Pure Player

Pure Player v1,2 , Creative Xfi-Fatality pci express, spdif , Belden 1694A, Musical Fidelity M1 Dac, Musical FIdelity M1 HPA, Sennheiser HD 650, Superlux hd 681 modded...

σε σχέση με Foobar 2000 v1.1.2 wasapi v1,2 με το ίδιο hardware...

Με το μεν Pure Player να ρυθμίζεται manual το bit rate...και με πληθόρα υλικού, κυρίως FLAC με διάφορες αναλύσεις, αλλά και WAV...

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι προτιμώ το pure player...

Όμως οι διαφορές είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μικρές, (διαφωνώ λοιπόν με τους προλαλήσαντες που άκουσαν τεράστιες διαφορές...), κυρίως έχει λίγο πιο "αναλογική" χροιά, ελάχιστα παραπάνω μπάσα, και μια πολύ ελαφρώς ευρύτερη στερεοφωνική εικόνα...

Πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές, είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία σίγουρα αξίζει τον κόπο... ιδιαιτέρως εάν βρεθεί λύση ώστε να αλλάζουν τα bit rate αυτομάτως... (bit perfect)...

Ευχαριστώ!

Δοκίμασε και την ν1,1 με fidelizer

Θα το δοκιμάσω, αλλά δεν είδα να αναφερθεί το fidelizer αρχικά, όταν δηλαδή αναφέρθηκαν οι "τεράστιες" διαφορές..., και κάτι άλλο... το fidelizer θα παίξει ρόλο "αναβάθμισης" ήχου και στο foobar...

Το βέρσιον 1,1 είναι καλύτερο από το 1,2?

Σε μια συζήτηση που έκανα με τον Δημητρακούδη, μάλλον για τα θεαματικά αποτελέσματα να ευθύνεται ο τρόπος μετάδοσης από USB,... (που εγώ προσωπικά αποφεύγω)..., μάλλον usb dac ή μετάδοση δεδομένων έγινε usb to spdif και κατόπιν dac.

Ας δοκιμάσουν κάποιοι κατευθείαν από spdif (καλής ποιότητας κάρτας ήχου, όχι μητρικής) για να επαληθεύσουν ή να διαψεύσουν τα παραπάνω...

Ευχαριστώ.

Στην περίπτωσή μου τουλάχιστον (που άκουσα διαφορά) η σύνδεση ήταν μέσω usb, βέβαια δεν έχει spdif έξοδο το netbook μου...

Απάντηση: Re: Pure Player

Σε μια συζήτηση που έκανα με τον Δημητρακούδη, μάλλον για τα θεαματικά αποτελέσματα να ευθύνεται ο τρόπος μετάδοσης από USB,... (που εγώ προσωπικά αποφεύγω)..., μάλλον usb dac ή μετάδοση δεδομένων έγινε usb to spdif και κατόπιν dac.

Ας δοκιμάσουν κάποιοι κατευθείαν από spdif (καλής ποιότητας κάρτας ήχου, όχι μητρικής) για να επαληθεύσουν ή να διαψεύσουν τα παραπάνω...

Εγώ τα 'χα γράψει... :rolleyes:

Επίσης μπορεί να φταίει και η ποιότητα της υλοποίησης του asio, όπου το πείραμα έγινε με asio και ακούστηκαν διαφορές. Για τα wasapi και τα kernel mode δε μιλάω, γιατί ποτέ δεν τα εμπιστεύτηκα. Asio, αυτό με το οποίο κάνουν τη δουλειά τους οι επαγγελματίες!

Η version 2.0 έφτασε.
Εντελώς άλλη εμφάνιση, λιγότερα bugs και νέες λειτουργίες με τον ίδιο ήχο.

Το κατεβάζετε από εδώ

Άντε να κολλήσουμε λίγο γιατί πήξαμε στον κώδικα.
Enjoy...

άψογος
emot-salute.gif

Ακομη και στα δικα μου "απειρα" αυτια σε σχεση με πολλους φιλους εδω μεσα , και με ενα ταπεινο σετ AKG 601 / Prodigy Cube που εχω για προσωπικες ακροασεις , η διαφορα σε σχεση με Foobar ειναι εμφανης

Συγχαρητηρια φιλε μου για την δουλεια σας , και ελπιζω σε μελλοντικες εκδοσεις με ακομη παραπανω χαρακτηριστικα :operator:

Ο inventor ακούει?:grinning-smiley-043

Μόλις τώρα μου έκανε το εξής κουφό:

Ενώ επιλέγω ένα κομμάτι, το PurePlayer το παίζει (αυτό που επέλεξα) μαζί με το προηγούμενο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!

Εντάξει, έχει πολύ πλάκα (αμα καταφέρεις να "απομονώσεις" το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αναπαράγεται το ίδιο καλά!).

Ανήκει στην καταγορία των bugs που εντοπίστηκαν (στην έκδοση 1.0 δεν το παρατήρησα)?

ΥΓ. STOP PRESS: Το PurePlayer φορτώθηκε (από μόνο του) δύο φορές στη μνήμη. Το είδα στα running tasks.

Ποια εταιρια κρυβεται πισω απτον Πετραλια;; Η skynet!! Ειναι εντεταλμενος να μας παρακολουθει ολους! Ηδη στο pc σου αρχισε να πολαπλασιαζεται φιλε Σταυρο!!...
.
.
.
.
.
χαχαχαχαχα.

Ο inventor ακούει?:grinning-smiley-043

Μόλις τώρα μου έκανε το εξής κουφό:

Ενώ επιλέγω ένα κομμάτι, το PurePlayer το παίζει (αυτό που επέλεξα) μαζί με το προηγούμενο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!

Εντάξει, έχει πολύ πλάκα (αμα καταφέρεις να "απομονώσεις" το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αναπαράγεται το ίδιο καλά!).

Ανήκει στην καταγορία των bugs που εντοπίστηκαν (στην έκδοση 1.0 δεν το παρατήρησα)?

ΥΓ. STOP PRESS: Το PurePlayer φορτώθηκε (από μόνο του) δύο φορές στη μνήμη. Το είδα στα running tasks.

Δεν είναι bug, είναι feature για τους αναποφάσιστους :p

Μήπως φορτώθηκε το flacplay.exe 2 φορές?
Το προηγούμενο σίγουρα ή το επόμενο?
Αν και το χρησιμοποιώ πολλές ώρες τη μέρα, πρώτη φορά το ακούω, για βοήθησε μήπως βρεθεί το πρόβλημα...

Last edited:
Μπράβο Νίκο, εξαιρετικό. Δεν μπορώ με σιγουριά να το κρίνω ηχητικά, μιας και άκουσα με ακουστικά που δεν και ότι πιο χάι - εντ, δεν υστερεί όμως σίγουρα σε τίποτα από το foobar, αντίθετα μου φαίνεται ότι - με τις επιφυλάξεις που είπα παραπάνω - πιο εύηχο.
Συνέχισέ το !!