκάρα για τους ανθρώπους ???????

Αφού είναι τόσο απάνθρωπο και δίνει δεκάρα, με ποιό θα το αντικαταστήσουμε? Μήπως με κανένα θεοκρατικό σύστημα, στύλ Ιράν?

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

το πρόβλημα σου είναι οτι βλέπεις παντού κομμουνιστές , όσους εκφράσαν την αντίθεση τους - τους βάπτισες κομμουνιστές και τους έστειλες πακετάκι στον ψυχολόγο .....

Λυσσαξες με τον Ψυχολόγο...:flipout::flipout:
Δεν ξερουν αυτοί απο τέτοια.....:grandpa::flipout:

Σύμφωνα με την αμερικάνικη θεωρία, πρώτα πρώτα χρειάζομαι εγώ ψυχολόγο...:BDGBGDB55: