Πυρκαγιές, Πλημμύρες, καιρικά φαινόμενα.

θα βοηθησουν... να μας σωσει δεν μπορει ουτε ο Θεος! :cry:
Δεν μας σώζει τίποτα...Στο έλεος των:
- "οικοπεδοφάγων" για το κέρδος
- των "εγώ τα ξέρω όλα" που ανάβουν φωτιά για άλλη αιτία και απλά μετά ξεφεύγει
- των ανεκπαίδευτων τεχνιτών πάσης φύσεως που πάνε με τροχούς σε ξερά χόρτα σε μέρες με συναγερμό
και αυτά των παρελθόντων ετών συνδυασμένα με τις αυξημένες φυσικές φωτιές λόγω κλιματικής αλλαγής...Δεν μας σώζει τίποτα...

Δεν μας σώζει τίποτα...Στο έλεος των:
- "οικοπεδοφάγων" για το κέρδος
- των "εγώ τα ξέρω όλα" που ανάβουν φωτιά για άλλη αιτία και απλά μετά ξεφεύγει
- των ανεκπαίδευτων τεχνιτών πάσης φύσεως που πάνε με τροχούς σε ξερά χόρτα σε μέρες με συναγερμό
και αυτά των παρελθόντων ετών συνδυασμένα με τις αυξημένες φυσικές φωτιές λόγω κλιματικής αλλαγής...Δεν μας σώζει τίποτα...

Νομίζω οι οικοπεδοφάγοι λίγο πολύ μπορεί να αποκλειστούν από το pool αυτό. Εκτός αν έχουν χάσει επεισόδια, το να χτίσει κανείς σε καμμένο δάσος μάλλον είναι κακή ιδέα: ακόμα κι αν για κάποιο λόγο το κράτος κάνει την πάπια, οι πολίτες οι ίδιοι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, και δε θα στεριώσει ούτε μισό ντουβάρι εκεί.

Τώρα πλέον θα έλεγα ότι είμαστε στο έλεος αυτών που γράφεις, συν των γνωστών "αδύναμων" (εντός πολλών εισαγωγικών) πληθυσμών που ζούνε επισήμως υπεράνω του νόμου με την ανοχή όλων μας.

Κατά τα άλλα, μετά το κακό, είμαστε στο έλεος των ψεκασμένων που μας τα κάνουν τσουρέκια για τα φοβερά Beriev (που δε χρησιμοποιεί κανείς στον πλανήτη πλέον για πολλοούς λόγους), για τις ανεμογεννήτριες, για το 112 που είναι "γελοίο" επειδή θρηνούμε λιγότερους νεκρούς και κάποιοι δε γουστάρουν, κλπ κλπ κλπ.

Α, και για να μην ξεχάσω, στο έλεος ενός κράτους που είναι αποδεδειγμένα, διαχρονικά, και διακομματικά ανίκανο, αδιάφορο, και εγκληματικό.

Last edited:
Καλά κάνεις και τα γράφεις μαέστρο, αφού ξέρεις ότι δεν θα ευδοκιμήσει αντίλογος.

Μα δεν υπάρχει αντίλογος στα γεγονότα, και μόνο τέτοια ανέφερα. Τώρα αν θέλει κανείς να αραδιάζει ψεκολογίες και δελτία τύπου κομμάτων, ας πρόσεχε, δεν είναι του παρόντος χώρου αυτά.

Μα δεν υπάρχει αντίλογος στα γεγονότα, και μόνο τέτοια ανέφερα. Τώρα αν θέλει κανείς να αραδιάζει ψεκολογίες και δελτία τύπου κομμάτων, ας πρόσεχε, δεν είναι του παρόντος χώρου αυτά.
:)

Η μεγαλύτερη ... (δεν θέλω να γράψω λέξη) που έχει κάνει το Ελληνικό κράτος είναι που έδωσε τις δασικές φωτιές στην πυροσβεστική. Αν δει κάποιος τα μαθήματα της πυροσβεστικής ακαδημίας θα δει ότι οι άνθρωποι (και ορθά) εκπαιδεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για φωτιές και άλλα περιστατικά εντός του αστικού ιστού.
Δεν ξέρουν ή ξέρουν επιδερμικά τι είναι δάσος, πως δουλεύει το οικοσύστημα, δεν έχουν περπατήσει σχεδόν ποτέ στα δασικά μονοπάτια, δεν ξέρουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε είδους δένδρου κλπ.
Η δασική υπηρεσία είναι αυτή που γνωρίζει περισσότερα για το δάσος στην Ελλάδα.
Πάρθηκε μια πολιτική απόφαση επί Σημίτη, θα περίμενα απλά να ενταχθούν ουσιαστικά άνθρωποι με γνώσεις δάσους στην πυροσβεστική ή και τη δημιουργία νέου κλάδου, όχι για τους τύπους αλλά με ουσία.
Αρκετοί ειδικοί επί του αντικειμένου έχουν μοιραστεί απόψεις δημόσια, αλλά δεν υπάρχει σωτηρία.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

1756196613828.png

C-27J Fire Fighting with Modular Airborne Fire Fighting System (MAFFS) II proof of concept and demo

1756196711024.png

1756196799219.png

To μόνο που έχει αξιολογηθεί από την ΠΑ (και ορθά) είναι το YS-2, μάλιστα κλιμάκιο είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο και τα πεδία δοκιμών στην Ιαπωνία και είχε μείνει ενθουσιασμένο.
Αρνητικά σημεία α) το τεράστιο κόστος, πανάκριβο β) η έλλειψη παραγγελιών, γ) ανυπαρξία αποδείξεων αποτελεσματικότητας σε πραγματικές συνθήκες.
Η ΠΑ όσο κι αν ακούγεται παράξενο, υπερβολικό η οτιδήποτε άλλο δεν παίζει με αυτά.