Πτωχευουν οι τραπεζες?

Αλλη απορία:Πώς και σε αυτήν την περίοδο ύφεσης οι Τράπεζες ζητάνε απο τούς επιχειρηματίες και τούς μικροβιοτέχνες επαναδιαπραγμάτευση τού δανείου πού έχουν πάρει,ζητώντας αύξηση τού επιτοκίου ή αλλοιώς άμεση εξόφληση τού δανείου?
Oταν ακόμα και η ληστρική Ευρωπαϊκή Ενωση τού κυρίου Τρισέ συστήνει μείωση επιτοκίων χορηγήσεων??
Aυτό είναι ή δεν είναι αισχρή τοκογλυφία?
Κάποτε κάποιος είχε αναρωτηθεί ´Ποιός Κυβερνά αυτό τον τόπο´
Η Απάντηση για σήμερα είναι σαφέστατη:Yπάρχει Δικτατορία Τραπεζική.
 
Last edited:
Το θεμα δεν ειναι απλο ουτε ευκολο να αναλυθει-πως φθασαμε εδω. Το σημαντικο ειναι οτι στις 15 Νοεμβριου γινεται η συνοδος των ισχυρων. Αν εκει ολοι τα βρουν...δηλαδη περασμα της εξουσιας στην πολιτικη, ελεγχος της διακινησης κεφαλαιου και αξιοποιηση του κεφαλαιου σε επενδυσεις και οχι σε αυλα προιοντα...που προυποθετει εμπιστοσυνη μεταξυ των κρατων οτι θα πραξουν ολοι αυτα που θα συμφωνησουν (δυσκολο γιατι οι πολιτικοι ειναι ηδη περισσοτερο δεσμιοι των χρηματοπιστωτικων οργανισμων παρα του παραδοσιακου κεφαλαιου) τοτε η αγορα μετα απο μια υφεση ανεκτη θα ξαναλειτουργησει με πραγματικους ορους και κρατικο "ελεγχο" και οχι με το προσδοκωμενο (βλεπε φουσκα) που ισχυει εδω και 25 χρονια (απο την εποχη Ρηγκαν και που οπως ειπε ο Γκρινσπαν δουλευε καλα μεχρι τωρα αλλα μας προδωσε). Αν δεν τα βρουν πραγματικα ετοιμαζομαστε για βαθια κριση που πολυ γρηγορα θα φερει πολεμο. Περιττο να πω τι θα γινει στην Τουρκια που εχει γεμισει εργοστασια οταν θα κλεισουν αυτα και φθασει η ανεργια στο 70%...θα μας επιτεθουν αυτοστιγμη. Ο πολεμος ηταν και ειναι η πιο ευκολη διεξοδος απο την σοβαρη οικονομικη κριση. Ελπιζουμε οι χωρες να συμφωνησουν, να ανανεωθει η εμπιστοσυνη των πολιτων και να αυξηθει η καταναλωση που ειναι η μονη ελπιδα να επανακυκλοφορησει χρημα στην αγορα, να μειωθει η ανεργια και να υποχωρησει η κριση.
 
Άποψή μου είναι ότι δε θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος ή προς τις τράπεζες..
Θα αρχίσουν να αποτεμιεύουν οι πολίτες (οι έχοντες βέβαια) τα χρήματά τους και πάλι στα "μπαούλα", όπως στη μετακατοχική περίοδο.. Με συνέπεια να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.. Από κει και πέρα, αρχίζουμε "ως Έλληνες" και πάλι το χτίσιμο της οικονομίας, όπως το 1950, δημιουργώντας μόνο φτωχούς και πλούσιους και πάλι...

:shot:
 
Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Eνα είναι σίγουρο.Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών δεν θα χάσουν.Ηδη έχουν υπερκέρδη κι απο ότι οι ίδιοι λένε,δεν έχουν πρόβλημα.

Απο την άλλη το δημόσιο έλλειμα διευρύνεται αναξέλεγκτα.Ηδη είναι μεγαλύτερο απο το ΑΕΠ.Πρωτοφανές-το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Αντί να επενδυθούν γρήγορα χρήματα σε εταιρείες με ανταγωνιστικά προϊόντα και γενικά σε τομείς με γρήγορη απόδοση,τα δανεισμένα με τοκογλυφικούς πλεον όρους χρήματα μοιράζονται στους τραπεζίτες και στους μεγαλοεργολάβους.Και είς χούν απελεύσονται...

Αν συνεχιστεί αυτό το χάλι πολύ γρήγορα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Συμφωνώ απόλυτα :a0210:
 
Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Αλλη απορία:Πώς και σε αυτήν την περίοδο ύφεσης οι Τράπεζες ζητάνε απο τούς επιχειρηματίες και τούς μικροβιοτέχνες επαναδιαπραγμάτευση τού δανείου πού έχουν πάρει,ζητώντας αύξηση τού επιτοκίου ή αλλοιώς άμεση εξόφληση τού δανείου?
Oταν ακόμα και η ληστρική Ευρωπαϊκή Ενωση τού κυρίου Τρισέ συστήνει μείωση επιτοκίων χορηγήσεων??
Aυτό είναι ή δεν είναι αισχρή τοκογλυφία?
Κάποτε κάποιος είχε αναρωτηθεί ´Ποιός Κυβερνά αυτό τον τόπο´
Η Απάντηση για σήμερα είναι σαφέστατη:Yπάρχει Δικτατορία Τραπεζική.

Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον Σπύρο.

Να ρωτήσω κάτι που μου δημιουργήθηκε ως απορία πριν 3-4 μέρες??

Τις Κεντρικες Τράπεζες (Aμερικάνικη, Ευρωπαική, κλπ), ποιός ξέρει με τι ποσοστό κέρδους δουλεύουν??

Ποιός ξέρει απο που ελέγχονται??

Ποιός ξέρει, με ποιό τρόπο ένα κράτος δανείζεται χρήματα από αυτές??

Ρωτάω όλους, να μαθαίνουμε....-bye-
 
Ενδιαφέροντα τα άρθρα και σ´ευχαριστούμε!

Λέτε να γίνουν υπερδύναμη οι Άραβες?

Σπεύσατε δριμύτεροι προς αγορά πετρελαιοπηγών..
 
Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Η Απάντηση για σήμερα είναι σαφέστατη:Yπάρχει Δικτατορία Τραπεζική.

Ενα παράδοξο, για κάποιους ενδεχομένως και τρελό ερώτημα θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε: Αν η οικονομία βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από τον περασμένο Ιούλιο.

Μα τι λες άνθρωπέ μου. Ούτε συζήτηση, σήμερα βρισκόμαστε στο βυθό, στο ναδίρ. Είναι, όμως πραγματικά έτσι;

Ας εξετάσουμε ορισμένα βασικά μεγέθη. Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τώρα είναι χαμηλότερα κατά 0,5% και από την ερχόμενη Πέμπτη πιθανότατα θα είναι μικρότερα κατά 1%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 900.000 περίπου οικογένειες που πήραν στεγαστικό δάνειο με βάση το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πληρώνουν μικρότερες δόσεις.

Επίσης, σήμερα το Euribor είναι χαμηλότερο κατά 0,5%, που σημαίνει ότι 600.000 περίπου Ελληνες που πήραν στεγαστικό με βάση το Euribor και οι επιχειρήσεις που δανείστηκαν σύμφωνα με αυτό πληρώνουν μικρότερες δόσεις. Ακόμα, οι τράπεζες στη διατραπεζική δανείζονται με χαμηλότερο κόστος και επομένως θα μπορούσαν να δανείζουν με χαμηλότερα επιτόκια. Αν δεν το κάνουν είναι άλλοι οι λόγοι.

Να πάμε και στο πετρέλαιο. Τον Ιούλιο είχε φτάσει τα 150 δολάρια το βαρέλι, ενώ τώρα βρίσκεται κάτω από τα 70. Που σημαίνει ότι πληρώνουμε φτηνότερα τη βενζίνη, στους ταξιτζήδες κοστίζει λιγότερο το χιλιόμετρο, άρα κερδίζουν περισσότερα και το ίδιο ισχύει για τα λεωφορεία, τα φορτηγά και όλα τα οχήματα. Ο επίναυλος των αεροπορικών εταιρειών έχει μειωθεί και τα εισιτήρια είναι φθηνότερα.

Κι’ όμως κολυμπούμε στην κρίση. Από παντού ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας και φόβου. Οι απειλές για λουκέτα σε επιχειρήσεις και η αύξηση της ανεργίας είναι πιο κοντά.

Τι στο καλό συμβαίνει; Εχει χαθεί η εμπιστοσύνη και έχει επικρατήσει ο φόβος και η ανασφάλεια. Ετσι, ακυρώνονται παραγγελίες, μετατίθενται αγορές, περιορίζονται δαπάνες που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν αναγκαίες.

Οπως είπε ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας Οττο φον Μπίσμαρκ η εμπιστοσύνη είναι ένα λουλούδι που αν μαραθεί δύσκολα επανέρχεται. Τώρα μαζί της τραυματίζεται και η πραγματική οικονομία. Κι’ όσο αυτό διαρκεί τόσο βαθαίνει το τραύμα και δυσκολεύει η επαναφορά.
Του Θανάση Λυρτσογιάννη

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&tag=9613&pubid=3735125
 
Οπότε το συμπέρασμά σου Ξενιτεμένε μας Φίλε??

Η´Πραγματική Οικονομία´απο ποιoύς δέχεται επίθεση,πού οντως δημιουργούν αυτό τό ´πάγωμα´στην Αγορά πού διαπιστώνεται και στην Χώρα μας??
 
ΡΕ συς τις προάλλες για ένα υπόλοιπο 3100 ευρό από την περαίωση των προηγούμενων χρόνων


πήγανε να βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό
........................


αυτή είναι η κρατική βοήθεια προς εμάς !!
 
Ο Κ.Καραμανλής επισήμανε ότι το πακέτο δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους, αλλά αντίθετα θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες, καθώς τα έσοδα που θα προκύψουν για το Δημόσιο από τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο των ιδρυμάτων που θα συμμετάσχουν στο σχέδιο, ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα εισρεύσουν στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, καθώς επίσης θα κατευθυνθούν στις επενδύσεις.
:party::smileJap::smileJap::silly::silly:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952962&lngDtrID=244
 
Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Οπότε το συμπέρασμά σου Ξενιτεμένε μας Φίλε??

Η´Πραγματική Οικονομία´απο ποιoύς δέχεται επίθεση,πού οντως δημιουργούν αυτό τό ´πάγωμα´στην Αγορά πού διαπιστώνεται και στην Χώρα μας??

Σπύρο μου θα μου επιτρέψεις να απαντήσω με το δικό σου post 24:

QUOTE:

Τα golden boys και girls τής Αμερικής πού πουλούσαν αέρα μεταξύ τους για να φουσκώνουν τά νούμερα τών ισολογισμών με ανύπαρκτα κέρδη και γιά να κονομάνε τά bonus ξεφουσκώσανε κανονικότατα.
Και τώρα πού έσκασε η φούσκα, τά λεφτά πού χαράμισαν οι γιάπηδες τού κώλου ,θα τά πληρώσει ο κόσμος.
Ε,μετά θα αρχίσουν τά σχέδια γιά εποπτεία τών χρηματοοικονομικών αγορών και δήθεν γιά την προστασία τών πολιτών,την διεύρυνση της Δημοκρατίας καί μπλά μπλά μπλά.
Στό τέλος θα την σώσουν τήν παρτίδα αφού οι γελοίες νεοφιλελευθερες κυβερνήσεις πού παραμυθιάζουν τον κοσμάκη γιά τίς σωτήριες ιδιωτικοποιήσεις ,είναι ικανές να κρατικοποιήσουν τον σύνολο τού Τραπεζικού συστήματος...
Πληροφοριακά η ´απελευθέρωση´τού Ιράκ έχει κοστίσει 6.500δίς δολλάρια...
Και ο ´Θάμνος´ζητά μονον 700δίς για τήν σωτηρία τών φουσκών.
Πάντως τά χρηματιστήρια τραβάνε τεράστιο ζόρι,αλλά το παιχνίδι δεν θα κριθεί εκεί(στό αεριτζίδικο δηλαδή χρήμα).
Kαλό θάταν να μην αρχίσουν κινήσεις πανικού,αλλά ας γίνει αυτό μάθημα σέ οσους ζητάνε εκποίηση τής δημόσιας περιουσίας επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Οσο γιά τούς απολογητές τής Νεοφιλελευθερης ´ισορροπίας´τής αγοράς περαστικά τους και ας πρόσεχαν...
Τα ´χρυσά´αλαζονικά αγοράκια και κοριτσάκια που έπαιζαν με τον αέρα σε βάρος τών πολιτών πήραν ένα γερό μάθημα...
Πήξαμε στούς μανατζαραίους και στούς δήθεν γνώστες τής αγοράς..
Ο άγριος καπιταλισμός πού πρεσβεύουν οι Νεοφιλελευθεροι φέρνει μόνον αίμα και πείνα...
Κατά τά άλλα οι δικοί μας ξεπουλήσανε και τον Ο.Τ.Ε. και προχωράνε σε ξεπούλημα τής δημόσιας περιουσίας γενικά
Μάς πουλάνε χάντρες και καθρεφτάκια προσπαθώντας να πείσουν τούς εργαζόμενους τών 1000 ευρώ οτι θα πλουτίσουν...
Οποιος τούς πιστεύει απ´εδώ και εμπρός δεν έχει δικαιολογίες...
Η Αμερική και τά χρυσά ´αγοροκόριτσά της ´έδειξε τον δρόμο.-bye--bye-

UNQOTE

καί να προσθέσω ότι όταν τελειώσει αυτή η περίοδος .........οι μικροί παίκτες θα μικρύνουν περισσότερο καί οι μεγάλοι .............. θα γίνουν ΠΕΛΩΡΙΟΙ.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

χε,χε!!!

Άστα αυτά, τον real role θέλω.....

Ρε σύ άμα γράψω τι πιστεύω για τον αληθινό της ρόλο θα ξανακατηγορηθώ σαν fan τού Παραπετάσματος.:flipout::flipout:

Μεγάλο παιδί είσαι,βγάλε εσύ τά συμπεράσματα γιά τετοιου τύπου Κεντρικούς ´σχεδιασμούς´.
Προφανέστατα στην ´Υπηρεσία τών Λαών´.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Υ.Γ.
Κάπου στο επίσημο site γράφει πώς η δημιουργία της στηρίζεται στό Γερμανικό Τραπεζικό Σύστημα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Σπύρο μου θα μου επιτρέψεις να απαντήσω με το δικό σου post 24:

QUOTE:

Τα golden boys και girls τής Αμερικής πού πουλούσαν αέρα μεταξύ τους για να φουσκώνουν τά νούμερα τών ισολογισμών με ανύπαρκτα κέρδη και γιά να κονομάνε τά bonus ξεφουσκώσανε κανονικότατα.
Και τώρα πού έσκασε η φούσκα, τά λεφτά πού χαράμισαν οι γιάπηδες τού κώλου ,θα τά πληρώσει ο κόσμος.
Ε,μετά θα αρχίσουν τά σχέδια γιά εποπτεία τών χρηματοοικονομικών αγορών και δήθεν γιά την προστασία τών πολιτών,την διεύρυνση της Δημοκρατίας καί μπλά μπλά μπλά.
Στό τέλος θα την σώσουν τήν παρτίδα αφού οι γελοίες νεοφιλελευθερες κυβερνήσεις πού παραμυθιάζουν τον κοσμάκη γιά τίς σωτήριες ιδιωτικοποιήσεις ,είναι ικανές να κρατικοποιήσουν τον σύνολο τού Τραπεζικού συστήματος...
Πληροφοριακά η ´απελευθέρωση´τού Ιράκ έχει κοστίσει 6.500δίς δολλάρια...
Και ο ´Θάμνος´ζητά μονον 700δίς για τήν σωτηρία τών φουσκών.
Πάντως τά χρηματιστήρια τραβάνε τεράστιο ζόρι,αλλά το παιχνίδι δεν θα κριθεί εκεί(στό αεριτζίδικο δηλαδή χρήμα).
Kαλό θάταν να μην αρχίσουν κινήσεις πανικού,αλλά ας γίνει αυτό μάθημα σέ οσους ζητάνε εκποίηση τής δημόσιας περιουσίας επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Οσο γιά τούς απολογητές τής Νεοφιλελευθερης ´ισορροπίας´τής αγοράς περαστικά τους και ας πρόσεχαν...
Τα ´χρυσά´αλαζονικά αγοράκια και κοριτσάκια που έπαιζαν με τον αέρα σε βάρος τών πολιτών πήραν ένα γερό μάθημα...
Πήξαμε στούς μανατζαραίους και στούς δήθεν γνώστες τής αγοράς..
Ο άγριος καπιταλισμός πού πρεσβεύουν οι Νεοφιλελευθεροι φέρνει μόνον αίμα και πείνα...
Κατά τά άλλα οι δικοί μας ξεπουλήσανε και τον Ο.Τ.Ε. και προχωράνε σε ξεπούλημα τής δημόσιας περιουσίας γενικά
Μάς πουλάνε χάντρες και καθρεφτάκια προσπαθώντας να πείσουν τούς εργαζόμενους τών 1000 ευρώ οτι θα πλουτίσουν...
Οποιος τούς πιστεύει απ´εδώ και εμπρός δεν έχει δικαιολογίες...
Η Αμερική και τά χρυσά ´αγοροκόριτσά της ´έδειξε τον δρόμο.-bye--bye-

UNQOTE

καί να προσθέσω ότι όταν τελειώσει αυτή η περίοδος .........οι μικροί παίκτες θα μικρύνουν περισσότερο καί οι μεγάλοι .............. θα γίνουν ΠΕΛΩΡΙΟΙ.


Συμφωνω απολυτα...αλλα αυτη δεν ειναι η ουσια του καπιταλισμου? Οδευουμε σε μια μαχη τυπου Χαιλαντερ. Να μεινουν ελαχιστοι παντοδυναμοι. Οπως στον μεσαιωνα με εναν βασιλια, λιγους αυλικους και απειρους ρακενδυτους. Τωρα προσπαθουν να μιλησουν για καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο-- πραγμα οξυμωρο. Παντως οι μεγαλες αλλαγες δεν γινονται αναιμακτα και ο κοσμος δεν νομιζω οτι ειναι ετοιμος για μεγαλες αλλαγες.
Πιστευω οτι η εποπτεια του χρηματοπιστωτικου συστηματος με κανονες διακρατικους, η εποπτεια της διακινησης κεφαλαιου, η απαγορευση των off-shore εταιρειων και η επαναφορα στο προσκηνιο πολιτικων πραγματικων και οχι μαφιοζων-λωποδυτων που κυβερνανε τα τελευταια 10 χρονια ειναι μια καλη αρχη.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ρε σύ άμα γράψω τι πιστεύω για τον αληθινό της ρόλο θα ξανακατηγορηθώ σαν fan τού Παραπετάσματος.:flipout::flipout:

Μεγάλο παιδί είσαι,βγάλε εσύ τά συμπεράσματα γιά τετοιου τύπου Κεντρικούς ´σχεδιασμούς´.
Προφανέστατα στην ´Υπηρεσία τών Λαών´.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Υ.Γ.
Κάπου στο επίσημο site γράφει πώς η δημιουργία της στηρίζεται στό Γερμανικό Τραπεζικό Σύστημα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μωρέ εγώ λίγο πολύ τα έβγαλα, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τον μαζοχισμό του ανθρώπινου είδους σε τέτοια φασιστικά και απάνθρωπα συστήματα, που το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι το χρήμα σε λίγους και σε πολλούς την δουλεία.