Πυρκαγιές, Πλημμύρες, καιρικά φαινόμενα.

καθε κοινωνικο θεμα ειναι και πολιτικο αν δεν σας αρεσουν οι διαφορετικες αποψεις να μην ανοιγετε τετοια θεματα
Δεν τα ανοίγουμε εμείς Στέλιο μου, τα ανοίγουν τα μέλη του φόρουμ μας και εμείς οι συντονιστές τα ανεχόμαστε, ένεκα των ημερών. Κάθε φορά ελπίζουμε ότι τα μέλη θα έχουν την ωριμότητα να συζητήσουν πολιτισμένα και χωρίς ιδεοληψίες, και κάθε φορά οι ελπίδες μας διαψεύδονται.

Δε διαγράφονται διαφορετικές απόψεις, διαγράφονται πολιτικολογίες. Τυχαίνει να διαγράφηκαν απόψεις επικριτικές για την κυβέρνηση γιατί μόνο αυτές διολίσθησαν στην πολιτικολογία. Αν παρ ελπίδα κάποιος γράψει "μπράβο στον Κυριάκο, κοίτα πως τις αντιμετώπισε τις πυρκαγιές, καμιά σχέση με τον άλλο στο Μάτι" θα διαγραφεί κι αυτό. Αλλά δεν το έχουμε δει ακόμη, οπότε...

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Δεν τα ανοίγουμε εμείς Στέλιο μου, τα ανοίγουν τα μέλη του φόρουμ μας και εμείς οι συντονιστές τα ανεχόμαστε, ένεκα των ημερών. Κάθε φορά ελπίζουμε ότι τα μέλη θα έχουν την ωριμότητα να συζητήσουν πολιτισμένα και χωρίς ιδεοληψίες, και κάθε φορά οι ελπίδες μας διαψεύδονται.

Δε διαγράφονται διαφορετικές απόψεις, διαγράφονται πολιτικολογίες. Τυχαίνει να διαγράφηκαν απόψεις επικριτικές για την κυβέρνηση γιατί μόνο αυτές διολίσθησαν στην πολιτικολογία. Αν παρ ελπίδα κάποιος γράψει "μπράβο στον Κυριάκο, κοίτα πως τις αντιμετώπισε τις πυρκαγιές, καμιά σχέση με τον άλλο στο Μάτι" θα διαγραφεί κι αυτό. Αλλά δεν το έχουμε δει ακόμη, οπότε...
Παλι καλα εδω παιδιά το κρατάτε γιατι στο διπλανο φορουμ νομιζω είσαι γραμμένος και εκει; μπορεί να κανω και λαθος γίνεται της ποπης. Εκει εχουν ξεφύγει σε λίγο θα το ονομάσουν ν.δ σαιτ ενταξει απλα ελεος. Σε παρακαλώ μην το διαγραψεις απλα το εγραψα επιτηδες για να δείξω οτι καλα κάνετε και το κρατατε σε επιπεδο σωστο

• Like
Reactions: protrudi and spmk
Απο την μια και τι να κάνουν οι κάτοικοι έχουν μια ελπίδα οτι μπορούν να σωσουν τα σπιτια τους αμα το παλέψουν. Απο την άλλη είναι και ανθρώπινη ζωή, αλλα αμα με κόπο και αιμα εχεις χτισει κατι το αφήνεις;
Οτι και να πουμε απο το πληκτρολόγιο εμείς ειμαστε στην απ έξω κακά τα ψέμματα

Απο την μια και τι να κάνουν οι κάτοικοι έχουν μια ελπίδα οτι μπορούν να σωσουν τα σπιτια τους αμα το παλέψουν. Απο την άλλη είναι και ανθρώπινη ζωή, αλλα αμα με κόπο και αιμα εχεις χτισει κατι το αφήνεις;
Οτι και να πουμε απο το πληκτρολόγιο εμείς ειμαστε στην απ έξω κακά τα ψέμματα
Δηλαδή μπορούν να σώσουν με ένα λάστιχο ποτίσματος ότι δε μπορεί να σώσει η ΠΥ με τη μάνικα; Βαυκαλίζονται.

Κώστα το ίδιο έγινε στο χωριό μου το 2007, η αστυνομία έλεγε να φύγουμε αλλά η νεολαία του χωριού ήταν καλύτερα οργανωμένη απο την πυροσβεστικη.
Αποτέλεσμα το σώσιμο του χωριου

• Like
Reactions: mparaxir
καθε κοινωνικο θεμα ειναι και πολιτικο αν δεν σας αρεσουν οι διαφορετικες αποψεις να μην ανοιγετε τετοια θεματα
Ναι αλλα οι ωριμοι ανθρωποι που μπορουν να διαχωρισουν τις καταστασεις και κυριως να σεβαστουν τους κανονισμους του φορουμ που τους φιλοξενει πρεπει να κανουν την διαφορα.

Δεν ειμαστε troll που οτι και να γινει θα κανουμε αυτο για το οποιο εχουμε εμμονη να δημοσιοποιησουμε.

Και σου απαντω εγω που το ανοιξα το νημα . Πιστευω οτι μπορουμε να κρατησουμε ενα επιπεδο και να συζητησουμε στα πλαισια που μας εχει δηλωθει.

Αν δεν μπορουμε απλα δεν το κανουμε.

• Like
Reactions: spmk
Δηλαδή μπορούν να σώσουν με ένα λάστιχο ποτίσματος ότι δε μπορεί να σώσει η ΠΥ με τη μάνικα; Βαυκαλίζονται.
Μα όταν βλέπεις δεν υπάρχουν αρκετά πυροσβεστικα να σε βοηθήσουν δεν πρέπει κάτι να κάνεις και εσυ; στην Εύβοια σύμφωνα με αυτα που εχουμε διαβάσει τους άφησαν. Οποτε πολεμάς όσο μπορείς δεν μπορεί να τα περιμένεις πάντα απο αλλους να σε βοηθήσουν η ταπεινη μου γνωμη είναι αυτή.
Να σου πω ενα ασχετο παράδειγμα τι θελω να πω; αν και εχει μεγάλη διαφορά το ενα με το αλλο. Πριν δυο εβδομαδες ήμουν διακοπές στο μαυροβουνι Γύθειο μεριά. Στην παραλία στις ξαπλωστρες επερνες τον καφε και σου έδινε και νερο δωρεάν. Ένας μα ενας βρε παιδιά οταν έφευγε απο την ξαπλώστρα δεν μάζευε τον καφέ του και το νερό του,που αυτος είχε τις ξαπλώστρες ειχε πόσους κάδους.
Εβλεπες τα κακόμοιρα παιδιά που δουλεύανε στον ήλιο ολη μέρα να σου μαζεύουν τον καφε που εχεις αφήσει και το νερο και ταυτόχρονα να σου απολυμανουν την ξαπλώστρα.
Μονο εγω μαζευα τον καφέ μου και το νερο μου με την γυναικα μου και τα πεταγαμε.
Το ηθικο δίδαγμα μην περιμενεις πάντα απο τους αλλους αφου μπορεις κανε κατι και εσυ πρόσφερε

To ότι έγινε απόπειρα εμπρησμού στο πεδίο του Άρεως, με ξεπερνά.

Συλλάβανε και ανακρίνουνε μια γυναίκα μετά από καταγγελίες περιοίκων και διερχόμενων.

:(

Το έχω ξαναγράψει... Το πεύκο θα έπρεπε να απαγορεύεται σε κατοικημένες περιοχές. Είναι ότι χειρότερο υπάρχει... Είναι βρώμικο, είναι άσχημο, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την υπόλοιπη χλωρίδα (και πανίδα) γύρω του και δεν έχει καμμιά χρησιμότητα. Οπου φυτρώνει πεύκο, μόνο πουρνάρι μπορεί να φυτρώσει κοντά του. Εχω ακούσει πολλές φορές ιδιοκτήτες να καμαρώνουν γιατί είναι "μέσα στο πεύκο"... θα έπρεπε να ξέρουν οτι κάποια πράγματα πάνε μαζί με κάποια άλλα...
Δεν μετακομίζουν τα πεύκα στις κατοικημένες περιοχές. Το ανάποδο γίνεται και συνήθως με διαδικασίες ύποπτες...

• Like
Reactions: mparaxir
To ότι έγινε απόπειρα εμπρησμού στο πεδίο του Άρεως, με ξεπερνά.

Συλλάβανε και ανακρίνουνε μια γυναίκα μετά από καταγγελίες περιοίκων και διερχόμενων.

:(
Και όχι μόνον... Στον Υμηττό σε περιπολίες βρήκαν μεγενθυντικό φακό στημένο...

Δεν μετακομίζουν τα πεύκα στις κατοικημένες περιοχές. Το ανάποδο γίνεται και συνήθως με διαδικασίες ύποπτες...
Κι όμως, αυτό συνέβη στο Μάτι. Ο οικισμός προηγήθηκε του πευκοδάσους, το οποίο ουσιαστικά δημιουργήθηκε από μόνο του και δια των απαγόρευσεων ηλοτομησης του δασαρχείου.

Κι όμως, αυτό συνέβη στο Μάτι. Ο οικισμός προηγήθηκε του πευκοδάσους, το οποίο ουσιαστικά δημιουργήθηκε από μόνο του και δια των απαγόρευσεων ηλοτομησης του δασαρχείου.
Μικρός ήμουν εκεί τα καλοκαιρια,γνωρίζω την περιοχή ,δεν είναι ακριβως ετσι αλλά για την κουβέντα ας συμφωνήσουμε.Ξέρεις κι άλλες πολλές περιοχές που έχει συμβεί αυτό;

227942811_1687592821631128_2583442537031604390_n.jpg

228301156_1687593124964431_2374418971432717853_n.jpg

230913540_1687593264964417_540556401268531678_n.jpg

Εφιάλτης...

Σε ποιον να πούμε ευχαριστώ?
Για ποιο πράγμα?
Για το ότι ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο αβίωτος?

Και αυτό δεν αφορά μόνον εμάς (που φταίμε) αλλά και όλα τα άλλα έμβια όντα που δεν φταίνε σε τίποτε.
Τελικά ίσως ήταν κακή ιδέα που κατεβήκαμε από τα δέντρα...

Climate crisis: Scientists spot warning signs of Gulf Stream collapse

A shutdown would have devastating global impacts and must not be allowed to happen, researchers say

0mi95eymcof71.jpg

Σε ποιον να πούμε ευχαριστώ?
Για ποιο πράγμα?
Για το ότι ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο αβίωτος?

Και αυτό δεν αφορά μόνον εμάς (που φταίμε) αλλά και όλα τα άλλα έμβια όντα που δεν φταίνε σε τίποτε.
Τελικά ίσως ήταν κακή ιδέα που κατεβήκαμε από τα δέντρα...

Climate crisis: Scientists spot warning signs of Gulf Stream collapse

A shutdown would have devastating global impacts and must not be allowed to happen, researchers say

View attachment 183841
Εννοώ εδώ στην Ελλάδα. Φαίνεται υπάρχουν και χειρότερα.

Τέλος off topic.

Νίκο Πετειναράκη που έκανες like,διάβασα το άρθρο γιατί νόμισα ότι θα καταλήξει κάπου..Τελικά δεν κατέληξε πουθενά..Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό να σου πω την αλήθεια..Εγώ πάντως τα χάρτινα μου καλαμάκια τα πήρα..Με το Tesla δυσκολεύομαι λίγο.
Να πω τη μαύρη αλήθεια , πολύ το διασκεδάζω με κάτι τέτοια..
Μας δείχνουν σαν λύση την απόλυτη ασάφεια..Πάρε σου λένε τη νέα τηλεόραση με τη λιγότερη κατανάλωση,πάρε το air condition με τα περισσότερα "Α", πάρε το ηλεκτρονικό αυτοκίνητο και ας μην έχεις μια,αλλιώς δεν θα κυκλοφορείς καθόλου. (Πριν ήταν στη μόδα το πετρέλαιο).
Παρόλα αυτά ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι ίδιος και μεγαλύτερος κάθε μήνα. Η κατανάλωση η ίδια,τα δίκτυα δεν μπορούν να αντέξουν και σε κάθε καύσωνα καταρρέουν. Γενικά σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Προσωπικά δεν έχω εργοστάσιο , , ούτε ρίχνω τα απόβλητά μου στη θάλασσα...Δεν βάζω φωτιές ούτε καίω τα δάση του Αμαζονίου. (Είδες τι κατάληξη είχαν οι ιθαγενείς που τόλμησαν να τα βάλουν με τους καταπατητές).
Οι προτροπές για "ορθή" χρήση του κλιματιστικού εν μέσω καύσωνα ,από το ένα αυτί θα μπουν,από το άλλο θα βγουν..Ας φτιάξουν το δίκτυό τους..Τόσα κερατιάτικα βάζει η ΔΕΗ κάθε μήνα στον λογαριασμό.
Άσε που εδώ που είμαι δεν έχω κλιματιστικά και παλεύω με κάτι ανεμιστήρες.
Δεν κάνω ο καψερός πυρηνικές δοκιμές..Ούτε πολέμους με χημικά όπλα που μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση της τρύπας του όζοντος.
Αν θέλουν απαντήσεις γι' αυτό που συμβαίνει ας ψαχτουν μεταξύ τους...Αυτοί κατασκευάζουν τις πλαστικές σακούλες ..Δεν τις φτιάχνω εγώ.

Last edited:

Βασιλη τι ενημερωση εχετε στα Στυρα ?

Εμεις παντως αρχιζουμε και χαραζουμε διαδρομη προς ευβοια για να μαζεψουμε τα παιδια απο την κατασκηνωση πλεον , αρχιζει και κατεβαινει το μετωπο προς τα κατω αν δεν γινει κανα θαυμα .